antipao@rocketmail.com 10 Δεκεμβρίου 2014 #1 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 (edited) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. πριν 1 εβδομαδα εβαλα 2 γκουραμακια μαζι με τις μελανοταινιες μου, σημερα παρατηρησα κατι φωσφωριζε στιγματα στο σωμα αλλα και στην ουρα των μελανοταινιων ( στα γκουραμια τπτ) αναψα μονο την ασπρη λαμπα και φαινονται πιο ασπρα απο οτι και με τις 2.. μοιαζουν για ich παντωςΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:100 καθαρα- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικο φιλτρο- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):τρεχει 6 μηνες- Ψάρια (είδη και αριθμός):11 μελανοταινιες synergos 3 bosemani 2 pearl gurami- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ταισμα καθε μερα 1 φορα , αλλαγη νερου καθε βδομαδα κατα 30% τελευταιες γνωστες... θα γινουν ωστοσο νεεςΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:7.5- KH:7- GH:14- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0- ΝΟ2 (νιτρώδη):0- ΝΟ3 (νιτρικά):0- Θερμοκρασία:24ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ: api-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:- Ιστορικό Ψαριού:- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):κινητικοτητα πιο πολυ απο το συνιθεσμενο- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)1. (img) ...photo1... (/img)2. (img) ...photo2... (/img)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ειναι αδυνατο να βγαλω φωτο πανε σαν τρελες ,εβγαλα 2 και τις εβαλα σε μια γυαλα που εχω και λες και εξαφανιζονται τα στιγματα .. στο βιντεακι στο 0,04 και στο 0,40 ισως μπορεσετε να διακρινετε τα στιγματα ... https://www.youtube.com/watch?v=n-WuAJlTJKM&feature=youtu.be Έγινε επεξεργασία 10 Δεκεμβρίου 2014 - fantomas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 10 Δεκεμβρίου 2014 #2 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 Ανέβασε τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς και βλέπουμε . Να μας ενημερώνεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 10 Δεκεμβρίου 2014 Author #3 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 θερμοστατης και ροη ηδη ανεβηκαν .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Δεκεμβρίου 2014 #4 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 Θυμιζει ich! Iσως απο την προσφατη αλλαγη! Κανε οτι λεει ο Σταματης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Δεκεμβρίου 2014 #5 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 Θυμιζει ich! Iσως απο την προσφατη αλλαγη! Κανε οτι λεει ο Σταματης! Και εμενα για ich μου μοιαζει, αλλα ειναι λιγο μεγαλο,μπορει να ειναι και velvet-Oödinium... Και τα δυο αντιμετωπιζονται με την αυξηση της θερμοκρασιας ... Αλλιως αν δεν πας σε φάρμακα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 13 Δεκεμβρίου 2014 #6 Share 13 Δεκεμβρίου 2014 Τι κάνουν οι αγαπημένες μας μελανοταινίες; Καμία εξέλιξη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 14 Δεκεμβρίου 2014 Author #7 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 νομιζω οτι μαλλον θα παμε σε λυση φαρμακων .. ο θερμεντηρας μου δν μπορεσε να φτασει τους 30 .. εφτασε τους 28 σημερα το πρωι προμηθευτικα και 2° αν δν αλλαξει κατι μεχρι την τριτη θα ριξω exit sημερινη κατασταση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 14 Δεκεμβρίου 2014 #8 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Θα πρότεινα να μην αργήσεις τα φάρμακα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 14 Δεκεμβρίου 2014 #9 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Ενημέρωσε μας πότε θα πιάσεις τους 30 βαθμούς . Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 14 Δεκεμβρίου 2014 Author #10 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Ενημέρωσε μας πότε θα πιάσεις τους 30 βαθμούς . εφτασα!! 30 βαθμους στο θερμομετρο που βρισκεται στην απεναντι πλευρα τπυ θερμοστατη..σε ποσες μερες θα δω μια καλυτερευση ..( την τριτη μεταξυ μας εχω βαλει dead line για φαρμακα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 14 Δεκεμβρίου 2014 #11 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Μπορεί και αύριο να βάλεις φάρμακο αν δεν δείς διαφορά . Πέρασαν αρκετές μέρες και φοβάμαι για δευτερογενείς μολύνσεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #12 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 διαφορα δν ειδα και ξεκινησα Protozin της Waterlife ...οποιος το εχει χρησιμοποιησει θα ηθελα μια βοηθεια για οδηγιες χρησεως 1 mλ για 10 λιτρα οκ αυτο χρησιμοποιηστε κατα τις μερες 1,2,3 και 6 ????????? τι θελει να πει? μια φορα την ημερα>??? ο πετ σοπας μου ειπε ενα καπακι για 4 μερες πρωι βραδυ .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #13 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 δυστηχως χασαμε 3 μελανοταινιες,,,,το φαρμακο τις χαλασε αραγε ?? η μια ειχε κοκκινα βραγχια ..απο την αυξηση της θερμοκρασιας οι μελανοταινιες ειναι στην επιφανεια και ψαχνουν οξυγονο μαλλον ...κατεβασα θερμοκρασια και βλεπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #14 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 15 Δεκεμβρίου 2014 #15 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Πολύ κρίμα! Αλλα δυστυχώς μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 15 Δεκεμβρίου 2014 #16 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 δυστηχως χασαμε 3 μελανοταινιες,,,,το φαρμακο τις χαλασε αραγε ?? η μια ειχε κοκκινα βραγχια ..απο την αυξηση της θερμοκρασιας οι μελανοταινιες ειναι στην επιφανεια και ψαχνουν οξυγονο μαλλον ...κατεβασα θερμοκρασια και βλεπουμεΚρίμα ελπίζω να μην χάσεις άλλες!!! Γη θερμοκρασία σε μια ασθένεια πρέπει να ειναι 28-29 βαθμούς για να καταπολεμηθεί γρήγορα το πρόβλημα (28-29C). Χρειάζεσαι αεραντλία για να οξυγονωσεις καλυτερα το νερό σου ή βαλε την έξοδο του φίλτρου να κάνει αναταραξη έντονη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #17 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 AYTO εχω κανει την εχω σηκωσει πανω απο την θεση της για να δημιουργει και πιο πολλες φυσαλιδες αλλα και πιο πολυ κινηση ...δυσκολο το βλεπω να μην χανω βλεπω κανα 2 ψαχνουν πιστολι να αυτοκτονησουν ...απλα μου κανει εντυπωση το ολες σε μια μερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 15 Δεκεμβρίου 2014 #18 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 εφτασα!! 30 βαθμους στο θερμομετρο που βρισκεται στην απεναντι πλευρα τπυ θερμοστατη..σε ποσες μερες θα δω μια καλυτερευση ..( την τριτη μεταξυ μας εχω βαλει dead line για φαρμακα)Είδα σε αλλο φορουμε ότι θα πρέπει να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στους 31 και όχι πιο χαμηλά! Ψάξε και εσύ κάποια πράγματα και όταν τα διασταυρώσεις με άλλες πηγες πες μας για να δουμε τι θα γίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 15 Δεκεμβρίου 2014 #19 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 AYTO εχω κανει την εχω σηκωσει πανω απο την θεση της για να δημιουργει και πιο πολλες φυσαλιδες αλλα και πιο πολυ κινηση ...δυσκολο το βλεπω να μην χανω βλεπω κανα 2 ψαχνουν πιστολι να αυτοκτονησουν ...απλα μου κανει εντυπωση το ολες σε μια μερα..Απ ότι φαίνεται ήταν μολυσμένες από το πετ σοπ ή απο την ιδια πηγη γενικοτερα και το ανέπτυξαν τωρα. Όλες δεν θα τις χάσεις αλλα ειναι πολύ ύπουλο! Δεν έχεις δει βελτίωση με την αύξηση της θερμοκρασίας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #20 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 μα καμια ομως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #21 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 επισης μου κανει εντυπωση που δν εχουν προσβληθει ολα τα ψαρια π.χ γκουραμια που μπηκαν τελευταια δν εχουν ψεγαδι και 2 μποσεμανι το ιδιο ... οχι τπτ αλλο ειναι και κεφατα πεφτει κυνηγι αβερτΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 15 Δεκεμβρίου 2014 #22 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Αν ειναι ick θα μολυνθουν ολες! Αλλα για να πεθανουν τοσο γρηγορα, μηπως ειναι και velvet! To protozin, το χρησιμοποιης τις 3 πρωτες μερες και μετα σταματας για δυο και μετα ξαναριχνεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #23 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 (edited) -5 τα ψαρακια....... μουντζωμενο με εχουν δν παιζει ...εσκασε ο θερμαντηρας ο δανεικος που βρηκα την κυριακη .....δηλαδη ελεος ...εσκασε μεσα στο φιλτρο ευτηχως ειχα το καπακι κουνησει και δν εσπασε καμια λαμπα...εκανε τοιχο ταβανι χαλια με ενα μαυρο υγρο εννοειτε οτι επεσε και στο ενυδρειο κατι τις Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2014 - fantomas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 16 Δεκεμβρίου 2014 #24 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Τι δοσολογία έβαλες απ το protozin ; Μήπως ο θερμοστάτης έμεινε έξω απ το νερό ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antipao@rocketmail.com 16 Δεκεμβρίου 2014 Author #25 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 (edited) 9μλ εχθες 9μλ σημερα,καλημερα...μεσα στο ενυδρειο εσκασε( δν εσπασε εσκασε το πανω μερος κοπηκε κατι σαν σωληνακι ,θα ανεβασω φωτο το μεσημερι) Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2014 - fantomas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος