Makisperama 13 Δεκεμβρίου 2014 Author #26 Share 13 Δεκεμβρίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι γουστάρω να βάλω άλλα δεν θέλω να έχω πρόβλημα με τα ψαράκια!! Πες ότι δεν βάζω τι αλλά ψαράκια μπορώ να βάλω μαζί με τα ornatus μου???! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 13 Δεκεμβρίου 2014 #27 Share 13 Δεκεμβρίου 2014 Με τα ψαράκια δεν θα έχεις πρόβλημα αν έχεις κάνει σωστό στήσιμο! Τώρα αν μείνεις μόνο σε πετρόψαρα θα μπορούσες να βάλεις και κανά κάλβο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 13 Δεκεμβρίου 2014 #28 Share 13 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Καλως ηρθες στην αφρικη φιλος!Δεν εχω εμπειρια απο αλλα ειδη,απ την αρχη,εδω κ 4 χρονια,ειμαι φανατικος αφρικανός αλλα πιστευω οτι θα σου αρεσει κ σενα κυριως λογο συμπεριφορων που θα βλεπεις στο ενυδρειο σου.Πες μας ομως λιγο τι μηκος εχει το ενυδρειο σου & ποσα λιτρα?Βασικα πιστευω οτι καποια στιγμη θα μπριζωθεις & θα θελεις να μην βλεπεις μονο ενα ειδος,οποτε διμορφωσε απο τωρα το aquαscape σου.Ισως να μπορεις να βαλεις κ neolamprologus leleupi ή & altolamprologus calvus ή neolamprologus brichardi αλλα θα πρεπει να μας πεις τις διαστασεις του ενυδρειου σου.Παντως,αν & ειναι καθαρα θεμα γουστου κ εννοειτε οτι εσυ θα κανεις οτι σου αρεσει,εντελως φιλικα,αυτοι οι κυβολιθοι μου μοιαζουν τελειως αφυσικοι!Ή εστω ασε αυτους αλλα βαλε μονο ενα ειδος πετρας. Έγινε επεξεργασία 13 Δεκεμβρίου 2014 - johnbaggios 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makisperama 13 Δεκεμβρίου 2014 Author #29 Share 13 Δεκεμβρίου 2014 Οι διαστάσεις είναι 1χ50χ40 φίλε μου και είναι 200 λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 13 Δεκεμβρίου 2014 #30 Share 13 Δεκεμβρίου 2014 Βαζεις ανετα 2 ειδη απο τα παραπανω,Ενα ζευγαρακι απ το καθενα.Παιρνεις 5-7 μικρα απ το καθε ειδος κ μολις σχηματιστουν τα ζευγαρια απομακρυνεις τα υπολοιπα.Ή ετοιμο ζευγαρι πιστοποιημενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makisperama 14 Δεκεμβρίου 2014 Author #31 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):1χ50χ40 Συνολικά Λίτρα:200 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: Ψάρια:6 ornatus Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες:διαφορες Ξύλα: Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Βυθός:carat 6 Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):t5 Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:tetra ex 700 Θέρμανση/ Ψύξη:Θερμοστάτης 300w Λίπανση: Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH:8 Γενική σκληρότητα (GH):1w Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):13 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C):26 Συντήρηση Αλλαγές νερού:30% την εβδομάδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Καλησπέρα στην παρέα Ήρθε η ώρα να σας δείξω το ενυδρείο μου Και μερικές φώτο από τα ornatus μου στο σύνολο 6 Ελπίζω να σας αρέσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 14 Δεκεμβρίου 2014 #32 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Το 100χ50χ40, το 50 είναι μήκος ή ύψος? Εγώ προτείνω να μην μπεις στη διαδικασία να βάλεις κοχυλόψαρα, αφού σου αρέσουν τα νταμάρια. Διαμορφώνεις λίγο καλύτερα τα νταμάρια σου και βάζεις 2 είδη πετρόψαρα. Βγάζεις ζευγάρι από το κάθε είδος και απομακρύνεις τα υπόλοιπα. Ρίξε μια ματιά εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 14 Δεκεμβρίου 2014 #33 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Βαζεις ανετα 2 ειδη απο τα παραπανω,Ενα ζευγαρακι απ το καθενα.Παιρνεις 5-7 μικρα απ το καθε ειδος κ μολις σχηματιστουν τα ζευγαρια απομακρυνεις τα υπολοιπα.Ή ετοιμο ζευγαρι πιστοποιημενο. Το ίδιο πρέπει να κάνει και με τα ornatus που έχει; Έχει 6. Και αν πρέπει να αφήσει ζευγάρι, αυτό ισχύει ακόμα και περίπτωση που είναι το μοναδικό είδος σε ένα τέτοιο ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makisperama 14 Δεκεμβρίου 2014 Author #34 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Το 50 είναι το ύψος φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makisperama 16 Δεκεμβρίου 2014 Author #35 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα μπλε φόντο που μπορώ να βρω ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 16 Δεκεμβρίου 2014 #36 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Ή παίρνεις χαρτόνακι στα μέτρα σου, ή βάφεις την πλάτη με μπογιά (δεν ξέρω περαιτέρω για το είδος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makisperama 16 Δεκεμβρίου 2014 Author #37 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Δώστε κανένα link με τι ακριβώς χαρτόνι να βάλω ρε παιδιά μην πάρω καμιά βλακεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 16 Δεκεμβρίου 2014 #38 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Πας στο βιβλιοπωλείο, διαλέγεις ένα χαρτόνι και το κολλάς εξωτερικά στο πίσω μέρος του ενυδρείου. Καλύτερα πάντως χαρτόνι για να δείς αν σ'αρεσει και μετά αν θές βάφεις την πλάτη 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 16 Δεκεμβρίου 2014 #39 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Σωστος ο dex! Link to comment Share on other sites More sharing options...
velos 17 Δεκεμβρίου 2014 #40 Share 17 Δεκεμβρίου 2014 Για φοντο υπαρχουν πολλες επιλογες!Εγω δεν θα σου προτεινα να βαψεις την πλατη γιατι καποια στιγμη θα τη βαρεθεις και τοτε θελει πολυ δουλεια για αλαγμα!Χαρτονι οπως ειπανε και ποιο πανω με χρωμα που να ταιριαζει στα γουστα σου και στα ψαρακια σου,πλαστικη διαφανεια που υπαρχει σε ολα τα pet shop που απ τη μια ειναι μαυρη απ την αλλη παρουσιαζει καποιο βυθο οπωτε διαλεγεις,και μετα παμε σε ποιο ακριβα γουστα που ειναι οι ποιο εντυπωσιακες αλλα και ποιο ακριβες οι 3d πλατες!!Βεβαια μπορεις παντα να πειραματηστεις με πολλες πετρες ιδιου ειδους που να τις διαμορφωσεις ετσι ωστε να γεμιζουν την πλατη αλλα να παρεχουν και καταφυγιο στα ψαρακια!Το ιδιο μπορεις να κανεις και με καποια ειδη φυτων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makisperama 18 Δεκεμβρίου 2014 Author #41 Share 18 Δεκεμβρίου 2014 Ωραία έχω καταλήξει θα βάλω μπλε σκούρο χαρτόνι Ούτε εγώ θέλω το βάψιμο για τον λόγο που είπε ο φίλος από πάνω!! Τώρα θέλω να μου προτείνεται τι φυτά να βάλω το ξέρω ότι είναι περιορισμενες οι επιλογές Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 18 Δεκεμβρίου 2014 #42 Share 18 Δεκεμβρίου 2014 Με τις πέτρες είσαι εντάξει; Θα τις αφήσεις έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makisperama 18 Δεκεμβρίου 2014 Author #43 Share 18 Δεκεμβρίου 2014 Ναι φιλαράκι μου αρέσουν οπως αρέσουν και στα ornatus μου χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makisperama 19 Δεκεμβρίου 2014 Author #44 Share 19 Δεκεμβρίου 2014 Το ζευγάρακι μου και τα multis μου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 19 Δεκεμβρίου 2014 #45 Share 19 Δεκεμβρίου 2014 Φιλαράκι μου, χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω, πιστεύω πως ενώ τώρα μπορεί να φαίνεται πως τα ψάρια τα πηγαίνουν καλά, όμως με την πρώτη γέννα, τα Brichardi δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Είναι πολύ πιο κυριαρχικά και περιοχικά ψάρια σε σχέση με τα άλλα. Αυτό που σου προτείνω είναι να απομακρύνεις τα brichardi, ή αν θες να κρατήσεις μόνο αυτά, απομάκρυνε τα άλλα δύο είδη. Ίσως φαίνεται αποθαρρυντικό ή δεν ξέρω τι, όμως είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τα χειρότερα και ιδιαίτερα το δικό σου άγχος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, διότι πιθανότατα θα πάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makisperama 25 Δεκεμβρίου 2014 Author #46 Share 25 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά στο ενυδρείο μου αρχίζει και εμφανίζεται καφέ άλγη στα τζάμια τι κάνω την καθαρίζω η την αφήνω να κάνει το κύκλο της? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 26 Δεκεμβρίου 2014 #47 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα/μέρα Καθάρισε τουλάχιστον το μπροστά τζάμι, αν σου αρέσει άσε τη στα πλαινά και το πίσω μέχρι ένα λογικό όριο βέβαια (ανάλογα το γούστο πάντα!) Τώρα αν αρχίσει να πιάνει και σε πέτρες, θα κάνει τον κύκλο της όπως είπες, οπότε μην ανησυχείς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makisperama 21 Μαρτίου 2015 Author #48 Share 21 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα παιδιά σήμερα έτσι όπως χάζευα το ενυδρείο μου Και κοιταγα τις κρυψώνες είδα μικρά ornatukakia Ατελείωτη χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 21 Μαρτίου 2015 #49 Share 21 Μαρτίου 2015 Αυτα ειναι τα ωραια του χόμπι !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Μαρτίου 2015 #50 Share 22 Μαρτίου 2015 Άντε να σου ζήσουν! Βάλε καμία φωτογραφία αν τα πετύχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος