Jump to content

Φωσφορικα Και Ρυποι Σε Νεκρο Βραχο.

Recommended Posts

καλησπεραααα.

διαβαζοντας ενα θεμα εδω μεσα διαβασα κατι που δεν ηξερα....

περνοντας ενα νεκρο βραχο απο οσο διαβασα μπορει να ειναι ετοιμος να "εκρεγει" μεσα στο νεο ενυδρειο μας....

διαβασα οτι απορροφαει φωσφορικα , νιτρικα, και γενικα ροιπους....

τι τροποι υπαρχουν για να καθαρισουμε τον νεκρο βραχο πριν τον βαλουμε στο ενυδρειο μας.....

μπορει πχ να βραστει και να καθαρισει..???

με ενδιαφερει μιας και ειμαι λιγο πριν το ξεκινημα θαλασσινου....

ευχαριστω!!!

Αμα το καθαρίσεις καλα δεν εχεις να φοβηθείς τίποτα πολυ εχουν ξεκινήσει με νεκρό βραχο και δεν είχαν θεμα το θεμα ειναι και πριν νέκρωση σε τι φάση ηταν και τι θα κανεις εσυ πριν το βαλεις

Αμα το καθαρίσεις καλα δεν εχεις να φοβηθείς τίποτα πολυ εχουν ξεκινήσει με νεκρό βραχο και δεν είχαν θεμα το θεμα ειναι και πριν νέκρωση σε τι φάση ηταν και τι θα κανεις εσυ πριν το βαλεις

επιδη διαβασα σε ενα θεμα... οτι παρ ολο που το καθαρισε καλα... εβγαλε πολυ πραγμα στο ενυδρειο, γι αυτο ρωταω τροπους να πλυθει καλα... σε τι φαση ηταν πριν νεκρωσει νομιζω πως ειναι λιγο δυσκολο να το ξερουμε...

Τον βαζεις σε βαρελι με νερο βρυση και κυκλοφορια για λιγες μερες, αδειασμα και παλι απ την αρχη για 2-3 φορες...

Αλλα ισως να μην γινει και τιποτα, μεγαλο ρολο θα παιξει επισης η φωτοπεριοδος, εαν δεν εχεις καθολου ισως ειναι καλητερα για το πρωτο 2μηνο, εφοσον παρατηρισεις θεμα με φωσφορικα/νιτρηκα...

σε ευχαριστω πολυ!!! αναμενω κι αλλες απαντησεις μηπος κανουμε κατι...

το βρασιμο δηλαδη, δεν θα βοηθησει λετε....???

Αυτο που ανέφερε ο akridas66 ειναι μια πολυ καλη λυση με το βαρέλι! Μην μένεις σε ενα μεμονωμένο γεγονός παίζουν και αλλα ρόλο εκτος του βράχου! Δες τα περισσότερα ενυδρεια που ξεκίνησαν με νεκρό δεν είχαν θεμα.

εγω Θαναση εχω ξεκινησει με νεκρο βραχο και δεν εχω θεμα, παρολο που του εκανα ενα απλο πλησιμο και οχι τρηψιμο κ.τ.λ. σε αντιθεση με μενα ομως ο Μαριος (Discos) ανεβασε αρκετα φοσφωρικα.Παιζουν ρολο πολλα πραγματα πιστευω.

οκ παιδια... αρα ενα καλο πλυσιμο... και βλεπουμε...

στο κατω κατω αν βγαλει φωσφορικα... απλα θα μας καθυστερισει λιγο παραπανω...

:thumbsu: :thumbsu:

Ο καθε βραχος μας έρχετε πακέτο με ολη την ιστορία που εχει. Αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ουσιαστικα των ειχε σαν αποθήκη φωσφωρικων εχει να ξεράσει καποια αρκετα σημαντική ποσοτητα. Αυτο ενοούν τα παιδια οταν λένε οτι μετράει ο βραχος τι ιστορία εχει, δηλαδη σε τι φάση ηταν πριν.

Τωρα τι ισχυει χοντρικα. Περα απο τα φωσφωρικα, ανάλογος που και πως ηταν μπορει να εχει και αλλα θρεπτικα οπως νιτρικα. Βασικα διάφορους ρύπους θα εχει που θα φαινονται στο νερο σαν οργανικά και αμμωνία και μετα θα τα βλέπεις σαν νιτρικα και μια "ψιλό-κιτρινιλα" στο νερο.

Γνωρίζοντας λοιπον πως αντιδράει ο ζωντανός βραχος σε κούρα και τι θελει, και έχοντας κανει κούρα στο παρελθον και σε ζωντανο και σε νεκρό. Τοτε τους ειχα βαλει μοιρασμένους στα ιδια βαρέλια και χρησιμοποιούσα νερο καθε βδομαδα μεχρι να καθαρίσουν. Όπου νερο, μιλαω για νερο βρύσης με τη σωστη αλατοτητα, με τρελή κυκλοφορια. Το τι έβγαινε ηταν απιστευτο.. Οταν καθάρισαν μετα μια φορα σε σωστο νερο απο Α/Ο να ξεράσει οτι τελευταία ειχαν και αυτο ηταν. Διαδικασία ομως 4 μηνες, αφου έβγαζαν μεχρι τους 3,5 μηνες..

Τωρα ο νεκρός ειναι ποιο απλη φάση. Εγω εκανα το τεστ και πηρα τα συμπερασματα μου. Ακομα και ο νεκρός βραχος θελει κουράρισμα. Θελει χρονο να ξεράσει τα περισοτερα που εχει, κατι που ειναι απολυτα φυσιολογικό, οταν η λογική λεει οτι καπου στον ινδικό ή ειρηνικό ωκεανό, κάποιοι ντόπιοι βγάλανε βραχο ευκολο στο πιάσιμο, ισως και οχι τοσο πλούσιο με ζωη και τον άφησαν στον ήλιο να ξεραθεί. Ενα καλο ξέπλυμα οταν ειναι η ωρα να φυγει και "έτοιμος" για τα ενυδρεια μας.. Ποσο έτοιμος ομως μπορει να ειναι ετσι; Μπορεις 100% να τον χρησιμοποίησης αμεσα χωρις προβλημα; Δεν νομίζω.

Μιλώντας με παιδια για το νεκρό βραχο και την αναγκη του να καθαρίζετε καπως, σκέφτηκα και προτεινα περα απο το απαραίτητο ξέπλυμα και τριψημο με καυτό νερο για να φύγει οτι μπορει, η κούρα με γλυκό νερο βρύσης. Ολοι όσοι το ακούγανε ξενερωνανε διοτι το θεωρούσαν λαθος. Ειτε θαλλασινο σωστο νερο λέγανε ειτε νερο απο Α/Ο. Το πως μπορουσαν να το εξηγήσουν ομως δεν με έπειθε.

Χοντρικα γιατι παει για αρθρο. Σου εγγυωμαι 100% οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα με οτι θα σου πω. Έριξα πολυ σκεψη και το θεωρω τον καλυτερο τροπο.

Αφου ξεπληνεις καλα το βραχο κτλ, τον βαζεις σε νερο βρύσης με πολυ ροη. Καθε λίγες ημερες δίνεις το νερο και βαζεις νεο. Μετράς οταν ειναι και φωσφωρικα το νερο πριν το πεταξεις. Αν ειναι αυξημένα, εχει πραμα ακομα ο βραχος, αν ειναι πολυ χαμηλά, τοτε βαζεις ενα τελευταιο νερο με Α/Ο και buffer(!) για να μην λιώσει καθολου το βραχο. Περιπου 10 και πανω ΚΗ ειναι λουκούμι.

Αυτα και απόλαυσε το καθαρο νεκρό βραχο σου :)

Έγινε επεξεργασία - Discos
  • Like 2

καλημερα!!! σε ευχαριστω πολυ!!!! κανοντας τοσα για να φτιαξουμε ενα ομορφο ενυδρειο υφαλο, δεν νομιζω οτι ειναι τοσο κουραστικο να κανουμε κι ενα καλο καλο καθαρισμα στο βραχο μας οπως αναφερεις παραπανω....

ειτε εχει αποθυκευσει ρυπους ειτε οχι, δεν χανουμε κατι, μονο κερδος μπορουμε να εχουμε....

μολις παραλαβω τον βραχο μου ξεκιναω να τον κουραρω....

ευχαριστω!!!

καλημερα!!! σε ευχαριστω πολυ!!!! κανοντας τοσα για να φτιαξουμε ενα ομορφο ενυδρειο υφαλο, δεν νομιζω οτι ειναι τοσο κουραστικο να κανουμε κι ενα καλο καλο καθαρισμα στο βραχο μας οπως αναφερεις παραπανω....

ειτε εχει αποθυκευσει ρυπους ειτε οχι, δεν χανουμε κατι, μονο κερδος μπορουμε να εχουμε....

ευχαριστω!!!

Καλημέρα φιλε μου το βράχο τον περνεις απο μαγαζί η απο χομπιστα που το εχει στο μπαλκονι; αν είναι απο μαγαζί καλο ξέπλυμα και μπλουμ αν το δεύτερο στο βαρέλι με κυκλοφορία δυνατη αλλαγες καθημερινές για λιγες μερες και εισαι οκ
  • Like 2

ευχαριστω!!!

Να σε καλα Θανάση, συμφωνώ με το σκεπτικό σου 100%! :)

Η πρόληψη και η σωστη λήψη αποφάσεων στο χομπι σώζει πολλή ταλαιπωρία για τον μικρο χρονο που ομολογούμενος θα διαθέσουμε για καποια πολυ απλα πραγματα που χρειάζεται. Ετςι και αλλιως δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Κάποιος πρόσεξε κατι και αναφέρθηκε. Ετσι προχωράει το χομπι του θαλλασινου παγκόσμια.

Αν ειναι να βαλεις σημαντικη ποσοτητα νεκρού βραχου στο ενυδρειο σου, και εχεις επιλέξει νεκρό, για εμενα πρεπει να ελέγχετε ανεξάρτητα απο το αν ειναι απο μαγαζι ή απο χομπιστα.

Γιατι και χομπιστες εχουν βραχο νεκρό στο μπαλκονι, και επαγγελματίες εχω δει που ο ζωντανός νεκρωθηκε για καποιο λογο να βγαινει στο σφυρι νεκρός πια. Απολυτως λογικο να ελέγχεις τι βαζεις στο ενυδρειο σου. Τωρα αν πας για μικρη ποσοτητα αναλογικά με το ενυδρειο σου μπορεις να παίξεις διαφορετικά οπως και αναφέρθηκε ποιο πριν.

Δεν ειναι τιποτα ενα κουραρισμα για λίγες ημερες και μετα μετρησεις να δεις έστω μονο τα φωσφωρικα. Γιατι για καθε ενυδρειο που πηγε καλα, εχουμε και ενυδρεια που αντιμετώπισαν προβλήματα ετσι και καταλήξαμε σε αλγες χωρις να υπαρχει "σαφή" λογος που εγινε αυτο.

• Like 1

η ερωτηση εγινε και θελω να ειμαι σιγουρος γιατι εχω επιλεξει να ξεκινησω την μεθοδο με νεκρο βραχο στο κυριος ενυδρειο.

οποτε θα χρειαστω 40-50 κιλα βραχο και πρεπει να ειμαι σιγουρος πως δεν θα ειναι καμια βομβα.

ο βραχος θα αγοραστει απο καταστημα...

Καλημέρα φιλε μου το βράχο τον περνεις απο μαγαζί η απο χομπιστα που το εχει στο μπαλκονι; αν είναι απο μαγαζί καλο ξέπλυμα και μπλουμ αν το δεύτερο στο βαρέλι με κυκλοφορία δυνατη αλλαγες καθημερινές για λιγες μερες και εισαι οκ

Σε αυτην την ερωτηση βρίσκετε και το κλειδί μιας και το Α με το Β απέχουν παρα πολυ μεταξύ τους

η ερωτηση εγινε και θελω να ειμαι σιγουρος γιατι εχω επιλεξει να ξεκινησω την μεθοδο με νεκρο βραχο στο κυριος ενυδρειο.

οποτε θα χρειαστω 40-50 κιλα βραχο και πρεπει να ειμαι σιγουρος πως δεν θα ειναι καμια βομβα.

ο βραχος θα αγοραστει απο καταστημα...

Εφοσον θα αγοράσεις βράχο νεκρό απο μαγαζί μην αγχώνεσαι δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα μιας και δεν έχει καμια σχέση με τον ξεραμένο νεκρό βράχο πρώην ζωντανό και δεν εχει δουλέψει ποτε σε ενυδρείο κληρονομώντας φωσφορικά πρώην αλγες και διάφορα αλλα δυσάρεστα. αυτο το ξεκαθαρίζω για να μην μπερδευτεί κάποιο μελος και πανικοβληθεί χωρίς λογο.Οταν αγοράζουμε βράχο νεκρο απο χομπιστα θα πρεπει να ακολουθήσουμε τις ρουτίνες κουραρισματος που έγραψαν τα παιδιά πιο πανω για να μην βρεθούμε προ εκ πλήξεως

• Like 1

Σε αυτην την ερωτηση βρίσκετε και το κλειδί μιας και το Α με το Β απέχουν παρα πολυ μεταξύ τους

Εφοσον θα αγοράσεις βράχο νεκρό απο μαγαζί μην αγχώνεσαι δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα μιας και δεν έχει καμια σχέση με τον ξεραμένο νεκρό βράχο πρώην ζωντανό και δεν εχει δουλέψει ποτε σε ενυδρείο κληρονομώντας φωσφορικά πρώην αλγες και διάφορα αλλα δυσάρεστα. αυτο το ξεκαθαρίζω για να μην μπερδευτεί κάποιο μελος και πανικοβληθεί χωρίς λογο.Οταν αγοράζουμε βράχο νεκρο απο χομπιστα θα πρεπει να ακολουθήσουμε τις ρουτίνες κουραρισματος που έγραψαν τα παιδιά πιο πανω για να μην βρεθούμε προ εκ πλήξεως

σε ευχαριστω πολυ!!!!

θα τον βαλω παντος 1-2 μερες σε βαρελι, για να δω με μετρηση τι γινετε....

ειμαι κι εγω περιεργος βλεπεις.... :jig: :jig:

• Like 1

Να προσθέσω κατι που μου συζήτηθηκε σημερα, καθότι τα Σάββατο ειναι ημερα ενυδρειακη με οτι συνεπάγεται αυτο για την τσέπη μου.. :)

Σημερα έμαθα κατι που δεν γνώριζα και ειναι κατι που πρεπει να μοιραστεί σε ολους να το ξέρουμε. Σε σχεση με παλαιωτερα, ολα τα μαγαζια οταν λένε νεκρο βραχο, εννοούνε βραχο καθαρο και έτοιμο για χρήση με ενα απλο ξέπλυμα. φυσικα ετσι παραλαμβάνεται και για αυτο πληρώνεται, για την καθαρότητα του. Τα περισοτερα (και σωστα) μαγαζια δουλεύουν πια με αυτο το τροπο.

Τωρα οποίος δινει βραχο που εχει πεθάνει σαν νεκρο, ειναι λαθος να γινεται και πρεπει να αποφεύγεται για ολους τους λογους που αναφέρθηκαν παραπανω. Χαρηκα πολυ για αυτη την εξέλιξη διοτι λύνει τα χερια του οποίου χομπιστα θελει να ξεκινήσει σωστα χωρις πολλα παρατράγουδα.

Προσοχη μονο στο καταστημα που επιλέγουμε και μεγαλη προσοχη στην αγορα βραχου απο αλλο χομπιστα. Θανάση το καταστημα που εχεις επιλέξει ειναι απο τα ενταξει :)

• Like 1

Να προσθέσω κατι που μου συζήτηθηκε σημερα, καθότι τα Σάββατο ειναι ημερα ενυδρειακη με οτι συνεπάγεται αυτο για την τσέπη μου.. :)

Σημερα έμαθα κατι που δεν γνώριζα και ειναι κατι που πρεπει να μοιραστεί σε ολους να το ξέρουμε. Σε σχεση με παλαιωτερα, ολα τα μαγαζια οταν λένε νεκρο βραχο, εννοούνε βραχο καθαρο και έτοιμο για χρήση με ενα απλο ξέπλυμα. φυσικα ετσι παραλαμβάνεται και για αυτο πληρώνεται, για την καθαρότητα του. Τα περισοτερα (και σωστα) μαγαζια δουλεύουν πια με αυτο το τροπο.

Τωρα οποίος δινει βραχο που εχει πεθάνει σαν νεκρο, ειναι λαθος να γινεται και πρεπει να αποφεύγεται για ολους τους λογους που αναφέρθηκαν παραπανω. Χαρηκα πολυ για αυτη την εξέλιξη διοτι λύνει τα χερια του οποίου χομπιστα θελει να ξεκινήσει σωστα χωρις πολλα παρατράγουδα.

Προσοχη μονο στο καταστημα που επιλέγουμε και μεγαλη προσοχη στην αγορα βραχου απο αλλο χομπιστα. Θανάση το καταστημα που εχεις επιλέξει ειναι απο τα ενταξει :)

πολυ καλη παρατηρηση και καλα εκανες που την μοιραστηκες μαζι μας....

οσο για το καταστημα που εχω διαλεξει...

πριν μερικα χρονια δεν ηξερα... δοκιμασα, αλλαξα, δοκιμασα αλλου... τελικα τα τελευταια χρονια ειναι το καταστημα μου για τα παντα!!!!!!!!!!! ειναι τρομερα καλο παιδι αι εχουμε γινει ποια και φιλοι!!!!!!!!! χαιρομαι πολυ που με στιριζει σε οτι χρειαστω... πολλες φορες δεν μετραει μονο η τιμη....!!!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...