griffin_23 21 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 21 Νοεμβρίου 2014 καλησπέρα θέλω να ανοίξω 2 τρύπες για υπερχείλιση σε ένα anubias 1800 550lt με 12αρι τζάμι για να πηγαίνει σε sump από κάτω 90 λίτρων περίπου και επιστροφή ξανά με eheim compact 5000. οι τρύπες τι μέγεθος πρέπει να έχουν? σκέφτομαι 32mm και λέω να τσιμπήσω αυτό από ebay http://www.ebay.co.uk/itm/32-mm-Diamond-Coated-Drill-Bit-Glass-Drill-Tile-Drill-32mm-/141031582085?pt=UK_Home_Garden_PowerTools_SM&hash=item20d6232985 επίσης όσοι έχουν ανοίξει τρύπες αν η σωλήνα είναι 32mm ανοίγουμε 32mm τρύπα ή 33mm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 21 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 21 Νοεμβρίου 2014 Εγω θα άνοιγα μια φ60 και θα κατέβαινε με σωλήνα φ40 αυτο εχω κανει και στο δικό μου σε 500 λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Νοεμβρίου 2014 #3 Share 21 Νοεμβρίου 2014 Λύκουργο εσύ που τρυπήσει μερικά . . . Είναι εφικτό αυτό με το χέρι σε 12αρι γυαλί?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 22 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 22 Νοεμβρίου 2014 (edited) Εγω δεν θα ρισκαρα σε κολλημενο ενυδρειο με 12αρι τζαμι να τρυπησω Και επισης πρεπει να ξερεις αν το συγκεκριμενο ενυδρειο εχει ψημενο τζαμι η οχι Έγινε επεξεργασία 22 Νοεμβρίου 2014 - vasilis4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 22 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Τρυπησα το δικο μου που ειναι 15αρι και πολυ ευκολα σε 3 λεπτα έγινε η τρυπα οσο ποιο χοντρό και ποιο ευκολο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 22 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 22 Νοεμβρίου 2014 οσο ποιο χοντρό και ποιο ευκολο! +1000 να προσθεσω οτι αφου θα κανεις την δουλεια να ανοιξεις τρυπες... θα ανοιγα 2 για ασφαλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
griffin_23 22 Νοεμβρίου 2014 Author #7 Share 22 Νοεμβρίου 2014 2 τρύπες θα ανοίξω και δεν νομίζω να έχω πρόβλημα με τα 12αρια τζάμια. και ο τζαμάς μου είπε ότι πιο επίφοβο είναι όταν το τζάμι είναι πάνω σε πάγκο και πιο λεπτό γιατί δεν αποροφάει τους κραδασμούς σωστά ενώ όρθιο και με το χέρι αν δεν το πιέζεις αλλά απλώς το αφήνεις να δουλέψει μόνο του το τρυπάνι σιγά σιγά δεν θα έχω πρόβλημα. ελπίζω να έχει δίκιο. tempered glass σε ενυδρείο δεν παίζει θα ήταν καταρχήν το μεγαλύτερο λάθος κατασκευαστή αυτό γιατί είναι φτιαγμένα με άλλη λογική. σπάει πιο εύκολα αλλά γίνεται θρύψαλα για λόγους ασφάλειας. lykourgos γιατί φ60 τρύπα και φ40 σωλήνα δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους ? το κενό το κάλυψες με σιλικόνη ? επίσης τι ποτηροτρύπανο χρησιμοποίησες?εννοείτε αφού δεν έχω τρυπήσει ξανά ενυδρείο πρώτα θα γίνουν πειράματα σε άλλα τζάμια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
griffin_23 24 Νοεμβρίου 2014 Author #8 Share 24 Νοεμβρίου 2014 έχει βρει κανείς συνδέσμους σε μαγαζιά με υδραυλικά όπως τους παρακάτω γιατί στα μαγαζιά με τα ενυδρεία θεωρώ πως τους δίνουν πανάκριβα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 24 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 24 Νοεμβρίου 2014 (edited) Στον Σταματιου Κηφισου κ Πετρου Ραλλη κοιταξες;;; Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2014 - vasilis4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
griffin_23 24 Νοεμβρίου 2014 Author #10 Share 24 Νοεμβρίου 2014 no αλλά θα κάνω μία βόλτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 24 Νοεμβρίου 2014 #11 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Αν δεν θες μόνο PVC μπορείς να βάλεις και πλαστικά εξαρτήματα από αυτόματο πότισμα ή εξαρτήματα άρδρευσης, αυτό από΄ότι κατάλαβα είναι ρακορ δεξαμενής. Εχω χρησιμοποιήσει κάτι παρόμοιο 1 & 1/2 ιντσας Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 25 Νοεμβρίου 2014 #12 Share 25 Νοεμβρίου 2014 Εγώ έχω βάλει τέτοια. http://www.e-agroshop.gr/product.php?detail=905 Πάνε βιδωτά και όχι κολλητά που πιστεύω ότι είναι καλύτερο να είναι λυόμενη όλη η κατασκευή. Το μόνο πρόβλημα, αν μπορεί να θεωρηθεί έτσι, είναι πως όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι αυτού του τύπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 25 Νοεμβρίου 2014 #13 Share 25 Νοεμβρίου 2014 Εγώ έχω βάλει τέτοια. http://www.e-agroshop.gr/product.php?detail=905 Πάνε βιδωτά και όχι κολλητά που πιστεύω ότι είναι καλύτερο να είναι λυόμενη όλη η κατασκευή. Το μόνο πρόβλημα, αν μπορεί να θεωρηθεί έτσι, είναι πως όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι αυτού του τύπου. Αυτά ακριβώς λέω , Σταμάτη μπορείς όμως να συνεχίσεις μετά από αυτο με βιδωτο PVC και μετά κολλητά Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 25 Νοεμβρίου 2014 #14 Share 25 Νοεμβρίου 2014 Αυτά ακριβώς λέω , Σταμάτη μπορείς όμως να συνεχίσεις μετά από αυτο με βιδωτο PVC και μετά κολλητά Το ξέρω Τάκη. Υπάρχουν και pvc με σπείρωμα για να ταιριάξουν με το παραπάνω, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει λόγος, άλλωστε ανεβαίνει πολύ το κόστος και δεν αξίζει για την δουλειά που το θέλουμε. Με τους αρδευτικούς συνδέσμους μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και στο 1/10 της τιμής σε σύγκριση με το pcv. Άσε που δεν χρειάζονται και κόλλημα, λίγο τεφλόν και έτοιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 25 Νοεμβρίου 2014 #15 Share 25 Νοεμβρίου 2014 (edited) Με τους αρδευτικούς συνδέσμους μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και στο 1/10 της τιμής σε σύγκριση με το pcv. Άσε που δεν χρειάζονται και κόλλημα, λίγο τεφλόν και έτοιμος. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο Αρδευτικούς συνδέσμους χρησιμοποιώ και εγώ σε όλα μου τα φίλτρα, έστω και μικρής διαμέτρου. Τους χρησιμοποίησα 1η φορά στο σύστημα ανακύκλωσης για το πότισμα , και κάποιοι έχουν λαστιχάκι/φλάτζα που δεν χρειάζεται ουτε τεφλον, τους βιδώνεις με το χέρι και ησύχασες Έγινε επεξεργασία 25 Νοεμβρίου 2014 - takis_gt Link to comment Share on other sites More sharing options...
griffin_23 26 Νοεμβρίου 2014 Author #16 Share 26 Νοεμβρίου 2014 (edited) Εγώ έχω βάλει τέτοια. http://www.e-agroshop.gr/product.php?detail=905 Πάνε βιδωτά και όχι κολλητά που πιστεύω ότι είναι καλύτερο να είναι λυόμενη όλη η κατασκευή. Το μόνο πρόβλημα, αν μπορεί να θεωρηθεί έτσι, είναι πως όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι αυτού του τύπου. ο συνδεσμος αυτός είναι πλαστικός σωστά? νομίζω πρέπει να είναι αυτός που έχω τώρα στο παλιό ενυδρείο μου οπότε σώθηκα θα κάνω βέβαια και μια βόλτα απο τον Σταματίου να δω τι έχει. Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2014 - griffin_23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 26 Νοεμβρίου 2014 #17 Share 26 Νοεμβρίου 2014 2 τρύπες θα ανοίξω και δεν νομίζω να έχω πρόβλημα με τα 12αρια τζάμια. και ο τζαμάς μου είπε ότι πιο επίφοβο είναι όταν το τζάμι είναι πάνω σε πάγκο και πιο λεπτό γιατί δεν αποροφάει τους κραδασμούς σωστά ενώ όρθιο και με το χέρι αν δεν το πιέζεις αλλά απλώς το αφήνεις να δουλέψει μόνο του το τρυπάνι σιγά σιγά δεν θα έχω πρόβλημα. ελπίζω να έχει δίκιο. tempered glass σε ενυδρείο δεν παίζει θα ήταν καταρχήν το μεγαλύτερο λάθος κατασκευαστή αυτό γιατί είναι φτιαγμένα με άλλη λογική. σπάει πιο εύκολα αλλά γίνεται θρύψαλα για λόγους ασφάλειας. lykourgos γιατί φ60 τρύπα και φ40 σωλήνα δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους ? το κενό το κάλυψες με σιλικόνη ? επίσης τι ποτηροτρύπανο χρησιμοποίησες? εννοείτε αφού δεν έχω τρυπήσει ξανά ενυδρείο πρώτα θα γίνουν πειράματα σε άλλα τζάμια. Τωρα ειδα την ερωτηση σου κάνω τρύπα με ποτυροτρυπανο φ60 και ο σύνδεσμος που βάζω ειναι για φ60 τρύπα και βγάζει φ40 σωλήνα δεν βάζω καθόλου σιλικόνη θα το καταλάβεις μόλις δεις ζωντανά των συνδεσμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 26 Νοεμβρίου 2014 #18 Share 26 Νοεμβρίου 2014 εδω εχω ανεβασει και ενα βιντεο με οδηγιες για το τρυπημα http://www.aquazone.gr/forums/topic/83224-60/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
griffin_23 26 Νοεμβρίου 2014 Author #19 Share 26 Νοεμβρίου 2014 ok thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
griffin_23 28 Νοεμβρίου 2014 Author #20 Share 28 Νοεμβρίου 2014 πήγα σήμερα Σταματίου και πήρα ότι ήθελα. είχε και pvc αλλά δεν πιστευω πως έχει καμία διαφορά για την χρήση που το θέλουμε εμείς.19 ευρώ όλα μαζί όπως τα βλέπετε στην φώτο.πήρα φ30 γιατί μετά πήγαινε σε φ50 και ήταν αρκετά μεγάλο μάλλον για την δουλειά που το θέλω.με σώσατε απο περιτά έξοδα και ψαξιμο στους δρομους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 28 Νοεμβρίου 2014 #21 Share 28 Νοεμβρίου 2014 το συγκεκριμενο τρυπημα στο τζαμι,σε 10αρι τζαμι,και τρυπα 25 χιλιοστα,πιστευετε οτι θα μπορουσε να γινει 1,5 Η 2 εκατοστα απο τις ακρες του γυαλιου? μιλαμε για ετοιμο ενυδρειο και οχι μονο τζαμι.... υγ.sorry για το σπαμ στο θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
griffin_23 28 Νοεμβρίου 2014 Author #22 Share 28 Νοεμβρίου 2014 1,5 με 2 cm απο την άκρη δεν θα το τολμούσα νομίζω πως έχει πολύ μεγάλο ρίσκο. αν είναι να το κάνεις κάνε δοκιμές σε άλλα τζαμια πριν το ενυδρείο σου. ασε αερα τουλάχιστον 4-5 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος