takis_gt 19 Ιουλίου 2015 Author #51 Share 19 Ιουλίου 2015 Με τι ανεμιστήρες? Γιατί κι εγώ έξω τα έχω, χωρίς καθόλου σκιά και κρατάω θερμοκρασία στους 25, άνετα... (με 3 120αρια) 2 120αρια έχω Σάκη, αλλά ζορίζεται, φοβάμαι μήπως το νούφαρο κάνει τη ζημιά, πιάνει μεγάλο μέρος της επιφάνειας του νερού και αυτό εμποδίζει τον αέρα να χτυπάει πάνω στο νερό. Το χειμώνα θα βγει το νούφαρο γιατί τελικά αυτό είναι η αιτία των θανάτων που είχα , έχω βρει αρκετές φορές ψαράκια πάνω στο νούφαρο που ή τα έβαλα πάλι στο νερό ή πηδάγανε μόνα τους και έμπαιναν πάλι στο νερό, 5 όμως τελικά βρέθηκαν έξω από το ενυδρείο και τα έχασα, έτσι του χρόνου πιστεύω να είναι καλύτερα και από θέμα θερμοκρασίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 27 Ιουλίου 2015 Author #52 Share 27 Ιουλίου 2015 Το νούφαρο βγήκε και μπήκε στα χρυσόψαρα και στη θέση του έβαλα τις 2 ανούμπιες και το βολβίτη που είχα στα χρυσόψαρα, 'ήταν σε άθλια κατάσταση από τη καφέ/μαύρη άλγη και είχαν σταματήσει να αναπτύσσονται, μόλις τα έβαλα στα συννεφάκια τα σαλιγκάρια έπιασαν δουλειά, σε λίγες ώρες τα είχαν κάνει αγνώριστα, δε έμεινε ίχνος άλγης επάνω τους Επίσης αυτό το ενυδρείο απο χθες φιλοξενεί και τον μπόμπιρα http://www.aquazone.gr/forums/topic/100611-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 26 Σεπτεμβρίου 2015 Author #53 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Πριν 25 ημέρες εβγαλα όλα τα φυτα απο το ενυδρείο και αφου καθάρισα τα φυτά από τυχόν κίτρινα και χαλασμένα φύλλα τα φύτεψα πάλι και πριν λίγες ημέρες άνθισε και η ανουμπια Την είχα ξεγραμμένη, ήταν στα χρυσόψαρα και από τη καφε άλγη είχε σχεδόν καταστραφεί, αλλά πήρε τα πάνω της και άνθισε τα φυτά πήραν πάλι την ανιούσα , το ενυδρείο σήμερα είναι έτσι και ένα βιντεάκι Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2015 - takis_gt 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 30 Σεπτεμβρίου 2015 #54 Share 30 Σεπτεμβρίου 2015 Τάκη, μιλάμε για πολύυυυ σαλιγκάρι .... Για το ενυδρείο δεν έχω λόγια. Μου αρέσει πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 30 Σεπτεμβρίου 2015 Author #55 Share 30 Σεπτεμβρίου 2015 Τάκη, μιλάμε για πολύυυυ σαλιγκάρι .... Αυτα τα σαλιγκάρια μου κρατάνε το ενυδρείο πεντακάθαρο, εχω να καθαρίσω τα τζαμια απο το Πάσχα, και λάμπουν Για το ενυδρείο δεν έχω λόγια. Μου αρέσει πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 30 Σεπτεμβρίου 2015 #56 Share 30 Σεπτεμβρίου 2015 Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω και εγώ στα κριμπένσις... δεν ξέρω όμως αν θα γίνουν θύματα εκφοβισμού!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 30 Σεπτεμβρίου 2015 Author #57 Share 30 Σεπτεμβρίου 2015 Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω και εγώ στα κριμπένσις... δεν ξέρω όμως αν θα γίνουν θύματα εκφοβισμού!!! Δεν νομίζω να τα πειράξουν, αν είχες Παφεράκι ή Botia Clown θα σου έλεγα πως θα γινόντουσαν μεζες, αλλά με τα κριμπενσις δεν νομιζω πως θα πάθουν κατι Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasp 10 Οκτωβρίου 2015 #58 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Τι σαλιγκάρια είναι αυτά? Πώς τα λένε? Θέλω να βάλω και εγώ σε ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 10 Οκτωβρίου 2015 Author #59 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Τι σαλιγκάρια είναι αυτά? Πώς τα λένε? Θέλω να βάλω και εγώ σε ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα. Ramshorn είναι. Δεν θα τα συνιστουσα σε ενυδρείο με χρυσόψαρα, γιατι τα χρυσόψαρα τα τρωνε αλλά και όταν τα έβαλα στο δικό μου χρυσοψαραδικο , σφηνωσε ενα σαλιγκαρι στο στομα του black moor και το προλαβα στο τσακ, για αυτο τα εβγαλα ολα. Ειναι προτιμότερο να βρεις την αιτια της άλγης ή να μην ασχοληθείς, σε ενυδρείο με χρυσόψαρα τα φυτα και η άλγη έρχονται σε δευτερη μοιρα. Στο δικό μου χρυσοψαράδικο στAματησα να σχολούμαι με οτιδηποτε άλλο εκτος απο τα γομαράκια μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 10 Οκτωβρίου 2015 #60 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Απλά να πω ότι τα δικά μου κριμπς (p. sacrimontis) τα είχαν ρημάξει τα σαλιγκάρια! Βέβαια δεν ήταν τα κοινά κριμπένσις, αλλά ήταν και άγρια πιασμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 22 Νοεμβρίου 2015 Author #61 Share 22 Νοεμβρίου 2015 (edited) Και αυτο το ενυδρείο υπό το φως του Ήλιου πλέον και εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/97965-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CF%8C%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF/page-6#entry1077230 Έγινε επεξεργασία 22 Νοεμβρίου 2015 - takis_gt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 2 Δεκεμβρίου 2015 Author #62 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Εβαλα και φέτος τα 2α τζάμια και το dow όπως και πέρσι.Άντε καλό μας Χειμώνα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 2 Δεκεμβρίου 2015 #63 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Σωστός!!! Κάνανε δουλειά περυσι με τις χαμηλές θερμοκρασίες τα dow ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 2 Δεκεμβρίου 2015 Author #64 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Το dow είναι μόνο στο φιλτρο,οι υπόλοιπες πλευρες είναι τα 2πλα τζαμια, αλλά γενικά όλο αυτο έκανε δουλειά Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 2 Δεκεμβρίου 2015 #65 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Κατώτερη θερμοκρασία που μέτρησες ? σκέφτομαι να κάνω κάτι τέτοιο στο δικό μου που είναι βέβαια σε εσωτερικό χώρο αλλά επειδή λείπω πολλές ώρες γίνεται ψυγείο το σπίτι...να βάλω dow δηλαδή περιμετρικά και όταν πάω σπίτι να το βγάζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 2 Δεκεμβρίου 2015 Author #66 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Εξωτερική θερμοκρασία περσι εφτασε τους 0 , αλλα στο ενυδρείο έχω STC με θερμαντήρα και το είχα κατεβάσει μεχρι τους 16, φετος πάω για 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #67 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Τελικά αυτο το ενυδρείο έχει τον καλύτερο φωτισμό που μπορεί να υπάρξει,ακόμα και η egeria densa κοκκίνησε απο το φως του Ήλιου, αυτο δεν το έχω ξαναδεί και ουτε ήξερα πως η egeria κοκκινήζει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 19 Δεκεμβρίου 2015 #68 Share 19 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Τι λες τωρα!! Έγινε επεξεργασία 19 Δεκεμβρίου 2015 - paul.asty Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 3 Ιανουαρίου 2016 Author #69 Share 3 Ιανουαρίου 2016 Ξέρω πως όλοι αυτή τη περίοδο μιλάτε για θερμαντήρες και πως θα κρατάτε τη θερμοκρασία ψηλά να μη παγώσουν τα ψαράκια σας, και στα 2 δικά μου ενυδρεία στη ταράτσα ανάβουν τα ανεμιστηράκια Τη πρωτοχρονιά το βράδυ η θερμοκρασία εδώ στο Κερατσίνι έφτασε τους 3 βαθμούς από όσο είδα, και το πρωί που ανέβηκα στη ταράτσα να ταΐσω βρήκα πάγο όπου υπήρχε νερό, στα συννεφάκια όμως είχαν πάρει μπρος τα ανεμιστηράκια, είχε βγει Ήλιος και το ενυδρείο ανέβασε 16 βαθμούς ενώ ο STC είναι στους 14,5Και σήμερα παρόλο που ψιχαλίζει και είχε συννεφιά αλλά τώρα έχει 13 βαθμούς , τα ανεμιστηράκια μέχρι πριν λίγο δούλευαν και σε αυτό αλλά και στο ξύλινο δίπλα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Ιανουαρίου 2016 #70 Share 3 Ιανουαρίου 2016 Εκαστος στο ειδος του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος