Jump to content

Δημιουργία Φυτεμένου/γαριδάδικο

Recommended Posts

Καλησπέρα Σε Όλους, Μιας Και Πουλήθηκαν Τα Μεγάλα Ενυδρεία Που Είχα Στην Κατοχή Μου Όπως Ένα Juwel Panorama 100 (170l) Και Ένα Juwel Rio (400l) Λόγο Αναγκών Έφτασε Πάλι Η Ώρα Για Αγορά Πλέον Ενός Nano Aquarium Διότι Για Μεγαλύτερο Πλέον Δεν Θέλω.

Έχω Βάλει Στο Μάτι Το Dennerle 60l Complete Plus Το Οποίο Και Θέλω Να Το Χρησιμοποιήσω Ως Γαριδάδικο Και Κάνα Κοπαδάκι Ψαριών.

Τα Προβλήματά Μου Είναι Τα Εξείς: Αγοράζοντας Το Complete Plus Θα Χρειαστώ Κάτι Άλλο Για Υπόστρωμα Σε Ότι Αφορά Τα Φυτά;;;

Θέλω Μια Μικρή Βοήθεια Σε Ότι Αφορά Την Aγορά Ενός Co2 Είμαι Εντελώς Άσχετος Μπορεί Κάποιος Να Μου Προτείνει Τι Πρέπει Να Αγοράσω Ώστε Να Μην Έχω Το Παραμικρό Πρόβλημα;

Απο Φυτά Έχω Σταμπάρει: Repens rubin ή ludwigia sp, eleocharis acicularis, java moss christmas, java fern, riccia fluitans, monosolenium tenerum, fontinalis antipyretica wilow, crinum calamistratum

ΥΓ. Αυτή Την Στιγμή Έχω Δώσει Παραγγελία Για Κατασκευή Βάσης Για Το Ενυδρείο Μόλις Έρθει Θα Βάλω Photos.

Τι εκανες για να λειτουργουν σωστα τα αλλα σου ενυδρεια?

Καλησπέρα Σε Όλους, Μιας Και Πουλήθηκαν Τα Μεγάλα Ενυδρεία Που Είχα Στην Κατοχή Μου Όπως Ένα Juwel Panorama 100 (170l) Και Ένα Juwel Rio (400l) Λόγο Αναγκών Έφτασε Πάλι Η Ώρα Για Αγορά Πλέον Ενός Nano Aquarium Διότι Για Μεγαλύτερο Πλέον Δεν Θέλω.

Έχω Βάλει Στο Μάτι Το Dennerle 60l Complete Plus Το Οποίο Και Θέλω Να Το Χρησιμοποιήσω Ως Γαριδάδικο Και Κάνα Κοπαδάκι Ψαριών.

Τα Προβλήματά Μου Είναι Τα Εξείς: Αγοράζοντας Το Complete Plus Θα Χρειαστώ Κάτι Άλλο Για Υπόστρωμα Σε Ότι Αφορά Τα Φυτά;;;

Θέλω Μια Μικρή Βοήθεια Σε Ότι Αφορά Την Aγορά Ενός Co2 Είμαι Εντελώς Άσχετος Μπορεί Κάποιος Να Μου Προτείνει Τι Πρέπει Να Αγοράσω Ώστε Να Μην Έχω Το Παραμικρό Πρόβλημα;

Απο Φυτά Έχω Σταμπάρει: Repens rubin ή ludwigia sp, eleocharis acicularis, java moss christmas, java fern, riccia fluitans, monosolenium tenerum, fontinalis antipyretica wilow, crinum calamistratum

ΥΓ. Αυτή Την Στιγμή Έχω Δώσει Παραγγελία Για Κατασκευή Βάσης Για Το Ενυδρείο Μόλις Έρθει Θα Βάλω Photos.

Γαριδαδικο και ψαρια δεν πανε μαζι... :)

Αν θελεις ενυδρειο το οποιο πρωτης πρωταιρεοτητας ειναι οι γαριδες , βαζεις μονο γαριδες...

Αν βάλει και ψαρια σε τοσα λιτρα, δυσκολα να γλιτωσουν τα μικρα γαριδαδακια...

Μπορεις να παρεις ενα υποστρωμα οπως το flourite , και να το ανακατεψεις με απλο χαλαζιακο χαλικι, για να σου βγει πιο οικονομικα.

Ετσι τα φυτα σου στην αρχη, θα εχουν μια μικρη βοηθεια απο τον βυθο, μετα θα αναλαβουν τα λιπασματα...

Co2, αν θελεις να ασχοληθει με το αεριο αυτο , θα πας σε μπουκάλα, ειναι ή μονη σιγουρη λύση .

Μανομετρα , απο Ελλαδα φέρνει το igna.gr, αλλιως απο ebay, μπουκαλα απο την περιοχη σου οπου και θα την γεμιζεις.

Για τις γαριδες διαβαζε μερικα αρθακια...

http://www.aquazone.gr/forums/topic/90709-snena-eae-eyiaoa-aea-oa-aaadhciyia-iao-aodhuiaeoea/

http://www.aquazone.gr/forums/forum/335-aanssaeaao-aeoeiy-iaaniy/

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Τι εκανες για να λειτουργουν σωστα τα αλλα σου ενυδρεια?

Αν Και Δεν Καταλαβαίνω Την Ερώτησή Σου Θα Σου Πω Πως Και Στα 2 Ενυδρεία Που Είχα Στην Κατοχή Μου Φιλοξενούσα Κιχλίδες Malawi. Οπότε Καταλαβαίνεις Πέτρες Και Μόνο Πέτρες.

Γαριδαδικο και ψαρια δεν πανε μαζι... :)

Αν θελεις ενυδρειο το οποιο πρωτης πρωταιρεοτητας ειναι οι γαριδες , βαζεις μονο γαριδες...

Αν βάλει και ψαρια σε τοσα λιτρα, δυσκολα να γλιτωσουν τα μικρα γαριδαδακια...

Μπορεις να παρεις ενα υποστρωμα οπως το flourite , και να το ανακατεψεις με απλο χαλαζιακο χαλικι, για να σου βγει πιο οικονομικα.

Ετσι τα φυτα σου στην αρχη, θα εχουν μια μικρη βοηθεια απο τον βυθο, μετα θα αναλαβουν τα λιπασματα...

Co2, αν θελεις να ασχοληθει με το αεριο αυτο , θα πας σε μπουκάλα, ειναι ή μονη σιγουρη λύση .

Μανομετρα , απο Ελλαδα φέρνει το igna.gr, αλλιως απο ebay, μπουκαλα απο την περιοχη σου οπου και θα την γεμιζεις.

Για τις γαριδες διαβαζε μερικα αρθακια...

http://www.aquazone.gr/forums/topic/90709-snena-eae-eyiaoa-aea-oa-aaadhciyia-iao-aodhuiaeoea/

http://www.aquazone.gr/forums/forum/335-aanssaeaao-aeoeiy-iaaniy/

Τώρα Με Προβλημάτισες Γιατί Με Βάζεις Σε Σκέψεις Για Το Complete Plus Της Dennerle Σε Ότι Αφορά Το Υπόστρωμα

Δηλαδή Φίλε Μου Δεν Θα Ήταν Σωστό Να Βάλω Εκτός Απο Γαρίδες Ένα Κοπάδι Neon ή Cpd?

Σε Ευχαριστώ Πολύ Για Τα Άρθρα Για Τις Γαρίδες.

Έγινε επεξεργασία - SAVVASGT

Αν θες γαριδες,οπως σου ειπε ο Νικος,βαλτες μονες τους.Τα ψαρια θα σου τσιμπανε το γοννο.

Απο τα ψαρια που τα πανε καλα με τις γαριδες,δεν μπορεις να τα βαλεις γιατι σε περιοριζουν οι διαστασεις του ενυδρειου σου.

Αν θες γαριδες,οπως σου ειπε ο Νικος,βαλτες μονες τους.Τα ψαρια θα σου τσιμπανε το γοννο.

Απο τα ψαρια που τα πανε καλα με τις γαριδες,δεν μπορεις να τα βαλεις γιατι σε περιοριζουν οι διαστασεις του ενυδρειου σου.

Ωραία, Αφού Πρόκειται Να Έχω Πρόβλημα Με Τα Ψαράκια Τότε Μόνο Σαλιγκαράκια Και Γαρίδες.

Ξεκαθάρισε Αυτό Το Κομμάτι Μου Και Σας Ευχαριστώ Για Της Άμεσες Απαντήσης Που Μου Δίνεται Η Βοήθειά Σας Είναι Πολύτιμη.

Πάμε Στο Άλλο Μου Πρόβλημα Τώρα, Σε Ότι Αφορά Την Έκδοση Του Dennerle Complete Plus Δεν Βλέπω Να Γράφει Κάτι Για Λίπασμα Άρα Αυτό Που Μου Δίνει Είναι Μόνο Για Τις Γαρίδες, Σωστά;;

Αν Είναι Έτσι Τι Μου Προτείνετε Να Αγοράσω Για Λίπασμα;

Συγνωμη για την μικρη μου παρατηρηση.

Κατ εμε ισως ειναι λιγο κουραστικο ( κεφαλαια - μικρα, κεφαλαια - μικρα ).

Συγνωμη και παλι.

Συγνωμη για την μικρη μου παρατηρηση.

Κατ εμε ισως ειναι λιγο κουραστικο ( κεφαλαια - μικρα, κεφαλαια - μικρα ).

Συγνωμη και παλι.

Δεκτή Φίλε Μου Η Παρατήρησή Σου Αλλά Δυστυχώς Τόσα Χρόνια Έχω Συνηθίσει Έτσι Να Γράφω,Έχεις Να Μου Προτείνεις Κάτι Για Τις Απορίες Που Έχω;;;

Πιστευω οι δυο προηγουμενοι συνομιλητες σου εδωσαν καποιες ιδεες ( λυσεις ).

Το συγκεκριμενο που λες δεν το εχω δοκιμασει.

Εχω δοκιμασει μονο συνδιασμο του χαλικιου της dennerle με υποστρωμα της dennerle/

Τελικά Μετά Απο Πολύ Ψάξιμο Βρήκα Ότι Το Complete Plus Δίνει Υπόστρωμα Για Τα Φυτά Και Επίστρωμα Για Τις Γαρίδες Οπότε Ότι Αφορά Τον Πυθμένα Είμαι Καλυμμένος.

Τώρα Μια Μικρή Βοήθεια Για Αγορά Co2 Μπήκα Στο Site olympia-p.gr Και Είδα Όλα Τα Παρακάτω:

1).Διαχυτήρας Co2

2).Ηλεκτροβάνα 220v

3).Μετρητής Φυσαλίδων

4).Μειωτής Πίεσης

5).Φιάλη Co2

6).Ανεπίστροφη Βαλβίδα

Όλα Αυτά Γνωρίζετε Πως Πρέπει Να Έχω;;;Τα Συγκεκριμένα Είναι Δοκιμασμένα ή Πρέπει Να Ψάξω Για Κάτι Άλλο (Δεν Εννοώ Για Την Φιάλη Co2) Επίσης Τι Λάστιχα Πρέπει Να Αγοράσω.

Ευχαριστώ Και Συγγνώμη Για Τις Πολλές Απορίες Μου.

Τελικά Μετά Απο Πολύ Ψάξιμο Βρήκα Ότι Το Complete Plus Δίνει Υπόστρωμα Για Τα Φυτά Και Επίστρωμα Για Τις Γαρίδες Οπότε Ότι Αφορά Τον Πυθμένα Είμαι Καλυμμένος.

Τώρα Μια Μικρή Βοήθεια Για Αγορά Co2 Μπήκα Στο Site olympia-p.gr Και Είδα Όλα Τα Παρακάτω:

1).Διαχυτήρας Co2

2).Ηλεκτροβάνα 220v

3).Μετρητής Φυσαλίδων

4).Μειωτής Πίεσης

5).Φιάλη Co2

6).Ανεπίστροφη Βαλβίδα

Όλα Αυτά Γνωρίζετε Πως Πρέπει Να Έχω;;;Τα Συγκεκριμένα Είναι Δοκιμασμένα ή Πρέπει Να Ψάξω Για Κάτι Άλλο (Δεν Εννοώ Για Την Φιάλη Co2) Επίσης Τι Λάστιχα Πρέπει Να Αγοράσω.

Ευχαριστώ Και Συγγνώμη Για Τις Πολλές Απορίες Μου.

Θα σου απαντησω για το co2.

Παρε μπουκαλα 2κιλη,2πλο μανομετρο με μικρορυθμιστη,διαχυτηρα,μετρητη φυσαλιδων,ανεπιστροφη και λαστιχο χοντρο,οχι αυτο της αεραντλιας καλυτερα.

Για μενα δεν χρειαζεσαι ηλεκτροβανα.Αυτη τη βαζουμε οταν θελουν να ανοιγοκλεινει το co2.Χωρις αυτη το εχεις 24ωρο και ειναι πιο σταθερες και οι συνθικες σου ετσι. Η ηλεκτροβανα πιο πολυ χρεισημοποιηται οταν εχουμε και ph controler.

• 3 weeks later...

Θα σου απαντησω για το co2.

Παρε μπουκαλα 2κιλη,2πλο μανομετρο με μικρορυθμιστη,διαχυτηρα,μετρητη φυσαλιδων,ανεπιστροφη και λαστιχο χοντρο,οχι αυτο της αεραντλιας καλυτερα.

Για μενα δεν χρειαζεσαι ηλεκτροβανα.Αυτη τη βαζουμε οταν θελουν να ανοιγοκλεινει το co2.Χωρις αυτη το εχεις 24ωρο και ειναι πιο σταθερες και οι συνθικες σου ετσι. Η ηλεκτροβανα πιο πολυ χρεισημοποιηται οταν εχουμε και ph controler.

Λοιπόν Χρόνια Πολλά Σε Όλους Καταρχάς!!!

Βάση Ενυδρείου Ήρθε

Φιάλη 2kg Ήρθε

Μανόμετρο Με Μικρο ρυθμιστή Τοποθετήθηκε Στην Φιάλη

Τώρα Θέλω Μια Μικρή Βοήθεια Για Τα Σωληνάκια Ως Προς Την Διάσταση Και Αν Γνωρίζει Κάποιος Που Μπορώ Να Αγοράσω Απο Θεσσαλονίκη

Επίσης Από Διαχυτήρα Και Μετρητή Είδα Της Ferplast Αξίζουν Για Το Ενυδρείο Μου;;;

Φωτογραφίες Θα Ακολουθήσουν Όταν Έρθουν Όλα Τα Προϊόντα

Έγινε επεξεργασία - SAVVASGT

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...