ploumeria1 28 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 28 Νοεμβρίου 2014 καλημέρα σας, πριν λίγες μέρες έστησα το ενυδρειάκι μου και έβαλα και μπόλι που μου έδωσε ο κύριος Σταμάτης (σας ευχαριστώ και πάλι) και φυτά απο τον georgemisir(σε ευχαριστώ γιώργο) .εχω τις εξής απορίες αφησα νηστικά τα ψαράκια για 3 ημέρες. σήμερα επιχείρησα να τα ταίσω αλλα δυστηχώς δε τα κατάφερα. το φαγητο επεσε κάτω. τι κάνω? τι συντήρηση θα πρέπει να κάνω κ πότε? αλλαγμα 30% του νερού?, καθαρισμα φίλτρου? κάθε εβδομάδα? δε ξέρω αν έγινα κατανοητή, δυστυχώς για μένα ειμαι παντελώς ασχετη. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων φωτο απο το ενυδρειάκι μου, 46λιτρα http://s1382.photobucket.com/user/ploumeria/media/Mobile%20Uploads/20141125_191308_zpsc668ea2a.jpg.html?sort=3&o=0 http://s1382.photobucket.com/user/ploumeria/media/Mobile%20Uploads/20141125_190751_zps7af1eea4.jpg.html?sort=3&o=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 28 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Τι ψαράκια έχεις; Αν στη μισή ώρα δεν έχουν φάει το φαγητό τους καλό είναι να το αφαιρείς. Επίσης αν βλέπεις οτι το φαγητό το παρασύρει το φίλτρο και το βυθίζει, μπορείς να κλείνεις το φίλτρο για 5 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ μην το ξεχάσεις κλειστό. Αλλαγή νερού 15 λίτρα μια φορά την εβδομάδα. Βάζεις το νερό σου σε ένα δοχείο, αν είναι βρύσης προσθέτεις αντιχλώριο, και βυθίζεις έναν θερμοστάτη ώστε να πιασει τη θερμοκρασία του ενυδρείου σου. Έπειτα αφαιρείς ισο νερό από το ενυδρείο και προσθέτεις το νεο (αφού έχεις κλείσει φίλτρο και θερμοστάτη). Τα υλικά του φίλτρου τα καθαρίζεις μια φορά το μήνα ή οταν δεις τη ροή να μειώνεται, ΠΡΟΣΟΧΗ σε νερό από το ενυδρείο. Καλό είναι να μην τα καθαρίζεις όλα μαζί αλλά μερός τους κάθε φορά. Εβδομαδιαία ίσως χρειαστεί να αλλάζεις το ενυδρειακό βαμβάκι που καλύπτει αυτά τα υλικά... Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου! Μπράβο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploumeria1 28 Νοεμβρίου 2014 Author #3 Share 28 Νοεμβρίου 2014 (edited) σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. έχω 5 neon tetra. βαμβάκι δεν έχει το φίλτρο μου, έχει ενα λευκό σφουγγαράκι με μεγάλους πόρους. το αλλάζω κάθε εβδομάδα? προσθέτω μήπως ενυδρειακό βαμβάκι πανω απο αυτο? Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2014 - ploumeria1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 28 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Το χοντροτρυπο σφουγκαρι που εχεις δεν χρειαζεται αλλαγη. Αυτο ξεπλενεις σε νερο του ενυδρειου. Αν βαλεις και ενυδρειακο βαμβακι θα εχεις ακομη καλυτερη μηχανικη φιλτρανση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 28 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 28 Νοεμβρίου 2014 σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. έχω 5 neon tetra. βαμβάκι δεν έχει το φίλτρο μου, έχει ενα λευκό σφουγγαράκι με μεγάλους πόρους. το αλλάζω κάθε εβδομάδα? προσθέτω μήπως ενυδρειακό βαμβάκι πανω απο αυτο? Οπότε χρειάζεσαι μαλακό νερό στις αλλαγες. Θα βρεις πολλές συζητήσεις στο forum για τύρφη και οσμωση.Ως προς το φίλτρο, εγώ θα αγοραζα siporax mini. Σιγά σιγά θα έκοβα μέρος απο το λευκο σφουγγαρι αντικαθιστώντας το με siporax. Στόχος μου θα ηταν να έχω 80% siporax-20% σφουγγάρι και απο την πλευρα που τα πρωτοσυναντά το νερό (εισαγωγή φίλτρου) ενυδρειακο βαμβάκι. Έτσι και θα προστατεύεις τα υλικά σου απο ακαθαρσίες και θα εχεις καλύτερη φιλτρσνση. Αν δεν υπαρχουν καθόλου χρήματα κοψε το σφουγγάρι στα 2 ώστε σε κάθε συντήρηση να πλενεις το μισο και να μένει βιολογία στο φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 28 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Θα σου ηταν ευκολο να μας δωσεις λιγες πληροφοριες για το ενυδρειο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 28 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 28 Νοεμβρίου 2014 καλος ηρθες. ομορφο το ενυδρειο σου, μπραβο!!!! δωσε μας λιγες πληροφοριες για το ενυδρειο σου. διαβασε κι εδω.... http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/ θα βρεις ενδιαφεροντα πραγματα και θα μαθεις πολλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploumeria1 28 Νοεμβρίου 2014 Author #8 Share 28 Νοεμβρίου 2014 το φίλτρο ειναι κρεμαστό, το aqua clear power filter 20, είχε κ ανθρακα μέσα αλλα τον αφαίρεσα και το γέμισα με siporax (αυτο που ειναι σα κοφτο μακαρόνι) δεν έχω βάλει το μινι,να το αντικαταστήσω με mini? το φίλτρο μου μέσα έχει μόνο το λευκό σφουγγαράκι κ το σιποραξ. έχω κ ενα εξτρα φιλτρο εσωτερικο που πέριέχει το μπόλι θερμάστρα έχω την jbl protemp s 25w Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploumeria1 28 Νοεμβρίου 2014 Author #9 Share 28 Νοεμβρίου 2014 υπόστωμα έχω το fluval stratum, όσων αφορά τα φυτά έχω βάλει χαμηλών απαιτήσεων Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 28 Νοεμβρίου 2014 #10 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Όμορφο είναι! Θα σου έλεγα να βάλεις κάτω από το ενυδρείο ένα κόντρα πλακέ για να πατάει πάνω του ολόκληρο το ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 28 Νοεμβρίου 2014 #11 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Όμορφο είναι! Θα σου έλεγα να βάλεις κάτω από το ενυδρείο ένα κόντρα πλακέ για να πατάει πάνω του ολόκληρο το ενυδρείο Και ένα αφρώδες υλικό ανάμεσα τους για να απορροφά τις επικίνδυνες τάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 28 Νοεμβρίου 2014 #12 Share 28 Νοεμβρίου 2014 καλημέρα σας, πριν λίγες μέρες έστησα το ενυδρειάκι μου και έβαλα και μπόλι που μου έδωσε ο κύριος Σταμάτης (σας ευχαριστώ και πάλι) και φυτά απο τον georgemisir(σε ευχαριστώ γιώργο) .εχω τις εξής απορίες αφησα νηστικά τα ψαράκια για 3 ημέρες. σήμερα επιχείρησα να τα ταίσω αλλα δυστηχώς δε τα κατάφερα. το φαγητο επεσε κάτω. τι κάνω? Είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να μας συμβεί , το αφαιρείς αμέσως και έχεις το νού σου . τι συντήρηση θα πρέπει να κάνω κ πότε? αλλαγμα 30% του νερού? κάθε 15 μέρες με νερό απο τη βρύση απ ευθείας , καθαρισμα φίλτρου? κάθε εβδομάδα? όποτε πέσει η ροή του υπολογίζω . δε ξέρω αν έγινα κατανοητή, δυστυχώς για μένα ειμαι παντελώς ασχετη. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων φωτο απο το ενυδρειάκι μου, 46λιτρα http://s1382.photobucket.com/user/ploumeria/media/Mobile%20Uploads/20141125_191308_zpsc668ea2a.jpg.html?sort=3&o=0 http://s1382.photobucket.com/user/ploumeria/media/Mobile%20Uploads/20141125_190751_zps7af1eea4.jpg.html?sort=3&o=1 Μπορείς να βάλεις και αυτά τα γατόψαρα αν θέλεις . Τι θερμοκρασία έχεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploumeria1 29 Νοεμβρίου 2014 Author #13 Share 29 Νοεμβρίου 2014 κύριε Σταμάτη καλησπέρα!!!! η θερμοκρασία ειναι 25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 29 Νοεμβρίου 2014 #14 Share 29 Νοεμβρίου 2014 (edited) Καλησπέρα και καλώς ήρθες Εγώ δυστυχώς θα σε στεναχωρήσω Τα νεον που έχεις, θέλουν 1ον ενυδρείο με αρκετό μήκος (60 εκ το λιγότερο) και 2ον θέλουν κοπάδι (8-10 ψάρια το λιγότερο). Σε 46 λίτρα τα θεωρώ λάθος επιλογή. Επιπλέον θέλουν μαλακό νερό (πρέπει δλδ να προετοιμάζεις το νερό) http://www.seriouslyfish.com/species/paracheirodon-innesi/ Ισως να πρέπει να ξανασκεφτείς την ψαροσύνθεση σου Αυτή τη στιγμή το ενυδρείο έχει ένα κρεμαστό φίλτρο κι ένα εσωτερικό? Η λάμπα που έχεις , πόσα watt γράφει? Για να είσαι σίγουρη αν έπιασε το μπόλι, πρέπει να μετρήσεις αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά. Αρκετές φορές το μπόλι δεν πιάνει, θεωρούμε πως ολα πηγαίνουν καλα και μετά αλλάζουμε κατηγορία και συμπληρώνουμε τη φόρμα με τις ασθένειες! Οι αλλαγές του νερού γίνονται συνήθως κάθε εβδομάδα. ΟΛΑ εξαρτώνται από τις μετρήσεις μας. Τι εννοω : Μπορεί πχ το νερό της βρύσης σου να έχει αρκετά νιτρικά. Το αποτέλεσμα ειναι, σε μερικές μέρες το νερό του ενυδρειου να έχει πολλά νιτρικά, άρα χρειάζεται αλλαγή. Μπορεί το νερό της βρύσης σου να μην εχει νιτρικά, να μην ταίζεις πολύ, το νερό του ενυδρειου να μην επιβαρύνεται, άρα οι αλλαγές πρέπει να γίνονται πιο αραιά πχ, κάθε 15 μέρες Επίσης - αν η θερμοκρασία του νερού της βρύσης (ειδικά τωρα τον χειμώνα) ειναι σχετικά χαμηλη, θα πρέπει να προετοιμάζεις το νερο σε κάποιο πλαστικό δοχείο τροφίμων (στην ουσια το αφήνεις να αποκτήσει θερμοκρασία περιβάλλοντος ή το ζεσταίνεις με κάποιον θερμαντήρα, προσθέτεις αντιχλώριο και στη συνέχεια το προσθέτεις στο ενυδρείο) Σου εύχομαι τα καλύτερα με το ενυδρείο σου... Έγινε επεξεργασία 29 Νοεμβρίου 2014 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Νοεμβρίου 2014 #15 Share 29 Νοεμβρίου 2014 +1 στον απο πανω μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 29 Νοεμβρίου 2014 #16 Share 29 Νοεμβρίου 2014 κύριε Σταμάτη καλησπέρα!!!! η θερμοκρασία ειναι 25 Μπορείς και 23 να πας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος