bpel86 20 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 20 Νοεμβρίου 2014 'Οπως λέει και το θέμα θέλω τη βοήθειά σας μιας και θα πάρω το ενυδρείο του φίλου artsi28. Κάποια αναλυτική παρουσίαση του δικού μου δεν υπαρχει αλλά πρόκειται για ένα φυτεμένο 120λιτρο καρφουρίσιο το οποίο φιλτράρεται με το εσωτερικό φίλτρο συν ένα fluval 306 και φιλοξενεί 10 buenos aires, 15 ροδόστομους, 7 καρδινάλιους, 1 γατόψαρο, 2 cae και αρκέτά helena (φωτογραφίες από το ενυδρείο παρακάτω). Το ενυδρείο του Γιώργου είναι ένα Anubias a1200 καθαρού όγκου γύρω στα 300 λίτρα με ένα EHEIM 2217. Οι απορίες πολλές. Διαδικασία αλλαγής ενυδρείου, επιλογή φίλτρου, επιλογή βυθού κτλ αλλά θα το πάμε σιγά σιγά μιας και δε θα γίνει "άυριο". Δε με επείγει ο χρόνος.Επίσης να τονίσω ότι η ψαροσύνθεση θα παρεμείνει η ίδια απλά θα μεγαλώσω τα κοπάδια. 1)Φίλτρο: Ενώ το fluval έχει και μεγαλύτερη ροή και περισότερο όγκο για υλικό σε σχέση με το eheim οι ομαστικές τιμές είναι έως 300 για to fluval και 600 για το eheim. Προσωπικά προτιμώ το fluval για διάφορους λόγους. Καλαθάκια, τρόμπα, υπάρχον διαχυτήρας co2 που δεν ταιριάζει στο eheim. Tο ενυδρείο αν αφαιρέσουμε τον όγκο βυθού, ριζών φαντάζομαι θα είναι κοντά στα 250 λίτρα καθαρά. Τι λέτε? 2)Βυθός: Όπως φαίνεται στις φώτος αυτή τη στιγμή έχω χαλίκι σε λευκό χρώμα κατά κύριο λόγω με μικρή ποσότητα άλλων χρωμάτων (πορτοκαλί, μπλε, καφε). Ετσι αγοράστηκε, δεν τα έμπλεξα εγώ. Υπόστρωμα δεν υπάρχει.Αυτό που σκέφτομαι λοιπόν είναι το εξής. Από τη μία δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Άμμος ή χαλίκι? Από την άλλη μήπως θα ήταν καλύτερο να αγοράσω κι άλλο ίδιο χαλίκι και να το αναμίξω τον υπαρχοντα βυθό μιας και είναι στρωμένος? Είναι καλή η κοκομετρία?Παράπονο δεν έχω πάντως. Και τα φυτά μεγαλώνουν και όποτε πάω να φυτέψω κανένα κλαδεματάκι πέφτω πάνω σε ρίζες.... Ας ξεκινήσουμε με αυτά που θεωρώ ότι είναι βασικά και όταν έρθει η ώρα σας αναλύω και τις απορίες μου για τη μετακόμιση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 21 Νοεμβρίου 2014 1) Φιλτρο εγω θα ελεγα να μεινεις με το Fluval! Aν μπορεις και εχεις την ορεξη να το καθαριζεις, βαλε και το 2217! 2) Εγω θα ελεγα αμμο! Αν και ειναι ομορφο ετσι οπως ειναι, τα φυτα που βγαζουν δρομεις απο το εδαφος θα εκτιμησουν καλυτερα την αμμο! Επισης, για μενα, ειναι πιο ομορφα αισθητικα! 3) Θα σε συμβουλευα, οχι μονο να μην μεγαλωσεις τα κοπαδια αλλα να μειωσεις και την ψαροσυνθεση σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 21 Νοεμβρίου 2014 #3 Share 21 Νοεμβρίου 2014 'Οπως λέει και το θέμα θέλω τη βοήθειά σας μιας και θα πάρω το ενυδρείο του φίλου artsi28. Κάποια αναλυτική παρουσίαση του δικού μου δεν υπαρχει αλλά πρόκειται για ένα φυτεμένο 120λιτρο καρφουρίσιο το οποίο φιλτράρεται με το εσωτερικό φίλτρο συν ένα fluval 306 και φιλοξενεί 10 buenos aires, 15 ροδόστομους, 7 καρδινάλιους, 1 γατόψαρο, 2 cae και αρκέτά helena (φωτογραφίες από το ενυδρείο παρακάτω). Το ενυδρείο του Γιώργου είναι ένα Anubias a1200 καθαρού όγκου γύρω στα 300 λίτρα με ένα EHEIM 2217. Αυξησε το κοπαδι των καρδιναλιων και των γατοψαρων και αφαιρεσε τα cae. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpel86 21 Νοεμβρίου 2014 Author #4 Share 21 Νοεμβρίου 2014 (edited) Ευχαριστώ για τις απόψεις για την ψαροσύνθεση αν και είναι το τελευταίο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Θα προτιμούσα να επικεντρωθούμε αρχικά περισσότερο σε ότι αφορά εξοπλισμό και βυθό. Έγινε επεξεργασία 21 Νοεμβρίου 2014 - bpel86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 21 Νοεμβρίου 2014 Μια χαρα ειναι το fluval. Για βυθο βαλε χαλικι αλλα οχι αυτο,αυτο που εχεις τωρα ειναι πολυ χοντρο για φυτα.Βαλε ενα χαλικι σε φυσικο χρωμα με κοκκομετρια 1-2mm και αν θες απο κατω βαζεις και υποστρωμα για τα φυτα σου ωστε να τα μπουσταρεις στην αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος