Jump to content

Επιλογη

garganik

Recommended Posts

καλησπερα παιδια θελω να κανω το επόμενο βημα στο ενυδρείο μου 120 λιτρα φυτεμένο με 3 ανουμπιες και 2 εχινοδορες ... λογο οικονομικών μπορω να βάλω η μπουκαλα co2 η μια ακομα λάμπα γιατι εχω μια Τ5 24w ...τι ειναι προτιμότερο απο τα 2 ???

Για τα συγκεκριμένα φυτά δεν είναι απαραίτητη η χρήση CO2.

Ακόμα και αν στη συνέχεια πας σε πιο απαιτητικά φυτά ο φωτισμός είναι πιο αναγκαίος.

Για τα συγκεκριμένα φυτά δεν είναι απαραίτητη η χρήση CO2.

Ακόμα και αν στη συνέχεια πας σε πιο απαιτητικά φυτά ο φωτισμός είναι πιο αναγκαίος.

τα βλέπεις καλα τα φυτα ειχα λιγο καφε αλγη αλλα άρχισε να υποχωρει..

Οι ανουμπιες στο εντονο φως θα γινουν καφε τα φυλλα τους.

Καλησπέρα

Εγώ προσωπικά θα σου προτεινα να αλλαξεις βυθό.

Βρίσκω αρκετα χονδόκοκκο το χαλίκι που έχεις. Οι ανούμπιες μπορεί να μην επηρεάζονται, αλλά δεν ξέρω πόσο επηρεάζονται τα υπόλοιπα φυτά που έχεις κι αυτά που θα φυτέψεις μελλοντικά

Επίσης, θα σου πρότεινα δυο ακόμη πράγματα για τη σωστή λειτουργία του ενυδρείου

1. Να κρατήσεις μόνο ενα apple snail

2. Να αλλάξεις τη διαμόρφωση σ ότι αφορά το ξύλο και την πέτρα. Συνηθως αποφευγουμε να τα εχουμε με την μεγάλη επιφάνεια να ακουμπαει στον βυθό, γιατί μαζεύουν αρκετή βρωμιά κι εμποδίζουν τη σωστή κυκλοφορία του νερού

ΥΓ. : Τα φυτά που ήδη έχεις δεν έχουν τρελές απαιτήσεις. Ο φωτισμός σου για 120λιτρο ειναι λίγος, άρα μετά τον βυθό, θα πρόσθετα μια επιπλέον λάμπα (ίσως και δύο)

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

+1 Για το χαλικι!Μιλαμε για co2 η μια δευτερη λαμπα κ εχουμε θεμα οικονομικο,η διαφορα τιμης σε αυτα τα 2 ειναι μεγαλη..κ να φερεις οτι ολα τα φυτα χρειαζονται co2 ακομα κ τα ευκολα για την σωστη αναπτυξη τους!Κ δευτερον να ξερεις οτι φωτα co2 κ λιπανση πανε πακετο!Οσο περισοτερα φωτα τοτε σιγουρα θα χρειαστεις co2!

Ευχαριστώ παιδια μαλλον θα κανω καμια πατέντα να βαλω 2 λαμπα ... τι χρειάζομαι για μια 2 λαμπα??

Λόγο του ότι η λάμπα είναι πολύ κοντά στα φυτά και το βάθος του ενυδρείου είναι μικρό θα κάνεις δουλειά με μια λάμπα. Εγώ έχω ένα παρόμοιο setup με χοντρό χαλίκι και πάνε περίφημα τα φυτά μου.. Και ricia μεγαλώνει μια χαρά

Λόγο του ότι η λάμπα είναι πολύ κοντά στα φυτά και το βάθος του ενυδρείου είναι μικρό θα κάνεις δουλειά με μια λάμπα. Εγώ έχω ένα παρόμοιο setup με χοντρό χαλίκι και πάνε περίφημα τα φυτά μου.. Και ricia μεγαλώνει μια χαρά

Η ricια ειναι λογικο να μεγαλωνει μια χαρα..αφου δενετε και δεν φυτευεται.

Τα φυτα θελουν ψιλοκοκκο χαλικι και οχι χοντρο.

Προσωπικα θα αλλαζα βυθο,μετα θα εβαζα μια λαμπα ακομα και στο τελος ενα συστημα co2.

Συμφωνώ απλός είπα για την ricia διότι έχει μέτριες απαιτήσεις σε φως. Όταν λέω χοντρό χαλίκι εννοώ χοντρό για τα δεδομένα ενός φυτεμενου όχι ότι είναι όντος χοντρό. Είναι γύρο στα 3mm

Τη ricia την θεωρω πολυ ευκολο φυτο,το ειχα σε ενυδρειο με λιγο φωτισμο και πηγαινε παρα πολυ καλα.Οπωτε δεν το εχω σαν δειχτη καλου φωτισμου η οχι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...