ktspscalare 23 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 23 Νοεμβρίου 2014 καλησπέρα σε όλους ειμαι νεος στο hobby και θα ηθελα λιγο τα φωτα σας οσο αναφορα το στρωσιμο του ενυδριου το ενυδριο εινε 120 litra δεν εχω βαλει ψΑΡΙΑ ακομη εχω μια ριζα και τρια φυτα βαζω βακτηρια stability edw kai 4 μερεσ και σημερα πηρα μετρησεις απο περιεργι θερμ νερου 25 ph 7 kh 10 ch 14 no2 0 no3 10 nh4 1mg θα ηθελα να ρωτησω εαν το φιλτρο μου εχει στρωσει η οχι ειναι φυσιολογικο που εχω no2 μηδεν καπου διαβασα οτι για να εχει στρωσει το ενυδριο θα πρεπει τα no2 kai αμμωνια να πανε στο θεο πρωτα αλλα ολοι ξερουμε οτι τα No 2 kai nh4 eine καταστροφικα . σαςευχαριστς ολους εκ τον προτερον Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 23 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Άνοιξα νέο θέμα με το ποστ σου για να μην χαλάμε το άλλο. Το υλικό που έχει το φίλτρο είναι καινούριο ή παλιό ; Το stability δεν το έχω δουλέψει αλλά μου φαίνεται δύσκολο να έχει στρώσει νέο υλικό σε 4 ημέρες μόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Νοεμβρίου 2014 #3 Share 23 Νοεμβρίου 2014 Καλως ηρθες Το stabillity, αν ειναι σαν τα αλλα, ειναι δωρο αδωρο που το βαζεις. Χωρις ψαρια μεσα και χωρις αμμωνια τα βακτηρια λιμοκτονουν και πεθαινουν! Αστο μονο του κανα μηνα και μια μερα πριν βαλεις τα ψαρια ριξε το stabillity! Τα ψαρια μην τα βαλεις ολα μαζι. Δηλαδη αν ειναι να βαλεις 10, σπασε το σε 2-3 εβδομαδιαιες δοσεις! Την επομενη απο την προσθηκη των πρωτων ψαριων, μην ταισεις και ξαναριξε βακτηρια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 23 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 23 Νοεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες και από εμένα φίλε μου. Ρίξε μια ματιά εδώ Η Πρώτη Επαφή Με Το Ενυδρείο Θα σου λυθεί η απορία που έχεις διαβάζοντας για τον κυκλο του αζώτου και πολλές περισσότερες ακόμα!! Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Άνοιξα νέο θέμα με το ποστ σου για να μην χαλάμε το άλλο. Το υλικό που έχει το φίλτρο είναι καινούριο ή παλιό ; Το stability δεν το έχω δουλέψει αλλά μου φαίνεται δύσκολο να έχει στρώσει νέο υλικό σε 4 ημέρες μόνο. Μητσεν μάλλον σου ξέφυγε η τιμή της αμμωνίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 23 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 23 Νοεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες... Πρώτα ανεβαίνει η αμμωνία, μηδενίζει, μετά ανεβαίνουν τα νιτρώδη, μηδενίζουν και αυτά και μετά έχεις αρκετά νιτρώδη στο ενυδρείο και θεωρητικά ολοκληρωμένο κύκλο αζώτου.... Στις οδηγίες του stability αναφέρει ότι βάζεις κάθε μέρα για μία εβδομάδα από τα βακτήρια (δοσολογία σύμφωνα με τις οδηγίες). Τα ψάρια μπορούν οποιαδήποτε στιγμή αρκεί να τηρηθεί η δοσολογία για τις επτά ημέρες. Για καλύτερη απόδοση μπορεί να βάλεις μία φορά το μήνα ή σε κάθε αλλαγή ή με κάθε νέα εισαγωγή ψαριού ή κάθε φορά που γίνεται θεραπεία στο ενυδρείο. Σε αναζήτηση στο διαδίκτυο έπεσα και σε μία απάντηση της εταιρείας που ανέφερε ότι καλό είναι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου να χρησιμοποιείται και το prime ανα 48ώρες (εφ' όσον βέβαια υπάρχουν ψάρια στο ενυδρείο) γιατί η χρήση των βακτηρίων δεν σημαίνει ότι το σύστημα δεν θα ανεβάσει αμμωνία ή νιτρώδη. Επίσης στην ίδια απάντηση έλεγε ότι το prime δεν εμποδίζει τον κύκλο του αζώτου.... Από την στιγμή που έχεις μετρήσιμη αμμωνία έχεις δρόμο ακόμα.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 23 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 23 Νοεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες... Πρώτα ανεβαίνει η αμμωνία, μηδενίζει, μετά ανεβαίνουν τα νιτρώδη, μηδενίζουν και αυτά και μετά έχεις αρκετά νιτρώδη στο ενυδρείο και θεωρητικά ολοκληρωμένο κύκλο αζώτου.... Στις οδηγίες του stability αναφέρει ότι βάζεις κάθε μέρα για μία εβδομάδα από τα βακτήρια (δοσολογία σύμφωνα με τις οδηγίες). Τα ψάρια μπορούν οποιαδήποτε στιγμή αρκεί να τηρηθεί η δοσολογία για τις επτά ημέρες. Για καλύτερη απόδοση μπορεί να βάλεις μία φορά το μήνα ή σε κάθε αλλαγή ή με κάθε νέα εισαγωγή ψαριού ή κάθε φορά που γίνεται θεραπεία στο ενυδρείο. Σε αναζήτηση στο διαδίκτυο έπεσα και σε μία απάντηση της εταιρείας που ανέφερε ότι καλό είναι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου να χρησιμοποιείται και το prime ανα 48ώρες (εφ' όσον βέβαια υπάρχουν ψάρια στο ενυδρείο) γιατί η χρήση των βακτηρίων δεν σημαίνει ότι το σύστημα δεν θα ανεβάσει αμμωνία ή νιτρώδη. Επίσης στην ίδια απάντηση έλεγε ότι το prime δεν εμποδίζει τον κύκλο του αζώτου.... Από την στιγμή που έχεις μετρήσιμη αμμωνία έχεις δρόμο ακόμα.... Συμφωνω απολυτα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 23 Νοεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες... Πρώτα ανεβαίνει η αμμωνία, μηδενίζει, μετά ανεβαίνουν τα νιτρώδη, μηδενίζουν και αυτά και μετά έχεις αρκετά νιτρώδη στο ενυδρείο και θεωρητικά ολοκληρωμένο κύκλο αζώτου.... Νιτρικα εννοεις; Στις οδηγίες του stability αναφέρει ότι βάζεις κάθε μέρα για μία εβδομάδα από τα βακτήρια (δοσολογία σύμφωνα με τις οδηγίες). Τα ψάρια μπορούν οποιαδήποτε στιγμή αρκεί να τηρηθεί η δοσολογία για τις επτά ημέρες. Για καλύτερη απόδοση μπορεί να βάλεις μία φορά το μήνα ή σε κάθε αλλαγή ή με κάθε νέα εισαγωγή ψαριού ή κάθε φορά που γίνεται θεραπεία στο ενυδρείο. Τι μπορουν; Δεν καταλαβα! Σε αναζήτηση στο διαδίκτυο έπεσα και σε μία απάντηση της εταιρείας που ανέφερε ότι καλό είναι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου να χρησιμοποιείται και το prime ανα 48ώρες (εφ' όσον βέβαια υπάρχουν ψάρια στο ενυδρείο) γιατί η χρήση των βακτηρίων δεν σημαίνει ότι το σύστημα δεν θα ανεβάσει αμμωνία ή νιτρώδη. Επίσης στην ίδια απάντηση έλεγε ότι το prime δεν εμποδίζει τον κύκλο του αζώτου.... Από την στιγμή που έχεις μετρήσιμη αμμωνία έχεις δρόμο ακόμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 24 Νοεμβρίου 2014 #8 Share 24 Νοεμβρίου 2014 καλημέρα! κι εγώ δε νομίζω ότι είναι δυνατόν να έχει στρώσει το ενυδρείο σου σε 4 μέρες. με τι τεστ κάνεις τις μετρήσεις σου? αν θες, μπορείς να βάλεις μπόλι για να στρώσει το ενυδρείο σου κ να μπορείς να βάλεις ψαράκια.(έτσι δεν είναι, παιδιά περίμενε κ τις απόψεις των πιο έμπειρων χρηστών για περισσότερες λεπτομέρειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 24 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 24 Νοεμβρίου 2014 καλημέρα! κι εγώ δε νομίζω ότι είναι δυνατόν να έχει στρώσει το ενυδρείο σου σε 4 μέρες. με τι τεστ κάνεις τις μετρήσεις σου? αν θες, μπορείς να βάλεις μπόλι για να στρώσει το ενυδρείο σου κ να μπορείς να βάλεις ψαράκια.(έτσι δεν είναι, παιδιά περίμενε κ τις απόψεις των πιο έμπειρων χρηστών για περισσότερες λεπτομέρειες ετσι ειναι, με μπολι μπορει να βαλει ψαρια την ιδια μερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 24 Νοεμβρίου 2014 #10 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Θοδωρή, έχεις δίκιο νιτρικά εννοούσα.... Παραθέτω τις οδηγίες χρήσης της εταιρείας: "Use 1 capful (5 mL) for each 40 L (10 gallons*) on the first day with a new aquarium. Then use 1 capful for each 80 L (20 gallons*) daily for 7 days. Fish and other aquatic species may be introduced at any time as long as dosage is maintained for 7 days. For optimum biofilter performance use 1 capful for each 40 L (10 gallons*) once a month or with each water change and whenever introducing new fish or whenever medicating an aquarium." http://www.seachem.com/Products/product_pages/Stability.html Μετάφραση (δική μου γι' αυτό παρακαλώ διορθώστε με αν κάπου κατάλαβα λάθος.....) "Ψάρια και άλλα είδη μπορούν να εισαχθούν οποιαδήποτε στιγμή για όσο διαρκεί η δοσολογία των 7 ημερών" Υποθέτω ότι πρέπει να εισαχθούν τα πρώτα ψάρια οποιαδήποτε στιγμή, μέσα όμως στη χρονική διάρκεια των 7 ημερών που μπαίνουν καθημερινά τα βακτήρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 24 Νοεμβρίου 2014 #11 Share 24 Νοεμβρίου 2014 (edited) (... μου τη δίνει όταν κολλάει ο Η/Υ και ανεβαίνει διπλό ποστ).... Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2014 - mary74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος