Jump to content

Μαλακό Νερό Βρύσης;

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Θέλω να στήσω ένα ενυδρείο και πήρα σχεδόν ό,τι χρειάζομαι αλλά κάτι μου φαίνεται δεν πάει καλά. Πείτε μου κι εσείς αν κάνω λάθος ή αν κάτι δεν κάνω καλά.

Το gh δε μετράει τη σκληρότητα του νερού; Πχ αν θέλω να βάλω ψάρια μαλακού νερού χρειάζομαι χαμηλό gh, σωστά;

Το πρόβλημά μου έγκειται στο ότι το τεστ που πήρα για να δω πόσο σκληρό είναι το νερό μου μού δείχνει ότι έχω gh 8. Eίναι δυνατόν? Μήπως δεν κάνω σωστά το τεστ? Το έκανα 3 φορές!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το ph δε μπορώ να το βρω με ακρίβεια, αλλά είναι κάπου μεταξύ 7,5 και 8

Για το kh δεν έχω τεστ

Έγινε επεξεργασία - fwtini

Νομίζω ότι είναι σε λογικά πλαίσια για το νερό της Αθήνας το νερό σου.

Οπότε θα έχω πρόβλημα να βάλω ψάρια που θέλουν σκληρό νερό;

Νομίζω ότι είναι εντάξει το νερό σου πάντως. :)

Τα συγκεκριμενα τα ειχα σε νερο βρυσης και τα πηγαιναν μια χαρα.Τα ειχα 4 χρονια μεχρι που αλλαξα ψαροσυνθεση και τα εδωσα.

Σε 54 περίπου λίτρα. Ναι, τα βρήκα σε ένα κατάστημα και έπειτα αποφάσισα να ξεκινήσω σύμφωνα με αυτά.

Το ph πώς μπορώ να το ρίξω χωρίς να ρίξω και τις άλλες τιμές; Όσα έχω βρει μέχρι τώρα ρίχνουν και το gh μαζί και δεν ξέρω αν έχω το περιθώριο! Τι προτείνετε;

Δεν μπορεις να ριξεις μονο το ph.

Αστο οπως ειναι,μη κανεις κατι.

Τα ψαρακια φανταζομαι θα ειναι μονα τους στο ενυδρειο,ετσι?

Αρχικά σκεφτόμουν να βάλω και συγκατοίκους μέσα, αλλά το ξανασκέφτηκα και για πολλούς λόγους είδα ότι αυτό θα ήταν κακή ιδέα

Μη βαλεις αλλα ψαρια μεσα,κρατα μονο αυτα και αργοτερα βαλε και καμια γαριδουλα αν θες.

Γεια σου Φωτεινή και καλή αρχή! ;)

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Οπότε θα έχω πρόβλημα να βάλω ψάρια που θέλουν σκληρό νερό;

δεν ειναι ψαρια σκληρου νερου...

τα gertrudae απαντονται σε διαφορες περιοχες με μεγαλες διακυμανσεις ανα περιοχη.. απο τελειως μαλακο νερο με χαμηλο ph και black water εως κι ελαφρως αλκαλικο με ph κοντα στο 7.5..πιο πολυ μαλακου τα λες, σκληρου οχι.

γι αυτο καλο ειναι να διατηρουνται σε μετριες σκληροτητες και με ph ουδετερο ή κοντα σε αυτο.

οι σκληροτητες σου ειναι καλες, το ph ομως θα ηταν προτιμοτερο να αγγιζει το 7..

εγω στην θεση σου θα χρησιμοποιουσα λιγο τυρφη.. οπως και κανω αλλωστε..

τα εχω 2 χρονια σε μαλακο νερο με γεννες.

Μπέρδεμα! Ψάχνοντας από site σε site βρίσκεις διάφορες πληροφορίες, τεράστιες διαφορές! Εκεί που βρήκα να τα αγοράσω έχει και πληροφορίες γι'αυτά και λέει 10-20dGH και ph 7-8. Κάνουν λάθος; Είναι οι συνθήκες όπου πρέπει να ζει το συγκεκριμένο είδος (λόγω προέλευσης ή δεν ξέρω κι εγώ τι);

Πράγματι είναι μπέρδεμα οι τόσες πληροφορίες. Γιατί ακόμα και στους βιότοπους των ψαριών υπάρχουν αποκλίσεις. Τα ίδια λέμε και στο θέμα για τους μονομάχους. Φωτεινή μη σκας για μικρές αποκλίσεις, νομίζω είναι σημαντικότερη η σταθερότητα στις τιμές. Μια χαρά θα τα πας! :)

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Ζουν σε μεγαλη γκαμα τιμων.

Αν εχουν εκτραφει σε μετριες τιμες δεν θα εχουν προβλημα.

Στους συνηθεις φυσικους τους βιοτοπους τα νερα ειναι blackwater με pH 4-6.8 και μηδενικες σχεδον σκληροτητες.

Αλλα εχουν βρεθει και σε πολυ διαφορετικα (πιο σκληρα) νερα.

Σου προτεινα να ριξεις λιγο το πεχα (πχ με τυρφη) γιατι πιθανοτερα θα δεις πιο ωραια χρωματα απο τα ψαρια.

Έγινε επεξεργασία - Jimi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...