Jump to content

Καλλιέργεια Κωπίποδων.

Recommended Posts

Έχω μια μικρή γιάλα 20 περίπου λίτρα και σκεφτόμουν να καλλιεργείσω κωπίιποδα για να έχω μία σταθερή πηγή τροφής για ένα - δύο μανδαρίνους που θέλω να βάλω. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό? Τι χρειάζεται?

Δε νομιζω οτι ειναι δυσκολο αλλα νομιζω οτι δεν χρειαζετε κιολας αν ριξεις στο ενυδριο σου 1-2 σακουλακια σε λιγους μηνες θα εχεις εκατομυρια απαυτα

Εγω καθε 3-4 μηνες ριχνω 4-5 σακουλακια να υπαρχουν γιατι δεν ειναι μονο οι μανδαρινοι που τε τρωνε ;)

Καλησπέρα,

περιττό να σου πω ότι τα κωπήποδα είναι η πολυπληθέστερη τάξη στο θαλάσσιο ζωικό βασίλειο. Επίσης αποτελεί τροφή για λάρβες υψηλής διατροφικής αξίας σε αντίθεση με την artemia λχ η οποία καλό είναι να εμπλουτιστεί πρώτα. Επίσης το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι το πολύ μικρό μέγεθος τους το οποίο επιτρέπει τις λάρβες θαλάσσιων ειδών (που συνήθως έχουν πολύ μικρότερο στόμα από λάρβες γλυκού νερού) να τραφούν με αυτά ως πρώτη διατροφή.

Κατ' αρχήν αγοράζεις τα αυγά και τα εκκολάπτεις με την ενδεδειγμένη διαδικασία. Μετά είσαι έτοιμος να ταΐσεις τα ψαράκια σου. Θα πρότεινα ή αυτό που λέει ο χρήστης paris soroni ή να το κάνεις σταδιακά ,όση ποσότητα χρειάζεσαι δηλαδή, στη γυάλα των 20lt Που διαθέτεις. Μετά πέρνεις πχ λίτρο λίτρο και ταίζεις συχνά. Εννοείται ότι οτιδήποτε σαρκοφάγο θα φάει τα κωπήποδα.

Αν θέλεις πάλι να τα κάνεις κάτι σαν καλλιέργεια, χρησιμοποιείς την γυάλα σου και ρίχνεις φύκια μέσα (φυτοπλαγκτόν δηλαδή). Έτσι ένα σακουλάκι θα σου κρατήσει πολύ περισσότερο. Πέρνεις ποσοτητα, αντικαθιστάς με φύκια κτλ. Νομίζω ο χρήστης submariner έχει κάνει κάτι παρόμοιο

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα σακουλάκια υποθέτω τα αδειάζετε στο refugium και όχι στο main έτσι?

Άγγελε δυστηχός sump δεν παίζει αλλά ένα μικρό εσωτερικό refugium με άλγες υπάρχει οπότε θα βάλω εκεί.

Ναι βρε το ξερω :) δεν ξεχναω και τοσο ευκολα :) απλα αναφερω και για τις δυο περιπτωσης :P

Ναι βρε το ξερω :) δεν ξεχναω και τοσο ευκολα :) απλα αναφερω και για τις δυο περιπτωσης :P

Αυτό το sump γυρίζει στο μυαλό μου συνέχεια αλλά αναγκαστικά πρέπει να γίνει καινούργια βάση οπότε το ξεχνάω για την ώρα :wacko:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...