Jump to content

Απορία Για Ταϊσμα Μαλακών Κοραλιών

Mr.Puff

Recommended Posts

Καλημέρα στη παρέα. :) Σιγά σιγά ξεκίνησα να στοκάρω με λίγα εύκολα κοραλάκια, ζωάνθους, green star, sinularia και ένα finger (το τελευταίο παίζεται αν θα τη "βγάλει" γιατί είναι από φραγκάρισμα και δεν έχει συνέλθει ακόμα μετά από 10 μέρες) Πήρα λοιπόν υγρό φυτοπλακτόν και κάνω target feeding με πιπέτα μία φορά την εβδομάδα. Κλείνω πρώτα όλη τη κυκλοφορία και τα αφήνω κλειστά για 15 περίπου λεπτά μετά το ταϊσμα. Είναι αρκετό αυτό που κάνω?

Είμαι λίγο επιφυλακτικός με το ταϊσμα γενικότερα γιατί είδα και έπαθα να μηδενίσω τα θρεπτικά από το σύστημα.

Καλημέρα στη παρέα. :) Σιγά σιγά ξεκίνησα να στοκάρω με λίγα εύκολα κοραλάκια, ζωάνθους, green star, sinularia και ένα finger (το τελευταίο παίζεται αν θα τη "βγάλει" γιατί είναι από φραγκάρισμα και δεν έχει συνέλθει ακόμα μετά από 10 μέρες) Πήρα λοιπόν υγρό φυτοπλακτόν και κάνω target feeding με πιπέτα μία φορά την εβδομάδα. Κλείνω πρώτα όλη τη κυκλοφορία και τα αφήνω κλειστά για 15 περίπου λεπτά μετά το ταϊσμα. Είναι αρκετό αυτό που κάνω?

Είμαι λίγο επιφυλακτικός με το ταϊσμα γενικότερα γιατί είδα και έπαθα να μηδενίσω τα θρεπτικά από το σύστημα.

Μια χαρα το κανεις απλα μην ξεχνας οι περισσοτερες τροφες εχουν φωσφωρικα και νιτρικα ,εγκρατεις μετρησεις και παρακολουθηση

• Like 1

Καλησπερα και απο εμενα, τα συγκεκριμενα κοραλλια και καθολου να μην τα ταιζεις δεν εχουν θεμα (μην επιβαρινεις το συστημα σου εφοσον θες να το μηδενισεις) εαν προσεξης γενικοτερα θα μηδενηστη ευκολα απο μονο του με το καιρο... :) καλημεραααα

• Like 1

Αχχχ 19 χρόνια βάρδια, όπως και να το κάνεις μου έμειναν κουσούρια :lolu: Τα νιτρικά - φωσφορικά μετά από πολύ κόπο τα μηδένισα! Γι'αυτό το λόγο δίνω λίγο φυτοπλακτόν. Αφού λοιπόν αυτά τα κοραλάκια δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις θα ταϊζω με μέτρο και πάντα με εβδομαδιαίες μετρήσεις.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Έχω δει τόσα υπέροχα ενυδρεία στ forum που θα ήθελα πρώτα να βάλω μερικά κοραλάκια για να δείξω και εγώ κάτι και οχί μόνο βράχο. Με την πρώτη ευκαιρία μόλις βγάλω καμιά φωτο της προκοπής θα την ανεβάσω.

Το φυτοπλαγκτόν βοηθάει περισσότερο τους άλλους οργανισμους που ζουν στο βράχο του ενυδρείου σου παρα τα κοράλλια. Καλο ειναι που το ριχνεις παντως.

Μην αγχώνεσαι με το τάισμα των κοραλλιων, τρεφονται απο τη στήλη του νερού και ακομα και απο τα flakes αν ριχνεις.

Τα ζωανθάκια αν θελεις να τα ταίζεις παντως να τους δινεις δυο-τρεις Mysis στοχευμένα καθε βδομάδα, κι αυτο δεν εναι απαραίτητο .

Βαλε βρε καμια φωτό να δουμε το καμαρι σου. :)

Το φυτοπλαγκτόν βοηθάει περισσότερο τους άλλους οργανισμους που ζουν στο βράχο του ενυδρείου σου παρα τα κοράλλια. Καλο ειναι που το ριχνεις παντως.

Μην αγχώνεσαι με το τάισμα των κοραλλιων, τρεφονται απο τη στήλη του νερού και ακομα και απο τα flakes αν ριχνεις.

Τα ζωανθάκια αν θελεις να τα ταίζεις παντως να τους δινεις δυο-τρεις Mysis στοχευμένα καθε βδομάδα, κι αυτο δεν εναι απαραίτητο .

Βαλε βρε καμια φωτό να δουμε το καμαρι σου. :)

θα βάλω μόλις μπορέσω να βγάλω κάποιες καλές φωτό. Βέβαια ακόμα δεν θα δείτε πολλά πράγματα αλλά περισσότερο μια ιδέα πως δουλεύει το ενυδρείο.

Δίνω φυτοπλαγκτόν 2 φορες την εβδομάδα!

Δεν βλέπω ιδιαιτερες αντιδράσεις απο ta soft kai liga LPS που εχω , σε αντίθεση οταν βαζω ζωοπλαγκτόν που γίνεται χαμός!

Βγαίνουν πλοκάμια κλίνουν κεφάλια, μακελειο! :kfu:

Δίνω φυτοπλαγκτόν 2 φορες την εβδομάδα!

Δεν βλέπω ιδιαιτερες αντιδράσεις απο ta soft kai liga LPS που εχω , σε αντίθεση οταν βαζω ζωοπλαγκτόν που γίνεται χαμός!

Βγαίνουν πλοκάμια κλίνουν κεφάλια, μακελειο! :kfu:

ΧαΧα!! Μέχρι και αυτά γουστάρουν τα "ξύγκια" παρά τη "σαλάτα" :P

Εγώ πάντος λέω να τους κάνω υγιεινή διατροφή!!! Μια φορά στις 15 "κρέας".

ΧαΧα!! Μέχρι και αυτά γουστάρουν τα "ξύγκια" παρά τη "σαλάτα" :P

Εγώ πάντος λέω να τους κάνω υγιεινή διατροφή!!! Μια φορά στις 15 "κρέας".

Ασε!

Θυμασαι την κουβέντα με τον Νικ Νικ που μου λέγατε να κόψω το φαγητό για τα νιτρικα!

Τα έχω ολα στην πείνα 10 μερες να δω μπας και κατεβούν!

Πάντως ολα τα ψαρακια μου χαίρονται για τις συμβουλές σας :bigemo_harabe_net-87: !

Αύριο μετρήσεις !

Ασε!

Θυμασαι την κουβέντα με τον Νικ Νικ που μου λέγατε να κόψω το φαγητό για τα νιτρικα!

Πάντως ολα τα ψαρακια μου χαίρονται για τις συμβουλές σας :bigemo_harabe_net-87: !

Αύριο μετρήσεις !

Από τον Μαϊο μέχρι το Σεπτέμβρη με τα νιτρικά-φωσφορικά πάλευα. Τελικά όλα 0 σταθερά εδώ και δύο μήνες οπότε και έβαλα τα πρώτα φραγκάκια.

Καλες μετρήσεις!!

Από τον Μαϊο μέχρι το Σεπτέμβρη με τα νιτρικά-φωσφορικά πάλευα. Τελικά όλα 0 σταθερά εδώ και δύο μήνες οπότε και έβαλα τα πρώτα φραγκάκια.

Καλες μετρήσεις!!

Ευχαριστω!

Αντε και στη δικια σου παρουσίαση να σε καμαρώσουμε :thumbsu: !!!

Ασε!

Αύριο μετρήσεις !

Ευχομαι οι μετρησεις να σε ευχαριστησουν ,εις αναμονη των αποτελεσματων .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...