Sturm 2 Δεκεμβρίου 2014 #26 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 To νερο της οσμωσης ειναι νεκρο ετσι κι αλλιως! Αμμωνια υπαρχει στη φυση και στην ατμοσφαιρα και στην βροχη! Τα ωφελιμα βακτηρια βρισκονται παντου! Αφηνοντας λοιπον το φιλτρο να τρεξει, σιγα σιγα το αποικειται και αρχιζει η διασπαση! Οταν λοιπον στην αρχη βαλεις ομαδα ( σταδιακα ) των ψαριων που θελεις να βαλεις ή ακομη και ολοκληρη την ομαδα και προσεξεις λιγο το ταισμα και προσθεσεις βακτηρια, εισαι κομπλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinook 2 Δεκεμβρίου 2014 #27 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Να προσθέσω οτι κ εγω στο δικό μου που δεν με πίεζε ο χρόνος ακολούθησα την ιδέα του sturm και χωρις την παραμικρή προσθήκη σε περίπου 1 μήνα ειχα στρωμένο φίλτρο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 2 Δεκεμβρίου 2014 #28 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 εγω παιδια οσα χρονια ασχολουμε με τα ενυδρεια πρωτη φωρα το ακουω.... το να στρωσει μονο του ουτε το εχω διαβασει καπου... πχ εδω..., http://www.aquazone.gr/forums/topic/79787-oonthoeii-aaioaenaassio/ ουτε και το εχω ακουσει ποτε.... και μιλαμε παντα για σκετο νερο και καινουργιο φιλτρο... γιατι αν βαλουμε ψαρι και ταιζουμε λιγο και βαζουμε και βακτηρια , ε ναι θα στρωσει σιγα σιγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 2 Δεκεμβρίου 2014 #29 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 κατι θα υπηρχε μεσα λογικα και θα εκανε τον κυκλο του για να στρωθει.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 2 Δεκεμβρίου 2014 #30 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 κατι θα υπηρχε μεσα λογικα και θα εκανε τον κυκλο του για να στρωθει.... ξερεις εσυ να στρωνει το νερο απο μονο του...??? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Δεκεμβρίου 2014 #31 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 ξερεις εσυ να στρωνει το νερο απο μονο του...??? Ρε συ Θαναση, τι κολλημα εφαγες τωρα με αυτο; Αφου σου λεμε γινεται! Εχω στρωσει ενυδρεια και ενυδρεια! Το νερο δεν ειναι μονο του, στο εξηγησα! H αμμωνια ειναι χημικη ενωση αζωτου και υδρογονου! Η αμμωνια ειναι δηλητηριο! Ξεπερασμενη μεθοδος! Η τροφη μπορει να δημιουργησει σαπρομυκητες! Κανε ενα πειραμα αν δεν βαριεσαι και διαπιστωσε το και μονος σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 2 Δεκεμβρίου 2014 #32 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Ρε συ Θαναση, τι κολλημα εφαγες τωρα με αυτο; Αφου σου λεμε γινεται! Εχω στρωσει ενυδρεια και ενυδρεια! Το νερο δεν ειναι μονο του, στο εξηγησα! H αμμωνια ειναι χημικη ενωση αζωτου και υδρογονου! Η αμμωνια ειναι δηλητηριο! Ξεπερασμενη μεθοδος! Η τροφη μπορει να δημιουργησει σαπρομυκητες! Κανε ενα πειραμα αν δεν βαριεσαι και διαπιστωσε το και μονος σου! εννοειτε οτι θα κανω γιατι αυτο που λες δεν γινετε.... μπορεις να μου εξηγησεις γιατι σε κανενα φορουμ στα θεματα για αρχαριους σε εννοτητες για τα ειδη στρωσιματος δεν το αναφερουν....?? γιατι ολοι πεδευομαστε με αμμωνιες, τροφες, βακτηρια ...?? η αμμωνια οσο δηλητηριο κι αν ειναι οταν στρωνουμε ενα ενυδρειο ειναι αδειο.. και οταν ειναι ετοιμο για ψαρια δεν εχει αμμωνια, οποτε που το κακο...?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Δεκεμβρίου 2014 #33 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ξερω τι κανουν σε αλλα φορουμ! Και δεν ξερω γιατι παιδευεστε αληθεια! Πολλοι εδω μεσα κανουν στρωσιμο με αμμωνια, αλλοι με τροφη κτλ! Αν θες δοκιμασε και αυτη τη μεθοδο! Δεν εχεις να χασεις! Ο ιδιος ο Untergasser το ειχε πει κιολας στο σεμιναριο της Sera! Μην ριχνετε αμμωνια και τροφη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 2 Δεκεμβρίου 2014 #34 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ξερω τι κανουν σε αλλα φορουμ! Και δεν ξερω γιατι παιδευεστε αληθεια! Πολλοι εδω μεσα κανουν στρωσιμο με αμμωνια, αλλοι με τροφη κτλ! Αν θες δοκιμασε και αυτη τη μεθοδο! Δεν εχεις να χασεις! Ο ιδιος ο Untergasser το ειχε πει κιολας στο σεμιναριο της Sera! Μην ριχνετε αμμωνια και τροφη! αλλο μην ριχνετε αμμωνια και τροφη και αλλο οτι το ενυδρειο στρωνει μονο του. σεμιναριο της Sera εκανε μονος σου το λες... τι ηθελες να πει...??? βαλτε αμμωνια, βαλτε τροφη...?? λογικο να πει βαλτε βακτηρια πχ... της Sera.... τελος παντον.... το αφηνω ετσι, απλα δεν το πιστευω αν δεν δω κυκλο αζωτου να γινετε με σκετο νερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Δεκεμβρίου 2014 #35 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 αλλο μην ριχνετε αμμωνια και τροφη και αλλο οτι το ενυδρειο στρωνει μονο του. σεμιναριο της Sera εκανε μονος σου το λες... τι ηθελες να πει...??? βαλτε αμμωνια, βαλτε τροφη...?? λογικο να πει βαλτε βακτηρια πχ... της Sera.... τελος παντον.... το αφηνω ετσι, απλα δεν το πιστευω αν δεν δω κυκλο αζωτου να γινετε με σκετο νερο... Μα τα βακτηρια δεν ζουν αν δεν εχει τροφη! Οποτε και να βαλεις δεν κανεις κατι! Τα βακτηρια τα βαζουμε αν θελουμε την επομενη μερα να βαλουμε ψαρια και παλι ειναι ριψοκινδυνο! Αυτο που σου λεω εγω ειναι η ωριμανση του νερου μεσω ενος φυσικου κυκλου! Το νερο ειναι ζωντανο και περιεχει πολλα στοιχεια. Ενα απο αυτα ειναι και το υδρογονο. Σε συνδιασμο με το αζωτο, δημιουργειται αμμωνια! Επισης το νερο κουβαλαει πανω του και τα ωφελιμα βακτηρια! Σιγα σιγα και με καταλληλες συνθηκες αυτα πολλαπλασιαζονται! Τελοσπαντων, δες το μονο σου και να ελα να μας πεις το αποτελεσμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #36 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Γιωργο ειχες ξεκινησει παλια ενυδρειο με μαλαουι στον εργασιακο σου χωρο ή σε μπερδευω με αλλον? ναι ρε φίλε...απλά είχα αλλάξει σπίτι και δεν το είχα πάρει μαζί. Έδωσα τα ψαράκια και θα ξαναγυρίσω σε malawi πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #37 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 παιδιά για να μην παρεξηγούμαστε μπόλι υπάρχει στο φίλτρο. Τα υλικά δεν τα έχω βγάλει από μέσα αν αυτό βοηθάει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 2 Δεκεμβρίου 2014 #38 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 ε οκ τοτε αφου υπερχε μπολι ετσι εξηγητε! ολα οκ λοιπον Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #39 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 ε οκ τοτε αφου υπερχε μπολι ετσι εξηγητε! ολα οκ λοιπον χαχα!!! Νόμιζα ότι το είχα πει στην αρχή αλλά δεν έγινα κατανοητός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 3 Δεκεμβρίου 2014 #40 Share 3 Δεκεμβρίου 2014 ναι ρε φίλε...απλά είχα αλλάξει σπίτι και δεν το είχα πάρει μαζί. Έδωσα τα ψαράκια και θα ξαναγυρίσω σε malawi πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 3 Δεκεμβρίου 2014 Author #41 Share 3 Δεκεμβρίου 2014 Επανέρχομαι !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 27 Ιανουαρίου 2015 Author #42 Share 27 Ιανουαρίου 2015 Αρχίζω δουλειά ...είχαν βεβαία μια αναποδια καθώς γύρισαν με κάποιο τρόπο τα μπεκ του φίλτρου και το νερό πεταγοταν εκτός ενυδρείου αφού είχα βγάλει το καπάκι...τελικά το χαλί ακόμα το στεγνώνω! Έχω κλείσει φίλτρα , θερμοστάτη κτλ και είναι με στάσιμο νερό εδώ και 2 εβδομάδες.αύριο αρχίζω καθάρισμα άμμου και ολοκληρωτικό καθάρισμα της γυάλας. Ανεβάζω φωτογραφίες με την πρόοδο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 28 Ιανουαρίου 2015 #43 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Με το καλο φιλαράκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 29 Ιανουαρίου 2015 Author #44 Share 29 Ιανουαρίου 2015 Και συνεχίζουμε το καθάρισμα! Κανένας εύκολος τρόπος να φύγει η άλγη από τα τζάμια πέρα από την κλασική τηλεκαρτα? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 29 Ιανουαρίου 2015 #45 Share 29 Ιανουαρίου 2015 Δυστυχώς μόνο με τρίψιμο.. Κάρτα ή ειδική ξυστρα. Sent from my XT1032 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 29 Ιανουαρίου 2015 Author #46 Share 29 Ιανουαρίου 2015 Πολύ τρίψιμο είχε αλλά οι τα κατάφερα !!! Σήμερα θα τσεκάρω και τα ηλεκτρολογικά αν είναι οκ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 29 Ιανουαρίου 2015 Author #47 Share 29 Ιανουαρίου 2015 Ηλεκτρικά οκ! Και με ένα moonlight Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 29 Ιανουαρίου 2015 #48 Share 29 Ιανουαρίου 2015 Οι λάμπες είναι για γλυκό ; Τα βλέπω πολλά τα κελβιν και στις 2 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 29 Ιανουαρίου 2015 Author #49 Share 29 Ιανουαρίου 2015 (edited) Για γλυκό μου τις είχαν δώσει !συγκεκριμένα για να τονίζουν τα χρώματα Στην ψάρια.για αυτό τις έβγαλα φωτογραφία για να σιγουρευτώ ότι είναι οκ. Τι λες εσύ; το ενυδρείο είναι 145x45x50 υψος Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2015 - George81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 29 Ιανουαρίου 2015 #50 Share 29 Ιανουαρίου 2015 Kαι οι 2 έχουν ανεβασμένα Κέλβιν. Υπάρχει περίπτωση να σου βγάλουν άλγες στο ενυδρείο. Συν οτι είναι παλιές και ενδέχεται να προκαλέσει και αυτό άλγες. Στη θέση σου θα τις άλλαζα για να ξέρω κιόλας πόσο καιρό είναι σε λειτουργία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος