Jump to content

Πολλές Ερωτήσεις!!!

Recommended Posts

Γεία σας!Έχω ένα ενυδρείο 55λ aqua szut(το πρώτο μου) με το αντίστοιχο φίλτρο 400λ/ω και με εναν θερμοστατη 100w.Σήμερα έβαλα μέσα ενα ξύλο το οποιο αγόρασα απο ένα πετ σοπ και πάνω του έδεσα java moss και ένα MICROSORUM PTEROPUS.Πήρα και το πρώτο μου ψάρι!Ένα αρσενικό guppy!Το παληκάρι έκει μου είπε οτι πριν πάρω ψάρια πρέπει να κάνω τεστ νέρου για τρια πράγματα,ph kx και ένα αλλο!Όμως ήταν πανάκριβα (γύρο στα 50ε) έτσι πήρα μονο ένα ψάρι!

Ερωτήσεις:

1)Είναι όντως απαραίτητα αυτα τα τέστ;Και αν ναι μήπως υπάρχει κατι πιο οικονομικό;

2)Θα πάρω αλλα τρία θυλικά guppy,ο μονομάχος πάει μαζί τους όπως μου είπαν στο πετ σοπ;(μου είπαν οτι μονομάχος με μονομάχο εχει προβλημα ή αν βάλω τον μονομαχο μονο του πρωτα και μετα του βάλω αλλα ψαρια γτ έχει ηδη οριοθετίσει περιοχη).

3)Αν ο μονομάχος δεν ταιριάζει τι μου προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις συμβουλές σας!

1)Δεν χρειαζεσαι αυτα τα τεστ,αλλα αμμωνιας,νο2 και νο3.Το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο?

2)Δεν παει ο μονομαχος μαζι τους,Θα τσιμπισει την ουρα του αρσενικου γκαπυ.

3)Τιποτα αλλο μη βαλεις.Σε λιγο καιρο που θα γεννησουν,θα ειναι πολλα για το ηδη υπαρχον ενυδρειο και θα πρεπει να δωσεις και καποια αλλιως θα εχεις προβλημα.

• Like 1

1. αυτο το λαθος εκανα κ εγω φιλε μου κ δ ειχα καλα αποτελεσματα!!καλως η κακως ειναι απαραιτητα αλλα υπαρχουν kit πιο φθηνα!!μπορεις να κανεις αναζητηση κ εδω κ μπορει να βρεις να πουλαει κ καποιος!!αλλιως...η ευκολη λυση τα stiks αλλα λενε οι πιο εμπειροι οτι δ ειναι κ πολυ αξιοπιστα!!(εχουν αποκλισεις)!!

2. παλι λαθος το οποιο...παλι εκανα κ εγω..!!δ πρεπει να βαζουμε ψαρια πριν απο μετρησεις!!εχασα αρκετα γιατι κ εγω δ ζητησα γνωμες...η δ τις ακολουθησα!!

αναλογα ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου δ θα εχει προβλημα το guppy!!

μονομαχο δ θα σου ελεγα να βαλεις μαζι τους γιατι σπαζονται με τις φουντωτες ουρες των guppy!!ειχα τετοιο συνδιασμο!!

αλλα κ guppy δ θα σου ελεγα να βαλεις γιατι αν ξεκινησουν οι γεννες (που θα ξεκινησουν στανταρ) θα εχεις προβλημα υπερπληθυσμου!!

τετοια λιτρα θα σου ελεγα για κανα φυτεμενο γαριδαδικο (με ωραιες περιεργες γαριδουλες)!!

αλλα εγω σε λιγους μηνες (θελω να πιστευω) τοσα λιτρα περιπου θα κανω θαλασσινο (κ ας μου εχουν πει οι πιο εμπειροι παλι οτι ειναι λιγα τα λιτρα)!!

μπορεις να κανεις μια αναζητηση φιλε μου...να δεις παρουσιασεις αλλων μελων κ να παρεις κ εσυ ιδεες για το δικο σου...

καλη συνεχεια κ ελεπιζω να μην συνεχισεις τα λαθη που εκανα κ εγω.... ;)

• Like 1

1)Δεν χρειαζεσαι αυτα τα τεστ,αλλα αμμωνιας,νο2 και νο3.Το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο?

2)Δεν παει ο μονομαχος μαζι τους,Θα τσιμπισει την ουρα του αρσενικου γκαπυ.

3)Τιποτα αλλο μη βαλεις.Σε λιγο καιρο που θα γεννησουν,θα ειναι πολλα για το ηδη υπαρχον ενυδρειο και θα πρεπει να δωσεις και καποια αλλιως θα εχεις προβλημα.

Το ενυδρείο θεωρητικά ειναι στρωμένο,μου ειπαν να ριξω αντιχλωριο και μετά απο μιαμιση ώρα βακτηρια και μέτα απο τρεις μέρες ειναι κομπλε για ψάρια εγω το τρέχω 10 μέρες και εβάλα ψάρι την 10τη το βράδυ!

αυτα τα τέστ πόσο κοστίζουν?τα νο2 και νο3 τι είναι;

Αλλο θεωρητικα και αλλο πρακτικα..και ετσι οπως το εκανες σιγουρα δεν ειναι στρωμενο το ενυδρειο.

Οταν ριχνεις βακτηρια μετα θα πρεπει να εχεις και μια πηγη αμμωνιας ωστε να εχουν φαι τα βακτηρια,αλλιως θα ψωφισουν.

Οι λυσεις ειναι 2,η βαζεις ψαρι μετα απο 24 ωρες αφου εχεις ριξει βακτηρια η ριχνεις τροφη για να δημιουργεις αμμωνια.

Μετα απο 10 μερες τα βακτηρια μαλλον εχουν πεθανει.Παρε τα τεστ που σου ειπα γιατι μπορει να εχεις πρβλημα.

Νο3-> νιτρικα, Νο2-> νιτρωδη

Τα τεστ κοστιζουν αναλογα τη μαρκα.

Το φιλτρο σου τι υλικα εχει μεσα?

• Like 1

Αλλο θεωρητικα και αλλο πρακτικα..και ετσι οπως το εκανες σιγουρα δεν ειναι στρωμενο το ενυδρειο.

Οταν ριχνεις βακτηρια μετα θα πρεπει να εχεις και μια πηγη αμμωνιας ωστε να εχουν φαι τα βακτηρια,αλλιως θα ψωφισουν.

Οι λυσεις ειναι 2,η βαζεις ψαρι μετα απο 24 ωρες αφου εχεις ριξει βακτηρια η ριχνεις τροφη για να δημιουργεις αμμωνια.

Μετα απο 10 μερες τα βακτηρια μαλλον εχουν πεθανει.Παρε τα τεστ που σου ειπα γιατι μπορει να εχεις πρβλημα.

Νο3-> νιτρικα, Νο2-> νιτρωδη

Τα τεστ κοστιζουν αναλογα τη μαρκα.

Το φιλτρο σου τι υλικα εχει μεσα?

Η αληθεια ειναι οτι το φιλτρο μου δεν ξέρω τι έχει μεσα...πάντως εξωτερικα ειναι σαν σφουγγαρι θα ανεβασω φωτο να το δείτε.Να ριξω πάλι βακτήρια?Κριμα ειναι να ψωφισει το ψαρακι....

post-60145-0-61970000-1418337376_thumb.jpg

Το φιλτρο σου αυτο δεν κανει..πρεπει να παρεις αλλο που να εχει καδο και να μπορεις να βαλεις και βιολογικο υλικο.Με σφουγγαρια μονο δεν θα κανεις δουλεια.

Το φιλτρο σου αυτο δεν κανει..πρεπει να παρεις αλλο που να εχει καδο και να μπορεις να βαλεις και βιολογικο υλικο.Με σφουγγαρια μονο δεν θα κανεις δουλεια.

Αν μπορείτε να μου προτίνετε καποιο κατάληλο για 60 λιτρα.Ευχαριστώ!

τσεκαρε απο μαρκες κανενα sun sun που ειναι αρκετα καλα η ακομα καλυτερα κανενα eheim!!τυπους δ θυμαμαι να σου πω...αλλα τα χαρακτηριστικα θα το λενε για τα λιτρα!!κ προφανως καλυτερα να παρεις ενα φιλτρο που να "εχει" ανετα τα λιτρα σου!!να εχει δηλαδη κυκλοφορια 200 λ/ω θα σου ελεγα εγω!!!

Μια χαρα δουλεια κανουν τα σφουγγαρια,δεν χρειαζεται αλλο φιλτρο.

γιατι τα σφουγγαρια δεν κανουν;ασε που μπορει να αλλαξει ενα απο τα σφουγγαρια αυτα με σιποραξ μινι.και να εχει ενα καλο βιολογικο υλικο.

Φίλε μου, όντως το φίλτρο σου μπορεί να κάνει δουλειά, αλλά στη περίπτωσή σου ίσως όχι, γιατί κατά αρχήν δεν είναι στρωμένο και σε αυτό δεν μπορείς να βάλεις μπόλι. Με αυτό το φίλτρο θα έπρεπε πρώτα να το στρώσεις και μετά να βάλεις ψάρια, και το άλλο που δεν μου αρέσει με αυτού του τύπου φίλτρα είναι πως αν κάποια στιγμή χρειαστεί να αλλάξεις σφουγγάρι, θα πρέπει να πάρεις άλλο φίλτρο, να τρέχουν μαζί πάνω από 15 ημέρες και μετά να βγάλεις ή να αλλάξεις αυτό το σφουγγάρι, και με αυτό το τρόπο θα χάσεις τη μισή βιολογία. Προτιμώ και προτείνω φίλτρα που είναι εύκολα στη συντήρηση, που δεν είμαι υποχρεωμένος να βάζω συγκεκριμένα αναλώσιμα της εταιρίας και να τα πληρώνω χρυσάφι, που να μπορώ το βιολογικό υλικό να το βάλω σε άλλο φίλτρο αν συμβεί κάποιο πρόβλημα και να βάλω ότι βιολογικό υλικό θέλω εγώ, δηλαδή κάτι ευέλικτο και βολικό.

Ένα τέτοιο φίλτρο που έχω δουλέψει σε 60 λίτρα είναι αυτό

HAILEA RP-400 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ

http://www.petcity.gr/eshop/index.php/axesouar-psariwn/filtra-ylika-filtrarismatos/hailea-rp-400-esoteriko-filtro-me-sfouggari-detail

Έβγαλα το σφουγγάρι, γέμισα το κάνιστρο με ελαφρόπετρα από στρωμένο ενυδρείο, ένα κομμάτι σφουγγάρι στο πάνω μέρος και λίγο ενυδρειακό βαμβάκι και είναι έτοιμο, εύκολο ση συντήρηση γιατί βγαίνει εύκολα το σφουγγαράκι και το ενυδρειακό βαμβάκι για πλύσιμο.

Για τεστ μπορείς να πάρεις αυτό το σετ API Freshwater Master Test Kit

Εδώ http://www.petsupermarket.gr/7854/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-freshwater-master-test-kit.html το είχε 36 Ευρώ αλλά δυστυχώς βλέπω τώρα πως τους τελείωσε, ψάξε αλλού και ίσως το βρεις, είναι ένα τεστ αξιόπιστο και με 36-40 Ευρώ θεωρώ πως είναι το πιο οικονομικό και μακροπρόθεσμα γιατί έχει όλα τα απαραίτητα τεστ και σε ποσότητα μεγαλύτερη από των άλλων εταιριών. Ιδία ακριβώς τιμή το έχω βρει και στο Ebay, αλλά μπορείς να το πάρεις και από εδώ Ελλάδα (όχι όλα στους Κινέζους αφού μπορούμε και από εδώ )

Να ξερεις πως με άστρωτο το φίλτρο η εξελιξη δεν θα είναι και η καλύτερη

• Like 1

γιατι τα σφουγγαρια δεν κανουν;ασε που μπορει να αλλαξει ενα απο τα σφουγγαρια αυτα με σιποραξ μινι.και να εχει ενα καλο βιολογικο υλικο.

Συγνώμη αλλά που να το βάλει το σιποραξ σε αυτο το φίλτρο ; Αφου δεν έχει κάνιστρο

Μια χαρα δουλεια κανουν τα σφουγγαρια,δεν χρειαζεται αλλο φιλτρο.

Γιατι συντομα με τα ψαρια που εχει διαλεξει,θα εχει θεματα με τις μετρησεις του αν αφησει αυτο το φιλτρο,μολις αρχισουν να γεννανε τα σφουγγαρια δεν θα μπορουν να κανουν τιποτα.

JIMHS πως θα βγαλει τα σφουγγαρια για να βαλει σιποραξ?Αφου δεν εχει καδο..την φωτο που εβαλε την ειδες?

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!Από ότι κατάλαβα προέχουν τα τεστ και με την πρώτη ευκαιρία θα τα πάρω.Και αν δω πρόβλημα τότε κοιτάω τι φταίει φίλτρο και τα λοιπά.Το πρόβλημα είναι ότι πέρα από τα πολυτέστ που είναι κάπως ακριβά υπάρχουν όλα αυτά :

NH3/NH4 (Αμμωνίας) | NO2 (Νιτρώδη) | NO3 (Νιτρικά) | GH (Ολική Σκληρότητα) |KH (Ανθρακική Σκληρότητα) | PO4 (Φωσφορικά) | Ca (Ασβεστίου) | Mg (Μαγνησίου) | Cu (Χαλκός) | CO2 (Διοξειδίου του άνθρακα) | O2 (Οξυγόνου) |Iodine (Ιωδίου) | Cl (Χλωρίου) | Fe (Σιδήρου) | Silicate (Πυριτίου) | Πολυτέστ |Ηλεκτρονικά | Πυκνόμετρα | pH Tests | Sr (Στροντίου)

:hot:

πια είναι τα απαραίτητα για αρχή ώστε να τα πάρω άμεσα και μετέπειτα τα άλλα ;

ευχαριστώ!

Αμμωνια,νο2 και νο3.

Το φιλτρο θελει σιγουρα αλλαγη παντως.Με τα σφουγγαρια δεν θα κανεις δουλεια,χρειαζεσαι βιολογικο υλικο.

• Like 1

Νομίζω πως αφου θα βάλεις ζωοτόκα και αυτο σου κάνει

http://www.petsupermarket.gr/7855/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-saltwater-master-test-kit.html

με 35,60

και σε συγκριση αν τα πάρεις μόνα τους

http://www.petsupermarket.gr/7369/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%8C.html

http://www.petsupermarket.gr/7367/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-nitrite-no2-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%8C-180-test.html

http://www.petsupermarket.gr/7371/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-nitrate-no3-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%8C.html

θα σου κοστίσουν 18,90+15,24+15,24=49,38 + 11,40 το PH που δεν θα το έπαιρνες μόνο του, τα τεστ είναι τα ίδια ο χρωματισμός αλλάζει λίγο στην αμμωνία μόνο αν δεν κάνω λάθος, αλλά στο ιντερνετ μπορείς να βρεις τον ακριβή χρωματισμό ή και ακόμα μπορεί κάποιος να έχει πολλά καρτελάκια από παλια τεστ και να στα δώσει

δες τις διαφορες που έχουν

289026111_v58K6-L.jpg

Γεια σου και απο εμενα.... 1 αφου λες οτι τα τεστ ειναι ακριβα που ειναι θα σου προτινα να μν τα κανεις καν γιατι οντως δν ειναι πολυ αξιοπιστα και αν εχεις προβλημα μετα θα χρειαστεις πολυ κοπο και λεφτα για να το λυσεις....2 οσο αφορα το φιλτρο κατα τν γνωμη μου παρε ενα μικρο εξωτερικο που βρισκεις και με 50 ευρο γιατι οπως ειπε και ο φιλος ποιο πανω οταν θα αρχισουν να γεννανε αυτο που εχεις δεν θα κανει δουλεια και + το βιολογικο υλικο που θα εχεις στο εξωτερικο... Το ενυδρειο θελει υπομονη για να στρωσει μην ξεχνας οτι ειναι κατι ζωντανω και ετσι να του συμπεριφερεσαι..

Γεια σου και απο εμενα.... 1 αφου λες οτι τα τεστ ειναι ακριβα που ειναι θα σου προτινα να μν τα κανεις καν γιατι οντως δν ειναι πολυ αξιοπιστα και αν εχεις προβλημα μετα θα χρειαστεις πολυ κοπο και λεφτα για να το λυσεις...

Φίλε μου θα διαφωνήσω, τα τεστ είναι τόσο απαραίτητα όσο και το φίλτρο, χωρίς αυτά , και το καλύτερο φίλτρο να έχεις πάντα θα είσαι στα τυφλά , και μετά θα κάνεις τον μάντη για να δεις τι φταίει ή τι δεν φταίει. Και τα υγρα τεστ είναι πολύ αξιόπιστα

• Like 1

Με συγχωρειται ποιος ειπε οτι το σφουγγαρι δεν μπορει να δουλεψει σαν βιολογικο υλικο;

Τακη για να χαλασει ενα σφουγγαρι πρεπει να το κακοποιεις καθημερινα αλλοιως κραταει

πολλα χρονια.Οσον αφορα για το μπολιασμα του σφουγγαριου ριχνεις επανω του ζουμακι

απο σφουγγαρι που εχει βακτηρια και με μικρη ιχθυοφορτωση ξεκινα.

Με συγχωρειται ποιος ειπε οτι το σφουγγαρι δεν μπορει να δουλεψει σαν βιολογικο υλικο;

Τακη για να χαλασει ενα σφουγγαρι πρεπει να το κακοποιεις καθημερινα αλλοιως κραταει

πολλα χρονια.Οσον αφορα για το μπολιασμα του σφουγγαριου ριχνεις επανω του ζουμακι

απο σφουγγαρι που εχει βακτηρια και με μικρη ιχθυοφορτωση ξεκινα.

Σταυρο,αν εχεις εναν μονομαχο μπορεις να τον κρατησεις και με σφουγγαρια μονο.Τα γκαπυ ειναι ψαρια που γεννανε πολυ και το ξερεις.Με το σφουγγαρι θα εχει προβλημα οταν αποκτησει γεννες και τα ψαρια γινουν πολλα.

• Like 1

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!Γενικά μου έχει πάει γύρω στα 150 ε το όλο ενχείριμα και αυτα τα 50 ε για εξωτερικό και τα 35 για τεστ είναι δύσκολο αυτή την περίοδο!Πάντα βρίσκω λύση όμως!Θα σας ενημερώσω μόλις την βρω!Μια ακόμα ερώτηση μόνο , τι ειναι καλό να βάλω μεσα στην δεξαμενη του φίλτου σαν βιολογικο υλικο?

Ευχαριστω!

Σταυρο,αν εχεις εναν μονομαχο μπορεις να τον κρατησεις και με σφουγγαρια μονο.Τα γκαπυ ειναι ψαρια που γεννανε πολυ και το ξερεις.Με το σφουγγαρι θα εχει προβλημα οταν αποκτησει γεννες και τα ψαρια γινουν πολλα.

Δεν παίρνω αλλο ψάρι μέχρι να βρώ λύση στα προβλήματα ( λεφτά δλδ :P )

Συμφωνω,αλλα εαν προσεξες γραφω για μικρη ιχθυοφορτωση.Ουτως 'η αλλως το ενυδρειο ειναι μικρο και θα πρεπει να δινει τις γεννες.

Συμφωνω,αλλα εαν προσεξες γραφω για μικρη ιχθυοφορτωση.Ουτως 'η αλλως το ενυδρειο ειναι μικρο και θα πρεπει να δινει τις γεννες.

Πάνω σε αυτό,αν πάρω μόνο αρσενικά;Η πρέπει να έχω και τα δυο απαραίτητα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...