iliasandro 2 Δεκεμβρίου 2014 #26 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Τα ψάρια που αναφέρεις είναι μαλακού νερού. Τα pseudomugil furcatus είναι σκληρού και ταιριάζουν καλύτερα στο pH σου. Είναι βέβαια μεγαλύτερα απο τα gertudae σε τελικό μέγεθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 2 Δεκεμβρίου 2014 #27 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Και πάθεις και κανένα ικ Ανυπομονώ να δω την παρουσίαση σου! Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #28 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Α! Ενδιαφέρον κι αυτό! Είχα λάθος εντύπωση από τις πληροφορίες που βρήκα. Ευχαριστώ Jimi, ευχαριστώ iliasandro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #29 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Ανέβασα τη θερμοκρασία στο δωμάτιο! Όπως πάει το πράγμα έχω κι άλλες αποφάσεις να πάρω, κι άλλο ψάξιμο, πολλή σκέψη! Με τη νέα χρονιά;; Να έχω και λίγο χρόνο... Και για να παρηγορηθώ αφού δω τα αποτελέσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Δεκεμβρίου 2014 #30 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Παιδακια...τα ψαρια αυτα τα βρησκουμε απο ph 4-9.4...http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Gertrud.htm Fwtini,ανετα μπαινουν στο νερο σου!Τα ειχα 4 χρονια σε τετοιο νερο και ποτε δεν ειχαν προβλημα,ποτε δεν ειχαν αρρωστησει και ειχαν σουπερ χρωματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 2 Δεκεμβρίου 2014 #31 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Τα ειχα σε νερο βρυσης και ηταν μια χαρα. Εβαλα λιγη τυρφη και ηταν δυο χαρες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #32 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Rastafarian είμαι σίγουρη πως ισχύει αυτό. Όπως φαίνεται μπορούν να ευδοκιμήσουν και στο μαλακό νερό μου, και σε πιο μαλακό νερό! Μόνο που αρχικά νόμιζα πως ήταν σκληρού νερού και αγχώθηκα! Τώρα αν θα επεξεργαστώ το νερό μου με τύρφη, ενδεχομένως είναι μια καλή συμβουλή Jimi και tsala και τη λαμβάνω υπ'όψιν μου, αλλά ως αρχάρια φοβάμαι μήπως τα κάνω σαλάτα (ή σούπα). Γι'αυτό θέλω να το σκεφτώ πριν καταλήξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Δεκεμβρίου 2014 #33 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα,βαλτα στο νερο που εχεις και θα ειναι μια χαρα τα ψαρακια! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #34 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 2 Δεκεμβρίου 2014 #35 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 κι ν τα βαλεις σε τυρφη, συμφωνω με τον Jimi, θα ειναι 2 χαρες.. τα φουρκα , οπως ειπωθηκε ειναι καταλληλοτερα στο νερο βρυσης. διαβασε κι εδω αν θελεις απο ενα εγκυρο-εμπιστο σαιτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #36 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 α, το είχα δει αυτό αλλά έτσι όπως γράφει τη σκληρότητα δεν καταλαβαίνω τίποτα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 2 Δεκεμβρίου 2014 #37 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Τη γραφει σε μοναδες ppm Μια μοναδα dH* ισουται με 17,8 ppm * μοναδα που μετραμε συνηθως την GH με τα υγρα τεστ, οπου μια σταγονα = 1 dH Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #38 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 ουπς! οκ! το μάθαμε κι αυτό...! ευχαριστώ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 2 Δεκεμβρίου 2014 #39 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ θα σου πω ότι... υπάρχουν και test που μετράνε το ΡΗ με απόκλιση μικρότερη... πχ. το ΑΡΙ... 6.0, 6.4, 6.6, 6.8, 7.0, 7.2, 7.6. Αγόρασε ένα τέτοιο... να σου "λύσει τα χέρια".- Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 3 Δεκεμβρίου 2014 Author #40 Share 3 Δεκεμβρίου 2014 όντως, φαίνεται πως θα το χρειαστώ! όταν πήγα στο πετ σοπ να αγοράσω τα τεστ, είδα ένα τέτοιο, αλλά, ενώ μετρούσε με μεγαλύτερη ακρίβεια, δεν είχε μεγάλο εύρος, και σκέφτηκα ότι δεν ξέρω καν πού περίπου βρίσκομαι. γι'αυτό το άφησα για αργότερα. όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια, λένε, οπότε θα τα αξιοποιήσω για άλλη μια βόλτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 5 Δεκεμβρίου 2014 #41 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 Συνήθως τα test είναι 2 τύπων... χαμηλού και υψηλού ΡΗ. Ανάλογα τα ψάρια που έχεις και το εύρος συνθηκών που πρέπει να τα διατηρείς... αγοράζεις και το κατάλληλο.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 6 Δεκεμβρίου 2014 #42 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 fwtini νερό βρύσης και μη πειράξεις τίποτα όπως είπε και ο ράστα . Και όσο για τη τύρφη που κάποιοι είπαν οτι τα ψάρια ήταν καλύτερα , θα ήθελα να ξέρω πως το κατάλαβαν . Και μη μου πείτε απο τα χρώματα γιατί αν θέλετε να σας δείξω τι ωραία χρώματα παίρνουν οι Ραμιρέζοι άμα τους βάλεις ακουαφόρτε στο ενυδρείο θα πάθεις πλάκα !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 6 Δεκεμβρίου 2014 Author #43 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 oh! ok! ευχαριστώ πολύ κ τους δυο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 3 Ιανουαρίου 2015 #44 Share 3 Ιανουαρίου 2015 τι νεα απ το ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 4 Ιανουαρίου 2015 Author #45 Share 4 Ιανουαρίου 2015 (edited) hey! τι κάνεις;; χρόνια πολλά! όλα καλά! έψαχνα, έψαχνα, τελικά δε μπόρεσα να βάλω pseudomugil gertrudae (ολόκληρη ιστορία) και δεν έβρισκα ούτε τα υπόλοιπα που μπορούσα κ μου άρεσαν. κατέληξα στα cherry barbs που μου άρεσαν κ αυτά, κ σιγά σιγά θα τα κάνω κοπαδάκι (τώρα ξεκίνησα δλδ). αυτή τη στιγμή παίζουν στη ροή του φίλτρου! Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2015 - fwtini 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 4 Ιανουαρίου 2015 #46 Share 4 Ιανουαρίου 2015 Mπραβο ωραια με το καλο να μας κανεις και παρουσιαση του ενυδρειου σου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 4 Ιανουαρίου 2015 Author #47 Share 4 Ιανουαρίου 2015 ty! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 4 Ιανουαρίου 2015 #48 Share 4 Ιανουαρίου 2015 Δεν είναι η εποχή τους γι αυτό και δεν τα βρήκες τα pseudomugil. . . Άνοιξη προς καλοκαίρι τα φέρνουν όμως αρκετά καταστήματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 15 Ιανουαρίου 2015 #49 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Ωραια η σκληροτητα το ph και ολα αυτα..καμια φωτο θα δουμε κυρια μου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος