Frakion 24 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα. Είναι το πρώτο μου post στο forum ώς καινούριο μέλος στην παρέα σας. Ξεκίνησα εντελώς ερασιτεχνικά κυρίως για να ευχαριστήσω τα μικρά μου. Στην πορεία όμως με κέρδισε το ενυδρείο και θέλω να κάνω τα πράγματα πιο σωστά. Μελέτησα αρκετά τα Threads πριν κάνω post, αλλά έχω αρκετές απορίες καθώς θέλω το καλύτερο που μπορώ να παρέχω στα όμορφα ψαράκια μου. Ας ξεκινήσω με το ενυδρείο. Είναι DIY 150λ περίπου. Μήν με ρωτήσετε για ποιότητες νερού δεν έχω ιδέα..... θα αναφερθώ πιο κάτω. Έχω 3 μικρά χρυσόψαρα ένα χρόνο περίπου. Το περιεχόμενο του ενυδρείου είναι όλο ψεύτικο...(χαλίκι, καραβάκι, φυτά) Χρησιμοποιώ ένα εσωτερικό φίλτρο που αγόρασα από το Internet no name αλλά εκτος από το σφουγγαράκι που έχει μέσα, έχω προσθέσει 2 στρώσεις κεραμικά. Δεν έχω σφουγγαράκι μπροστά από την αντλία, την έχω αφήσει να δημιουργεί ρεύμα το οποίο φαίνεται να αρέσει στα ψαράκια.(κάνει αρκετό θόρυβο έτσι αλλά είναι στο σαλόνι και δεν μας ενοχλεί). Αλλαγή νερού κάνω κάθε 20-30 μέρες το 80%... Η θερμοκρασία μου κυμαίνεται στου 22-23 κελσίου χειμώνα καλοκαίρι. Έχω σκοπό να το αλλάξω εντελώς. θέλω να τα βγάλω όλα από μέσα, και να προσθέσω: Άμμο από την παραλία για υπόστρωμα (Ηράκλειο Κρήτης πολύ ωραίο χρώμα ^^) 2-3 βράχους με απίστευτο μπλέ χρώμα που έχω βρεί στο βουνό. καθώς και αληθινά φυτά π.χ. anubia. Στις απορίες μου τώρα: Πώς είναι πιο πρακτικό να πλύνω την άμμο? πρέπει κ να την βράσω? το ίδιο και για τα βραχάκια? Πώς μπορώ να ξέρω πως τα βραχάκια που επέλεξα δεν θα έχουν βλαβερές ουσίες για τα ψαράκια μου? Αφού κάνω όλες τις αλλαγές με φυτά κτλπ πρέπει να ξαναστρώσει το ενυδρείο χωρίς τα ψάρια μέσα? Τα φυτά χρειάζονται και λίπασμα? Οι αλλαγές στο νερό μου πρέπει να είναι πιο συχνές και σε λιγότερο ποσοστό?(χρήματα αυτή την στιγμή για εξωτερικό δεν υπάρχουν οπότε θα ήθελα συμβουλές για τον υπάρχον μου εξοπλισμό). Είναι σωστό να αφήνω το φίλτρο να δημιουργεί ροή? ή πρέπει να την κόψω?(δε δείχνει να ενοχλεί τα ψάρια) Ποιότητες νερού πώς ελέγχω? οκ για το Ph έχω δεί χαρτάκια έως και ηλεκτρονικά τέστ. Για σκληρότητα, νιτρώδη, αμμωνία κτλπ? Συγνώμη για το μακρύ post αλλά είπα να τα μαζέψω όλα σε ένα. Αν πάλι κάποιοι βρίσκουν πολύ κακό το παρόν μου στήσιμο ζητώ συγνώμη, είμαι εντελώς αρχάριος και δεν έχω κανέναν γνωστό να με διδάξει... γι αυτό και θέλω σιγά σιγά να το αλλάξω με ότι πληροφορία πέρνω. Όταν είναι εφικτό θα αναβαθμίσω το φίλτρο σε εξωτερικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες στην παρέα ! Κανείς δεν ξεκίνησε έμπειρος σε αυτό το χόμπι ! Την άμμο μπορείς να την πλύνεις με ζεστό νερό. Καλό είναι να την συλλέξεις από καθαρό σημείο. Αλλαγές νερού καλό είναι να κάνεις 30% κάθε 7 ημέρες. Κάνε έναν κόπο και κάνε μετρήσεις στο νερό σου για Αμμωνία , νιτρώδη και νιτρικά. Το φίλτρο να το αναβαθμίσεις σε εξωτερικό σύντομα , καθώς τα χρυσόψαρα είναι αρκετά ρυπογόνα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Νοεμβρίου 2014 #3 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα. Καλως ηρθες! Είναι το πρώτο μου post στο forum ώς καινούριο μέλος στην παρέα σας. Ξεκίνησα εντελώς ερασιτεχνικά κυρίως για να ευχαριστήσω τα μικρά μου. Στην πορεία όμως με κέρδισε το ενυδρείο και θέλω να κάνω τα πράγματα πιο σωστά. Μελέτησα αρκετά τα Threads πριν κάνω post, αλλά έχω αρκετές απορίες καθώς θέλω το καλύτερο που μπορώ να παρέχω στα όμορφα ψαράκια μου. Μπραβο! Ας ξεκινήσω με το ενυδρείο. Είναι DIY 150λ περίπου. Μήν με ρωτήσετε για ποιότητες νερού δεν έχω ιδέα..... θα αναφερθώ πιο κάτω. Έχω 3 μικρά χρυσόψαρα ένα χρόνο περίπου. Το περιεχόμενο του ενυδρείου είναι όλο ψεύτικο...(χαλίκι, καραβάκι, φυτά) Χρησιμοποιώ ένα εσωτερικό φίλτρο που αγόρασα από το Internet no name αλλά εκτος από το σφουγγαράκι που έχει μέσα, έχω προσθέσει 2 στρώσεις κεραμικά. Δεν έχω σφουγγαράκι μπροστά από την αντλία, την έχω αφήσει να δημιουργεί ρεύμα το οποίο φαίνεται να αρέσει στα ψαράκια.(κάνει αρκετό θόρυβο έτσι αλλά είναι στο σαλόνι και δεν μας ενοχλεί). Αλλαγή νερού κάνω κάθε 20-30 μέρες το 80%... Η θερμοκρασία μου κυμαίνεται στου 22-23 κελσίου χειμώνα καλοκαίρι. Έχω σκοπό να το αλλάξω εντελώς. θέλω να τα βγάλω όλα από μέσα, και να προσθέσω: Άμμο από την παραλία για υπόστρωμα (Ηράκλειο Κρήτης πολύ ωραίο χρώμα ^^) 2-3 βράχους με απίστευτο μπλέ χρώμα που έχω βρεί στο βουνό. καθώς και αληθινά φυτά π.χ. anubia. Στις απορίες μου τώρα: Πώς είναι πιο πρακτικό να πλύνω την άμμο? πρέπει κ να την βράσω? το ίδιο και για τα βραχάκια? Αν εχεις χωρο, απλσωσε την σε ενα μεγαλο πανι, κατα προτιμηση διατρητο και απαλα ριξε νερο μπολικο! Αλλιω, λεκανη, νερο μπολικο, ξεπλυμα και φτου κι απ την αρχη μεχρι να πλυθει ολη και να μην βγαζει χωματιλα! Για το βρασιμο περιμεν να σου πουνε αλλοι που εχουν χρησιμοποιησει απο φυση. Πώς μπορώ να ξέρω πως τα βραχάκια που επέλεξα δεν θα έχουν βλαβερές ουσίες για τα ψαράκια μου?Τα βραχακια αν εχουν κατι κακο δεν μπορεις να το ξερεις. Το μονο που μπορεις να δεις, ειναι αν ειναι ασβεστολιθικη ή οχι αλλα αυτο με τα χρυσοψαρα δεν ξερω αν σε ενδιαφερει εσενα! Αφού κάνω όλες τις αλλαγές με φυτά κτλπ πρέπει να ξαναστρώσει το ενυδρείο χωρίς τα ψάρια μέσα? Το φιλτρο σου ειναι ηδη στρωμενο. Δεν χρειαζεται να ξαναστρωσει. Τα φυτά χρειάζονται και λίπασμα? Η ανουμπια οχι! Δεν χρειαζεται ουτε κανα φυτεμα. Πρεπει να την δεσεις σε καποιο ξυλο ή πετρα αλλα φροντισε να ειναι αρκετα μεγαλη ωστε καθως θα μεγαλωνει το φυτ, να εχει καπου να πιασει. Οι αλλαγές στο νερό μου πρέπει να είναι πιο συχνές και σε λιγότερο ποσοστό?(χρήματα αυτή την στιγμή για εξωτερικό δεν υπάρχουν οπότε θα ήθελα συμβουλές για τον υπάρχον μου εξοπλισμό). Αλλαγες, το βελτιστο ειναι 30% καθε εβδομαδα! Είναι σωστό να αφήνω το φίλτρο να δημιουργεί ροή? ή πρέπει να την κόψω?(δε δείχνει να ενοχλεί τα ψάρια) Δεν νομιζω πως υπαρχει προβλημα αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως εχω καταλαβει τι ακριβως εννοεις! Υποπτευομαι καποιον κυκλοφορητη με αεραντλια αλλα αυτο θα το αφησω σε σενα να μου το εξηγησεις καλυτερα! Ποιότητες νερού πώς ελέγχω? οκ για το Ph έχω δεί χαρτάκια έως και ηλεκτρονικά τέστ. Για σκληρότητα, νιτρώδη, αμμωνία κτλπ? Tα πιο αξιοπιστα τεστ, μετα απο τα ηλεκτρονικα, ειναι τα υγρα. Γιαυτο και οταν θα παρεις, μην παρεις τα χαρτακια. Υπαρχουν τεστ για ολα! Συγνώμη για το μακρύ post αλλά είπα να τα μαζέψω όλα σε ένα. Αν πάλι κάποιοι βρίσκουν πολύ κακό το παρόν μου στήσιμο ζητώ συγνώμη, είμαι εντελώς αρχάριος και δεν έχω κανέναν γνωστό να με διδάξει... γι αυτό και θέλω σιγά σιγά να το αλλάξω με ότι πληροφορία πέρνω. Όταν είναι εφικτό θα αναβαθμίσω το φίλτρο σε εξωτερικό. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις ενα εξωτερικο! Εδω ειμαστε να βοηθησουμε! Αν μπορεις, βαλε και μια φωτο του ενυδρειου και καποιες λεπτομερειες οπως το φιλτρο μεσα κι εξω, τα υλικα του κτλ! Και παλι καλως ηρθες και καλη αρχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Δες και αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frakion 24 Νοεμβρίου 2014 Author #5 Share 24 Νοεμβρίου 2014 (edited) Το έχω ξεκοκαλίσει αυτό το thread Ερ παραθέτω μια φωτό που έχω... Το φίλτρο διακρίνεται στο δεξί μέρος. Τα extra σφουγγαράκια δεν είναι συνδεδεμένα απλά τα έχω στον τοίχο να πιάνουν καμιά βρωμιά που επιπλέει. Είναι κ αυτά γεμάτα κεραμικά. Αυτό το μήνα έχω βαλθεί να τροποποιήσω το έπιπλο ώστε να πατάει όλο το ενυδρείο επάνω. Υ.Γ. Διακρίνονται 4 ψαράκια...... είναι παλιά φωτό το ένα μας άφησε 3 μέρες αφού το πήραμε. Ήταν νωχελικό από την αρχή οπότε ίσως και να το πήρα άρρωστο από το shop. Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2014 - Frakion Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Το έχω ξεκοκαλίσει αυτό το thread Ερ παραθέτω μια φωτό που έχω... Ενυδρείο.jpg Το φίλτρο διακρίνεται στο δεξί μέρος. Τα extra σφουγγαράκια δεν είναι συνδεδεμένα απλά τα έχω στον τοίχο να πιάνουν καμιά βρωμιά που επιπλέει. Είναι κ αυτά γεμάτα κεραμικά. Αυτό το μήνα έχω βαλθεί να τροποποιήσω το έπιπλο ώστε να πατάει όλο το ενυδρείο επάνω. 1η προτεραιότητα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Οκ εχουμε δουλεια! Αυτο που βλεπω εκει δεξια ειναι κατα 99% αεροφιλτρο! Αυτο το χρησιμοποιουμε σε γεννηστρες κατα κυριο λογο και δεν μπορει να κρατησει και πολυ βιολογια! Αυτο εννοεις φιλτρο; Διπλα βλεπω και εναν αλλο σωληνα αλλα δεν μπορω να καταλβω τι ειναι! Βαλε και μια κοντικη να το δουμε καλυτερα και βαλε και τα υλικα να δουμε! Κοιτα αυτο για φωτο βιντεο κτλ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frakion 24 Νοεμβρίου 2014 Author #8 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Φωτογραφίες της αντλίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 24 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 24 Νοεμβρίου 2014 1. Κοίτα,έχω την εντύπωση ότι καλό είναι να περισσεύει λίιιιιγο το ενυδρείο από το έπιπλο. Αυτό όμως περισσεύει πολύ. 2. Καλύτερα βάλε χαλαζιακή άμμο γιατί η θαλασσινή νομίζω θα σου ανέβάσει περισσότερο τη σκληρότητα του νερού.Αντέχουν τα χρυσόψαρα αλλά πιστεύω καλύτερα χαλαζιακή! 3. Το ενυδρείο είναι diy είπες! Τοέφτιαξες εσύ; Αφού λες ότι δεν είσαι για εξωτερικό φίλτρο, εγω θα σου πρότεινα να κάνεις ένα εσωτερικό σαμπ σε μια γωνία. Θα σου "κλέψει" καμιά 10 λίτρα π.χ. αλλά θα μπορείς να βάλεις μια καλή ποσότητα βιολογικού που είναι απαραίτητο για τα χρυσόψαρα. Δεν ξέρω τι γνώμη έχουν και οι έμπειροι γι'αυτά που έγραψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frakion 24 Νοεμβρίου 2014 Author #10 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Η αλήθεια είναι οτι έχοντας διαβάσει εδώ αρκετές παρουσιάσεις με σαμπ, έχω αρχίσει να ψήνομαι πολύ. Φοβάμαι μην τα κάνω θάλασσα οπότε ίσως προτιμήσω ένα επώνυμο εξωτερικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 24 Νοεμβρίου 2014 #11 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Η αλήθεια είναι οτι έχοντας διαβάσει εδώ αρκετές παρουσιάσεις με σαμπ, έχω αρχίσει να ψήνομαι πολύ. Φοβάμαι μην τα κάνω θάλασσα οπότε ίσως προτιμήσω ένα επώνυμο εξωτερικό. Για εσωτερικό εγώ λέω! Ή ας πούμε ένα τζαμένιο φίλτρο που θα φτιάξεις και θα έχει μια αντλία και μπόλικο βιολογικο, σφουγγάρι, ενυδρειακό βαμβάκι... Κάπου χαμηλά θα έχει τρύπες να μπαίνει το νερό και αφού περάσει από τα στρώματα θα βγαίνει από πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Νοεμβρίου 2014 #12 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Για ποιο λογο να μπει σε τετοια δαιδικασια; Αν ειναι να κανεις σαμπ κανεις εξωτερικο αλλιως ενα εξωτερικο φιλτρο και καθαρισες! Το εσωτερικο σου οσο μπορω να δω ειναι για κλαματα! Ποσα κομματια μακαρονι χωραει; Εισαι επειγοντως για φιλτρο και μετρησεις μηπως εχεις αμμωνια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 24 Νοεμβρίου 2014 #13 Share 24 Νοεμβρίου 2014 (edited) Απλά σκέφτηκα μήπως για οικονομικούς λόγους ήθελε κάτι απλό. Καλά, όχι τόσο απλό, αλλά κάπως πιο οικονομικό για τα λίτρα βιολογικού που θα χωρούσε. Αλλά είναι φασαρία όσο να'ναι! Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2014 - DEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Νοεμβρίου 2014 #14 Share 24 Νοεμβρίου 2014 1. Κοίτα,έχω την εντύπωση ότι καλό είναι να περισσεύει λίιιιιγο το ενυδρείο από το έπιπλο. Αυτό όμως περισσεύει πολύ. 2. Καλύτερα βάλε χαλαζιακή άμμο γιατί η θαλασσινή νομίζω θα σου ανέβάσει περισσότερο τη σκληρότητα του νερού.Αντέχουν τα χρυσόψαρα αλλά πιστεύω καλύτερα χαλαζιακή! 3. Το ενυδρείο είναι diy είπες! Τοέφτιαξες εσύ; Αφού λες ότι δεν είσαι για εξωτερικό φίλτρο, εγω θα σου πρότεινα να κάνεις ένα εσωτερικό σαμπ σε μια γωνία. Θα σου "κλέψει" καμιά 10 λίτρα π.χ. αλλά θα μπορείς να βάλεις μια καλή ποσότητα βιολογικού που είναι απαραίτητο για τα χρυσόψαρα. Δεν ξέρω τι γνώμη έχουν και οι έμπειροι γι'αυτά που έγραψα. Γιατι ειναι καλό να περισσεύει λιιιιγο το ενυδρειο απο το επιπλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 24 Νοεμβρίου 2014 #15 Share 24 Νοεμβρίου 2014 (edited) Έχω δει ότι οι περισσότερες βάσεις είναι λίγο πιο μικρές από το μήκος του ενυδρείου για λόγους αντοχής. Αν το έπιπλο είναι τόσο δυνατό οκ. Φυσικά δεν ακουμπάει το τζάμι απευθείας. Βάζουμε φελιζόλ και κόντρα πλακέ. Τώρα μιλάμε για αυτοσχέδιο ενυδρείο όπως του φίλου. Κάνω λάθος σε αυτό; Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2014 - DEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Νοεμβρίου 2014 #16 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Κατι λαθος κανεις! Αν το ενυδρειο εξεχει του επιπλου και ειναι στον αερα, εκει ασκουνται παραπανω πιεσεις και ακριβως επειδη ειναι στον αερα, κινδυνευει να σπασει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 24 Νοεμβρίου 2014 #17 Share 24 Νοεμβρίου 2014 (edited) Δεν είναι στον αέρα αφού ακουμπάει στο οριζόντιο ξύλο. Αν δεν έχειβάλει τίποτα από κάτω απορώ πως δεν έσπασε ήδη! Στην ουσία τα"πόδια" της βάσης βοηθούν περισσότερο αν είναι λιγάκι πιο μέσα.Τουλάχιστον έτσι έχω δει στα diy θέματα όταν φτιάχνουν βάσεις. Δεν είμαι και απόλυτος βέβαια αλλά αυτό έχω δει. Επίσης, ΔΕΝ το έχω κάνει εγώ! Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2014 - DEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 24 Νοεμβρίου 2014 #18 Share 24 Νοεμβρίου 2014 2. Καλύτερα βάλε χαλαζιακή άμμο γιατί η θαλασσινή νομίζω θα σου ανέβάσει περισσότερο τη σκληρότητα του Είναι πολύ καλύτερα να βάλει χαλαζιακή, αν ήταν στην Φλώρινα μπορεί η θαλασσινή να ήταν εντάξει ( η Φλώρινα είναι γνωστή για το μαλακό νερό της) στη υπόλοιπη Ελλάδα όμως το νερό είναι ελαφρώς σκληρούτσικο. Τα χρυσόψαρα θέλουν σκληρό νερό αλλά όχι και τόσο πολύ, και η θαλασσινή άμμος τα έχει τα ασβεστολιθικά της, αν ήταν αφρικάνικο θα του έκανε μια χαρά. Και από ότι έχω μάθει το Ηράκλειο Κρήτης δεν έχει και το καλύτερο νερό 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Νοεμβρίου 2014 #19 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Με συγχωρείς φίλε μου, αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις αλλα και πάλι δε καταλαβαίνω γιατί είναι καλό να προεξέχει. Να μην έχει πρόβλημα, το καταλαβαίνω αλλά γιατί του κάνει καλό.....δε το καταλαβαίνω, όπως επίσης αυτό με τα ποδαράκια στις βάσεις που είναι καλό να είναι πιο μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 24 Νοεμβρίου 2014 #20 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Με συγχωρείς φίλε μου, αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις αλλα και πάλι δε καταλαβαίνω γιατί είναι καλό να προεξέχει. Να μην έχει πρόβλημα, το καταλαβαίνω αλλά γιατί του κάνει καλό.....δε το καταλαβαίνω, όπως επίσης αυτό με τα ποδαράκια στις βάσεις που είναι καλό να είναι πιο μέσα. Κάποιες φορές το ξύλο κάνει κούρμπα αν απέχουν τα πόδια της βάσης πολύ και μπορεί να έχει κίνδυνο ατυχήματος. Νομίζω πως γι'αυτό βάζουν τα πόδια ελαφρώς πιο μέσα για να μοιράζεται καλύτερα το βάρος. Και σε πολλά έτοιμα ενυδρεία με την μαμίσια βάση τους το βλέπω. Δηλαδή έχω καταλάβει ότι καλύτερα να είναι πιο μέσα παρά πιο έξω τα πόδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 24 Νοεμβρίου 2014 #21 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Με συγχωρείς φίλε μου, αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις αλλα και πάλι δε καταλαβαίνω γιατί είναι καλό να προεξέχει. Να μην έχει πρόβλημα, το καταλαβαίνω αλλά γιατί του κάνει καλό.....δε το καταλαβαίνω, όπως επίσης αυτό με τα ποδαράκια στις βάσεις που είναι καλό να είναι πιο μέσα. Μην γεμίζουμε το θεμα με ποστ που δεν αφορούν τις ερωτήσεις/απορίες για να διευκολύνουμε το νεο μελος! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Νοεμβρίου 2014 #22 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Μην γεμίζουμε το θεμα με ποστ που δεν αφορούν τις ερωτήσεις/απορίες για να διευκολύνουμε το νεο μελος! Λυκουργο, νομιζω πως κι αυτο θα πρεπει να απντηθει μιας και ο φιλος Frankion το εχει θεσει και σαν προτεραιοτητα! Κάποιες φορές το ξύλο κάνει κούρμπα αν απέχουν τα πόδια της βάσης πολύ και μπορεί να έχει κίνδυνο ατυχήματος. Νομίζω πως γι'αυτό βάζουν τα πόδια ελαφρώς πιο μέσα για να μοιράζεται καλύτερα το βάρος. Και σε πολλά έτοιμα ενυδρεία με την μαμίσια βάση τους το βλέπω. Δηλαδή έχω καταλάβει ότι καλύτερα να είναι πιο μέσα παρά πιο έξω τα πόδια Εχεις δικιο σε αυτο που λες για την κουρμπα του ξυλου και ναι οι περισσοτερες μαμισιες βασεις, μην πω ολες, εχουν τα ποδια πιο μεσα. Αυτο ομως δεν εχει καμια σχεση με το τζαμι! Το ενυδρειο σαν συνολο πρεπει να στηριζεται καπου και δεν πρεπει να ειναι στο αερα. Το ξυλο ας ειναι λιγο στον αερα γιατι η πιεση μοιραζεται αλλα το ενυδρειο σαν ενυδρειο οχι! Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις ετσι οπως στο λεω! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 24 Νοεμβρίου 2014 #23 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Φιλε έχεις π.μ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Νοεμβρίου 2014 #24 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Φιλε έχεις π.μ. Μυστικά ?? Θέλω και γω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frakion 24 Νοεμβρίου 2014 Author #25 Share 24 Νοεμβρίου 2014 sorry έλειπα όλο το απόγευμα. Ναι βασικά η στήριξη είναι για κλάματα ακόμη και με την απειρία μου μπόρεσα να το καταλάβω απλή λογική είναι Σκοπεύω να επεκτείνω το ίδιο έπιπλο με μια σανίδα αντοχής και να προσθέσω επιπλέον πόδια, για να πατάει το ενυδρείο ακριβώς. Θα βάλω και φελιζόλ στον πάτο δεν έχει. Θέλω να προσθέσω και 2 κόντρες στο επάνω μέρος καθώς και αυτή η έλλειψη με φοβίζει. Χαλαζιακή άμμο που βρίσκω? στα pet? Πάω να διαβάσω το μυστικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος