Jump to content

Δοκιμη Με Νεο 90 Λιτ Φυτεμενο

BillyD

Recommended Posts

Έχω βάλει Cuba, valinisieris, tripartita και palustris "Cuba" Ξέχασα να παραγγειλω richia η οποία θα μπει σε ενα ξύλο πίσω δεξια. Απο φώτα πήρα ενα φωτιστικό 2χ25 watt.

• Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χρονια πολλα!

Το φωτιστικο που εχεις δεν θα φτασει για την cuba ουτε για το palustris που θελουν παραπανω φως.

Στο στησιμο τωρα.με χαλανε καταρχην οι πετρες που ειναι πανω στην αμμο διασπαρτες.Εχεις βαλει πολυ αμμο στο μονοπατι,ισως με τον καιρο εχεις προβλημα εκει.

Τις πετρες στο χαλικι θα τις ηθελα πιο ωραια στημενες,ιδιας υφης και χωμενες μεσα στο χαλικι,ετσι οπως τις εχεις ειναι σαν να τις εχεις ακουμπησει απλα πανω.Γενικα το στησιμο που προσπαθησες να κανεις θελει πολυ πειραματισμο,πρεπει να παιξεις και αλλο με τις πετρες και ισως να χρησιμοποιησεις και αλλα διαφορετικα κομματια.

Καλά Χριστούγεννα. Οσον αφορά το στήσιμο δείξε λίγο επιείκεια καθως η ενασχόλησή μου με τα ενυδρεία δεν ξεπερνά τους 3 μήνες θατο παιξω κι αλλο στη πορεια αναλογα πως θα πανε τα φυτα. Τώρα για το φως ποσο έπρεπε να έχω παρει γιατί νόμιζα οτι θέλω περίπου 1 watt\lit

Αν παίξεις στο 1w/l μπορείς να βάλεις γρασίδια και δύσκολα φυτά αλλά

θα χρειαστείς απαραιτητα co2 και σωστό πρόγραμμα λίπανσης για να έχεις σωστή ανάπτυξη των φυτών σου

και όχι των άλγεων.

Αυτή τη στιγμή είσαι περίπου στο 0.5w/l και πάλι ίσως μπορέσεις να παίξεις με τα γρασίδια αλλά δεν θα έχουν σωστή ανάπτυξη :)

Ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω άρθρο. . .

O φωτισμός του φυτεμένου ενυδρείου

Xρόνια πολλά με υγεία πάνω απ`όλα φίλε μου :)

Έγινε επεξεργασία - rastaman

Επίσης Χρόνια Πολλά και σε σένα. Μαλλον σας έχω μπερδέψει λιγο με το αρχικό post που είχα κανει. Τελικα έχω παει στα 60 λίτρα λόγω χώρου οποτε στο φως είμαι περίπου στο 0.83. Πάντως την επόμενη εβδομάδα παω για μπουκάλα. Βρήκα μια προσφορά για 2 κλ με μανόμετρα στα 100 ευρώ περιπου.

Βέβαια απο οτι διάβαζα χθες αργά το βράδυ έχετε δίκιο για το φως λογικά δεν θα φτάσει αλλά ελπίζω κάποιο απο τα αλλα δύο ειδη να πιάσει και να καλύψει το βυθό.

Απο τα φυτα που εχεις γραψει οτι εχεις,μονο η κουμπα θα καλυψει τον βυθο αν της δωσεις οτι χρειαζεται,τα υπολοιπα οχι.

Οσον αφορα το στησιμο,καλυτερο ειναι να τελειωσουμε πρωτα μ αυτο και μετα να φυτεψουμε,ετσι δεν θα βαλουμε χερι για να κανουμε τις αλλαγες η να ξεφυτεψουμε τα φυτα με αποτελεσμα το καθαροτερο ενυδρειο χωρις προβληματα αλγεων η προβληματα στα ψαρια μας και τα φυτα μας.

Γεια σου Βασίλη και χρονια πολλά.
Πιστεύω ότι είναι μια παρα πολύ καλή προσπάθεια και ένα πολύ καλο ξεκίνημα για έναν αρχάριο .
Καταρχήν θα σου πω ότι ο φωτισμός σου πιστεύω ότι είναι παρα πολύ καλός .

Το 1w/1lt είναι κάτι ενδεικτικό ,
αν ένας φωτισμός είναι επαρκής για ένα ενυδρείο έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες που είναι το ύψος του ενυδρείου και αν υπάρχουν ανακλαστήρες.
Το άλλο πλεονέκτημα είναι το υπόστρωμα που έχεις χρησιμοποιήσει είναι από τα καλύτερα τις αγορά και ιδανικό για την cuba που με αυτά τα 2 και αν προστεθεί ότι τα φυτα το έχεις προμηθευτεί σε κατάσταση submersed (μεγαλωμένο και προσαρμοσμένο μέσα σε ενυδρείο )και όχι emersed , ότι θα προσθέσεις σύντομα ένα σύστημα co2 , πιστέυω ότι θα πάει μια χαρά .

Έχω και εγώ μια ένσταση με το γενικό στήσιμο και αυτό γιατί πιστέυω πώς υπάρχει κίνδυνος να μπλεχτεί πολύ εύκολα το υπόστρωμα με το άσπρο χαλικάκι

Γι αυτό λοιπόν προσοχή όταν μεταφυτεύεις και όταν μετακινείς τις πέτρες

Οι πέτρες τώρα δεν φαίνονται να έχουν τοποθετηθεί φυσικά αλλά αυτό πιστέυω θα βελτιωθεί όταν τα φυτά αρχίσουν να αναπτύσονται , ίσως και εσύ δεις κάποια πράγματα και γίνουν τότε κάποιες διορθωτικές κινήσεις , πάντα όμως με προσοχή να μην μπλεχτούν τα 2 υποστρώματα.

Κάτι που θα σου πρότεινα είναι ότι πρέπει να πρόσθεσεις ίσως κάποιο φυτό πιο γρηγορης ανάπτυξης για να υπάρχει ισορροπία τον θρεπτικών μέσα στο ενυδρείο

Έγινε επεξεργασία - georgemisir

• 3 weeks later...

Χτες εκανα μετρησεις και ειχα λιγο αμωνια 0.5 και ΝΟ2 μεταξυ 0-0.5. Προφανως δεν εχει στρωσει ακομη αν και εχω βαλει μπολι απο το μικρο ενυδρειο που εχω καθως και υλικο. Εχω τρια Platy ηδη μεσα ειναι επικινδυνο για τα ψαρακια; Να σημειωσω επισης οτι μου χαλασαν και τα τρια απο τα τεσσερα κλαδια palustris που ειχα και αργησα να τα βγαλω, μηπως εφταιγε αυτο;

Σημερα επισης μπηκε επιτελους και CO2 μπουκαλα 2κλ και ξεκιναω με περιπου 50 bps. Το βραδυ πρεπει να το κλεινω;

• 2 weeks later...

Μετρησαμε Νιτρωδη και αμμωνία 0, Νιτρικα 25 . Μπήκαν και τα guppies και γενικά πάμε καλά

IMG_20150126_205632673_HDR_zps45ee3eaa.j

Κάτι παίζει με το photo bucket φώτο σε λίγο

Αν μετακινησες τις φωτο χανεται στο bucket, χανεται εδω. Βαλε την φωτο πρωτα στο αλμπουμ και μετα ποσταρε την!

Οκ θα δοκιμάσω👍

IMG_20150126_205632673_HDR_zps45ee3eaa_1

IMG_20150126_205624786_zps1e5a6ad6_1.jpg

• Like 1

Άντε τα κατάφερα ✌✌

Ευχαριστώ Strum 👏👏👏

Πολυ ομορφο φιλε! Λιγο στημενο αλλα ομορφο και καθαρο!

Ναι όσον αφορά το στήσιμο έχεις δίκιο, είναι γεγονός ότι άλλο είχα στο μυαλό μου και αλλιώς μου βγήκε. Πάντως είμαι ευχαριστημενος από το στρώσιμο και την ανάπτυξη των φυτών και αυτό χάρη στις συμβουλές σας και τα ωραία φυτά του Γιώργου.

Αν είχα βάλει και την μπουκάλα νωρίς πιστεύω θα είχα σώσει και την cuba. Τα "άτιμα" τα Platty :cigar: που έβαλα στην αρχή τη τσάκισαν.

Υπάρχει καποιος εύκολος τροπος να αλλάξω το ασπρο χαλικάκι χωρις να τα κάνω μαντάρα? Πολυ ατυχής επιλογή!! Σκέφτηκα να βγάλω όσο μπορώ και να ρίξω από πάνω ένα άλλο λίγο πιο σκούρο.

Εγω θα εκανα μερικες αλλαγες στο στησιμο βασικα.

Θα εβαζα ολα τα ιδια φυτα μαζι σε συσταδες,τωρα τα εχεις πολυ διασπαρτα.

Θα εβγαζα αυτες τις πετρες που εχεις βαλει γυρω απο το μονοπατι,γιατι εκτος οτι φαινεται πολυ στημενο,οι πετρες που εχεις βαλει δεν κολλανε με το ολο στησιμο.

Θα εβγαζα το εσωτερικο φιλτρο και θα εβαζα ενα εξωτερικο,χανεις πολυ χωρο και χτυπαει και πολυ στο ματι.

Θα εβαζα σκουρο background,ετσι θα φαινονταν καλυτερα τα χρωματα των φυτων και των ψαριων σου.

Πολυ ομορφο και πεντακαθαρο!!!

Να πω την αληθεια ουτε εμενα μου αρεσει το εσωτερικο φιλτρο αλλα επειδη ξερω οτι ειναι και δυσκολοι καιροι για εξοδα....αν θες αστο....αλλα αν μπορεις να εκρυβες λιγο τον θερμοστατη ετσι για να μην φαινεται μες τη μεση..... :)

Μπορεις να βγαλεις λιγο χαλικι και να βαλεις μαυρο οπως λες αλλα να προσεξεις μονο να μην ειναι πολυ πιο ψιλο γιατι θα παει απο κατω σιγουρα αργα ή γρηγορα.....

Θα εβαζα ολα τα ιδια φυτα μαζι σε συσταδες,τωρα τα εχεις πολυ διασπαρτα. Να υποθέσω εννοείς τις ludwidgia (ελπίζω να τις λεω σωστά) οντως και εγώ περιμένω να μεγαλώνουν για να κλαδεύω και να τα φτιαξω σε συστάδες.

Θα εβγαζα αυτες τις πετρες που εχεις βαλει γυρω απο το μονοπατι,γιατι εκτος οτι φαινεται πολυ στημενο,οι πετρες που εχεις βαλει δεν κολλάνε με το ολο στησιμο. Και εγώ θέλω να τις βγάλω αλλά φοβάμαι μην ανακατευτεί το χαλικι με το υπόστρωμα

Θα εβγαζα το εσωτερικο φιλτρο και θα εβαζα ενα εξωτερικο,χανεις πολυ χωρο και χτυπαει και πολυ στο ματι. Έχω βάλει ηδη στο μάτι ένα εξωτερικό περίπου 80€ ... αλλά λόγω εκτροπής budget πρεπει να περιμένω λίγο.

Θα εβαζα σκουρο background,ετσι θα φαινονταν καλυτερα τα χρωματα των φυτων και των ψαριων σου. Αφίσα η κατι άλλο?

Θα εβαζα ολα τα ιδια φυτα μαζι σε συσταδες,τωρα τα εχεις πολυ διασπαρτα. Να υποθέσω εννοείς τις ludwidgia (ελπίζω να τις λεω σωστά) οντως και εγώ περιμένω να μεγαλώνουν για να κλαδεύω και να τα φτιαξω σε συστάδες.

Θα εβγαζα αυτες τις πετρες που εχεις βαλει γυρω απο το μονοπατι,γιατι εκτος οτι φαινεται πολυ στημενο,οι πετρες που εχεις βαλει δεν κολλάνε με το ολο στησιμο. Και εγώ θέλω να τις βγάλω αλλά φοβάμαι μην ανακατευτεί το χαλικι με το υπόστρωμα

Θα εβγαζα το εσωτερικο φιλτρο και θα εβαζα ενα εξωτερικο,χανεις πολυ χωρο και χτυπαει και πολυ στο ματι. Έχω βάλει ηδη στο μάτι ένα εξωτερικό περίπου 80€ ... αλλά λόγω εκτροπής budget πρεπει να περιμένω λίγο.

Θα εβαζα σκουρο background,ετσι θα φαινονταν καλυτερα τα χρωματα των φυτων και των ψαριων σου. Αφίσα η κατι άλλο?

Μπορείς να βάλεις μάυρη αφίσα ,χαρτονι, βινύλιο ή ότι άλλο θές ... εγώ προσωπικά σε ένα ενυδρείο μου έχω βάλει πλέξι γκλας μάυρο το οποίο το κόλλησα με σιλικόνη ... το πλεονέκτημα αυτού ότι αν βραχεί δεν μου κάνει νερά και δεν χαλάει ...

Εννοω ολα τα φυτα που εχεις διασπαρτα,βλεπω και καποια αλλα εκτος απο το συγκεκριμενο που λες.

Μπορεις να βαλεις ενα κομματι χαρτονι σκουρο απο πισω.

• 2 weeks later...

Σήμερα παρατήρησα ότι η riccia έχει κιτρινησει και δεν κάνει pearling τι μπορεί να συμβαίνει; τα υπόλοιπα πάνε καλά

IMG_20150211_223915324_zpse6243131.jpg

Ναι τα φυτά έχουν μεγαλώσει αρκετά αλλά έχω αυξήσει το co2 από 40 bps σε 60.και το έχω 24 ωρες. Θα ξεκινήσω και το flourish και βλέπουμε. Απλά μου έκανε εντύπωση που τα υπόλοιπα πάνε σφαίρα. 😕

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...