Jump to content

Σιγματα Σε Μελανοταινιες

Recommended Posts

9 ml είναι για σχεδόν 300 λίτρα ενυδρείο .

Waterlife

Protozin

Water conditioner for tropical freshwater and coldwater aquariums

DOUBLE STRENGTH

120ml

4 day course for 900 litres/200galls.

*switch off u.v. sterilisers, ozonisers and remove zeolite and charcoal before use and for the duration of the course

*allow at least 48 hours to elapse when changing products

*protozin does not harm filters or plants

*do not use simultaneously with other products

*contains colour dye

*CAUTION - do not use within 4 days of using Myaxin or vice versa

*store in a cool dark place

Precautions

*read instructions before use

*keep away from children and pets

*do not consume

*wash hands after use

*do not overdose

*keep in a cool place

*keep container tightly closed

*may cause sensitisation by skin contact

*keep away from food, drink and animal feed

IRRITANT X

In case of contact with eyes, rinse immediately with plenty of water and seek medical advice, showing the label where possible.

If swallowed seek medical advice immediately and show this container/label.

Waterlife Research Ind. Ltd.

Bath Road Longford Middlesex U7 OED Great Britain

tel:01753685696 web site:www.waterlife.co.uk

Protozin water treatment for tropical freshwater and coldwater aquariums

Before Use:

Before use tighten cap, read all text carefully

Protozin must not be used in any aquaria containing African Mormyrids (I.E. Elephant-Nose etc.), Piranha, rays, stugeon/sterlets or when related species are present.

Calculate Capacity:

For litres multiply L x W x D in cms and divide by 1000.

For Imp. galls. multiply L x W x D in inches then divide by 276.

Allow for water displaced by rocks, gravel etc.

When using undergravel filtration use the standard measure.

For any other filtration use half the standard measure.

Half measure should also be used in new aquaria, when fry are present or when scale-less species are kept (loach)

Directions:

Tighten cap and shake bottle

Use the cup to measure the correct amount:

2.5ml for 75 litres (16.5 Imp. galls)

Other quantities of water doses are as follows:

5ml - 150 litres (33 Imp. galls)

10ml - 297 litres (66 Imp. galls)

15ml - 445 litres (99 Imp. galls)

20ml - 594 litres (132 Imp. galls)

30ml - 891 litres (198 Imp. galls)

Now add the correct amount of protozin to the aquarium on days:

1, 2, 3 and 6.

nai einai αλλα ml για καποιο λογο που δν τον καταλαβαινω η εταιρεια δινει αλλη δοσολογια στα 60ml ( 5ml ->75lt) ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΤΑ 500ML ( 5 ML -> 150LT )

TO διαβαζα σε διπλανο φορουμ ψαχνοντας περι δοσολογιας...και πανω στο μπουκαλακι π,χ γραφει για ααλα λιτρα ενυδρειου

Protozin 60 ml £3.99 ( δόση 5ml-75 λιτρα )
Protozin 500 ml £14.99 ( δόση 5ml-150 λιτρα )

εμενα ειναι το μπουκαλάκι των 200ml

των 100μλ ειναι το δικο μου

WzZ5cC2.png

UQJ99WU.png

και η απαντηση απο την εταιρεια αυθημερον παρακαλω

Dear Sir,

If your measurements are in cm then you have 120 Litres. We make a 250ml bottle and a 100ml each of these bottles have a dosage instruction of 1ml of Protozin to 10Litres of aquarium water. All instructions are printed on the relevant label for that product and that bottle size. You will also find any other specific directions or warnings on the label.

Regards,

WATERLIFE.

Έγινε επεξεργασία - fantomas

- 2 μελανοταινιες ακομα ....

εχω αρχισει και πιστευω οτι φταιει το φαρμακο...

3 μερα φαρμακο και δεν βλεπω βελτιωση στα ψαρακια που εχουν απομεινει( 4 ειναι ακομα μολυσμενες)..το περιεργο 2 bosemani και τα 2 γκουραμια ουτε ενα στιγμα...

-1 ακομα... το πειεργο ειναι οτι αυτς που εχουν το πιο μεγαλο θεμα ειναι μια χαρα ...

εχω περιεργεια αυριο που δν θα ριξω φαρμακο αν χασω καμια ...ειναι μια ιδιο μεγεθους τιγκα στα σποτ..

πλεον εχω πειστει οτι φταιει το φαρμακο

Δεν νομιζω να φταιει το φαρμακο. Πως μπορει να φταιει; Αυτο στα αρρωστησε; Η ασθενεια ισως να ηταν σε προχωρημενο σταδιο ή δεν εχει γινει καλη διαγνωση και δεν ειναι ick!

Ποσο θερμοκρασια εχεις τωρα;

την εχω κατεβασει 24 βαθμους..απλα δν μπορει να κολυμπανε μια χαρα και παντα μετα απο χορηγηση φαρμακου να εχω θανατους ..ισως τους πεφτει βαρυ τι να πω δν ξερω ...αυτες οι 2 εχουν το πιο μεγαλο προβλημα κι ομως ειναι ντουρασελ

tNWACLb.png

KntWEdm.png

κατω αριστερα φαινεται και η ουρα της 3 που εχει θεμα σε πολυ μικρο βαθμο αυτη ..

παραμενουν οι 2 bosemani kai ta 2 gurami χωρις στιγμα

kl3Dsu2.png

Απ οσο ξερω οι boesemani θελουν απο 27 βαθμους και πανω θερμοκρασια! Τη θερμοκρασια γιατι την κατεβασες;

Τα ψαρια εχουν υα μαυρα τους τα χαλια απο τα στιγματα, τα φαρμακα λες να τα πειραξαν;

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Λίγο μεγάλα σε μέγεθος δεν ειναι τα στίγματα για να ειναι ick ή έτσι τα βλέπω εγω; Πολυ πράμα εχουν πάνω τους ρε φίλε, δε το έχω ξαναδεί τόσο πολυ!

Για ich η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή , πρέπει απο 29 και πάνω (30 είναι η ιδανική) και αυτό για 10 ημέρες τουλάχιστον, και φυσικά αεραντλία στο τερμα

• Like 1

η μελανοταινιες ειναι οκ με την θερμοκρασια,θα παει 26 και ειναι μια χαρα

και που την ειχα αυξημενη 4 μερες προκοπη δν ειδα εκτος οτι πηγαιναν στην επιφανεια να βρουν οξυγονο ...( μεχρι και νερο εβγαλα για να κανω πιο πολυ αναταραξη, το θεμα ειναι οτι αυτες εχουν αυτα τα χαλια απο την πρωτη μερα, ενω αυτες που πεθαναν οχι ηταν σε που καλυτερη κατασταση,και ολες πεθαναν τις ημερες που επεσε φαρμακο ..δν μουτ μοιαζει και τοσο τυχαιο ...εκτος αν δν ειναι ick , οποτε πασο

Έγινε επεξεργασία - fantomas

Φιλε μου μπορει να σε βάζω σε βαθιά νερά αλλά πιστεύω ότι ειναι μια ασθένεια που λέγεται σαπρολεγνίαση, saprolegnia spp. Η Μονή λύση ειναι είτε η ευθανασία των μολυσμένων ψαριών είτε να προσπαθήσεις να τα σώσεις με πλύσεις με πράσινο του μαλαχίτη και πλύσεις σε αλμυρο νερό. Παρατηρείς αν ξύνται ή αν κανουν ελικοειδής κινήσεις σαν να τα έχασαν?

Το σίγουρο ειναι πως πρεπει να απομονωθούν τα άρρωστα!!!

να ξυνονται οχι,ουτε κινησεις να μενουν ομως ακινητες στο πουθενα σαν χαμενες ναι ..( και μιλαμε για μελανοταινιες που ειναι μεσα στην σπιντα παντα )

αυτο ειναι κολητικο μεταξυ τους? προσπαθω να καταλαβω γιατι ας πουμε οι bosemani δν το εχουν ουτε τα γκουραμια ...θα τις μεταφερω για αρχη και θα παρακολουθησω να δω αυτες τος 3 που εχουν απομεινει και εχουν στιγματα πανω τους , κανω κατι στο νερο του ενυδρειου για απολυμανση?

αυτο ειναι κολητικο μεταξυ τους? προσπαθω να καταλαβω γιατι ας πουμε οι bosemani δν το εχουν ουτε τα γκουραμια ...θα τις μεταφερω για αρχη και θα παρακολουθησω να δω αυτες τος 3 που εχουν απομεινει και εχουν στιγματα πανω τους , κανω κατι στο νερο του ενυδρειου για απολυμανση?

Ναι το νερο πρεπει να το κανεις απολύμανση!! Θέλω να κανεις πλύσεις σε νερο με αλάτι 2 φορες τη μερα για 5 λεπτά τα ψαράκια αν μπορεις. Ειναι μύκητας και σταδιακά από το σώμα περνάει στα όργανα και μειώνει την όρεξη και πεθαίνουν τα ψάρια. Επισης δες αν τα μάτια τους ειναι θολά. Τωρα πιστευω δεν εχουμε κατι να χάσουμε..

ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΝ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΛΟΓΗΣΑ...

οταν παρελαβα τις bosemani ειχα παραγειλει 6 ειχε 4 και μου τις εστειλε ..παρελαβα 3 η μια δν τα καταφερε αλλα ηταν σε μαυρο χαλι τοσο που εστειλα μηνυμα στο καταστημα και φωτο ...

η κατασταση της 4 bosemani ολες συσκευασμενες μονες τους

SIgsxwr.png

qo8q9Bb.png

να εχει αραγε σχεση και την πατησα σαν αρχαριος ...ή τυχαιο γεγονος...

εγινε ευθανασια σε 2 μελανοταινιες μας αφησαν και 2 ακομα...και εχουν μεινει 2 μικρουλες bosemani και τα 2 περλ τα οποια εξ αρχης ειναι πεντακαθαρα ..

υπαρχει καποιος τροπος να κανω εναν καθαρισμο στο νερο σαν απολυμανση με τα ψαρια μεσα? ή να αρκεστω σε μια μεγαλη αλλαγη νερου?βρηκα αυτο αλλα δν ξερω αν κανει κατι και επισης αν κανει με τα ψαρια μεσα

http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/therapeies-diakosmitikon-psarion-2114/product/sera-costamed-f.html

καποια αλλη ιδεα???

Λυπάμαι για αυτό που περνάς.

Είμαι πολύ νιατο ακόμα για να δώσω συμβουλές σε τόσο σοβαρά θέματα.

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πώς όταν πέρασε και το δικό μου ενυδρείο ικ.. αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι το δικό σου έχει ικ...

.. τα γκουραμι δεν έπαθαν τίποτα.

Και το άλλο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι πώς και εγώ όταν παρέλαβα από το κτελ τις μελανοταινιες μου.. ήταν σε άθλια κατάσταση.

Κάποιες δεν κατάφερα να τις συνεφερω.

Τελικά μπορεί να μην αντέχουν τα μακρινά ταξίδια....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...