akatos 8 Δεκεμβρίου 2014 #1 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Οπως γράφω και στο θέμα παλι απο την αρχή. Αυτη τη φορά πιο σοβαρά πιο οργανωμένα. Μετα απο 1 περίπου χρόνο αποχής γύρισα δυναμικά με όρεξη για ενα φυτεμενο περίπου 75 λίτρων. Το στήσιμο θα γίνει την Τετάρτη που θα έρθουν τα Φυτα. Η ερώτηση ειναι η εξής:πήρα ph controller και δεν γνωρίζω σε ποια τιμη να το ρυθμισω ώστε να ανοίγει τη βαλβίδα του διοξειδίου. Τα Φυτα εινα Cuba , rotala macrandra , alter anthers reineckii mini. Οσο αφορά τον υπόλοιπο εξοπλισμό θα αναφερθώ μετα το στήσιμο, εκτός αν υπάρχει κάποια ερώτηση διευκρινιστική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Δεκεμβρίου 2014 #2 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Το ph το φτιαχνεις αναλογα με τα ψαρια που θα βαλεις. Προσωπικα δεν εχω ασχοληθει με ph controler μιας που δουλευω τo co2 24ωρο. Τι φωτισμο εχεις? Για βυθο τι θα βαλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 8 Δεκεμβρίου 2014 Author #3 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Βυθο Ada power sand special και aqua soil amazonia. Απο φώτα 2 grolux και 2 daylight sylvania 24 w. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Δεκεμβρίου 2014 #4 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Γιατι θες να βαλεις τοσο ακριβο βυθο? Τα εχεις βρει αυτα? Εγω θα σου ελεγα να δοκιμασεις κατι σε seachem. Δηλαδη εχεις 4 λαμπες απο 24 βατ η καθε μια? Κομπλε εισαι τοτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 8 Δεκεμβρίου 2014 Author #5 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Τα εχω πάρει ολα, αστα προσωπικό κόλλημα με το βυθο. Απλα επειδή τα Φυτα ειναι δύσκολα και μέχρι τωρα μονο με εύκολα είχα να κανω τα εχω χάσει λίγο με τη σχέση φώτα-ph controler - co2. Δηλαδή δεν εχω πιάσει ακόμη το ρόλο του ph controler. Ναι καταλαβαίνω οτι ρίχνει το ph αλλα μονο αυτο; Κι αν το νερό μου εχει ph ας πούμε 7 και τα Φυτα θέλουν 7 τότε δε θα γίνει ποτε διαχυση co2. Οσο κι αν διαβάσω περισσότερο μπερδεύονται. Τα φώτα σας( και με πολλα watt μάλιστα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Δεκεμβρίου 2014 #6 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Μη κολλας με το ph και τα φυτα σου.Σε οτι νερο και αν τα βαλεις θα πανε μια χαρα.Μπορει καποια απο τα φυτα που υπαρχουν να πανε καλυτερα σε μαλακο νερο οπως το rotala macrandra αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα πανε σε νερο βρυσης.Το ph θα το φτιαξεις αναλογα με τα ψαρια που θα βαλεις,μη μπερδευεσαι. Τα 2 απο τα 3 φυτα που γραφεις τα ειχα σε νερο βρυσης και πηγαιναν σουπερ,το τελευταιο πραγμα που νοιαζει τα φυτα ειναι το ph. Αυτα που χρειαζονται περισσοτερο τα εχεις ηδη,δηλαδη βυθο-φωτα-co2. Διαβασε για τα φυτα σου εδω εδω και εδω Τωρα για τον controler,τον ρυθμιζεις που θελεις να ανοιγει το co2 και που να κλεινει,πχ ph 6.8 κλεινει,ph 7.0 ανοιγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 8 Δεκεμβρίου 2014 Author #7 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Απλα η σκέψη- μπέρδεμα ειναι αν το co2 ,που θα ανοίγει απο την τιμη του ph ,θα ειναι αρκετό για τα Φυτα.ευχαριστω πολυ για το χρόνο σου. Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2014 - akatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 8 Δεκεμβρίου 2014 #8 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Τον controller τον ρυθμιζεις αναλογα με την kh που μετρας στο ενυδρειο σου . Υπαρχει ο πινακας ph kh co2 . Οπου γνωριζοντας το kh , βαζεις το co2 που θέλεις και τοτε οριζεις το ποσο ph πρεπει να εχεις στο νερο σου. Ο πινακας απλα ειναι ενας μπουσουλας οποτε μην βασιστεις απολυτα σε αυτον. To κοκκινο ειναι πολυ co2 Πρασινο εκει που πρεπει να εισαι Το μπλε ειναι λιγο co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 9 Δεκεμβρίου 2014 Author #9 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 Ευχαριστω πολυ.ας πούμε οτι εχω kh 7. Τότε βαση πίνακα πρέπει να βαλω 26,4 ppm co2. Αυτο σε πόσες φυσαλιδες μεταφράζεται;άρα μετα ρυθμιζω το ph στο 6,9. Σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Δεκεμβρίου 2014 #10 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 Οι φυσαλιδες δεν ειναι στανταρ γιατι ο καθε μετρητης φυσαλιδων μετραει διαφορετικα.Εγω ας πουμε σε 40 λιτρα ριχνω 70 φυσαλιδες,αυτο σε σενα μπορει να ειναι λιγο η και πολυ.Οι μετρησεις σου θα στο δειξουν και θα πρεπει να πειραματιστεις στην αρχη. Παντως το ph μη σε μπερδευει πολυ στα φυτα.Με ενα ph 7 θα ειναι ολα τα φυτα σου μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 9 Δεκεμβρίου 2014 Author #11 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 Κατανοητό αυτο που λες αλλα αυτο που με αγχωνει ειναι οτι το co 2 θα ανοίγει απο την αύξηση του ph λόγο της σύνδεσης με το ph controller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος