calpinos 7 Δεκεμβρίου 2014 #1 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 εχω μια απορία ρε παιδιά εχω ενυδρείο φυτεμένο εδω και 4 χρόνια και εχω αλλάξει την λάμπα με μια gro loux sylvania τα φυτά είναι anubies, ludwigia repens και valisneria americana natans να πω και οτι το ενυδρείο ειναι σχετικα κοντό 100Χ30Χ40 χρόνος φωτισμού 9 ωρες και χρησιμοποιώ seachem flurish / seachem excel (χωρίς υπόστρωμα) και ενω στην αρχη η valisneria είχε φουντώσει και γέμισε το ενυδρείο και είχε και ύψος αργότερα έμεινε κοντή και είναι μισοκαμένη στην εμφάνιση και στην συνεχεια την αραίωσα κιόλας και επειδη το αλλο ενυδρείο που εχω με τα ιδια φυτά 60Χ30Χ30 και με λάμπα απλή μπορώ να πω είναι σε καλύτερη μοίρα αναρωτιέμαι αν η grolux είναι υπερβολική για το συγκεκριμένο φυτό και έχει σε βάθος χρόνου αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Δεκεμβρίου 2014 #2 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 Το θέμα μεταφέρθηκε. Πόσα watt / kelvin είναι η λάμπα και πιο το πλήθος αυτών ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimreef 7 Δεκεμβρίου 2014 #3 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 Το excel καίει την valisneria.. Έτσι λένε κάποιοι έμπειροι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 7 Δεκεμβρίου 2014 #4 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 Επίσης δες αν το κάψιμο που παρατηρείς είναι στην επάνω επιφάνεια των φύλλων που επιπλέουν και ειναι κοντά στη λάμπα! Αλλιως μπορεί να οφείλεται και στο excel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Δεκεμβρίου 2014 #5 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Εξελ και βαλισνερια δεν πανε μαζι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 8 Δεκεμβρίου 2014 #6 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 με λαμπα grolux παλαιοτερα και εγω εχασα τις βαλισινεριες μου βεβαια τα αλλα φυτα τουμπανιασαν...δεν θυμαμαι αλλα νομιζω δεν χρησιμοποιουσα εξελ ...παιζει να ειναι κατι με το φασμα της grolux? Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 9 Δεκεμβρίου 2014 Author #7 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 ευχαριστω για το ενδιαφερον αν πω να αλλαξω τη valisneria πιο φυτο ευκολο θα μπορουσε να γμισει το βυθο του ενυδρειου και να ειναι ευκολο (υποψιν εχω μια grolux λαμπα και χωριϛ υποστρωμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 10 Δεκεμβρίου 2014 #8 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 Και εγω οταν εβαλα την valsineria πηγαινε σφαιρα πεταγοντας συνεχεια δρομεις.Τωρα τελευταια μενει κοντη,χωρις ομως να φαινεται καμμενη,εχει καταπρασινο χρωμα. Ριχνω και εγω excel.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Δεκεμβρίου 2014 #9 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 βαλε μας μια φωτο απο το ενυδρειο. Το excel ,σε μεγαλη ποσοτητα την διαλυει , την λιωνει, γινεται σαν διαφανες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #10 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 αν υπαρχει καποιο φυτο για να γεμισει τον βυθο και να ειναι ευκολο (χωριϛ υποστρωμα) να το προτιμησω και να ξηλωσω την valisneria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος