Jump to content

Πάμε Από Την Αρχή...ξανά!

George81

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Χάθηκα λιγάκι το παραδέχομαι...

Ακούστε λοιπόν πως είναι η κατάσταση..Εδώ και περίπου 2 μήνες έχω δώσει όλα τα ψαράκια. Στο ενυδρείο έχουν μείνει 2 anubies, πέτρες, ξύλα και άμμος. Το φίλτρο δεν έχει σταματήσει να δουλεύει αλλά δεν ανάβω καθόλου τα φώτα. Επίσης οι θερμοστάτες παίζουν κανονικά. Μετρήσεις δεν έχω κάνει ακόμα, όπως και δεν έχω ρίξει καθόλου τροφή για να διατηρήσω τα βακτήρια.

Τώρα τι κάνουμε; 

Για να ακούσω συμβουλές....

Γιώργος

αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να ριξεις λιγο αμμωνια και να ειναι μετρησιμη με το τεστ.

μετα απο 24 ωρες να μετρησεις να δεις αν εχεις....

αν εχεις αμμωνια πρεπει να στρωσεις ξανα το φιλτρο,

αν δεν εχεις τοτε μαλλον πας καλα... κανεις γενικες μετρησεις

αν εχεις ΝΟ3 ξεκινας να σκεφτεσαι τι ενυδρειο θα στησεις...

Πάντως οι anubies επιβίωσαν αν σου λέει κάτι..εγώ περίμενα να μην υπάρχει ούτε ρίζα! α! και κάτι σαλιγκάρια βρήκα!

Πάντως οι anubies επιβίωσαν αν σου λέει κάτι..εγώ περίμενα να μην υπάρχει ούτε ρίζα! α! και κάτι σαλιγκάρια βρήκα!

χωρις μετρησεις δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. οτι εχει ζωη στο ενυδρειο ειναι καλο, αλλα πρεπει να σιγουρευτεις πριν ξεκινησεις..!!!

τι εχεις σκεφτει να φτιαξεις..?

Κλασική καλή Αφρική όπως παλιά acei με pseudotropheus saulosi 2 χαρέμια...2 ντάνες δεξιά και αριστερά με πέτρες ποταμίσιες με αnubies και βαλισνεριες στο κέντρο...

Κλασική καλή Αφρική όπως παλιά acei με pseudotropheus saulosi 2 χαρέμια...2 ντάνες δεξιά και αριστερά με πέτρες ποταμίσιες με αnubies και βαλισνεριες στο κέντρο...

μια χαρα... τεστακια εχεις?? δεν κανεις καμια μετρηση να δουμε??

Μέσα στην εβδομάδα θα κάνω. Δεν έχω πάει σπίτι ακόμα. Απλά πρέπει να φτιάξω καπάκι αφου το ενυδρείο ειναι diy. Είχα κάνει με απλό ξύλο και σκέβρωσε. Σειρά έχει τώρα κόντρα πλακέ θαλάσσης. Θα ανεβάσω φωτογραφίες σιγά σιγά...λογικά θα μπορέσω να έρθω και στην συνάντηση να τα δούμε απο κοντά!

Μην ριξεις αμμωνια! Απλα κανε μετρησεις και βλεπουμε!

• Like 1

Μην ριξεις αμμωνια! Απλα κανε μετρησεις και βλεπουμε!

Μπορεί να προλάβω και σήμερα !!!για να δούμε...

Αυτο που του προτεινετε να ριξει ή οχι αμμωνια,τι εννοειτε?Πως μπορεις να ριξεις αμμωνια σε ενα ενυδρειο?

Αυτο που του προτεινετε να ριξει ή οχι αμμωνια,τι εννοειτε?Πως μπορεις να ριξεις αμμωνια σε ενα ενυδρειο?

Αμμωνία καθαρή από φαρμακείο. Την ρίχνουν για να αποδομηθεί από τα βακτήρια και να επιταχυνθεί ο κύκλος του αζώτου.

Φυσικά όταν δεν υπάρχουν ψάρια μέσα στο ενυδρείο. :)

αυτο που ειπε ο φιλος απο πανω. εγω το πρωτο ενυδρειο ετσι το εστρωσα... τα υπολοιπα με μπολι απο το προηγουμενο!!!

την τροφη την ριχνουμε για να δημιουργησουμε αμμωνια... οποτε ριχνοντας αμμωνια κανεις λιγο πιο συντομα....

αυτο που ειπε ο φιλος απο πανω. εγω το πρωτο ενυδρειο ετσι το εστρωσα... τα υπολοιπα με μπολι απο το προηγουμενο!!!

την τροφη την ριχνουμε για να δημιουργησουμε αμμωνια... οποτε ριχνοντας αμμωνια κανεις λιγο πιο συντομα....

Η αμμωνια αλλα και η τροφη, θεωρειται ξεπερασμενη μεθοδος! Η αμμωνια ειναι δηλητηριο βλαβερο ακομη και στον ανθρωπο! Και η τροφη, εκτος απο ωφελιμα βακτηρια μπορει να φερει και σαπρομυκητες!

Καλυτερα να το αφησει μονο του να στρωσει παρα να βαλει αμμωνια!

Η αμμωνια αλλα και η τροφη, θεωρειται ξεπερασμενη μεθοδος! Η αμμωνια ειναι δηλητηριο βλαβερο ακομη και στον ανθρωπο! Και η τροφη, εκτος απο ωφελιμα βακτηρια μπορει να φερει και σαπρομυκητες!

Καλυτερα να το αφησει μονο του να στρωσει παρα να βαλει αμμωνια!

παντος οσοι στρωσαμε με αμμωνια ποτε δεν παθαμε κατι...

οταν λες να το αφησει να στρωσει μονο του....??

χωρις να ριξει τιποτα???

Αμμωνία καθαρή από φαρμακείο. Την ρίχνουν για να αποδομηθεί από τα βακτήρια και να επιταχυνθεί ο κύκλος του αζώτου.

Φυσικά όταν δεν υπάρχουν ψάρια μέσα στο ενυδρείο. :)

Μαλιστα...Θενκς σε ολους.

μια εβδομαδα πανω μια εβδομαδα κατω δεν βιαζομαι αρκει να γινει σωστα....

Γιωργο ειχες ξεκινησει παλια ενυδρειο με μαλαουι στον εργασιακο σου χωρο ή σε μπερδευω με αλλον?

παντος οσοι στρωσαμε με αμμωνια ποτε δεν παθαμε κατι...

οταν λες να το αφησει να στρωσει μονο του....??

χωρις να ριξει τιποτα???

Ναι εννοω μονο του! Θελει γυρω στις 40 με 50 μερες! Να στρωσει!

• Like 1

Ναι εννοω μονο του! Θελει γυρω στις 40 με 50 μερες! Να στρωσει!

αν βαλουμε σε ενα ενυδρειο νερο και ενα φιλτρο.... το φιλτρο θα στρωσει....???

Ω ναι!

πως γινετε αυτο...??? χωρις ζωη στο νερο πως γινετε να στρωσει...??

με αμμωνια θελει γυρο στις 40-50 μερες...

δεν το εχω ξανα ακουσει αυτο και δεν μου στεκει στο μυαλο μου...

αν βαλουμε σε ενα ενυδρειο νερο και ενα φιλτρο.... το φιλτρο θα στρωσει....???

Θα χρειαστείς μια "πηγή" αμμωνίας η οποία θα ξεκινήσει την διαδικασία του κύκλου του αζώτου για να στρώσει το ενυδρείο σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να μην περιμένεις τόσο είναι να πάρεις μπόλι, δηλαδή στρωμένο βιολογικό υλικό για να μπολιάσεις τα υλικά του φίλτρου σου. Κάνε μια αναζήτηση για να διαβάσεις σχετικά.

:)

πως γινετε αυτο...??? χωρις ζωη στο νερο πως γινετε να στρωσει...??

με αμμωνια θελει γυρο στις 40-50 μερες...

δεν το εχω ξανα ακουσει αυτο και δεν μου στεκει στο μυαλο μου...

Ποιος ειπε πως το νερο δεν εχει ζωη;

Εγω τα δικα μου ετσι τα στρωνω!

Θα χρειαστείς μια "πηγή" αμμωνίας η οποία θα ξεκινήσει την διαδικασία του κύκλου του αζώτου για να στρώσει το ενυδρείο σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να μην περιμένεις τόσο είναι να πάρεις μπόλι, δηλαδή στρωμένο βιολογικό υλικό για να μπολιάσεις τα υλικά του φίλτρου σου. Κάνε μια αναζήτηση για να διαβάσεις σχετικά.

:)

Αν θελεις διαβασε το θεμα ολο να δεις τι γραφω.... εγω δεν εγραψα ποτε οτι δεν πρεπει να βαλουμε τροφη η' αμμωνια...!!!!

Ποιος ειπε πως το νερο δεν εχει ζωη;

Εγω τα δικα μου ετσι τα στρωνω!

το ξερω οτι το νερο εχει ζωη αλλα ποση??? οχι τοση ωστε να μας στρωσει το ενυδρειο!!!

Ενα ενυδρειο αν δεν του δωσουμε ενα ειδος αμμωνια δεν γινετε να στρωσει... κι αν στρωσει ισως να κανει κανα χρονο... και ακομη κι αν στρωσει στον χρονο πανω θα εχει τοσα λιγα βακτηρια που οταν με το καλο μπουν ψαρια θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε...

Δηλαδη θελεις να μου πεις πως εγω που θελω να στησω ενα ενυδρειο με δισκους και γεμισω το ενυδρειο μου με Α/Ο....

θα βαλω και ενα φιλτρο με καινουργια υλικα και θα στρωσει....?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...