johnjohn2003 6 Δεκεμβρίου 2014 Author #26 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό που σε ρώτησε ο stav είναι γιατί δεν παίρνεις μπόλι από τα δικά σου ενυδρεία. Δεν έχεις φίλτρα στα δικά σου ενυδρεία που γράφεις στο προφίλ σου; δεν παιρνω επειδη δεν ειναι στρωμενα δεν μου ειχε πει τιποτα στο πετ Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 6 Δεκεμβρίου 2014 #27 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Και βεβαια μπορεις να βαλεις μερικα ψαρια το επομενο 24ωρο και το πειραμα δεν αποδεικνυει αυτο που λες.. Θες να πεις πως μετά από 24 ώρες μπορώ να βάλω ψάρια και δεν θα έχω αμμωνία ή νιτρικά ; Μα στο πείραμα ο φίλος αναφέρει πως έβαλε Nitrivec για 1η φορά στις 19/10/2013 και μέτραγε αμμωνία έστω και λίγη μέχρι της 3/11/2013 Αν το διαβασες σωστα,δεν υπηρχε ουτε φιλτρο,ουτε βιολογικο υλικο αλλα ουτε και σωστη θερμοκρασια στο πειραμα. Πως δεν είχε φίλτρο ; Και που αποικίσανε τα βακτήρια ; Το βιολογικό υλικό, μπήκε σε μια κάλτσα, στην οποία εφαρμόστηκε μια eheim αντλία για να κυκλοφορεί το νερό. Τα βακτηρια δουλευουν κανονικα και δεν σε δουλευει καμια εταιρια και να μην ειμαστε προκατελημενοι, Δεν είναι θέμα προκατάληψης, θέμα διαπίστωσης είναι ,αυτα τα λενε σε αλλα φορουμ,οχι εδω! Αυτό που κολλάει ; Αν τα εκανες μανταρα εσυ οπως λες,δεν σου φταινε τα βακτηρια αλλα κατι εκανες λαθος! Μα για αυτό τα έκανα μαντάρα, γιατί διάβασα πως βάζω αυτό το ζουμί και σε 24 ώρες βάζω τα ψάρια, και αυτό έκανα, και μετά έτρεχα Εγω εχω στρωσει ετσι ενυδρειο φιλου με απολυτη επιτυχια. Σε εμένα πάντως δεν έστρωσε, ούτε σε 24 ωρες ούτε σε 24 ημέρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 6 Δεκεμβρίου 2014 #28 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Αν μαντεψα καλα υπαρχει ηδη ενα μικρο ενυδρειο ή γυαλα με ψαρια και θελεις να τα μεταφερεις σε μεγαλυτερο? Αν ναι, δωσε μερικες πληροφοριες για το μικρο ενυδρειο ή γυαλα. Ποσα λιτρα νερο χωραει? εχει φιλτρο? ποσο καιρο τρεχει? τιμες νερου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 6 Δεκεμβρίου 2014 #29 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Επισης, ποσα ψαρια, ειδος, και σε τι μεγεθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Δεκεμβρίου 2014 #30 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Πάνω στο πείραμα που αναφέρεται πιο πάνω, με παρόμοιο τρόπο έστρωσα και εγώ το βιολογικό υλικό μου, και με ενα θερμοστατη μάλιστα ο χρόνος είναι σχεδόν μίσος. