mouseman 27 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 27 Νοεμβρίου 2014 (edited) Εχω το συγκεκριμενο skimmer http://www.amazon.com/Tunze-DOC-Protein-Skimmer-9006/dp/B0054R9U1O. Το συστημα μου τρεχει 2 μηνες χωρις ιδαιτερο φορτιο. 2 clownfish,2 chromis,1 gopy, δοκιμασα να βαλω το skimmer πριν κανα μηνα και δεν εβγαζε τιποτα (λογικο).Μεχρι σημερα εχω προσθεσει αλλα 5 chromis,1 wrase,1 cleaner, 3 turbo snail και τελος μια chaeto.Εβαλα το skimmer να δουλευει το βραδυ και το πρωι ειδα οτι ειχε γεμισει το ποτηρι 100 ml πρασινη βρωμα, εβγαλα το ποτηρι να το αδειασω και το ξαναεβαλα στην θεση του απο εκεινη την στιγμη και μετα ομως δεν μου ξανα εκανε αφρο δεν ανεβαινει καν στο λαιμο του ποτηριου. Ειναι φυσιολογικο αυτο η πρεπει να υποψιαζομαι τυχον βλαβη? Αν εχει καποιος το ιδιο skimmer ας πει την γνωμη του.Να πω επισης οτι το skimmer εδω και 1 μηνα ηταν μεσα στο sump χωρις να δουλευει λετε να εχει ποιασει τιποτα αλατα και να θελει καθαρισμα (ας ελπισω να ειναι κατι τετοιο) επισης κατι που ξεχασα να πω ειναι οτι οταν το εβαλα σε λειτουργια επαιξα με τον αερα να το φερω εκει που ηθελα και ηταν σχεδον στο τερμα οποτε δεν τιθεται καποιο θεμα απο εκει. Έγινε επεξεργασία 27 Νοεμβρίου 2014 - mouseman Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 27 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 27 Νοεμβρίου 2014 δώσ του λίγο χρόνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 27 Νοεμβρίου 2014 Author #3 Share 27 Νοεμβρίου 2014 Δηλαδη δεν ειναι κατι που πρεπει να φοβαμαι μου εκανε εντυπωση που σηκωνε αφρο και μολις εβγαλα να αδειασω το ποτηρι μετα απο λιγο επεσε και δεν εκανε αφρο απο τοτε και το θεμα ειναι οτι μεσα σε 16 ωρες περιπου μου εβγαλε 100μλ βρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 27 Νοεμβρίου 2014 Καποια σκιμμερ θελουν απο καποιες ωρες μεχρι καποιες μερες για λειτουργησουν σωστα και αποδοτικα... Τωρα εαν βγαζεις το κυπελο θα χρειαστη καποια ωρα να ξεκινησει παλι, εαν δεν ξεκιναει ισως θελεις καποια μικρορυθμησει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 27 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 27 Νοεμβρίου 2014 το έβγαλες απο τη πρίζα ή όχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 27 Νοεμβρίου 2014 Author #6 Share 27 Νοεμβρίου 2014 Καποια σκιμμερ θελουν απο καποιες ωρες μεχρι καποιες μερες για λειτουργησουν σωστα και αποδοτικα... Τωρα εαν βγαζεις το κυπελο θα χρειαστη καποια ωρα να ξεκινησει παλι, εαν δεν ξεκιναει ισως θελεις καποια μικρορυθμησει... δηλαδη οταν βγαζεις το κυπελο ειναι δεδομενο οτι θελει καποια ωρα για να ξεκινηση παλι? το έβγαλες απο τη πρίζα ή όχι? απο την πριζα δεν το εχω βγαλει το εχω να δουλευει κανονικα και παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 27 Νοεμβρίου 2014 Ας πουμε ναι. Οπως το βλεπω το κυπελο ειναι σαν του 9002 αλλα πιο μεγαλο, δεν βιδωνη η κουμπωνει καπου, απλα καθετε, αυτο σημενει πως πρεπει να "χτισει" αφρο παλι και θα παρει καποια ωρα, αυτο δεν σημαινει 5-6 ωρες κτλπ, κανα μισαωρο μαξ και παντα αναλογα την ποιοτητα του νερου και τους ρυπους σε αυτο... επισης καθε φορα που το αδειαζης καλο ειναι να το καθαριζεις και εσωτερικα με την βουρτσα που ειχε η συσκευασια, αμα πιασει μουργα δεν ανεβαζει αφρο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 27 Νοεμβρίου 2014 Author #8 Share 27 Νοεμβρίου 2014 Ας πουμε ναι. Οπως το βλεπω το κυπελο ειναι σαν του 9002 αλλα πιο μεγαλο, δεν βιδωνη η κουμπωνει καπου, απλα καθετε, αυτο σημενει πως πρεπει να "χτισει" αφρο παλι και θα παρει καποια ωρα, αυτο δεν σημαινει 5-6 ωρες κτλπ, κανα μισαωρο μαξ και παντα αναλογα την ποιοτητα του νερου και τους ρυπους σε αυτο... επισης καθε φορα που το αδειαζης καλο ειναι να το καθαριζεις και εσωτερικα με την βουρτσα που ειχε η συσκευασια, αμα πιασει μουργα δεν ανεβαζει αφρο.... Αγγελε απο το πρωι που εβγαλα το κυπελο μεχρι και τωρα δεν ειδα καμια διαφορα αφρο δεν κανει με τιποτα οσο για τον καθαρισμο που λες επειδη το σκιμμερ μου το εδωσαν δεν ειχε καποιο εργαλειο καθαρισμου να δοκιμασω να το βγαλω να το καθαρισω λες με λιγο ξυδι η ανα το αφησω μεχρι αυριο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 27 Νοεμβρίου 2014 δεν καθαριζεις ολο το σκιμμερ, μονο το κυπελο και οταν λεω εσωτερικα εννοω στον λαιμο που ανεβαινει ο αφρος, εκει πιανει μουργα...εδω ειναι του 9002 και του 9006 τα κυπελα... τωρα για να καταλαβεις, καθαριζουμε απ την μεσα μερια με το "εργαλειο" ωστε να φυγει η μουργα που πιανει... το "εργαλειο" που εχουν τα τουνζε οταν τα αγοραζεις ειναι στην ουσια μια κυκληκη βουρτσα για να μπαινει/χωραει στον λαιμο του κυπελου....κατι τετοιο δηλαδη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 27 Νοεμβρίου 2014 Author #10 Share 27 Νοεμβρίου 2014 παντως για παν ενδεχομενο εβγαλα το σκιμμερ και του εριξα λιγο νερακι να δω τι θα γινει μεχρι αυριο αν κανει κατι. (Δεν υπαρχει κανενας που να εχει το ιδιο σκιμμερ να μου εμπειριες?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Νοεμβρίου 2014 #11 Share 27 Νοεμβρίου 2014 παντως για παν ενδεχομενο εβγαλα το σκιμμερ και του εριξα λιγο νερακι να δω τι θα γινει μεχρι αυριο αν κανει κατι. (Δεν υπαρχει κανενας που να εχει το ιδιο σκιμμερ να μου εμπειριες?) ισως πρεπει να το ρυθμισεις, εφοσον το κυπελο ειναι καθαρο απο μουργα και δεν αποδιδει... κατσε μηπως ξερει κανεις τιποτα παεαπανω, αλλα οπως το ειδα στο νετ ειναι σαν το 9002, απλο με μονη ρυθμισει αερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 28 Νοεμβρίου 2014 Author #12 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Σημερα ενω σηκωθηκα να παω στην δουλεια το πρωτο πραγμα που εκανα ειναι να παω στο ενυδρειο να δω το σκιμμερ .Τελικα αρχισε και παλι να δουλευει κανονικα και μεχρι και τωρα το απογευμα βλεπω οτι ειναι full στον αφρο.Υπαρχει ομως ενα θεμα,απ οτι καταλαβα απ την στιγμη που ειχα βγαλει το ποτηρι ηθελε περιπου 8 ωρες για να παρει παλι μπροστα.Να υποθεσω πως αυτο δεν ειναι καλο ή ειναι θεμα ολου του συστηματος μου που δεν εχει ωριμασει ακομα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 28 Νοεμβρίου 2014 #13 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Εγώ εχω το 9002 το καθαρίζω το κύπελλο μια φορά την εβδομάδα πάντα μετα το καθάρισμα ξεκινάει και κανει αφρό μετα απο 5-6 ωρες το ίδιο Ισχυει και μετα απο αλλαγη νερού δεν εχει κατι το σκιμερ σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 28 Νοεμβρίου 2014 #14 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Σημερα ενω σηκωθηκα να παω στην δουλεια το πρωτο πραγμα που εκανα ειναι να παω στο ενυδρειο να δω το σκιμμερ .Τελικα αρχισε και παλι να δουλευει κανονικα και μεχρι και τωρα το απογευμα βλεπω οτι ειναι full στον αφρο.Υπαρχει ομως ενα θεμα,απ οτι καταλαβα απ την στιγμη που ειχα βγαλει το ποτηρι ηθελε περιπου 8 ωρες για να παρει παλι μπροστα.Να υποθεσω πως αυτο δεν ειναι καλο ή ειναι θεμα ολου του συστηματος μου που δεν εχει ωριμασει ακομα? Για λίγες ωρες μετά τον καθαρισμό ειναι φυσιολογικό να κόψει το σκιμμερ να δουλεύει κανονικά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kartoutsos13 4 Δεκεμβρίου 2014 #15 Share 4 Δεκεμβρίου 2014 Καλημέρα και απο εμένα ..Το εχω και εγώ το σκιμμερ δυο μήνες που τρέχω με ζωντανά έτσι κάνει αφρίζει σταματάει αφρίζει..αυτό που εχω παρατηρήσει ειναι ότι όταν έκλεισα τον αέρα και με ζωντανά λιγόστεψε ο χρόνος τον οποίο αφρίζει σταματάει αφρίζει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος