demi 3 Δεκεμβρίου 2014 #1 Share 3 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα αυτός είναι ο crown tail μονομαχος μου...που όπως θα δείτε στην φώτο δεν έχουν μείνει κ πολλά πτερύγια. Τον είχα πάει λοιπόν πρίν 3 εβδομάδες στο pet απο οπου τον πήρα γιατί παρατήρησα οτι τ πτερύγια του αρχισαν ν μαζευουν ν "κατσιαζουν" που λεμε για να με καταλαβετε. Eκεί μου είπαν οτι "δεν έχει κατι" κλασικη απάντηση!!! Λόγω εμπειρίας ομως κατάλαβα οτι ξεκινάνε τα προβλήματα, καθώς ψάχτηκα λίγο και έβλεπα και κομμένα πτερυγια μέσα στο ενυδρείο ρώτησα κ αλλού μου είπαν οτι εχει fin rot και ξεκίνησα oπως μου είπαν τ melafix....Σήμερα είναι η τεταρτη μέρα που κάνω χρηση του melafix και παρατήρησα άσπρα στίγματα στην περιοχη των βραγχιων όπως βλέπετε και εσείς...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 3 Δεκεμβρίου 2014 #2 Share 3 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Καλησπέρα Οι βασικές αιτίες για το fin rot ειναι συνηθως το κακης ποιοτητας νερο (υψηλό pH ή αραιές αλλαγές νερου), οι λαθος τροφές (ληγμένες, μη ποιοτικές κλπ), οι λαθος συγκατοικοι, η λαθος θερμοκρασία (υπερβολικά υψηλή ή υπερβολικά χαμηλή), πηγές στρες, δυνατό φίλτρο... Παράλληλα με τη θεραπεία, πρέπει να βρεις και την αιτία που το προκάλεσε ωστε να μην επανέλθει εφόσον πάει καλά η θεραπεία Ειναι επίσης συνηθισμένο, παράλληλα με το fin rot να συμβαίνουν κι άλλες μολυνσεις Το melafix ειναι καλό, αλλα προσωπικά πιστευω οτι περιορίζει χωρίς να σκοτώνει τα βακτήρια Ψαξε για τα παρακάτω http://www.seachem.com/Products/product_pages/KanaPlex.html (Καναμυκίνη) http://www.apifishcare.com/product.php?id=638#.VH99Tcm9A30 (Τετρακυκλινη) Το melafix μπορείς να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς, μαζί με ένα από τα παραπάνω σκευάσματα Περαστικά στο ψάρι σου - Στη φωτο δεν δειχνει σε καλή κατασταση Συμπληρωσε αν θες και την παρακατω φορμα, για να εχουμε καλύτερη εικονα http://www.aquazone.gr/forums/topic/25739-oeunia-aeeuaiuoco-aoeyiaaeao/ Έγινε επεξεργασία 3 Δεκεμβρίου 2014 - Chocolate_Puma 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
demi 3 Δεκεμβρίου 2014 Author #3 Share 3 Δεκεμβρίου 2014 Ωραία ...οπότε συνεχίζω την ενημέρωση!!! Ευχαριστώ για την σύντομη ανταπόκριση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 3 Δεκεμβρίου 2014 #4 Share 3 Δεκεμβρίου 2014 Συμφωνω με τον chocolate puma ξεκινα με φαρμακο-φαρμακο και σταθεροποιησε τις συνθηκες του ενυδρειου σου. Περαστικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 4 Δεκεμβρίου 2014 #5 Share 4 Δεκεμβρίου 2014 Είχε εμφανίσει ο δικός μου τέτοια σημάδια όταν τον είχα στη γυάλα, μου είχαν πει τα παιδιά εδώ ότι ήταν λόγω αμμωνίας. Μετά από μεταφορά και φροντίδα του πέρασε τελείως και έγινε πάλι όλος μπλε. Καμία πληροφορία για το ενυδρείο σου παραπάνω δώσε, αλλιώς το φάρμακο μπορεί να το δίνεις και τσάμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος