mouseman 10 Δεκεμβρίου 2014 #1 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 Αγορασα ενα τεστακι salifert MG η πρωτη μετρηση που πηρα ηταν 1400 για μια εβδομαδα που μετραγα ανα 2 μερες και μου το εδειχνε στα ιδια επιπεδα. Μετα απο μια εβδομαδα το mg επεσε κατακορυφα στα 1050 και ετσι με μεθοδο balling αρχισα να ριχνω 2μλ ανα 2ωρο για 2 μερες περιπου.ειδα οτι δεν υπηρχε αποτελεσμα και ετσι εκανα μια αλαγη 30% να δω τι θα μου διξει το τεστ.Μετα την αλλαγη που εκανα μετα απο 1 μερα μετρησα και μου εδειχνε 1200 εκει λοιπον αρχισα να υποψιαζομαι οτι κατι δεν παει καλα.Το ασβεστιο μου αυτη την στιγμη ειναι 440 και αν το υπολογισω βαση ασβεστιου 440χ3= 1320. Αρχισα να ψαχνω απεγνωσμενα για τεστ γατι δεν θελω να εχω καποιο θεμα με το tank μου.Το προβλημα ειναι το εξης η salifert δεν εχει εξαγη τεστ mg πιθανον γιατι εχει καποιο προβλημα αλλα δεν εχει μεινει και αποθεμα σε καποιο καταστημα με αποτελεσμα να μην εχουν τεστ και απο αλλες εταιριες. Ρωταω λοιπον το εξης υπαρχει καποιο καταστημα που να εχει απο το συγκεκριμενο τεστ (αν μπορει να τοποθετηθει) η αν καποιος συνχομπιστας εχει η ειχε παρομοιο προβλημα, εχει παραγηλει κανεις απο e bay αξιζει τον κοπο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 10 Δεκεμβρίου 2014 #2 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 Για ποιο λογο θεωρεις το ca x3 = mg ? Δεν παει ετσι.. Τωρα η βουτιά οντως ειναι περίεργη, αλλα λοιπουν πληροφοριες να μας πεις τι εγινε στο ενυδρειο ολο αυτο το καιρο και ισως ειχαμε οτι ειχαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 10 Δεκεμβρίου 2014 Author #3 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 Για ποιο λογο θεωρεις το ca x3 = mg ? Δεν παει ετσι.. Τωρα η βουτιά οντως ειναι περίεργη, αλλα λοιπουν πληροφοριες να μας πεις τι εγινε στο ενυδρειο ολο αυτο το καιρο και ισως ειχαμε οτι ειχαμε. Μαριε μπορει να ειναι επειδη ειχε προβλημα (το ποιο πιθανο) το τεστ οταν το πηρα να μου εκανε τετοιες διακυμανσεις.Το τεστ ειναι το 1 που εχω παρει δεν εχω μετρηση με καποιο αλλο.Επισης δεν μπορει να κανω balling να εχω ριξει περιπου 300ml και να μου λεει συνεχεια την ιδια μετρηση 1200. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 12 Δεκεμβρίου 2014 #4 Share 12 Δεκεμβρίου 2014 Μαριε μπορει να ειναι επειδη ειχε προβλημα (το ποιο πιθανο) το τεστ οταν το πηρα να μου εκανε τετοιες διακυμανσεις.Το τεστ ειναι το 1 που εχω παρει δεν εχω μετρηση με καποιο αλλο.Επισης δεν μπορει να κανω balling να εχω ριξει περιπου 300ml και να μου λεει συνεχεια την ιδια μετρηση 1200.Σε τι διάρκεια χρονου έριξες τα 300ml μαγνησιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 12 Δεκεμβρίου 2014 Author #5 Share 12 Δεκεμβρίου 2014 εριχνα 20ml ανα 2 ωρο και μετρηση.Τωρα το αλλο που υποψιαζομαι ειναι μηπως δεν εχω ριξει την ποσοτητα που πρεπει για να ανεβει? το φοβηθηκα γιαυτο και το σταματησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 14 Δεκεμβρίου 2014 #6 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 εριχνα 20ml ανα 2 ωρο και μετρηση.Τωρα το αλλο που υποψιαζομαι ειναι μηπως δεν εχω ριξει την ποσοτητα που πρεπει για να ανεβει? το φοβηθηκα γιαυτο και το σταματησα.Κοιτά, αυτο που εκανες ειναι το λογικο και κανονικα επρεπε να δεις διαφορα. Τωρα το θεμα ειναι γιατι δεν εχεις διαφορα. Δεν νομίζω πως εκανες τοσο λαθος τη μίξη της σκόνης με το νερο. Εισαι σίγουρος οτι η σκόνη αυτη ειναι μαγνησιο; Απο οσο καταλαβα και διωρθωσε με αν κανω λαθος,,δεν εχεις δει καθολου διαφορα εως τωρα με αυτη τη σκόνη. Το ΚΗ σου σε τι επίπεδα παιζει γενικα και τι αλατι χρησιμοποίησες για την αλλαγή νερου οπως και τι ποσοστό αλλαγής νερου εκανες. Πιστευω σιγα σιγα να βγαλουμε ακρη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #7 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Κοιτά, αυτο που εκανες ειναι το λογικο και κανονικα επρεπε να δεις διαφορα. Τωρα το θεμα ειναι γιατι δεν εχεις διαφορα. Δεν νομίζω πως εκανες τοσο λαθος τη μίξη της σκόνης με το νερο. Εισαι σίγουρος οτι η σκόνη αυτη ειναι μαγνησιο; Απο οσο καταλαβα και διωρθωσε με αν κανω λαθος,,δεν εχεις δει καθολου διαφορα εως τωρα με αυτη τη σκόνη. Το ΚΗ σου σε τι επίπεδα παιζει γενικα και τι αλατι χρησιμοποίησες για την αλλαγή νερου οπως και τι ποσοστό αλλαγής νερου εκανες. Πιστευω σιγα σιγα να βγαλουμε ακρη . Τελικα Μαριε πηρα ενα ρισκο που τελικα μου βγηκε σε καλο.Εριξα 1 λιτρο απο το μιγμα με την μια και μετα απο 12 ωρες ξαναμετρησα.Ειδα οτι κατι παει να γινει ετσι ξαναεριξα 1 λιτρο και ειδα οτι σε 24 ωρες μου ανεβασε 90ppm.Το συμπερασμα μου ειναι οτι απο εκει που το πηρα μου ειπαν να αναμιξω 100γρ. σε 1 λιτρο νερο και αυτο εκανα,αλλα μαλλον χρειαζεται σε 500μλ νερο για να ειναι ποιο δραστικο το μιγμα. τωρα πως λεγεται το μιγμα δεν γνωριζω ειναι χυμα μεσα σε σακουλακι αλλα αν θυμαμαι καλα ειναι απο water waves. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 15 Δεκεμβρίου 2014 #8 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 εαν ειναι απο water waves εχουν στο σαιτ τους την δοσολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος