johnjohn2003 5 Δεκεμβρίου 2014 #1 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 καλησπερα.ποσες μερες θελει στησιμο ενα 200αλιτρο για χρυσοψαρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Δεκεμβρίου 2014 #2 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 Δεν καταλαβαινω προσωπικα την ερωτηση..και σε 1 μερα ενα ενυδρειο στηνετε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 5 Δεκεμβρίου 2014 #3 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 Μηπως εννοεις στρωσιμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 5 Δεκεμβρίου 2014 #4 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 Στήσιμο μπορείς να κάνεις και σε μία μέρα, αν έχεις κάνει τις απαραίτητες προεργασίες (ξεπλυμα χαλικιού ή άμμου, ριζών, πέτρας κλπ, επιλογή φυτων, επιλογή εξαρτημάτων) Στρώσιμο μπορείς επίσης να κάνεις σε μία μέρα, αν βάλεις μπόλι από υγιές ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnjohn2003 5 Δεκεμβρίου 2014 Author #5 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 χιλια σιγνωμι στρωσιμο ενοουσα και δεν εχω ετοιμο μπολι ποσες μερες χρειαζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Δεκεμβρίου 2014 #6 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 Ο τίτλος άλλαξε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnjohn2003 5 Δεκεμβρίου 2014 Author #7 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 ευχαριστω τωρα μπορειτε να μου πειτε ποσες μερες θελει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkmiloupas 5 Δεκεμβρίου 2014 #8 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 Αν επιλέξεις να να γίνει η διαδικασία με τροφή θα χρειαστεί ένας μήνας και πάνω!(http://www.aquazone.gr/forums/topic/79779-oonthoeii-iyio-aaioaenaassio-iaa-oci-dhnioethec-onioetho/#entry714942) Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις από κάποιον μπόλι και να βάλεις να ξεμπερδεύεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnjohn2003 5 Δεκεμβρίου 2014 Author #9 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 αλλος τροπος υπαρχει με λιγοτερες μερες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Δεκεμβρίου 2014 #10 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 αλλος τροπος υπαρχει με λιγοτερες μερες? Στήσιμο μπορείς να κάνεις και σε μία μέρα, αν έχεις κάνει τις απαραίτητες προεργασίες (ξεπλυμα χαλικιού ή άμμου, ριζών, πέτρας κλπ, επιλογή φυτων, επιλογή εξαρτημάτων) Στρώσιμο μπορείς επίσης να κάνεις σε μία μέρα, αν βάλεις μπόλι από υγιές ενυδρείο Εδώ σου δόθηκε η απάντηση , λιγότερα από αυτό δεν γίνεται... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 5 Δεκεμβρίου 2014 #11 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 Υπάρχει με λιγότερες ημέρες λίγο μόνο προσοχή στην ιχθυοφόρτηση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmys01 5 Δεκεμβρίου 2014 #12 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 Ότι λέει ο Σταμάτης. Αγόρασε βακτήρια ίν α μποτλ που λένε και οι Αμερικανοί. Ο ποιο σίγουρος και γρήγορος τρόπος Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 6 Δεκεμβρίου 2014 #13 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ που εστρωσα με βακτήρια, μου πήρε πάνω από μήνα και τα χρυσόψαρα εκτέθηκαν σε αμμωνία και νιτρώδη! Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 6 Δεκεμβρίου 2014 #14 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 χιλια σιγνωμι στρωσιμο ενοουσα και δεν εχω ετοιμο μπολι ποσες μερες χρειαζεται? Γιατι δεν παιρνεις μπολι απο τα ενυδρεια που φαινονται στο profil σου; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 6 Δεκεμβρίου 2014 #15 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Ότι λέει ο Σταμάτης. Αγόρασε βακτήρια ίν α μποτλ που λένε και οι Αμερικανοί. Ο ποιο σίγουρος και γρήγορος τρόπος Από προσωπική εμπειρία , τα "έτοιμα" βακτήρια και αυτού του είδους ζουμιά και μαντζούνια δεν κάνουν τίποτα, ίσως να κάνουν και κακό γιατί νομίζεις πως το ενυδρείο είναι έτοιμο και βάζεις τα ψάρια μέσα και αρχίζουν οι περιπέτειες και το τρέξιμο Εγώ που εστρωσα με βακτήρια, μου πήρε πάνω από μήνα και τα χρυσόψαρα εκτέθηκαν σε αμμωνία και νιτρώδη! Έτσι ακριβώς, δεν είσαι η μόνη Φίλε μου να σου πω πως το χόμπι μας έχει το ελάττωμα ή το προτέρημα πως θέλει υπομονή, Το στήσιμο ενυδρείου σε 1 ημέρα μόνο σε επείγουσες καταστάσεις πρέπει να γίνεται, και πάλι εγκυμονεί κινδύνους. Έστω ότι τα έχεις όλα τα υλικά και τον ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, βάζεις άμμο/χαλίκι πέτρες ξύλα στο ενυδρείο και το γεμίζεις με νερό, κατ' εμέ θα πρέπει να τρέξει με ενυδρειακό βαμβάκι και άνθρακα 2-3 ημέρες τουλάχιστον για να αποκλίσεις τη περίπτωση ή να ελαχιστοποιήσεις το κίνδυνο ύπαρξης τοξικών στα υλικά αυτά. Μετά από αυτό το καθάρισμα, έστω ότι βάζεις αρκετό και υγιές μπόλι, τότε μπορείς να βάλεις το ελάχιστο της υχθυοφόρτισης και αυτό πάλι με καθημερινή παρακολούθηση για 5-10 ημέρες τουλάχιστον. Αλλιώς για πιο γρήγορο στρώσιμο ακολουθείς τη διαδικασία μπόλι με αμμωνία, που και πάλι θα χρειαστείς 7-10 ημέρες για να μπορείς να έχεις μια μέτρια έως καλή ιχθυοφόρτιση. Ακόμα και τότε όμως το ενυδρείο δεν είναι 100% έτοιμο, στη βιολογία συντελούν όλα τα υλικά που υπάρχουν στο ενυδρείο, πέτρες , ξύλα και ακόμα πιο πολύ άμμος και χαλίκι. Όπως καταλαβαίνεις η φύση θέλει το χρόνο της και δεν γίνονται όλα από τη μια στιγμή στην άλλη 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Δεκεμβρίου 2014 #16 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Από προσωπική εμπειρία , τα "έτοιμα" βακτήρια και αυτού του είδους ζουμιά και μαντζούνια δεν κάνουν τίποτα, ίσως να κάνουν και κακό γιατί νομίζεις πως το ενυδρείο είναι έτοιμο και βάζεις τα ψάρια μέσα και αρχίζουν οι περιπέτειες και το τρέξιμο Έτσι ακριβώς, δεν είσαι η μόνη Φίλε μου να σου πω πως το χόμπι μας έχει το ελάττωμα ή το προτέρημα πως θέλει υπομονή, Το στήσιμο ενυδρείου σε 1 ημέρα μόνο σε επείγουσες καταστάσεις πρέπει να γίνεται, και πάλι εγκυμονεί κινδύνους. Έστω ότι τα έχεις όλα τα υλικά και τον ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, βάζεις άμμο/χαλίκι πέτρες ξύλα στο ενυδρείο και το γεμίζεις με νερό, κατ' εμέ θα πρέπει να τρέξει με ενυδρειακό βαμβάκι και άνθρακα 2-3 ημέρες τουλάχιστον για να αποκλίσεις τη περίπτωση ή να ελαχιστοποιήσεις το κίνδυνο ύπαρξης τοξικών στα υλικά αυτά. Μετά από αυτό το καθάρισμα, έστω ότι βάζεις αρκετό και υγιές μπόλι, τότε μπορείς να βάλεις το ελάχιστο της υχθυοφόρτισης και αυτό πάλι με καθημερινή παρακολούθηση για 5-10 ημέρες τουλάχιστον. Αλλιώς για πιο γρήγορο στρώσιμο ακολουθείς τη διαδικασία μπόλι με αμμωνία, που και πάλι θα χρειαστείς 7-10 ημέρες για να μπορείς να έχεις μια μέτρια έως καλή ιχθυοφόρτιση. Ακόμα και τότε όμως το ενυδρείο δεν είναι 100% έτοιμο, στη βιολογία συντελούν όλα τα υλικά που υπάρχουν στο ενυδρείο, πέτρες , ξύλα και ακόμα πιο πολύ άμμος και χαλίκι. Όπως καταλαβαίνεις η φύση θέλει το χρόνο της και δεν γίνονται όλα από τη μια στιγμή στην άλλη Δυστυχος εισαι λαθος..μια χαρα λειτουργουν τα βακτηρια στα μπουκαλια αρκει να γινουν τα σωστα βηματα,να μπει ο σωστος αριθμος ψαριων στην αρχη και να ταιστουν τα ψαρια μετα απο 4-5 μερες και οχι αμεσως. Οριστε και ενα πειραμα που εκανε δικο μας μελος.http://www.aquazone.gr/forums/topic/92142-ia-ieenu-dhaassnaia/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnjohn2003 6 Δεκεμβρίου 2014 Author #17 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Γιατι δεν παιρνεις μπολι απο τα ενυδρεια που φαινονται στο profil σου; δεν παιρνω επειδη δεν μου ειχαν πει απο το πετ οτι χρειαζεται κατι(ουτε καν φιλτρο δεν μου ειπε να παρω)και γι αυτο θα παρω καινουριο ενυδρειο για να το στρωσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnjohn2003 6 Δεκεμβρίου 2014 Author #18 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 παιδι τα χρυσοψαρα μποριτε να μου πειτε ποσες μερες μπορουν να ζησουν χωρις τροφη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnjohn2003 6 Δεκεμβρίου 2014 Author #19 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 *παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Δεκεμβρίου 2014 #20 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Μια εβδομαδα ολα τα ψαρια μπορουν να ζησουν ανετα χωρις τροφη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 6 Δεκεμβρίου 2014 #21 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Μια εβδομαδα ολα τα ψαρια μπορουν να ζησουν ανετα χωρις τροφη! Και τα περισσότερα ακόμα πιο πολύ . Τα χρυσόψαρα ακόμα και 30 μέρες αν είχαν πολύ καλή συντήρηση το προηγούμενο τρίμηνο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 6 Δεκεμβρίου 2014 #22 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 δεν παιρνω επειδη δεν μου ειχαν πει απο το πετ οτι χρειαζεται κατι(ουτε καν φιλτρο δεν μου ειπε να παρω)και γι αυτο θα παρω καινουριο ενυδρειο για να το στρωσω Αυτό που σε ρώτησε ο stav είναι γιατί δεν παίρνεις μπόλι από τα δικά σου ενυδρεία. Δεν έχεις φίλτρα στα δικά σου ενυδρεία που γράφεις στο προφίλ σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 6 Δεκεμβρίου 2014 #23 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Δυστυχος εισαι λαθος..μια χαρα λειτουργουν τα βακτηρια στα μπουκαλια αρκει να γινουν τα σωστα βηματα,να μπει ο σωστος αριθμος ψαριων στην αρχη και να ταιστουν τα ψαρια μετα απο 4-5 μερες και οχι αμεσως. Οριστε και ενα πειραμα που εκανε δικο μας μελος.http://www.aquazone.gr/forums/topic/92142-ia-ieenu-dhaassnaia/ Φίλε μου μπορεί να είμαι λάθος όπως και πολλοί άλλοι που το έχουν παρατηρήσει αυτό, και ωραίο το πείραμα του φίλου και πολύ καλά έκανε γιατί αποδεικνύει πόσο μας δουλεύουν οι εταιρίες. και συγκεκριμένα το nitrivec, γιατί το πείραμα του φίλου, αν δε κάνω λάθος κράτησε 18 ημέρες , αλλά η συγκεκριμένη εταιρία διαφημίζει πως μπορείς να βάλεις ψάρια σε 24 ώρες. Από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας https://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/schritt-4-gleichgewicht-herstellen-5598/product/sera-bio-nitrivec.html Δεν θέλω με τίποτα να κατηγορήσω το φίλο που έκανε το πείραμα, γιατί νομίζω πως πολύ καλά έκανε γιατί έτσι αποδεικνύεται πως άλλο οι 24 ώρες και άλλο οι 18 ημέρες. Και δεν ξέρουμε με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες πόσες ημέρες θα έκανε χωρίς κανένα από αυτά τα υγρά. Ότι λέω είναι από προσωπικές παρατηρήσεις , γιατί και εγώ στην αρχή τα έκανα μαντάρα και έριξα από τα πιο γνωστά ζουμιά στην αγορά, και τελικά μετά από 1 μήνα το ενυδρείο σταθεροποιήθηκε, θεωρητικά και από ότι λένε πολλοί μετά από 1 μήνα στρώνει και μόνο του (δεν το έχω κάνει αυτό), από τότε στρώνω μόνο με μπόλι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Δεκεμβρίου 2014 #24 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε μου μπορεί να είμαι λάθος όπως και πολλοί άλλοι που το έχουν παρατηρήσει αυτό, και ωραίο το πείραμα του φίλου και πολύ καλά έκανε γιατί αποδεικνύει πόσο μας δουλεύουν οι εταιρίες. και συγκεκριμένα το nitrivec, γιατί το πείραμα του φίλου, αν δε κάνω λάθος κράτησε 18 ημέρες , αλλά η συγκεκριμένη εταιρία διαφημίζει πως μπορείς να βάλεις ψάρια σε 24 ώρες. Από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας https://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/schritt-4-gleichgewicht-herstellen-5598/product/sera-bio-nitrivec.html Δεν θέλω με τίποτα να κατηγορήσω το φίλο που έκανε το πείραμα, γιατί νομίζω πως πολύ καλά έκανε γιατί έτσι αποδεικνύεται πως άλλο οι 24 ώρες και άλλο οι 18 ημέρες. Και δεν ξέρουμε με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες πόσες ημέρες θα έκανε χωρίς κανένα από αυτά τα υγρά. Ότι λέω είναι από προσωπικές παρατηρήσεις , γιατί και εγώ στην αρχή τα έκανα μαντάρα και έριξα από τα πιο γνωστά ζουμιά στην αγορά, και τελικά μετά από 1 μήνα το ενυδρείο σταθεροποιήθηκε, θεωρητικά και από ότι λένε πολλοί μετά από 1 μήνα στρώνει και μόνο του (δεν το έχω κάνει αυτό), από τότε στρώνω μόνο με μπόλι Και βεβαια μπορεις να βαλεις μερικα ψαρια το επομενο 24ωρο και το πειραμα δεν αποδεικνυει αυτο που λες.. Αν το διαβασες σωστα,δεν υπηρχε ουτε φιλτρο,ουτε βιολογικο υλικο αλλα ουτε και σωστη θερμοκρασια στο πειραμα. Τα βακτηρια δουλευουν κανονικα και δεν σε δουλευει καμια εταιρια και να μην ειμαστε προκατελημενοι,αυτα τα λενε σε αλλα φορουμ,οχι εδω! Αν κανεις τα βηματα σωστα,μια χαρα θα δουλεψουν τα βακτηρια.Τα μπουκαλια περιεχουν ζωντανα βακτηρια τα οποια ειναι σε 'υπνωση΄ και μολις βρουν τις καταλληλες συνθικες ξυπνανε και αρχιζουν να πολλαπλασιαζονται. Αν τα εκανες μανταρα εσυ οπως λες,δεν σου φταινε τα βακτηρια αλλα κατι εκανες λαθος! Εγω εχω στρωσει ετσι ενυδρειο φιλου με απολυτη επιτυχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnjohn2003 6 Δεκεμβρίου 2014 Author #25 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 πηρα βακτηρια και την τεταρτη θα εχω το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος