Jump to content

Ύψος Φωτιστικού

Recommended Posts

γεια σας παιδια εχω το celio οχι το marine το παλιο

http://www.aquazone.gr/forums/topic/81806-aqualum-celio-marine-version/

το ενυδρειο που εχω εχει διαστασεις 110 μηκος 50 υψος 45 πλατος(υψος καθαρο αν βγαλεις αραγωνιτη και το κενο που εχει απο πανω ειναι 47 ποντους)

το φωτιστικο το εχω με το συστημα ανατολης δυσης ( 6 το πρωι ανοιγει μεχρι τις 12 ανεβαζει 10 τις εκατο ,,,,,,12 με 4 το μεσημερι ειναι 100 τις 100 και 4 με 9 το βραδυ κατεβάζει κατα 10 τις εκατο ))σε τι υψος πρεπει να το εχω το φωτιστικο???παιζει μεγαλο ρολο????τωρα το εχω στους 11 ποντους απο την επιφανεια του νερου

Ωραιο θεμα!

Νικο οταν λες περιεργο τι εννοεις; αλγες;

θαμποματα σε κοραλια πισω γυρισματα σε κοραλια καψιματα και αλγες οως λες πολυ σωστα Βασιλη.

αλγες εχω αλλα δεν ειναι μονο απο το φως

εκανα πολλες βλακειες και εχει εδω και ενα μηνα που διορθώνω πραγματα (σαν να στρωνει τωρα το ενυδρειο ) εχω δει ενυδρεια που το εχουν και 40 ποντους ψηλα αλλα το δικο μου ειναι 90 w

γραφω λιγο πιο πανω για τις διαστασεις (γραφω λεπτομερειες) μακαρι να ηταν σαν την κυκλοφορία (εχω 240 λιτρα και συνολικα 8000 λιτρα την ωρα αρα 34 περιπου κυκλους κανει το νερό αρα ηταν καλά ) ξερεις τοσες διαστασεις τοσα watt αρα τοσο υψος. το ειχα στην αρχη 8 ποντους μετα το πηγα 23 και τωρα στους 11

γραφω λιγο πιο πανω για τις διαστασεις (γραφω λεπτομερειες) μακαρι να ηταν σαν την κυκλοφορία (εχω 240 λιτρα και συνολικα 8000 λιτρα την ωρα αρα 34 περιπου κυκλους κανει το νερό αρα ηταν καλά ) ξερεις τοσες διαστασεις τοσα watt αρα τοσο υψος. το ειχα στην αρχη 8 ποντους μετα το πηγα 23 και τωρα στους 11

πολυ ομορφα αρα εδω πρεπει να σε ρωτησω τι διαφορες ειδες εαν ειδες σε αυτες τις τρεις διαστασεις οου αλλαξες?γιατι επελεξες τους 11 ποντους?

εδω εχει το καινουργιο celio marine http://www.aquazone.gr/forums/topic/79711-iaai-aqualum-celio-marine-version/ και λεει οτι κανει για διαστασεις 100χ 80 χ 25 υψος ..εγω εχω 110χ45χ50 υψος

εδω εχει το καινουργιο celio marine http://www.aquazone.gr/forums/topic/79711-iaai-aqualum-celio-marine-version/ και λεει οτι κανει για διαστασεις 100χ 80 χ 25 υψος ..εγω εχω 110χ45χ50 υψος

πολυ καλα λοιπον,,,αλλα δεν ξερω τι συμπερασμα θα βγαλουμε και θα δειτε το γιατι

ειχα απο ολες τις αλγες εδω και ενα χρονο που εχω το θαλασσινο(πρασσινη ,καφε ,καφε σκουρη,μαυρη,,ολο το ουρανιο ταξο ),,,,,εκανα ομως πολλες βλακειες,,,,, θα τις πω πιο μετα,,, δεν ηταν απο το φωτιστικο,,,ηταν ενα ενυδρειο μονο αλγη

με ενα φιλο πιο εμπειρο στα θαλασσινα αποφασισαμε για να διορθωθεί πρεπει να μην το πειραζω(βαζω χερι στο βραχο ,,κοραλια ,,κυκλοφορια κτλπ,,)να παρω καλυτερη κυκλοφορια και το φωτιστικο απο 8 ποντους να ανεβει στους 25 ,,,

το άμεσο ηταν να ανέβει το φωτιστικο και να μην το πειραζω,,,ετσι κι εγινε ,,,

μετα απο 3 εβδομαδες ειδα οτι δεν αυξανονταν πλεον οι αλγες και μια πολυ μικρη αλλα πολυ μικρη διαφορα σε καποια σημεια να ελαττώνεται αλλα μιλαμε για πολυ μικρη ελαττωση(μπορει να οφειλεται και στο οτι δεν το πειραζα καθολου το ενυδρειο )ομως την 4 εβδομαδα εβγαλα και τριχωτη πρασσινη αλγη στο βραχο,,,δεν ξερω αν ηταν ο καιρος της να βγει αφου ηταν η μοναδικη που δεν ειχα η απο το υψος του φωτιστικου

στα κοραλια που εχω (σιμουλαρια,,σαρκοφυτο μανινταρια ,rachuphyllia και ακομη ενα αλλο που εχω αλλα δεν ξερω πως λεγεται )δεν ειδα καμια διαφορα,,,,,,,,,,,,,,,,την trachuphyllia την πηρα το διαστημα αυτο που ανεβασα το φωτιστικο οταν την πηρα ηταν κλειστη συνέχεια

η κυκλοφορια δεν ηταν καλη που ειχα ,,,αν εβαζα τους κυκλοφοριτες απο την μεση και κατω κτυπουσε ενα ρευμα στον αραγωνιτη (καλη ροη ομως οχι να δημιοργει προβλημα) και ηταν μια χαρα αλλα δεν χτυπουσε την επιφανεια,,,,αν τοους εβαζα πιο πανω γινοταν το αντιθετο ,,,,,,,το αναφερω αυτο επειδη τους ειχα να χτυπανε στην επιφανεια πιο πολυ και η trachuphyllia δεν ξερω αν ηταν κλειστη λογο κυκλοφοριας η επειδη ηταν το φωτιστικο ψηλα η και τα δυο

πηρα ομως κυκλοφορια jebao ,,,,,και την ιδια μερα ενας αλλος με πιο μεγαλη εμπειρια μου ειπε ειναι πολυ ψηλα να το κατεβασω στους 12 ποντους περιπου αλλα 2 με 3 ποντους την εβδομαδα,,,,την ιδια μερα που πηρα κυκλοφορια jebao το φωτιστικο το εβαλα 20 ποντους απο 24 ,,,και την επομενη ειδα την trachuphyllia να ανοιγει επιτελους για πρωτη φορα και παει ετσι μεχρι και σημερα ,,,,αλλα βλεπω οτι κουνιεται λιγο απο την κυκοφορια ,,,αρρα δεν ξερω τι επαιξε ρολο σε αυτο,,,

ενα ειναι σιγουρο οτι οι αλγες εχουν μεινει οι μισες (παλι εχω πολλες ) με την αλλαγη κυκλοφοριας

συγνωμη φιλοι μου σας κουρασα πολυ

Ακου βαλε αντιφωσφωρο αλουμινιου για 5 μερες τον πετας και βαζεις αλλον αυτα για ενα μηνα μετα βαζεις σιδηρου μεγαλυτερη ποσοτητα επισεις που αλλαζεις καθε μηνα,συχρονος το ταισμα το σταματας και το κανεις μερα παρα μερα μονο στα ψαρια κοραλια καθολου επισεις εβδομαδιαιες αλλαγες και βαζεις στο ενυδρειο σου εναν λαγο.μετα απο ενα μηνα μας λες,α μολις τελειωσουν οι αλγες ο λαγος ψωφαει για αυτο τον δινεις καπου αλλου.Το φως αστο εκει που ειναι.

εβαλα και αντιφωσφωρο σιδηρου μεγαλυτερη ποσοτητα στο διαστημα αυτο απο οτι εβαζα ,,,ταισμα μια φορα την ημερα και παρα πολυ λιγο κανω ,,,

λαγος?????ποιο ειναι αυτο???αβαλα σημερα μια σαλιαρα και αυριο μαλλον ενα γοβιο sexguttata ,,το φωτιστικο επομενως το αφηνω 11 ποντους

πολλα καινούργια πράγματα μαθαίνω

τι είναι παλι αυτο που λες ηλεκτρικη

σορρυ που σε πρήζω

πολλα καινούργια πράγματα μαθαίνω

τι είναι παλι αυτο που λες ηλεκτρικη

σορρυ που σε πρήζω

δεν με πρηζεις παρομιοση εκανα σαν ηλεκτρικη σκουπα.χαχαχα

Το εχω Και εγώ το selio και το δουλεύω στους 15 πόντους απο επιφανεια..και τώρα που έβαλα και ζωντανά ακόμα εκεί το εχω και όλα έχουν καλώς προς το παρόν για ποιο μετά βλέπουμε..😜😜πάντως εχω ακόμα

Αλγες και πάνε και έρχονται τις εχω συνηθίσει ειναι σπαστικες αλλά φεύγουν..μην κολας με το φωτιστικό τόσο πολύ άστο σε ένα σημείο..κάτι αλλά θα σου πρότηνα το κάνω και εγώ το καθαρίζω μια φορά το μήνα απο τα αλάτια την επιφανεια που φωτίζει..με χαρτοπετσέτα και νεράκι κλειστό πάντα εννοείται..αυτά!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...