Mr.Puff 22 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Έχω μια μικρή γιάλα 20 περίπου λίτρα και σκεφτόμουν να καλλιεργείσω κωπίιποδα για να έχω μία σταθερή πηγή τροφής για ένα - δύο μανδαρίνους που θέλω να βάλω. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό? Τι χρειάζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 22 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Δε νομιζω οτι ειναι δυσκολο αλλα νομιζω οτι δεν χρειαζετε κιολας αν ριξεις στο ενυδριο σου 1-2 σακουλακια σε λιγους μηνες θα εχεις εκατομυρια απαυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 22 Νοεμβρίου 2014 #3 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Εγω καθε 3-4 μηνες ριχνω 4-5 σακουλακια να υπαρχουν γιατι δεν ειναι μονο οι μανδαρινοι που τε τρωνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedOx 22 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα, περιττό να σου πω ότι τα κωπήποδα είναι η πολυπληθέστερη τάξη στο θαλάσσιο ζωικό βασίλειο. Επίσης αποτελεί τροφή για λάρβες υψηλής διατροφικής αξίας σε αντίθεση με την artemia λχ η οποία καλό είναι να εμπλουτιστεί πρώτα. Επίσης το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι το πολύ μικρό μέγεθος τους το οποίο επιτρέπει τις λάρβες θαλάσσιων ειδών (που συνήθως έχουν πολύ μικρότερο στόμα από λάρβες γλυκού νερού) να τραφούν με αυτά ως πρώτη διατροφή. Κατ' αρχήν αγοράζεις τα αυγά και τα εκκολάπτεις με την ενδεδειγμένη διαδικασία. Μετά είσαι έτοιμος να ταΐσεις τα ψαράκια σου. Θα πρότεινα ή αυτό που λέει ο χρήστης paris soroni ή να το κάνεις σταδιακά ,όση ποσότητα χρειάζεσαι δηλαδή, στη γυάλα των 20lt Που διαθέτεις. Μετά πέρνεις πχ λίτρο λίτρο και ταίζεις συχνά. Εννοείται ότι οτιδήποτε σαρκοφάγο θα φάει τα κωπήποδα. Αν θέλεις πάλι να τα κάνεις κάτι σαν καλλιέργεια, χρησιμοποιείς την γυάλα σου και ρίχνεις φύκια μέσα (φυτοπλαγκτόν δηλαδή). Έτσι ένα σακουλάκι θα σου κρατήσει πολύ περισσότερο. Πέρνεις ποσοτητα, αντικαθιστάς με φύκια κτλ. Νομίζω ο χρήστης submariner έχει κάνει κάτι παρόμοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 22 Νοεμβρίου 2014 Author #5 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα σακουλάκια υποθέτω τα αδειάζετε στο refugium και όχι στο main έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 22 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Refugium η στο sump Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 22 Νοεμβρίου 2014 Author #7 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Άγγελε δυστηχός sump δεν παίζει αλλά ένα μικρό εσωτερικό refugium με άλγες υπάρχει οπότε θα βάλω εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 22 Νοεμβρίου 2014 #8 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Ναι βρε το ξερω δεν ξεχναω και τοσο ευκολα απλα αναφερω και για τις δυο περιπτωσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 22 Νοεμβρίου 2014 Author #9 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Ναι βρε το ξερω δεν ξεχναω και τοσο ευκολα απλα αναφερω και για τις δυο περιπτωσης Αυτό το sump γυρίζει στο μυαλό μου συνέχεια αλλά αναγκαστικά πρέπει να γίνει καινούργια βάση οπότε το ξεχνάω για την ώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 25 Νοεμβρίου 2014 #10 Share 25 Νοεμβρίου 2014 Παιδια εγω οταν τα εριξα δεν ειχα σαμπ και τα εριξα στο μαιν τωρα εκατομυρια μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος