thanasis76 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #301 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 παιδια το διαμερισμα που πεφτει το νερο απο το ενυδρειο ειναι μελετημενο για να μπει εκει και το σκιμμερ και να ειναι η σταθμη του νερου στο σωστο σημειο. Αν μπει απο την αλλη δεν γινετε να δουλευει το σκιμμερ. απο εκει και περα ο βραχος που μπηκε ειναι για να βοηθησει να στρωσουν τα υπολοιπα βραχια. κυλοφορια εχει παντου, εκτος απο το διαμερισμα που ειναι ο βραχος, κατι που με εναν μικρο κυκλοφορητη που θα βαλω σημερα φτιαχνει... με το φλοτερ της αναπληρωσης γιατι να εχω προβλημα...?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 16 Φεβρουαρίου 2015 #302 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 To skimmer θελει 20-25 εκ νερο που αποκλειεται να μην εχεις! Αν δεν εχεις προσθεσε ενα τζαμι η πλεξι ωστε να αυξήθη η σταθμη! Η αναπληρωση θελει ενα διαμερησμα σχετικα μικρό και βαθη ωστε να αντιλαμβανεται το φλοτερ η ο σενσορας την μεταβολή της στάθμης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 16 Φεβρουαρίου 2015 #303 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Εκτος αυτου που λεω να γυρίσεις το σαμπ ανάποδα ειναι οτι εχεις βαλει την αντλία επιστροφήςμ 4γωνίες 90αρες και την υπερχείλιση καθετα! Αυτο σου κανει να χανεις πιεση στην επιστροφή και να εχεις θόρυβο στην υπερχείλιση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #304 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 To skimmer θελει 20-25 εκ νερο που αποκλειεται να μην εχεις! Αν δεν εχεις προσθεσε ενα τζαμι η πλεξι ωστε να αυξήθη η σταθμη! Η αναπληρωση θελει ενα διαμερησμα σχετικα μικρό και βαθη ωστε να αντιλαμβανεται το φλοτερ η ο σενσορας την μεταβολή της στάθμης! δεν καταλαβαινω γιατι να μην μπορει να δουλεψει η αναπληρωση οταν εχω 20 εκατ. βαθος περιπου. οταν το φολτερ ειναι 4?? 5?? 6 εκατοστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #305 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Εκτος αυτου που λεω να γυρίσεις το σαμπ ανάποδα ειναι οτι εχεις βαλει την αντλία επιστροφήςμ 4γωνίες 90αρες και την υπερχείλιση καθετα! Αυτο σου κανει να χανεις πιεση στην επιστροφή και να εχεις θόρυβο στην υπερχείλιση! αυτα που γραφεις για της σωλινωσεις εχεις δικιο. θα αλαχτουν μολις ετοιμαστει το επιπλο, μιας και θα πρεπει να βγουν ολα και να ξαναμπουν.... :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 16 Φεβρουαρίου 2015 #306 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Δωσε διαστάσεις sump , διαμερισματων και της σταθμης σε καθε ενα ξεχωριστά! Θανάση αυτα που σου λεω ειναι δικια μου αποψη και παντα αν εχω καταλάβει τις φωτο! Το ενυδρειο ειναι δικο σου και το ξερεις καλύτερα απο τον καθενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #307 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 οι διαστασεις του σαμπ οπως το βλεπουμε απο δεξια προς τα αριστερα ειναι διαστασεις 26-12-13-44 σταθμη. 28-28-28-22 ( το 22 με περνει να παει και μεχρι 27-28, εγω το εχω χαμηλα. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 16 Φεβρουαρίου 2015 #308 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 οι διαστασεις του σαμπ οπως το βλεπουμε απο δεξια προς τα αριστερα ειναι διαστασεις 26-12-13-44 σταθμη. 28-28-28-22 ( το 22 με περνει να παει και μεχρι 27-28, εγω το εχω χαμηλα. ) Τέλεια ! Έχεις την κατάλληλη στάθμη παντού!Βάλε την αντλία επιστροφής στο ακριανο διαμέρισμα δεξιά και την σωλήνα υπερχείλισης μαζί με το σκιμμερ αριστερά ! Έτσι θα έχεις λιγότερες γωνιές στην επιστροφή και λιγότερο θόρυβο στην υπερχυλιση λόγω πιο αμβλιας γωνίας ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #309 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Τέλεια ! Έχεις την κατάλληλη στάθμη παντού! Βάλε την αντλία επιστροφής στο ακριανο διαμέρισμα δεξιά και την σωλήνα υπερχείλισης μαζί με το σκιμμερ αριστερά ! Έτσι θα έχεις λιγότερες γωνιές στην επιστροφή και λιγότερο θόρυβο στην υπερχυλιση λόγω πιο αμβλιας γωνίας ! οι γωνιες θα φτιαχτουν οταν ερθει το επιπλο... οσο για την αντλια νομιζω ειναι πιο καλα να ειναι στο μεγαλο διαμερισμα που περνει και το περισσοτερο νερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #310 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 παιδια σημερα μου την εδωσε και εκανα αλλαγες στα βραχια....επισης εβαλα και ενα κυκλοφοριτη στο διαμερισμα με το βραχο και την αλγη....στο ενυδρειο παντος μεσα εγινε χαμος.... ΑΛΛΑ... τελος δεν το ξαναπειραζω... καλα ειναι... στις 2 παρακατω φωτο ειναι πως ηταν πριν το ενυδρειο, και πως το καταντησα τωρα.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 16 Φεβρουαρίου 2015 #311 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Μήπως θα ήταν καλύτερο να τα κολλήσεις με κάποιο τρόπο? (τσιμένο,κόλλα κτλ) Γιατί μακροπρόθεσμα τα τάιραπς θα τα "φάει" η αλμύρα και θα έχεις προβλήματα που σε ένα ενυδρείο γεμάτο κοράλλια θα είναι ακόοοομη πιο δύσκολο να το αντιμετοπίσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #312 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Μήπως θα ήταν καλύτερο να τα κολλήσεις με κάποιο τρόπο? (τσιμένο,κόλλα κτλ) Γιατί μακροπρόθεσμα τα τάιραπς θα τα "φάει" η αλμύρα και θα έχεις προβλήματα που σε ένα ενυδρείο γεμάτο κοράλλια θα είναι ακόοοομη πιο δύσκολο να το αντιμετοπίσεις το ιδιο προβλημα μου ειπαν οτι εχουν και το τσιμεντο και οι κολλες... τι να σου πω, τα εβαλα για πιο καλα τα ταιραπς.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 17 Φεβρουαρίου 2015 #313 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Θα συμφωνήσω με το Νίκο περί aquascape παίξε λίγο με τον βράχο και θα δεις θα έχεις ένα πιο ωραίο αποτέλεσμα!!καλη συνέχεια ναχεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #314 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Θα συμφωνήσω με το Νίκο περί aquascape παίξε λίγο με τον βράχο και θα δεις θα έχεις ένα πιο ωραίο αποτέλεσμα!!καλη συνέχεια ναχεις!! μαλλον δεν ειδες τις φωτο, οτι αλλαξα το aquascape. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Φεβρουαρίου 2015 #315 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Καλητερα τωρα, εγω θα εβγαζα και το κομματι αναμεσα στο αριστερο και μεσαιο νησι.... Επισης ασε χωρο γυρω γυρω στα τζαμια ωστε να μπορεις στο μελλον να τα καθαριζεις πιο ευκολα.... Για το σαμπ, προμυθευσου και μια καλτσα γηα την υπερχειλησει, αυτη θα κραταει την βρωμα απ το υπολοιπο σαμπ και καθε τοσο θα μπορεις ευκολα να την βγαζεις και να την ξεπλενεις απομακρυνοντας και τα κατακαθια.... Θαναση το πας πολυ καλα παντως!! Μπραβο σου θα γινει διαμαντακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #316 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Καλητερα τωρα, εγω θα εβγαζα και το κομματι αναμεσα στο αριστερο και μεσαιο νησι.... Επισης ασε χωρο γυρω γυρω στα τζαμια ωστε να μπορεις στο μελλον να τα καθαριζεις πιο ευκολα.... Για το σαμπ, προμυθευσου και μια καλτσα γηα την υπερχειλησει, αυτη θα κραταει την βρωμα απ το υπολοιπο σαμπ και καθε τοσο θα μπορεις ευκολα να την βγαζεις και να την ξεπλενεις απομακρυνοντας και τα κατακαθια.... Θαναση το πας πολυ καλα παντως!! Μπραβο σου θα γινει διαμαντακι... καλτουλες ειναι στο προγραμμα, θα μπουν. οσο για τα νησια που εχω φτιαξει,εχουν πολυ κενο γυρο απο τα τζαμια. το σκεφτηκα οτι θα χρειαζομαι να κανω καθαρισματα. απλα στις φωτο δεν μπορει να φανει. δεν βαζω αλλο χερι μεσα, καλα ειναι... οσο βαζω χερι τοσο θα το κανω ανω κατω καθε φορα.... :angel: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Φεβρουαρίου 2015 #317 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Καντο τωρα που μπορεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #318 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Καντο τωρα που μπορεις μου αρεσει ετσι.... δεν θελω να το χαλασω...!!! τωρα ειμαι εν αναμονη να στρωσει το νερο, γιατι απο μ.....α μου την πατησα και η μετρησεις ειναι .... :cigar: Mod note: Κακες λεξουλες.... Έγινε επεξεργασία 18 Φεβρουαρίου 2015 - lykourgos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Φεβρουαρίου 2015 #319 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Τι εγινε;; Ολα λυνονται μπαμ μπαμ χωρις ζωντανα... Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2015 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #320 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Τι εγινε;; Ολα λυνονται μπαμ μπαμ χωρις ζωντανα... πολυ ΝΗ4, πολλα, ΝΟ2 , λιγα ΝΟ3.... τα οποια θα κανουν εκριξη ξαφνικα και θα πρεπει α τα βγαλω.... χαχαχαχα σκεφτομαι να βαλω ζεολιθο, εχω μαθει οτι δεσμευει τα ΝΟ3, και μετα να τον πεταξω τι λετε....??? γιατι αλλιως αν πιασουν ταβανι τα ΝΟ3 θα γεμισω αλγες!!!! :cigar: οποτε αν μπορω να τα προλαβω γιατι οχι.... ο λιγος βραχος που πηρα για συμπληρωμα απο παλιο Reef... εκρυβε πολλα νεκρα πραγματακια μεσα του, και μου εχει τρελανει τις μετρησεις.... :hot: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Φεβρουαρίου 2015 #321 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Κατα αρχας ηρεμισε... Αστο να στρωσει ασχετα τα νιτρηκα και μετα τα ριχνεις με μια αλλαγη νερου και με τον εξοπλισμο σε δουλ λειτουργια Τωρα τα νεκρα καλουδια θα σου κανουν λιγο πιο γρηγορο το στρωσιμο και καλο θα ηταν να περιμενεις λιγο παραπανω μεχρι να διαλυθουν ολα... Αυτο ειναι το θεμα με την θαλασσα, θελει υπομονη περα απο καθε φαντασια... Σαν διαφημισει ακουγετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #322 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Κατα αρχας ηρεμισε... Αστο να στρωσει ασχετα τα νιτρηκα και μετα τα ριχνεις με μια αλλαγη νερου και με τον εξοπλισμο σε δουλ λειτουργια Τωρα τα νεκρα καλουδια θα σου κανουν λιγο πιο γρηγορο το στρωσιμο και καλο θα ηταν να περιμενεις λιγο παραπανω μεχρι να διαλυθουν ολα... Αυτο ειναι το θεμα με την θαλασσα, θελει υπομονη περα απο καθε φαντασια... Σαν διαφημισει ακουγετε δεν εχω προβλημα με την υπομονη, ειναι το καλο μου αυτο. να διαλυθουν πως??? λιγο δυσκολο, χθες εβγαλα 2 σφουγγαρακια, και σημερα βρηκα ενα κοχυλι νεκρο... σιγουρα θα στρωσει σιγα σιγα, αλλα αν μπορω με τον ζεολιθο να δεσμευσω τα ΝΟ3 που θα μου εκτιναχθουν, γιατι οχι? Αλλαγη νερου μετα θα γινει, αλλα αν ειναι παρα πολλα τα ΝΟ3 δεν τα ξεφορτωνεσαι και ευκολα... :sword: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 17 Φεβρουαρίου 2015 #323 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 μαλλον δεν ειδες τις φωτο, οτι αλλαξα το aquascape.Μπέρδεμα θα έγινε επειδή έγραφα απο κινητό με αποτέλεσμα να μην δω το καινούργιο aquascape Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 18 Φεβρουαρίου 2015 Author #324 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 Μπέρδεμα θα έγινε επειδή έγραφα απο κινητό με αποτέλεσμα να μην δω το καινούργιο aquascape μα λεω κι εγω.... μετα απο τοσες ωρες αλλαγων :hot: χαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 18 Φεβρουαρίου 2015 #325 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Να και και εγω Ωραίες οι αλλαγες σου, σαφως καλυτερο το αποτέλεσμα αν και απο εδω και περα ειναι υποκειμενικό καθαρα αν θα αλλάξεις κατι. Θεσεις εχεις, ροες λογικα θα εχεις, απο φως σε βλεπω μέλι (ωραιο το φωτιστικο.. ), τα κοραλια σου θα τα βαλεις λογικα στις πολλες θεσεις που ειναι σπο μεση και πανω οποτε πας για συγκεκριμενο στυλ. Στο sump τι αλγη εχεις βαλει; Αρκετα παιδια ειπαν τις ενστάσεις τους για το διαμέρισμα της αλγης, το ιδιο και εγω. Λογικα θελεις καλη ροη εκει, οχι απλα ενα κυκλοφόρητη μικρο. Για οποια αλλαγή θες να κανεις τωρα ειναι η ωρα γιατι αμα μπουν ζωντανα....ξεχνά την οποια αλλαγή Δεν θα βαλεις ζεολιθο. Εδω πας να φτιάξεις βιολογία, αν η αμμωνία απορροφηθεί τι σόι βιολογία θα φτιαχτεί εκει μεσα; Και αν φτιαχτεί βιολογία θα ειναι εύθραυστη. Στο κατω κατω της γραφής για αυτο εχεις την αλγη και χρονο ακομα να σου...τραβήξει τα οποια νιτρικα. Τι; Ειναι νωρίς; Άρχισες φιλε μου, ξεκίνησες πια αν δεν το πήρες χαμπάρι, καλη συνεχεια!!! Έγινε επεξεργασία 18 Φεβρουαρίου 2015 - Discos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος