Jump to content

Thanasis.... Reef... Ξεκινημα!!!

thanasis76

Recommended Posts

Κανει πολλες και εντονες σκιες, εκει δεν θα υπαρχει αναπτυξη να ξερεις, ουτε κοραλλινη δεν θα πιασει, αλλα ειναι καλο σημειο για μη-φωτοσυνθετικα κοραλλια....

• Απαντήσεις 603
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κανει πολλες και εντονες σκιες, εκει δεν θα υπαρχει αναπτυξη να ξερεις, ουτε κοραλλινη δεν θα πιασει, αλλα ειναι καλο σημειο για μη-φωτοσυνθετικα κοραλλια....

ναι στα σημεια που δεν εχει φωτισμο δεν θα μπουν κοραλια η' αν μπουν θα μπουν μερικα φωτοσυνθετικα να γινει δοκιμη...

παντος νομιζω πως με το να καποια σημεια σκοτεινα θα δινει ενα βαθος στο στησιμο...

ισως να κανω και λαθος δεν ξερω...

παντος δεν θελω να εχει παντου κοραλια σαν να ειναι πεδιαδα....

τα σημεια που φενονται στην φωτο τοσο σκοτεινα στην πραγματικοτητα δεν ειναι παντος, η φωτο τα κανει να φενονται ετσι...

παιδια πειτε μου κατι. επιδη σημερα θα κανω τις ρυθμισεις στο φωτιστικο
ποσες ωρες χρειαζονται τα κοραλια φουλ φωτισμο...???
ρωταω γιατι θα ρυθμισω να εχω ανατολη-δυση και moon light και θελω να ξερω ποσες ωρες χρειαζομαι να εχω φουλ το φωτιστικο....

• Like 1

παιδια το φωτιστικο ρυθμιστηκε να αναβει 12 ωρες . κορυφωνει για την ωρα στο 50% για να μην πνιγω στις αλγες...
ειναι πολυ δυνατο και στο 50% και βαζοντας κοραλια θα το αφησω εκει να δω πως θα πανε....
σημερα τελειωσαν και οι σωλινωσεις του σαμπ και περιμενω να γεμισει και αυτο για να γινει δοκιμη...

οι σωλινωσεις το σαμπ και τα καλωδια μπηκαν προχειρα μιας και θα ξαναβγουν μολις ετοιμαστει το επιπλο...

IMAG0305_zpsorxlpdmp.jpg

IMAG0306_zpsk7qp2fhp.jpg

IMAG0307_zpsysj7wutw.jpg

IMAG0309_zpsxbftvwqf.jpg

Θαναση ποτηρακια δεν ειχε απο κει που πηρες τις σωληνωσεις;

Απο Σταματιου τα πηρες;

Κανε κι ενα τηλεφωνο στον Σπυρο, ισως να στελνει

http://www.aquario.gr/texnologikos-eksoplismos/ylika-syndesmologias/i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i/20-3660.html

Και μια λεπτομερεια:

Τις δυο γωνιες 90 στην επιστροφη, αν εχεις να τις αλλαξεις με δυο 45 θα ειναι καλυτερα

Καλη συνεχεια φιλε!

Θαναση ποτηρακια δεν ειχε απο κει που πηρες τις σωληνωσεις;

Απο Σταματιου τα πηρες;

Κανε κι ενα τηλεφωνο στον Σπυρο, ισως να στελνει

http://www.aquario.gr/texnologikos-eksoplismos/ylika-syndesmologias/i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i/20-3660.html

Και μια λεπτομερεια:

Τις δυο γωνιες 90 στην επιστροφη, αν εχεις να τις αλλαξεις με δυο 45 θα ειναι καλυτερα

Καλη συνεχεια φιλε!

ναι τις γωνιες εχεις δικιο. μολις ετοιμαστει το επιπλο που θα τα ξαναβαλω ολα θα αλαχτουν...

οσο για τα ποτηρακια δεν ειχε οχι... αλλα θελω να δω σε 1-2 ακομη που εχουμε εδω... :thumbsu: :thumbsu:

βαλε χτενακι απο πλεξυ :thumbsu: ξερει ο σταυρος .. το σαμπ τι το σκεπασες ???? φωτα στο σαμπ πως θα βαλεις ?

το σαμπ το σκεπασα μεχρι να γινει το επιπλο... μην γεμιζω υγρασια στο δωματιο...

παιδια πειτε μου κατι.
σε ποσο καιρο περιπου νεκρονει ενας ζωντανος βραχος αν βγει απο το ενυδρειο...??

οταν στεγνωσει 

ρωτησα γιατι καποιες πετρες που πηρα απο ενα παιδι ηταν ξερες, τις καθαρισα και με βουρτσα, τις επλυνα καλα καλα και σημερα ειδα κατι πολυ ψιλα σαν φικακια να κουνανε με την ροη....

το παιδι που ρωτησα τις ειχε εκτος καμια 30αρια μερες...

Ολα ειναι στην θεση τους και βρισκομαι εν αναμονη να στρωσουν οι μετρησεις για να μπουν τα πρωτα ψαρακια....

DSC04023_zpsq2ngtl8s.jpg

DSC04025_zpsjfge9rkp.jpg

DSC04024_zps1u6etwp5.jpg

DSC04022_zpsqhmlghx3.jpg

10991308_10153118878859684_1411199377768

DSC04018_zpsluzj3fgr.jpg

• Like 3

Ρε Θαναση θεωρω οτι ο βραχος ειναι παρα πολυς και πολυ κοντα και δειχνει ηδη μπουκομενος και σε συντομο χρονο θα εχεις προβληματα με την κυκλοφορια.

Καλη αρχη οπως και να εχει και υπομονη τωρα.

Ρε Θαναση θεωρω οτι ο βραχος ειναι παρα πολυς και πολυ κοντα και δειχνει ηδη μπουκομενος και σε συντομο χρονο θα εχεις προβληματα με την κυκλοφορια.

Καλη αρχη οπως και να εχει και υπομονη τωρα.

ισως να εχεις δικιο και για να το λες κατι παραπανω θα ξερεις.

αλλαξα αρκετες φορες τον βραχο για να φτασω σε αυτο το αποτελεσμα και να μου αρεσει...

αν και σκεφτομαι να ξεκινησω ετσι και βλεπω στην πορια, αν αλλαζες , τι θα αλλαζες...???

ευχαριστω!!!!!

ισως να εχεις δικιο και για να το λες κατι παραπανω θα ξερεις.

αλλαξα αρκετες φορες τον βραχο για να φτασω σε αυτο το αποτελεσμα και να μου αρεσει...

αν και σκεφτομαι να ξεκινησω ετσι και βλεπω στην πορια, αν αλλαζες , τι θα αλλαζες...???

ευχαριστω!!!!!

Θα ξεκινησω με την απλη λογικη οτι το aquscape το κανουν τα κοραλια και επειδη φανταζομαι οτι το μεγαλο plate σου αρεσει θα το εβαζα στο κεντρο του ενυδρειου και θα εφτιαχνα αριστερα και δεξια του δυο κοντητερα νησια η θα κραυουσα τα δυο μεγαλα και το τριτο εκτος επισεις τα εχεις φτιαξει στο ιδιο υψος και δειχνει λες και ειναι στοιχοισμενα,παιξε τωρα που μπορεις (γνωμη μου Θαναση).

Θα ξεκινησω με την απλη λογικη οτι το aquscape το κανουν τα κοραλια και επειδη φανταζομαι οτι το μεγαλο plate σου αρεσει θα το εβαζα στο κεντρο του ενυδρειου και θα εφτιαχνα αριστερα και δεξια του δυο κοντητερα νησια η θα κραυουσα τα δυο μεγαλα και το τριτο εκτος επισεις τα εχεις φτιαξει στο ιδιο υψος και δειχνει λες και ειναι στοιχοισμενα,παιξε τωρα που μπορεις (γνωμη μου Θαναση).

αν και δεν θελω να τα χαλασω παλι, θα το μελετησω λιγο και θα δω....

σε ευχαριστω πολυ!!!

Για αρχη θα σου ευχηθώ ολα να πανε καλα και μπράβο για την προσπάθεια σου στην συνεχεια θα συνφωνησω με τον Νίκο και μια ερωτηση στο σαμπ βλέπω σε ενα διαμέρισμα βραχο και άλγη σωστα; Το νερό κανει διαδρομή απο πανω και βγαίνει απο πανω σωστα; Αν ειναι ετσι δεν θα δουλέψει το διαμέρισμα σωστα δεν εχει σωστη ροη με αποτέλεσμα να μαζεύει βρώμα με πολλα αρνητικά αποτελεσματα.

• Like 1

Για αρχη θα σου ευχηθώ ολα να πανε καλα και μπράβο για την προσπάθεια σου στην συνεχεια θα συνφωνησω με τον Νίκο και μια ερωτηση στο σαμπ βλέπω σε ενα διαμέρισμα βραχο και άλγη σωστα; Το νερό κανει διαδρομή απο πανω και βγαίνει απο πανω σωστα; Αν ειναι ετσι δεν θα δουλέψει το διαμέρισμα σωστα δεν εχει σωστη ροη με αποτέλεσμα να μαζεύει βρώμα με πολλα αρνητικά αποτελεσματα.

στο διαμερισμα με το βραχο και την αλγη εχει μια λιγη ροη, αν νομιζετε οτι χρειαζεται παραπανω, να βαλω ενα μικρο κυκλοφοριτη...

Φιλε θαναση πρεπει να σου πω την αποψη μου γιατι θα σκασω!

Το sump φιλε θα το εβαζα αναποδα!

Το διαμερισμα τησ επιστροφης ειναι τεραστιο! Πλατυ και πολυ ρυχο!

Αρα δυσκολια στο φλοτερ της αναπληρωσης!

Επισης εχεις στιμωξει τον βραχο σε ενα διαμερισματακι σαν Cryptic χωρις κυκλοφορια !

Η χαεοτο θελει και αυτη κυκλοφορια!

Με λιγα λογια θεωρω οτι εχεις δημιουργήσει νεκρες ζωνες που στο μελλον θα εχεις προβλημα!

Εγω θα τα εβαζα αναποδα με την επιστροφη στο πιο στενο και ψηλο διαμερισμα !

Το βραχο και της αλγες στο πλατυ και ρηχο διαμερισμα (1ο)

Και στα δυο μικρα τουσ θερμοστατες η χυμικα υλικα ( αν και δεν βλεπω κυκλοφορια μεσα τους).

Ολα αυτα αν εχω καταλαβει απο τισ φωτο το sump και δεν εχω κανει λαθος!

Παντα φιλικά

• Like 1

Συμφωνω με τους παραπανω, το διαμερισματακι με τον βραχο και την σαετο ειναι πολυ μικρο χωρις κυκλοφορια

Αντιστρεψε τα οπως λεει και ο φιλος απο πανω για να χωρεσει και το σκιμμερ στο μεγαλο διαμερισμα

Αρχη ειναι θα την βρεις την ακρη Θαναση :thumbsu:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...