Jump to content

Παρουσίαση 200 Λίτρα Tanganiyka

Makisperama

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα
Ήρθε η ώρα να σας δείξω το ενυδρείο μου
Και μερικές φώτο από τα ornatus μου στο σύνολο 6
Ελπίζω να σας αρέσει

post-42111-0-18327400-1418473081_thumb.jpg

post-42111-0-62588700-1418473115_thumb.jpg

post-42111-0-75495900-1418473213_thumb.jpg

post-42111-0-71215300-1418473264_thumb.jpg

Καλώς ήρθες στην παρέα μας φίλε μου..!

Μια χαρά φαίνεται το ενυδρείο σου!

Αν θες κάνε μια παρουσίαση χρησιμοποιώντας την φόρμα, για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα. :D

Ωραιο φιλε να το χαιρεσε αν εγω προσωπικα θα εριχνα τα κεληφη διασπαρτα για να φαινονται πιο φυσικα και στη μεση θα εβαζα μια ριζα για να δειξει πιο φυφυσικο

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):1χ50χ40

Συνολικά Λίτρα:200

Sump (λίτρα):

Οργανισμοί

Φυτά:

Ψάρια:6 ornatus

Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο:

Πέτρες:διαφορες

Ξύλα:

Άλλα διακοσμητικά :

Υπόστρωμα:

Βυθός:carat 6

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):t5

Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση:tetra ex 700

Θέρμανση/ Ψύξη:Θερμοστάτης 300w

Λίπανση:

Παροχή CO2:

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή:

Παράμετροι

pH:8

Γενική σκληρότητα (GH):1w

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):13

Αμμωνία (ΝΗ3):0

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3):10

Φωσφορικά (PΟ4):

Μέση Θερμοκρασία (°C):26

Συντήρηση

Αλλαγές νερού:30% την εβδομάδα

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:

Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Καλησπέρα στην παρέα

Ήρθε η ώρα να σας δείξω το ενυδρείο μου

Και μερικές φώτο από τα ornatus μου στο σύνολο 6

Ελπίζω να σας αρέσει

Ωραιο φιλε να το χαιρεσε αν εγω προσωπικα θα εριχνα τα κεληφη διασπαρτα για να φαινονται πιο φυσικα και στη μεση θα εβαζα μια ριζα για να δειξει πιο φυφυσικο

Εγώ θα πρότεινα να μην βάλει ρίζα για να φανεί πιο φυσικό! Επίσης θα ήταν πιο φυσικό είχε ίδιο είδος πέτρα αντί για 3 διαφορετικά είδη.

Αυτά τα λέω για το "πιο φυσικό" και όχι για το αν μ'αρέσει ή όχι.Μια χαρά ωραίο είναι και πολύ άνετο για τα ψάρια του :thumbsu:

Καλησπερα κ καλως ηρθες!Προσωπικα θα εβαζα ενα φοντο μαυρο ή γαλαζιο απο πισω,λιγη πρασιναδα και θα μου αρεσε οι πετρες να αγκαλιαζουν περιμετρικα τα κεληφη .Φανταζωμαι οτι αν ειμουν ενα απ τα ψαρακια σ θα ηθελα το σπιτικο μου να προστατευεται απο τα ρευματα κ τους θηρευτες μου κ θα εβαζα τα κεληφη στην σκια μιας συσταδας απ τις πετρες σου!

Φιλικα N.v

Καλησπερα κ καλως ηρθες!Προσωπικα θα εβαζα ενα φοντο μαυρο ή γαλαζιο απο πισω,λιγη πρασιναδα και θα μου αρεσε οι πετρες να αγκαλιαζουν περιμετρικα τα κεληφη .Φανταζωμαι οτι αν ειμουν ενα απ τα ψαρακια σ θα ηθελα το σπιτικο μου να προστατευεται απο τα ρευματα κ τους θηρευτες μου κ θα εβαζα τα κεληφη στην σκια μιας συσταδας απ τις πετρες σου!

Φιλικα N.v

Δεν έχει κοχυλόψαρα

Ναι το γνωριζω απλα επειδη υπαρχουν κεληφη μεσα υπεθεσα οτι θα υπαρχουν κ οι αντιστοιχοι κάτοικοι!δν βλεπω αν εχει κανει παρουσιαση ο φιλος μας!

Έγινε επεξεργασία - velos

Μάλλον όμως σκέφτεται να βάλει κανένα μούλτι να υποθέσουμε!

Φανταζωμαι πως ναι!

Καλησπέρα παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!κοχυλόψαρα ναι θα βάλω όπως και φυτά καμιά ανουμπια!!!! Και που μου πρότεινετε να βάλω τα κελεφυ??

Καλησπέρα παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!κοχυλόψαρα ναι θα βάλω όπως και φυτά καμιά ανουμπια!!!! Και που μου πρότεινετε να βάλω τα κελεφυ??

Εγώ έχω την εντύπωση ότι μια χαρά είναι εκεί γιατί τα μούλτι θα σκάψουν και έτσι θα τα βάλουν όπως τους αρέσουν. Να σου πώ την αλήθεια (καθαρά γούστο μου έτσι ;) ) δεν μ'αρέσουν οι κυβικές πέτρες που έχεις!

Έγινε επεξεργασία - DEX

Για μενα αν βαλεις και κοχυλοψαρα μπορεις να φτιαξεις μια συσταδα στην αριστερη πλευρα του ενυδρειου σου π να ξεκιναει με κορυφη κ να σβηνει γλυκα προς τα δεξια!στους προποδες του βουνου σου απλωνεις τα κεληφη!

Καλό το ενυδρείο, πέραν της ομορφιάς που είναι υποκειμενική, θέλει λίγη δουλίτσα στο λειτουργικό κομμάτι..

Όπως σου είπε και ο velos, αν θέλεις να βάλεις και κοχυλόψαρα, βάλε το νταμάρι από τη μία μεριά και από την άλλη τα κοχύλια, αλλά φρόντισε νταμάρι και κοχύλια να χωρίζονται είτε με κενό, είτε με κάποια φυτά, ώστε να αποφύγεις τυχόν μελλοντικούς καυγάδες μεταξύ των 2 ειδών.

Κατά τ' άλλα καλή αρχή!

:)

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις παιδιά είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την συγκεκριμένη λίμνη και λάθη θα κάνω!!!να κάνω μια ερώτηση άμα βάλω φυτά μπροστά από τα νταμαρια και στην μέση αφήσω τα κελεφυ???είναι κακή ιδέα ??

DeLK, μια και έχεις φιλοξενήσει μαζί αυτά τα είδη (νομίζω είχες άλλα τζούλι). Να σε ρωτήσω. Δεν θα έχει καυγάδες μεταξύ των τζουλις αν τα έχει στο ίδιο νταμάρι μια και έχει 6 άτομα;

Και άλλη μία: Με 2 νταμάρια, έτσι όπως το έχει, θα "εισβάλουν" τα τζούλις και από τις 2 μεριές στα κοχυλόψαρα; Ή δεν θα δίνουν σημασία;

Με λίγα λόγια, είναι πιο επιθετικά στο είδος τους ή στο άλλο είδος;

DEX, εγώ είχα 1 νταμάρι και το υπόλοιπο κοχύλια, χωρίς κανένα φυσικό όριο μεταξύ νταμαριού - κοχυλιών. Τα ίδια Julies έχω, και ήταν μαζί με multies.

Αυτό που παρατήρησα είναι πως μόνιμα τα μικρότερα Julies ήταν έξω από το νταμάρι, ή στις πολύ άκρες. Μερικές φορές τα είχα δει και στις γωνίες.. Αυτό μπορεί να συνέβαινε λόγω της διαφοράς μεγέθους που υπάρχει στο κοπάδι, ποιος ξέρει..

Τώρα για αυτό που λες για τα 2 νταμάρια, τα μούλτις είναι αυτά που θα εισβάλουν στην περιοχή των Julies, λόγω του ότι τα πρώτα είναι πολύ πιο περιοχικά από τα δεύτερα, και ιδιαίτερα όταν γεννήσουν, θα πέφτει πολύ ξύλο. Στο δικό μου , το αρσενικό μούλτι (5cm) δεν άφηνε το πιο μεγάλο μου Juli (8~cm) να βγει από τις πέτρες επειδή εκεί μπροστά ήταν η φωλιά με τα μωρά του.. Τα μούλτις γενικά είναι περιοχικά ψάρια, και με ξένα είδη και με ομοίους τους.

Βέβαια το ενυδρείο του φίλου είναι μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος, οπότε με την ίδια ψαροσύνθεση θα είναι πιο άνετος ώστε να διαμορφώσει το χώρο καλύτερα!

Τι κοχυλόψαρα σκέφτεσαι να βάλεις Μάκη?

Αυτό που ρωτάς για τα φυτά , δεν ξέρω πρώτον αν θα καταφέρεις να το πετύχεις όπως το σκέφτεσαι, και δεύτερον αν θα δουλέψει.. Εγώ για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω, θα σου προτείνω να κάνεις από τη μία μεριά νταμάρι και το υπόλοιπο κοχύλια, σε μία αναλογία 40(νταμάρι)-60(κοχύλια) % .

Τα similis σκεφτόμουν να βάλω φίλε...αλλά από τι καταλαβαίνω πάνω κάτω την ίδια συμπεριφορά θα έχουν με τα μουλτις έτσι δεν είναι ?

Ναι παρόμοια συμπεριφορά έχουν, και ίδιες απαιτήσεις σε κοχύλια! (7-8 ανά ψάρι).

Δική σου επιλογή αυτό!

Αν αποφασίσεις και δεν βάλεις κοχυλόψαρα, δώσε λίγο μέγεθος παραπάνω στο ένα από τα 2 νταμάρια ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...