Jump to content

Thanasis.... Reef... Ξεκινημα!!!

thanasis76

Recommended Posts

Μπραβο ρε θαναση εισαι δυνατος και σε ζηλευω φιλε!Μακαρι να ημουν και εγω τοσο εγκρατης στην αρχη μου :bow:

Θα ειχα γλυτωσει πολλες στεναχωριες ....τα λεφτα αστα εξω :wacko:

Το ενυδρειο σαν κατασκευη αλλα και σαν τοποθετηση,το πως εχει δεσει στο χωρο,ειναι φανταστικο ρε συ!Ωραια η επιλογη σου!

Το στησιμο μου αρεσει παρα πολυ φιλε,πολυ ιδιαιτερο και καινουργιο!Και οταν μπουν κοραλια με το καλο και θα φαινονται στον αερα θα ειναι σουπερ.

Αν μου επιτρεπεις μια ταπεινη αποψη χωρις να θελω να μειωσω τον κοπο σου.Το μονο που θα αλλαζα ειναι να εβγαζα το δευτερο νησακι απο τα αριστερα.Θα αφηνα τρια και θα πηγαινα ελαχιστα πιο αριστερα το μεσαιο :thumbsu:

....η' βγαλε το τερμα αριστερα,βαλε στη θεση του το μεγαλο(2ο απο δεξια τωρα) και το μικρο στη μεση για να φαινεται λιγο ανισο,οποτε πιο φυσικο.

Φυσικα αυτο το λεω εγω,αν σου αρεσει οπως ειναι και παλι θα αγαπιομαστε :usd::usd:

σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για τις συμβουλες σου!!!! ΑΛΛΑ... τα βραχια δεν τα πειραζω αλλο...χαχαχα

γενικα τα αλλαξα αρκετες φορες πριν πιασουν αλγη, και τωρα που εχει βρει το δρομο του δεν θελω να τα πειραξω...

ασε που μου αρεσουν οπως ειναι και οταν θα μπαινουν τα κοραλια θα διαμορφωνετε συνεχεια....

• Απαντήσεις 603
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παιδια πειτε μου τι αποψη σας για τα παρακατω....

στις 2 πρωτες φωτο η καφε αλγη αρχισε να υποχωρει....
γινετε αυτο τοσο γρηγορα???
μεχρι χθες ηταν ολα καφε και σημερα εχει υποχωρησει πολυ...

DSC04097_zpsie2iwwjr.jpg

DSC04101_zpsuict5fmu.jpg

στις 2 παρακατω φωτο βλεπετε σε ενα σημειο οτι εχει ξεκινησει ενα ειδος πρασινης αλγης....
αυτο ειναι καλο ?? κακο ???

DSC04100_zpsjko7dsta.jpg

DSC04099_zpsntoyxktj.jpg

ευχαριστωωωωω

Ναι θαναση μου,διατομικη ηταν και αυτη αν οι συνθηκες και οι τιμες στο νερο σου ειναι σωστες μπορει να φυγει πολυ γρηγορα.Γενικα ειναι απο τις πιο ανωδυνες αλγες :thumbsu:

Δεν μπορω να δω κατι απο αυτες τις φωτο για την πρασινη που λες.Μια μικρη τουφιτσα στη μεση λες?

Παντως αν δεν εχεις ηδη βαλει,θα βοηθουσε πολυ να εχεις ενα καλο συνεργειο καθαρισμου σε αυτη τη φαση.Μαζι με τις καλες τιμες θα σε βοηθησει να μην ξεφυγει σε κανενα σημειο η κατασταση.

Ναι θαναση μου,διατομικη ηταν και αυτη αν οι συνθηκες και οι τιμες στο νερο σου ειναι σωστες μπορει να φυγει πολυ γρηγορα.Γενικα ειναι απο τις πιο ανωδυνες αλγες :thumbsu:

Δεν μπορω να δω κατι απο αυτες τις φωτο για την πρασινη που λες.Μια μικρη τουφιτσα στη μεση λες?

Παντως αν δεν εχεις ηδη βαλει,θα βοηθουσε πολυ να εχεις ενα καλο συνεργειο καθαρισμου σε αυτη τη φαση.Μαζι με τις καλες τιμες θα σε βοηθησει να μην ξεφυγει σε κανενα σημειο η κατασταση.

λεω αυτο το πρασινακι στον κυκλο

DSC04099%20-%20Alphanutaugammarhoalphaph

δεν ειναι τουφιτσα, δεν ξερω αν θα γινει σε 2-3 μερες, αλλα τωρα ειναι σαν πρασινη γλυτσα....

οταν λες συνεργειο καθαρισμου, ποια ειναι αυτα...???

ασπονδυλα και σαλιγγαρια ξερω οτι ειναι ευαισθητα παντος και δεν κανουν για αρχη..

παντος εχω πολλα ΝΟ2 ακομη και γι αυτο δεν εχω βαλει τιποτα....

Μην ανυσηχεις, παιδικες αρρωστιες, η καφε θα γινει πρασινη και η πρασινη κοκκινη/ροζ...

Συνεργειο καθαρισμου ειναι ο συνδυασμος σαλιγκαριων, γαριδων, καβουριων και μερικων ψαριων οπως τα γκοπυ...

Αλλα εγω θα περιμενα να μηδενισουν τα νιτρωδη και θα εκανα και μια καλη αλλαγη νερου μια μερα πριν την εισαγωγη των οργανισμων....

• Like 1

Μην ανυσηχεις, παιδικες αρρωστιες, η καφε θα γινει πρασινη και η πρασινη κοκκινη/ροζ...

Συνεργειο καθαρισμου ειναι ο συνδυασμος σαλιγκαριων, γαριδων, καβουριων και μερικων ψαριων οπως τα γκοπυ...

Αλλα εγω θα περιμενα να μηδενισουν τα νιτρωδη και θα εκανα και μια καλη αλλαγη νερου μια μερα πριν την εισαγωγη των οργανισμων....

Σε ευχαριστω!!!! οποτε μεχρι να στρωσει το ενυδρειο θα εχω ομορφα χρωματα και αλλαγες στα βραχια μου... μια χαρα. :) :)

οσο για τα ζωντανα, δεν βαζω αν δεν στρωσει το νερο... δεν μπορω να ταλαιπωρω τα ζωντανα μου για οφελος δικο μου και του ενυδρειο... :) :) με υπομονη ολα θα γινουν...

:thumbsu: :thumbsu: :thumbsu:

περιμενει στο ραφι.....

IMG_7337_zpse9164ae4.jpg

Φαινετε...υπεροχο!! Καλοδουλευτο και να το βαλεις, εννοείτε να το βαλεις. :)

εχω την εντυπωση οτι στην φαση του στρωσιματος δεν θα προσφερει κατι...

ισως να κανω και λαθος, δεν ξερω...

Προσφερει πολλα. Αρχικά πολλα που θα κατέληγαν στο νερο σου τα αποβάλει έξ αρχής, τεραστια υπόθεση. Μετα βοηθαει σε δεύτερη φάση σε οξυγόνωση και τρελή ανταλλαγή αερίων, με άμεσο αποτέλεσμα τη σταθεροτητα σε ph, οξυγωνωνο και διακύμανση τιμών ημερα και νύχτα.

Ενα αθρο που εξηγεί απλα και περιεκτικά δυο λογια για το σκιμμερ.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/1227-skimmer-oe-aassiae-eae-oe-euiaae/

Ειναι πολλα τα πλεονέκτηματα που προσφερει. Μονο τα οργανικα που θα πεταξει απο αυτα που βγαζει ο βραχος εχεις τελειώσει. Τα αλλα...ειναι μπόνους.. :D

Κατα τα αλλα συμφωνω με τον Άγγελο οτι ειναι πολυ νωρίς να βαλεις καποιο συνεργειο καθαρισμού αφου οι τιμες σου εχουν νιτρώδη ακομα. Οταν στρώσεις 100% τοτε και μονο μπορεις να βαλεις βημα βημα, ειναι ευαισθητα ζωντανα.

Μια γνωμη που θα σε βοηθησει Θαναση μου ειναι να χρησιμοποιήσεις καποια βακτηρια, οπως για παραδειγμα το special blend που θα βοηθήσουν απιστευτα την βιολογία αου να σταθεροποιηθή αρκετα ποιο γρηγορα! Ενω με καποια τακτική χρήση στα αρχικά σταδια τουλαχιστον θα σου προσφερει μια αξιόπιστη σταθεροτητα για τα πρωτα ζωντανα σου μεχρι το ενυδρειο σου να πατήσει καλα στα πόδια του. Σου ευχομαι τα καλυτερα!!! :D

Φαινετε...υπεροχο!! Καλοδουλευτο και να το βαλεις, εννοείτε να το βαλεις. :)

Προσφερει πολλα. Αρχικά πολλα που θα κατέληγαν στο νερο σου τα αποβάλει έξ αρχής, τεραστια υπόθεση. Μετα βοηθαει σε δεύτερη φάση σε οξυγόνωση και τρελή ανταλλαγή αερίων, με άμεσο αποτέλεσμα τη σταθεροτητα σε ph, οξυγωνωνο και διακύμανση τιμών ημερα και νύχτα.

Ενα αθρο που εξηγεί απλα και περιεκτικά δυο λογια για το σκιμμερ.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/1227-skimmer-oe-aassiae-eae-oe-euiaae/

Ειναι πολλα τα πλεονέκτηματα που προσφερει. Μονο τα οργανικα που θα πεταξει απο αυτα που βγαζει ο βραχος εχεις τελειώσει. Τα αλλα...ειναι μπόνους.. :D

Κατα τα αλλα συμφωνω με τον Άγγελο οτι ειναι πολυ νωρίς να βαλεις καποιο συνεργειο καθαρισμού αφου οι τιμες σου εχουν νιτρώδη ακομα. Οταν στρώσεις 100% τοτε και μονο μπορεις να βαλεις βημα βημα, ειναι ευαισθητα ζωντανα.

Μια γνωμη που θα σε βοηθησει Θαναση μου ειναι να χρησιμοποιήσεις καποια βακτηρια, οπως για παραδειγμα το special blend που θα βοηθήσουν απιστευτα την βιολογία αου να σταθεροποιηθή αρκετα ποιο γρηγορα! Ενω με καποια τακτική χρήση στα αρχικά σταδια τουλαχιστον θα σου προσφερει μια αξιόπιστη σταθεροτητα για τα πρωτα ζωντανα σου μεχρι το ενυδρειο σου να πατήσει καλα στα πόδια του. Σου ευχομαι τα καλυτερα!!! :D

σε ευχαριστω πολυ!!!! οσο για το bled.... χρησημοποιω ενα.... καινουργιο σχετικα αλλα απο οσο μου ειπαν ειναι πολυ καλο... :thumbsu: :thumbsu:

παιδια ειμαι σε θεση να σας πω οτι το ενυδρειο ειναι στρωμενο απο θεμα βιολογιας...!!!
Ο συνδιασμος του bled ( που μου εδωσαν για πολυ καλο ) με τις 2 διαφορετικες αλγες εκανα τρελη δουλεια.
και το ενυδρειο εστρωσε βιολογια σχετικα ευκολα και δεν εμειναν νιτρικα πολλα για να χρειαζομαι να κανω μεγαλη αλλαγη νερου.
μολις ερθει και το τεστ για τα φωσφορικα θα δω αν εχει κι απο αυτα...
για την ωρα ομως ειμαι σουπερ!!!!!!!

Αμμωνια 0
Νιτρωδη 0
Νιτρικα 20

DSC04104_zpshsq05tb6.jpg

• Like 1

Άντε καλό ξεκίνημα τώρα.Έχεις σκεφτεί τι ψάρια θα βάλεις?

το ψαρι που ειχα σκεφτει να μπει πρωτο χαθηκε στην μεταφορα....

οποτε τωρα θα δω απο τα υπαρχοντα και θα βαλ 3-4

με το οποια λογικα θα τρεξει το ενυδρειο κανα μηνα για να στρωσει ακομη...

παιδια μεχρι να μπουν τα πρωτα ψαρακια τι μπορω να ριχνω για να κραταω την βιολογια?
λιγο τροφη??
λιγο αμμωνια??

Το συνεργειο καθαρισμου ειναι αυτα που ανεφερε ο αγγελος,θαναση :thumbsu:

Θα συμφωνησω μαζι του και στο οτι αν εχεις νιτρωδη θα πρεπει να περιμενεις.

Οι νεες μετρησεις ομως φαινεται οτι ειναι μια χαρα και εισαι ετοιμος να βαλεις τα πρωτα μελη του.

Ξεκινα τωρα που ειναι νωρις πριν ξεφυγει η κατασταση και χρειαστεις περισσοτερα π.χ σαλιγκαρια η' θα σου παρει περισσοτερο χρονο να κανουν τη δουλεια τους.

Οσομ αφορα στην τελευταια ερωτησω,προσωπικαδεν εχω ριξει αμμωνια ποτε και θα σου ελεγα να μην το κανεις κ εσυ.

Καλυτερα να ριχνεις ανα 3-4 μερες 2-3 μικρα φυλαρακια τροφης.

Ρε θαναση μου σορρυ αν το εχεις αναφερι πιο πισω και σε βαζω σε κοπο να απαντησεις αλλα εχεις ριξει μεσα ζωντανα κωπιποδα κτλ?

Εχεις μετρησει καθολου ασβεστιο,kh κτλ?

Το ασβεστιο ειναι σημαντικο γι'αυτους τους οργανισμους.

Εχεις μετρησει καθολου ασβεστιο,kh κτλ?

Το ασβεστιο ειναι σημαντικο γι'αυτους τους οργανισμους.

οι μονες μετρησεις που εχω κανει ειναι για το στρωσιμο.

δεν εχω προμηθευτει ακομη αλλα τεστ.

ζωντανα δεν εχω ριξει τιποτα.

απο που μπορω να προμηθευτω ??? και τι να παρω αν εχει διαφορα...??

θελουν και αυτα προσαρμογη να φανταστω μιας και ειναι ζωντανοι οργανισμοι??

Έγινε επεξεργασία - thanasis76

παιδια σημερα εκανα καλιμπραρισμα στο PHμετρο και πηρα μετρηση.

εχω PH 7.8

και θερμορασια 25.8

η θερμοκρασια ειναι οκ, το PH πρεπει να το ανεβασω...?? κι αν ναι ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος??

Θερμοκρασια και 25 καλα ειναι.......

Αλατοτητα μετρησες;;

Θερμοκρασια και 25 καλα ειναι.......

Αλατοτητα μετρησες;;

ναι , 1025-1026

Μια χαρα τιμες εχεις θαναση :thumbsu:

Ph τι ωρα μετρησες?Φωτα ανοιχτα/κλειστα?Εχεις ξεκινησει το σκιμμερ?Βαλε και μια φωτο αν εχεις χρονο να δουμε τι αναταραξη εχεις στην επιφανεια

Ph τι ωρα μετρησες?Φωτα ανοιχτα/κλειστα?Εχεις ξεκινησει το σκιμμερ?Βαλε και μια φωτο αν εχεις χρονο να δουμε τι αναταραξη εχεις στην επιφανεια

ph μετρησα κατα τις 8 με ανοικτα φωτα αλλα γυρο στο 40% ενταση. το σκιμμερ μολις βαλω ζωντανα θα μπει και αυτο.

φωτο το βραδακι που θα ειμαι σπιτι. :) :)

Δεν θα εχεις ιδιαίτερη διαφορα στο ph ακομα, αφου δεν εχεις φωτοσυνθετικά ζωντανα για να κανουν τη διαφορα. Ισως ενα πολυ μικρο τσικ λογο αλγης αλλα ελάχιστη διαφορα θα ειναι.

Το σκιμμερ κανονικα πρεπει να μπει οσο ποιο νωρίς γινεται. Βοηθαει σε πολλους τομείς, γιατι να το βαλεις μόλις βαλεις ψαρια; Αφου εκει το εχεις και θα σου παρει και καποιο καιρο να αρχισει να δουλευει σωστα.

Δεν θα εχεις ιδιαίτερη διαφορα στο ph ακομα, αφου δεν εχεις φωτοσυνθετικά ζωντανα για να κανουν τη διαφορα. Ισως ενα πολυ μικρο τσικ λογο αλγης αλλα ελάχιστη διαφορα θα ειναι.

Το σκιμμερ κανονικα πρεπει να μπει οσο ποιο νωρίς γινεται. Βοηθαει σε πολλους τομείς, γιατι να το βαλεις μόλις βαλεις ψαρια; Αφου εκει το εχεις και θα σου παρει και καποιο καιρο να αρχισει να δουλευει σωστα.

σκεφτηκα οτι αφου δεν εχω ψαρια και αρα ρυπους, οτι δεν υπαρχει λογος...

Βαλε και μια φωτο αν εχεις χρονο να δουμε τι αναταραξη εχεις στην επιφανεια

για την αναταραξη που ρωτησες....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...