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με ψάρια δεν προσπαθούμε επίτηδες να ανεβάσουμε εξ αρχής την αμμωνία πολύ ψηλά, ενώ χωρίς ψάρια βάζουμε αρκετή τροφή που σαπίζει και ανεβάζει πολύ ψηλά την αμμωνία και τότε τα βακτήρια κάνουν "πανηγύρι" λόγο των συνθηκών που επικρατούν και πολλαπλασιάζονται, στρωνοντας το βιολογικό υλικό. Εν ολίγοις με ψάρια ταΐζεις λίγο, το νερό έχει 0 αμμωνία και τα βακτήρια αν δεν έχεις βαρύ χέρι την κρατάνε στο 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 6 Δεκεμβρίου 2014 #31 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Από προσωπική εμπειρία , τα "έτοιμα" βακτήρια και αυτού του είδους ζουμιά και μαντζούνια δεν κάνουν τίποτα,.............................................................. Δεν είναι σωστό να μιλάς με αυτό το τρόπο για κάτι που οι γνώσεις σου δεν φτάνουν για να το κρίνεις . Πέρα απ το ότι τα έχουμε χρησιμοποιήσει σε 100άδες περιπτώσεις και ξέρουμε ( εμείς που ξέρουμε ) πως δουλεύουνε σε ένα ενυδρείο . Πέρα απ το ότι εμείς ξέρουμε τις δυνατότητές τους και τα όρια τους σε αυτά τα σκευάσματα . Εδω έχουμε έχουμε και την απόδειξη οτι ΔΕΝ είναι ζουμιά και ματζούνια που δεν κάνουν τίποτα . Ο ίδιος δε άνθρωπος που είχε τις ( υγιείς ) αμφιβολίες του έκανε τελικά και το πείραμα . Υγ. Το υγιείς το έβαλα σε παρένθεση γιατί το συγκεκριμένο μέλος δεν είναι τυχαίο σαν εμάς ( βάζω και εμένα μέσα ) απο γνώσεις ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 6 Δεκεμβρίου 2014 #32 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Παιδιά, στα βακτήρια δεν λέει ότι μπορούμε να βάλουμε τα ψάρια σε 24 ώρες, δηλαδή προαιρετικά, αλλά ότι πρέπει να τα βάλουμε για να αρχίσουν να παράγουν ρύπους και να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου. Επίσης δεν λένε ότι είναι έτοιμο ή ασφαλές το ενυδρείο! Όποιος βάζει βακτήρια, απλά ξεκινά τον κύκλο του αζώτου! Οπότε θα πρέπει να ξέρει ότι είναι αναπόφευκτη η έκθεση των ψαριών του σε αμμωνία και νιτρώδη, εκτός και αν τα προλάβει με αλλαγές νερού και σκευάσματα που την δεσμεύουν. Πάντα υπάρχει το ρίσκο να εκτεθούν τα ψάρια σε αμμωνία και νιτρώδη, ακόμα και αν βάλουμε μπόλι, γιατί μπορεί να μην πιάσει. Απλά το μπόλι πιστεύω είναι η καλύτερη μέθοδος και η πιο γρήγορη. Αν τώρα ο άλλος δεν έχει τη δυνατότητα ή δεν θέλει να μπολιάσει, ας βάλει βακτήρια ή ό,τι άλλο θέλει αλλά θα πρέπει να ξέρει ότι ρισκάρει περισσότερο τη ζωή των ψαριών του με αυτόν τον τρόπο και ότι μπορεί να αργήσει πολύ το στρώσιμο. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 6 Δεκεμβρίου 2014 #33 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Τακη μην γραφεις αδικα και κουραζεσαι.. εδω ειναι του ¨βακτηριου¨ και ακρη δεν θα βγαλεις.. ειδικα με τους "ειδημωνες" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 6 Δεκεμβρίου 2014 #34 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Παιδιά, στα βακτήρια δεν λέει ότι μπορούμε να βάλουμε τα ψάρια σε 24 ώρες, δηλαδή προαιρετικά, αλλά ότι πρέπει να τα βάλουμε για να αρχίσουν να παράγουν ρύπους και να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου. Επίσης δεν λένε ότι είναι έτοιμο ή ασφαλές το ενυδρείο! Όποιος βάζει βακτήρια, απλά ξεκινά τον κύκλο του αζώτου! Οπότε θα πρέπει να ξέρει ότι είναι αναπόφευκτη η έκθεση των ψαριών του σε αμμωνία και νιτρώδη, εκτός και αν τα προλάβει με αλλαγές νερού και σκευάσματα που την δεσμεύουν. Πάντα υπάρχει το ρίσκο να εκτεθούν τα ψάρια σε αμμωνία και νιτρώδη, ακόμα και αν βάλουμε μπόλι, γιατί μπορεί να μην πιάσει. Απλά το μπόλι πιστεύω είναι η καλύτερη μέθοδος και η πιο γρήγορη. Αν τώρα ο άλλος δεν έχει τη δυνατότητα ή δεν θέλει να μπολιάσει, ας βάλει βακτήρια ή ό,τι άλλο θέλει αλλά θα πρέπει να ξέρει ότι ρισκάρει περισσότερο τη ζωή των ψαριών του με αυτόν τον τρόπο και ότι μπορεί να αργήσει πολύ το στρώσιμο. Εδώ διαφωνώ , αν αρχίσεις με ένα μέρος της τελικής σύνθεσης του ενυδρείο σου και με προσεκτικό ταισμα δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα. : Τακη μην γραφεις αδικα και κουραζεσαι.. εδω ειναι του ¨βακτηριου¨ και ακρη δεν θα βγαλεις.. ειδικα με τους "ειδημωνες" Δεν νομίζω να είναι κανεις του "βακτηρίου" εδώ , η γενίκευση δεν έκανε ποτέ καλό. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 6 Δεκεμβρίου 2014 #35 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Εδώ διαφωνώ , αν αρχίσεις με ένα μέρος της τελικής σύνθεσης του ενυδρείο σου και με προσεκτικό ταισμα δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα. : Δεν νομίζω να είναι κανεις του "βακτηρίου" εδώ , η γενίκευση δεν έκανε ποτέ καλό. Εννοείς ότι δεν θα προλάβουν να εκτεθούν επειδή θα είναι τόσο λίγη που τα βακτήρια θα την "φάνε" αμέσως; Και το ίδιο για τα νιτρώδη; Τα χρυσόψαρα δεν θα τα φέρω ως παράδειγμα γιατί είναι ρυπογόνα, αλλά όταν έστρωνα το ενυδρείο του μονομάχου, παρόλο που ρυπαίνει λίγο και δεν έμενε καθόλου τροφή, θυμάμαι πως μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος επί μέρες είχα αμμωνία και έπειτα νιτρώδη. Έκανα κάθε μέρα μερική αλλαγή νερού, έβαζα βακτήρια και έπαιρνα μετρήσεις καθημερινά. Λες να ήμουν η εξαίρεση; Εγώ πάντως το έχω σαν δεδομένο στο μυαλό μου ότι θα υπάρχει έκθεση σε αμμωνία και νιτρώδη μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Μακάρι να κάνω λάθος, άλλωστε δεν έχω μεγάλη εμπειρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 6 Δεκεμβρίου 2014 #36 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Δεν είναι σωστό να μιλάς με αυτό το τρόπο για κάτι που οι γνώσεις σου δεν φτάνουν για να το κρίνεις . Πέρα απ το ότι τα έχουμε χρησιμοποιήσει σε 100άδες περιπτώσεις και ξέρουμε ( εμείς που ξέρουμε ) πως δουλεύουνε σε ένα ενυδρείο . Πέρα απ το ότι εμείς ξέρουμε τις δυνατότητές τους και τα όρια τους σε αυτά τα σκευάσματα . Εδω έχουμε έχουμε και την απόδειξη οτι ΔΕΝ είναι ζουμιά και ματζούνια που δεν κάνουν τίποτα . Ο ίδιος δε άνθρωπος που είχε τις ( υγιείς ) αμφιβολίες του έκανε τελικά και το πείραμα . Υγ. Το υγιείς το έβαλα σε παρένθεση γιατί το συγκεκριμένο μέλος δεν είναι τυχαίο σαν εμάς ( βάζω και εμένα μέσα ) απο γνώσεις ! Οι γνώσεις μου , όπως και των περισσοτέρων, είναι από προσωπικές εμπειρίες και από συζητήσεις με άλλους συνχομπίστες , προσωπικά ή σε φόρουμ, δυστυχώς δεν είμαι βιολόγος για να έχω την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση και να μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια και υπευθυνότητα. Εφόσον αυτά τα υγρά είναι τόσο αποτελεσματικά όσο λέτε ποιος ο λόγος να μιλάμε για μπόλι και να στρώνουμε με μπόλι με το κίνδυνο να μην είναι υγιές και να μεταφέρουμε τυχόν αρρώστιες στο νέο μας ενυδρείο ; Και για πιο λόγο λέμε σε κάποιον που έχει πρόβλημα βιολογίας να βάλει μπόλι για άμεση αντιμετώπιση της αμμωνίας ή των νιτρωδών ; Αν είναι τόσο αποτελεσματικά να λέμε να αδειάσει ένα ολόκληρο μπουκάλι με αυτά τα «έτοιμα» βακτήρια και να λυθεί το πρόβλημα. Εσείς το έχετε κάνει σε ενυδρείο σας και είδατε πως είναι αποτελεσματικό ; ή αν είχατε πρόβλημα θα το κάνατε ; Εγώ όταν είχα πρόβλημα και δυστυχώς ακόμα δεν είχα ανακαλύψει τα φόρουμ για να μάθω εναλλακτικούς τρόπους το έκανα , και άδειασα πολλά μπουκάλια από αυτά τα «ζουμιά» αλλά δεν είδα καμία άμεση λύση. Σύμφωνα λοιπών με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω , κατάλαβα πως αυτά τα υγρά δεν κάνουν αυτό που ακριβώς υπόσχονται, ίσως να βοηθάνε λίγο, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα εδώ ο φίλος ρώτησε σε πόσο καιρό στρώνει το φίλτρο ενός ενυδρείου, θεωρώ πως οι καλύτερες απαντήσεις θα ήταν της μορφής : Με τροφή ή αμμωνία και μόνο του από 25-30 ημέρες και πάνω (το 25 το θεωρώ πολύ αισιόδοξο) Με τροφή ή αμμωνία και έτοιμα βακτήρια από 15-20 ημέρες και πάνω (και το 15-20 το θεωρώ πολύ αισιόδοξο) Με τροφή ή αμμωνία και μπόλι μπορεί ακόμα και σε 24 ώρες να μηδενίσει αμμωνία ή με πολύ ελαφριά ιχθυοφόρτιση βάζουμε τα ψάρια χωρίς στρώσιμο αλλά με στενή παρακολούθηση 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 6 Δεκεμβρίου 2014 #37 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Εννοείς ότι δεν θα προλάβουν να εκτεθούν επειδή θα είναι τόσο λίγη που τα βακτήρια θα την "φάνε" αμέσως; Και το ίδιο για τα νιτρώδη; Τα χρυσόψαρα δεν θα τα φέρω ως παράδειγμα γιατί είναι ρυπογόνα, αλλά όταν έστρωνα το ενυδρείο του μονομάχου, παρόλο που ρυπαίνει λίγο και δεν έμενε καθόλου τροφή, θυμάμαι πως μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος επί μέρες είχα αμμωνία και έπειτα νιτρώδη. Έκανα κάθε μέρα μερική αλλαγή νερού, έβαζα βακτήρια και έπαιρνα μετρήσεις καθημερινά. Λες να ήμουν η εξαίρεση; Εγώ πάντως το έχω σαν δεδομένο στο μυαλό μου ότι θα υπάρχει έκθεση σε αμμωνία και νιτρώδη μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Μακάρι να κάνω λάθος, άλλωστε δεν έχω μεγάλη εμπειρία. Ούτε και εγώ. Ένα από τα ενυδρεία που έχω εδώ το έστρωσα κατά αυτόν τον τρόπο. Είχα τόσο "άγχος" που νόμισα ότι μετρούσα αμμωνία. Τα ψάρια τα έχω 2 χρόνια και δεν είχα κάμία απώλεια από τον αρχικό πληθυσμό που είχε μπει. Πριν από αυτό είχα στρώσει ένα ακόμα με χρυσόψαρο με τον ίδιο τρόπο. Με καθοδήγηση από μερικά μέλη εδώ και τήρηση των διαδικασιών δεν υπήρξε και πάλι πρόβλημα. Ο καθένας επιλέγει μόνος του τον δρόμο , όλοι εμείς απλώς γράφουμε την γνώμη μας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 6 Δεκεμβρίου 2014 #38 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ όταν έστρωνα με βακτήρια έκανα πάνω από μήνα να το στρώσω και πέρασα από φάσεις που μετρούσα αμμωνία και μετά νιτρώδη. Έκανα αλλαγές νερού, μην έχοντας άλλη επιλογή με ένα ή δύο ψάρια μέσα, με προσθήκη βακτηρίων και συνεχείς μετρήσεις. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο έκαναν δουλειά τα βακτήρια, ωστόσο, έστω και για ψυχολογικούς λόγους, πάντα έχω βακτήρια στο σπίτι για μια ώρα ανάγκης και τα ανοιγμένα στο ψυγείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mavras 6 Δεκεμβρίου 2014 #39 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Eιχα δυο χρυσοψαρα σε μια γυαλα 10 λιτρων (χωρις φιλτρο, χωρις τπτ) και με χρηση υγρων βακτηριων τα εβαλα στο 200λιτρο ενυδρειο μερικες ωρες αφου εριξα τα βακτηρια. ετσι κι αλλιως στα 200 λιτρα ακομα και χωρις φιλτρο θα ειναι σε καλλιτερη κατασταση απο οτι στα 10 λιτρα, ποσο μαλλον οταν υπαρχει φιλτρο και οταν ριχνεις και βακτηρια. 2+ μηνες μετα τα ψαρακια ειναι μια χαρα! προσωπικα αδυνατω να δεχτω οτι εταιριες οπως η Sera πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες. επισης, μιλαμε για χρυσοψαρα τα οποια αντεχουν στις κακουχιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 6 Δεκεμβρίου 2014 #40 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Eιχα δυο χρυσοψαρα σε μια γυαλα 10 λιτρων (χωρις φιλτρο, χωρις τπτ) και με χρηση υγρων βακτηριων τα εβαλα στο 200λιτρο ενυδρειο μερικες ωρες αφου εριξα τα βακτηρια. ετσι κι αλλιως στα 200 λιτρα ακομα και χωρις φιλτρο θα ειναι σε καλλιτερη κατασταση απο οτι στα 10 λιτρα, ποσο μαλλον οταν υπαρχει φιλτρο και οταν ριχνεις και βακτηρια. 2+ μηνες μετα τα ψαρακια ειναι μια χαρα! προσωπικα αδυνατω να δεχτω οτι εταιριες οπως η Sera πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες. επισης, μιλαμε για χρυσοψαρα τα οποια αντεχουν στις κακουχιες. Το γράφω σε περίπτωση που τα διαβάσει κάποιος που ξεκινάει τώρα στο χόμπι : Τα χρυσόψαρα και γενικότερα όλα τα ψάρια που επιλέγουμε να φιλοξενήσουμε, καλό είναι να μην τα βάζουμε σε τέτοιες δοκιμασίες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 7 Δεκεμβρίου 2014 #41 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 Eιχα δυο χρυσοψαρα σε μια γυαλα 10 λιτρων (χωρις φιλτρο, χωρις τπτ) και με χρηση υγρων βακτηριων τα εβαλα στο 200λιτρο ενυδρειο μερικες ωρες αφου εριξα τα βακτηρια. ετσι κι αλλιως στα 200 λιτρα ακομα και χωρις φιλτρο θα ειναι σε καλλιτερη κατασταση απο οτι στα 10 λιτρα, ποσο μαλλον οταν υπαρχει φιλτρο και οταν ριχνεις και βακτηρια. 2+ μηνες μετα τα ψαρακια ειναι μια χαρα! προσωπικα αδυνατω να δεχτω οτι εταιριες οπως η Sera πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες. επισης, μιλαμε για χρυσοψαρα τα οποια αντεχουν στις κακουχιες. Κι εγώ (δυστυχώς) έτσι ξεκίνησα. Στα 200 λίτρα θα είναι άρχοντες! Βέβαια παίζει ρόλο τι φίλτρο έχεις και τι βιολογία. Εσύ σε πόσο καιρό το έστρωσες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 7 Δεκεμβρίου 2014 #42 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 δεν αντεχουν στις κακουχιες.. το προβλημα θα το εμφανισουν μετα.... δυστυχως.. μακαρι να εμφανιζοταν γρηγοροτερα και να ¨ησυχαζαν¨ πιο γρηγορα οπως αλλα ειδη ψαριων. Βγαλε αγγελια για μπολι.. στην κατασταση που εισαι ειναι ο ΜΟΝΟΣ τροπος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mavras 7 Δεκεμβρίου 2014 #43 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Κι εγώ (δυστυχώς) έτσι ξεκίνησα. Στα 200 λίτρα θα είναι άρχοντες! Βέβαια παίζει ρόλο τι φίλτρο έχεις και τι βιολογία. Εσύ σε πόσο καιρό το έστρωσες; τωρα τρεχει 2+ μηνες με το eheim 2217 και εχω σιποραξ και ελαφροπετρα. το εστρωσα για... 10 ωρες (οπως ειπα εβαλα υγρα κακτηρια) τις πρωτες 7-8 μερες εβλεπα αμμωνια αλλα πλεον εχει μηδενιστει... πλεον εχει 5 χρυσοψαρα, 2 πλεκους, και 6 zebra snails. Το γράφω σε περίπτωση που τα διαβάσει κάποιος που ξεκινάει τώρα στο χόμπι : Τα χρυσόψαρα και γενικότερα όλα τα ψάρια που επιλέγουμε να φιλοξενήσουμε, καλό είναι να μην τα βάζουμε σε τέτοιες δοκιμασίες. ναι...ενω αν τα αφηνα στο 10λιτρο μεχρι να στρωσει με τροφη κλπ το 200αρι θα περναγαν καλλιτερα, ε???? για εμενα ηταν η πιο σωστη επιλογη και αν με γυρναγες πισω θα το ξαναεκανα. Αν περιμενα 1 μηνα να στρωσει με τροφη τοτε τα ψαρακια θα καιγονταν ακομα ενα μηνα απο την αμμωνια. Στα 200 λιτρα ομως σιγουρα εζησαν καλλιτερα την μια εβδομαδα μεχρι να μηδενισει η αμμωνια. ωρες ωρε νομιζω οτι βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος!! Έγινε επεξεργασία 7 Δεκεμβρίου 2014 - Mavras 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 7 Δεκεμβρίου 2014 #44 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 τωρα τρεχει 2+ μηνες με το eheim 2217 και εχω σιποραξ και ελαφροπετρα. το εστρωσα για... 10 ωρες (οπως ειπα εβαλα υγρα κακτηρια) τις πρωτες 7-8 μερες εβλεπα αμμωνια αλλα πλεον εχει μηδενιστει... πλεον εχει 5 χρυσοψαρα, 2 πλεκους, και 6 zebra snails. ναι...ενω αν τα αφηνα στο 10λιτρο μεχρι να στρωσει με τροφη κλπ το 200αρι θα περναγαν καλλιτερα, ε???? για εμενα ηταν η πιο σωστη επιλογη και αν με γυρναγες πισω θα το ξαναεκανα. Αν περιμενα 1 μηνα να στρωσει με τροφη τοτε τα ψαρακια θα καιγονταν ακομα ενα μηνα απο την αμμωνια. Στα 200 λιτρα ομως σιγουρα εζησαν καλλιτερα την μια εβδομαδα μεχρι να μηδενισει η αμμωνια. ωρες ωρε νομιζω οτι βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος!! Βρε συ, αν τις πρώτες μέρες έβλεπες αμμωνία ΔΕΝ το έστρωσες σε 10 ώρες! Όταν λέμε στρώσιμο, δεν εννοούμε το πόσες ώρες άφησες τα βακτήρια πριν βάλεις τα ψάρια. Το στρώσιμο είναι η διαδικασία που γίνεται για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου. Όταν είχες 0 αμμωνία, 0 νιρώδη και μέτρησες τα πρώτα σου νιτρικά, τότε έστρωσε το ενυδρείο. Το ενυδρείο στρώνει όταν ολοκληρώνεται ο κύκλος του αζώτου. Όχι, δεν θα ήταν καλύτερα να τα αφήσεις στο 10λιτρο μέχρι να στρώσει με τροφή το 200λιτρο. Αλλά γιατί να μην βάλεις μπόλι; Με το μπόλι βάζεις τα ψάρια την επόμενη μέρα και το πιο πιθανό είναι να σου στρώσει αμέσως! Εγώ έτσι έκανα, σαν εσένα, τα έβαλα σε μεγαλύτερο ενυδρείο και το έστρωσα με βακτήρια και τα ψάρια μέσα. Και είχα κι εγώ για κάποιες μέρες αμμωνία. Και, φυσικά, ο κύκλος του αζώτου ολοκληρώθηκε και το ενυδρείο έστρωσε, αλλά το ένα από τα 2 χρυσόψαρα δεν άντεξε... τις κακουχίες και μου πέθανε. Αν με γύρναγες πίσω δεν θα το ξαναέκανα, αλλά θα έπαιρνα μπόλι! Αν έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα στο στρώσιμο με τροφή ενός μεγάλου ενυδρείου, την ώρα που τα χρυσόψαρα είναι σε ένα μικρό, φυσικά θα διάλεγα αυτό που έκανες εσύ. ΑΛΛΑ δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο επιλογές, υπάρχει και η επιλογή να βάλεις μπόλι. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Δεκεμβρίου 2014 #45 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 τωρα τρεχει 2+ μηνες με το eheim 2217 και εχω σιποραξ και ελαφροπετρα. το εστρωσα για... 10 ωρες (οπως ειπα εβαλα υγρα κακτηρια) τις πρωτες 7-8 μερες εβλεπα αμμωνια αλλα πλεον εχει μηδενιστει... πλεον εχει 5 χρυσοψαρα, 2 πλεκους, και 6 zebra snails. ναι...ενω αν τα αφηνα στο 10λιτρο μεχρι να στρωσει με τροφη κλπ το 200αρι θα περναγαν καλλιτερα, ε???? για εμενα ηταν η πιο σωστη επιλογη και αν με γυρναγες πισω θα το ξαναεκανα. Αν περιμενα 1 μηνα να στρωσει με τροφη τοτε τα ψαρακια θα καιγονταν ακομα ενα μηνα απο την αμμωνια. Στα 200 λιτρα ομως σιγουρα εζησαν καλλιτερα την μια εβδομαδα μεχρι να μηδενισει η αμμωνια. ωρες ωρε νομιζω οτι βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος!! Από αυτό που έγραψα κατάλαβες ότι πρότεινα να τα αφήσεις στο 10λιτρο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 7 Δεκεμβρίου 2014 #46 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 Τακη μην γραφεις αδικα και κουραζεσαι.. εδω ειναι του ¨βακτηριου¨ και ακρη δεν θα βγαλεις.. ειδικα με τους "ειδημωνες" Είδες που άμα δεν έχεις γνώσεις και εμπειρία δεν μπορείς και να ανταπεξέλθεις σε μια συζήτηση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mavras 7 Δεκεμβρίου 2014 #47 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 Βρε συ, αν τις πρώτες μέρες έβλεπες αμμωνία ΔΕΝ το έστρωσες σε 10 ώρες! Όταν λέμε στρώσιμο, δεν εννοούμε το πόσες ώρες άφησες τα βακτήρια πριν βάλεις τα ψάρια. Το στρώσιμο είναι η διαδικασία που γίνεται για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου. Όταν είχες 0 αμμωνία, 0 νιρώδη και μέτρησες τα πρώτα σου νιτρικά, τότε έστρωσε το ενυδρείο. Το ενυδρείο στρώνει όταν ολοκληρώνεται ο κύκλος του αζώτου. Όχι, δεν θα ήταν καλύτερα να τα αφήσεις στο 10λιτρο μέχρι να στρώσει με τροφή το 200λιτρο. Αλλά γιατί να μην βάλεις μπόλι; Με το μπόλι βάζεις τα ψάρια την επόμενη μέρα και το πιο πιθανό είναι να σου στρώσει αμέσως! Εγώ έτσι έκανα, σαν εσένα, τα έβαλα σε μεγαλύτερο ενυδρείο και το έστρωσα με βακτήρια και τα ψάρια μέσα. Και είχα κι εγώ για κάποιες μέρες αμμωνία. Και, φυσικά, ο κύκλος του αζώτου ολοκληρώθηκε και το ενυδρείο έστρωσε, αλλά το ένα από τα 2 χρυσόψαρα δεν άντεξε... τις κακουχίες και μου πέθανε. Αν με γύρναγες πίσω δεν θα το ξαναέκανα, αλλά θα έπαιρνα μπόλι! Αν έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα στο στρώσιμο με τροφή ενός μεγάλου ενυδρείου, την ώρα που τα χρυσόψαρα είναι σε ένα μικρό, φυσικά θα διάλεγα αυτό που έκανες εσύ. ΑΛΛΑ δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο επιλογές, υπάρχει και η επιλογή να βάλεις μπόλι. εχεις δικιο βεβαια...το στρωσιμο μου πηρε 7-8 (αντε βαρια βαρια 10 μερες) μπολι προσπαθησα να βρω, εστειλα και μερικα πμ, αλλα τελικα δεν μπορεσα οποτε ακολουθησα την πιο λογικη λυση καθως ο χρονος πιεζε εμενα και την υγεια των ψαριων. Τα δυο χρυσοψαρα βρισκονταν στο 10λιτρο για 2+ μηνες και αν περιμενα αλλο εναν μηνα για να στρωσει το 200αρι θα συνεχιζα το καψιμο απο την αμμωνια. Τα εβαλα λοιπον στο 200αρι, οπου και ενα μηνα να εκανε να στρωσει θα ζουσαν σε λιγοτερη ποσοτητα αμμωνιας απο οτι στο 10αρι. την καλλιροη ομως δεν ξερεις για ποιο λογο την εχασες, σωστα? εικαζεις οτι ειναι απο μη στρωμενο ενυδρειο αλλα δεν ειναι και σιγουρο. τελος παντων η δικη μου παρεμβαση ειχε σκοπο να διξει οτι καποιες φορες η ανορθόδοξη λυση ειναι σωστοτερη απο την...σωστη, αναλογα τις συνθηκες! αυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 8 Δεκεμβρίου 2014 #48 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Είδες που άμα δεν έχεις γνώσεις και εμπειρία δεν μπορείς και να ανταπεξέλθεις σε μια συζήτηση ; Ειδα.. οποιος εχει τι μυγα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 8 Δεκεμβρίου 2014 #49 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Ειδα.. οποιος εχει τι μυγα... ???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnjohn2003 21 Δεκεμβρίου 2014 Author #50 Share 21 Δεκεμβρίου 2014 παιδια επειδη εχω και γκαπυ και μετα θα τα βαλω αυτα στο 54αλιτρο να βαλω μαζι το αγγελοψαρο ή να το βαλω με τα χρυσοψαρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος