Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Γεια και παλι παιδια Σημερα η αυριο θα εχω καινουριο ενυδρειο το οπιο θα μου φερει ο θειος μου δεν ξερω ποσα λιτρα ακριβος θα ειναι αλλα υπολογιζω 200 λ μπορει και μεγαλυτερο τα ψαρια που θα φυλοξενισω ειναι αγγελοψαρα,ενα γλυφτη και αλλες μικρες κιχλιδες δεν θυμαμε ονομα Για το στροσυμο θα χρειαστω λιγη βοηθεια για το υποστρομα σκεφτομαι να βαλω μεγαλες σκουρες πετρες που να καλυπτουν το στρομα γινετε? φιλτρο θερμοστατη θερμομετρο μακαρονι τι αλλα χρειαζομαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 28 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Γεια και παλι παιδια Σημερα η αυριο θα εχω καινουριο ενυδρειο το οπιο θα μου φερει ο θειος μου δεν ξερω ποσα λιτρα ακριβος θα ειναι αλλα υπολογιζω 200 λ μπορει και μεγαλυτερο τα ψαρια που θα φυλοξενισω ειναι αγγελοψαρα,ενα γλυφτη και αλλες μικρες κιχλιδες δεν θυμαμε ονομα Για το στροσυμο θα χρειαστω λιγη βοηθεια για το υποστρομα σκεφτομαι να βαλω μεγαλες σκουρες πετρες που να καλυπτουν το στρομα γινετε? φιλτρο θερμοστατη θερμομετρο μακαρονι τι αλλα χρειαζομαι? Χωρίς τίποτε άλλο από κάτω εννοείς ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #3 Share 28 Νοεμβρίου 2014 επιδη ειμαι αρχαριος δεν ξερω αν πρεπει να βαλω κατι αλλο απο κατω απλα δεν θελω να στρεσαρονται τα ψαρια μου επιδη στο προιγουμενο ενυδρειο ειχα πολυχρωμες πετρες θα παω στο πετ σηοπ και θα ρωτισω τιμες για χαλαζιακη αμμο αν ειναι ακριβη θα προτυμισω καπια αλλη λυση φθινοτερη.. τι μου προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 28 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 28 Νοεμβρίου 2014 τι αλλα χρειαζομαι? Μεγαλυτερο ενυδρειο (για ολα αυτα) Ξεκινα με 7 αγγελοψαρα και βλεπουμε για νανοκιχλιδες στην πορεια. "Γλειφτη" αστο καλυτερα, αν ειναι common pleco ή CAE. Κοιτα να εχει το ενυδρειο, 50 εκ καθαρο υψος νερου τουλαχιστον (αναπτυσουν μεγαλα πτερυγια τα αγγελοψαρα) Και πολυ καλη φιλτρανση. Αν ειναι νεαρα τα ψαρια πολλες φορες ταισμα την ημερα και ως εκ τουτου πολλες αλλαγες (περισσοτερες απο το κλασικο "μια φορα την εβομαδα"). Σταδιακα ομως η αυξηση του ταισματος γιατι πρεπει να εχεις και το νου σου λογω ανωριμοτητας του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #5 Share 28 Νοεμβρίου 2014 οκει καταλαβα αλλα θα χρειαστω κιαλλα πχ σκεφτομαι να βαλω ζωντανα φυτα.. για αυτο νομιζω χρειαζομαι υποστρομα και μετα αμμο απο πανο?? αλλη απορια για ριζες (μπορω να βρω απο θαλασσα και να την καθαρισω με βραστο νερο) αυτο γινετε? μεγαλες σκουρες πετρες απο θαλασσα για διακοσμιση (αυτο γινετε)? και κατι τελευταιο εχω ενα φαρμακο το οποιο λεγετε Halloex dechlorinaton(neutralises chlorine & chloramine) ξερει κανεις τι χρηση κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 28 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Φιλε μου καλε! Αυτο που θα σου πρωτινα εγω. Παρε στα χερια σου το ενυδρειο ( για να ξερουμε τα λιτρα του ) κι επειτα να δουμε τη θα κανουμε με τα ψαρια ( που θες η τη μπορουμε να βαλουμε ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #7 Share 28 Νοεμβρίου 2014 φιλε γιωργο ρωταω απο τωρα για να ετοιμασω μερικα υλικα επιδη θελω αμεσα να βαλω τα 2 αγγελοψαρα που εχω στο αλλο μου ενυδρειο (34 λ) περιπου εχει 2 μερες δεν τρωνε τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 28 Νοεμβρίου 2014 #8 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Το αμεσα ειναι σχετικο! Το οτι δεν τρωνε πιθανον να ειναι αλλος παραγωντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #9 Share 28 Νοεμβρίου 2014 το ξερω! αν μπορειτε να μου λυσετε τις απορειες που εχω πιο πανω ομως Link to comment Share on other sites More sharing options...
artsi28 28 Νοεμβρίου 2014 #10 Share 28 Νοεμβρίου 2014 τα 34 λιτρα για δυο αγγελοψαρα ειναι πιθανον ο λογος που δ τρωνε.... αλλα ο φιλος εχει δικιο...παρτο πρωτα στα χερις σου...δες τι εχεις να σου πουν κ τα παιδια εδω τι αλλο θελεις κ προχωρας!! το αμεσα το κανεις κ με ενα μπολι μην τρελαινεσαι...εχω κανει εγω βλακειες απο τη βιασυνη μου....αστο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 28 Νοεμβρίου 2014 #11 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Για να καταλαβουμε τη θελεις να κανεις? Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο ( τετραγωνο - παραλληλο ), τη φιλτρο θα εχει, εσωτερικο - εξωτερικο ( για να μπει η αναλογη βιολογια ), τη φωτα 2 λαμπες ( κελβιν - λουμεν )? Φυτα ( ευκολα - δυσκολα - καθολου ) για να δουμε τη χαλικι - υποστρωμα η οχι, διακοσμηση.Τη νερο ( βρυσης - Α/Ο )? Αυτα τα λιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #12 Share 28 Νοεμβρίου 2014 προσ το παρον δεν ξερω ποσα ακριβως ειναι τα λιτρα η αν εχει 2 λαμπες.. νομιζω εχει μια το σχοιμα του ενυδρειου ειναι καπως ετσι (φωτο απο γοογλε) το θεμα ειναι το σκεφτομαι να βαλω φυτα..αλλα επιδη δεν γνωριζω και πολλα θα ηθελα να ειναι ευκολα το δευτερο πραγμα που θα ηθελα να ξερω ειναι αν κανει η ριζα απο θαλασσα και τελευταιο αν κανουν οι σκουρες πετρες τις θαλασσας για το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 28 Νοεμβρίου 2014 #13 Share 28 Νοεμβρίου 2014 προσ το παρον δεν ξερω ποσα ακριβως ειναι τα λιτρα η αν εχει 2 λαμπες.. νομιζω εχει μια το σχοιμα του ενυδρειου ειναι καπως ετσι (φωτο απο γοογλε) Ειναι γυρω στα 300 -400 το θεμα ειναι το σκεφτομαι να βαλω φυτα..αλλα επιδη δεν γνωριζω και πολλα θα ηθελα να ειναι ευκολα το δευτερο πραγμα που θα ηθελα να ξερω ειναι αν κανει η ριζα απο θαλασσα ΟΧΙ και τελευταιο αν κανουν οι σκουρες πετρες τις θαλασσας για το ενυδρειο ΟΧΙ Αν ειναι αυτο θελει εξωτερικο φιλτρο ενα fluval 406 η eheim 2217. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #14 Share 28 Νοεμβρίου 2014 αυτο ειναι απο φωτογραφια στο γοογλε θα σας στειλω φωτογραφια μολις το παρω για να εξηγηθουμε καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 28 Νοεμβρίου 2014 #15 Share 28 Νοεμβρίου 2014 αυτο ειναι απο φωτογραφια στο γοογλε θα σας στειλω φωτογραφια μολις το παρω για να εξηγηθουμε καλυτερα Αυτο ειναι ακομα καλυτερο! Ο λογος που σου αναφερω ολλα αυτα ειναι. Μπορει να σου πουμε παρε αυτο παρε το αλλο κανε αυτο κανε το αλλο και να ειναι λαθος. Γιατι να χαλασεις καποια χρηματα που στο τελος θα ειναι αχρηστα. Δημητρης κι οχι Γιωργος που αναφερες ποιο πανω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #16 Share 28 Νοεμβρίου 2014 αα οκ Δημητρη !! εχεις δικαιο αλλα αυτο που φοβαμαι ειναι μην μου στοιχισουν πολλα :\\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 28 Νοεμβρίου 2014 #17 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Οταν ερθει η ωρα θα δουμε τη μπορουμε να κανουμε ωστε τα εξοδα να ειναι οσο το δυνατο λιγοτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Νοεμβρίου 2014 #18 Share 28 Νοεμβρίου 2014 (edited) Ηρεμησε Μιχαλη! Καλα λεει ο Δημητρης, υπομονη και συνεση! Παρε το ενυδρειο στα χερια σου και μετρα τις διαστασεις για να δουμε τα λιτρα! Απο κει και περα σιγουρα να υπολογιζεις εξωτερικο φιλτρο ( 100 ευρω στο νερο ) , αμμο ή χαλικι ( εγω για σκαλαρια προτεινω αμμο ) αναλογη με τα λιτρα, θερμαντηρα ( 30 ευρω στο νερο ) . Αυτα ειναι τα βασικα! Α και βιολογικο υλικο! Οποτε κανε τα κουμαντα σου! Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2014 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #19 Share 28 Νοεμβρίου 2014 (edited) αν και λιγο ακριβο το φιλτρο αλλα ενταξει!! τα υπολοιπα ειναι οκ !! και τελευταια απορια παιδια τα αγγελοψαρα δεν τρωνε εχει 2 μερες! τον λογο τον ξερετε τι να τους κανω για να φανε εστο και λιγο? Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2014 - Michalis Efthimiou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Νοεμβρίου 2014 #20 Share 28 Νοεμβρίου 2014 αν και λιγο ακριβο το φιλτρο αλλα ενταξει!! τα υπολοιπα ειναι οκ !! και τελευταια απορια παιδια τα αγγελοψαρα δεν τρωνε εχει 2 μερες! τον λογο τον ξερετε τι να τους κανω για να φανε εστο και λιγο? Τα ψαρια μπορει να ειναι στρεσσαρισμενα ή αρρωστα! Κανε μετρησεις να σουμε τι γινεται εκει μεσα και παρακολουθα τα αν εχουν καποια σημαδια στο σωμα τους! Δεν μπορεις να κανεις και πολλα αν δεν θελουν να φανε ή ειναι αρρωστα! Καλυτερα να μην ταιζεις προς το παρον και επιβαρυνεις το συστημα σου! Το σκορδοζουμο ισως βοηθησει λιγο αλλα δεν θελω να σε βαλω σε εξτρα εξοδα! Τι τροφη ταιζεις και τι ταιζαν στο πετ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #21 Share 28 Νοεμβρίου 2014 θοδωρη τα ψαρια δεν εχουν σημαδια πανο τους δεν γνωριζω με τι τροφη τα ταιζε αυτος του πετ πιστευω οτι ειναι στρεσαρισμενα συνεχως βρισκονται κατο στον πατο και δεν κολυμπουν πολυ η τροφη που τους δινω ειναι SUPER MIX FLAKE Tropical Tank Aquarium Fish Food Multi Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 28 Νοεμβρίου 2014 #22 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? και οτι σου ειπε ο Τεο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Νοεμβρίου 2014 #23 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Πηγαινε και ρωτα τον καταστηματαρχη τι τα ταιζε. Ισως να χρειαστει να παρεις την ιδια τροφη αν και δεν νομιζω πως τα ψαρια στην κατασταση που βρισκονται τα νοιαζει ιδιαιτερα τι θα φανε! Επισης αν μπορεις παρε λιγο νερο απο το ενυδρειο σου και πεστου να σου μετρησει αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα στο νερο σου! Οσο πιο γρηγορα πας στο καινουριο ενυδρειο τοσο καλυτερα! Την τροφη δεν την ξερω αλλα οκ φαινεται! Γενικα μην αγοραζεις οτι να ναι γιατι πετας λεφτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #24 Share 28 Νοεμβρίου 2014 φτανουμε στην τριτι μερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Efthimiou 28 Νοεμβρίου 2014 Author #25 Share 28 Νοεμβρίου 2014 το ξερω θοδωρε γιαυτο βιαζομαι να κανω το καινουργιο ενυδρειο ελπιζω μεχρι την δευτερα το αργοτερο να το εχω ετοιμο!! το θεμα ειναι οτι θα ζησουν τα ψαρια μεχρι τοτε? εχεις δικαιο θα πρεπει να του παρω νερο απο το ενυδρειο να κανει μετρημα παντος εφυγα ολα τα πλαστικα φυτα και τις πολυχρομες πετρες 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος