takis_gt 20 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Γενική κατηγορία ενυδρείουΚρύου νερού εξωτερικού χώρου Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 40 Χ 40 Χ 40Συνολικά Λίτρα: 55 λίτρα περίπουSump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά: 1 Νούφαρο, λευκοκεφάλα και ότι περισσεύει από το τροπικόΨάρια: 12-13 White Cloud Mountain minnowΆλλα είδη: Σαλιγκάρια Physa & ramshorn Διακοσμητικά υλικάΦόντο: ΔιαμπερέςΠέτρες: BότσαλαΞύλα:Άλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:Βυθός: Μπεζ ψιλό χαλίκιΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Φυσικός φωτισμόςΔιάρκεια φωτισμού: Φυσικός φωτισμόςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: DIY εξωτερικό κρεμαστό πλάτης τύπου Sump με σφουγγάρια , ενυδρειακό βαμβάκι , 5-6 λίτρα ελαφρόπετρα, 1 λίτρο siporax ,1 αντλία Cisse 800 L/HΘέρμανση/ Ψύξη: Υπάρχει STC-1000 με θερμαντήρα 100 W και 1 Aνεμιστηράκι 12Oαρι 12VΛίπανση:Παροχή CO2:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή: Φυαλαράκι για μικρά ψαράκια , μικρά pellet, grindalΠαράμετροιpH: 8Γενική σκληρότητα (GH): 9Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): <=5 Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): ανάλογα την εποχή, τώρα Φθινόπωρο είναι στους 20 με σκοπό αυτό το χειμώνα να κατέβει στους 14-15, το καλοκαίρι μέγιστο 25 αλλά ανεβαίνει και στους 27ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 30 Λίτρα την εβδομάδαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: Από οικιακό φίλτρο άνθρακα και λίγο ζέσταμα όταν είναι απαραίτητοΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Πως είναι το ενυδρείο τώρα Αυτό είναι το 1ο ενυδρείο που ασχολήθηκα. Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2012 όταν ένας φίλος μου χάρισε 1 νούφαρο για το ταρατσόκηπο μου. Στην αρχή έφτιαξα τη γυάλα σε ένα φίλο τζαμά και μπήκε το νούφαρο. Μετά μου πετάξανε την ιδέα να βάλω και κανα χρυσόψαρο μέσα. Αυτό ήταν, έφαγα κόλλημα. Φυσικά τότε άρχισαν και τα ΠΟΛΛΑ και τα ΜΕΓΑΛΑ λάθη. Ξεκίνησα με 2 χρυσόψαρα και έφτασα να έχω 10 χρυσόψαρα, 2 pleco, 4 chinese algae eater και καμιά 12αρια Gappy. Με τις μεγάλες ζέστες άρχισα να χάνω τα gappy, κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά, γιατί δεν πέθαιναν αλλά τα έβρισκα έξω από το ενυδρείο ή ψόφια πάνω στα φύλλα του νούφαρου. Τότε ασχολήθηκα να ψάχνω στο internet και άρχισα να διαβάζω γενικότερα και έμαθα κάτι λίγα πραγματάκια. Το ενυδρείο πλέον έχει πάρει αυτή τη μορφή Μετά έτσι Την επόμενη χρονιά με το νέο του φίλτρο έτσι Και αφού έφυγαν τα χρυσόψαρα και πήγαν εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/97965-iyeeii-nooioeanuaeeei-oaa-oanaoouecdhi/ πήρε τη σημερινή του μορφή Τους χειμώνες το κλείνω με dow και έτσι έχω αρκετή οικονομία στο ρεύμα Υπάρχει κοντρόλερ STC-1000 Και 2 καπάκια , Το καλοκαιρινό με τον ανεμιστήρα Και από πάνω μπαίνει το χειμερινό για να το προστατέψει από βροχές αλλά και απώλειες θερμοκρασίας Για το επόμενο καλοκαίρι σκέφτομαι να φτιάξω ένα νέο καπάκι , πιο βολικό (σαν του ξύλινου σε μικρογραφία) και να του βάλω φωτισμό με led (μου άρεσε ο φωτισμός στο ξύλινο που είναι δίπλα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 20 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Τώρα μένει να κάνεις και την παρουσίαση του 130λιτρου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 20 Νοεμβρίου 2014 Author #3 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Τώρα μένει να κάνεις και την παρουσίαση του 130λιτρου! :) Η επόμενη παρουσίαση 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 20 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Το ενυδρειο ηταν ομορφο σε ολα τα σταδια του! Εκει με τα νουφαρα νομιζω πιο ομορφο απ ολα! Και τωρα ειναι ομορφο αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο το διακοσμητικο εκει με τις πετρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 20 Νοεμβρίου 2014 Author #5 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Το ενυδρειο ηταν ομορφο σε ολα τα σταδια του! Εκει με τα νουφαρα νομιζω πιο ομορφο απ ολα! Και τωρα ειναι ομορφο αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο το διακοσμητικο εκει με τις πετρες! Είναι η γλάστρα που είναι το νούφαρο. Πήρα μια γλάστρα για υδρόφυλα φυτά (αυτη με τις πολλές τρύπες) την έκανα πιο κοντή, κόλλησα βότσαλα εξωτερικά με ενυδριακή σιλικόνη, την γέμισα με χώμα και έβαλα το νούφαρο, πρόσθεσα άμμο απο το ενυδρείο και βότσαλα για να μη μπορούν την σκάψουν τα χρυσόψαρα που υπήρχαν και την έβαλα στη μεση του ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 20 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Ωραιο φιλακι μπραβο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 26 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 26 Νοεμβρίου 2014 Πανεμορφο και αυτο παντως τα καπακια ειναι φοβερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 27 Νοεμβρίου 2014 #8 Share 27 Νοεμβρίου 2014 πολυ ομορφο, μπραβο σου!!!!! :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 28 Νοεμβρίου 2014 Author #9 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Πανεμορφο και αυτο πολυ ομορφο, μπραβο σου!!!!! :thumbsu: παντως τα καπακια ειναι φοβερα Θέλω να φτιάξω ένα καινούριο για να έχω μόνο ένα καπάκι γιατι δεν βολεύει να φυλάω το 2ο όταν δουλεύει το ανεμιστηράκι, ασε που το 2ο μου το έχει πάρει ο αερας κανα 2 φορες και βάζω πέτρες επάνω Θέλω νια φτιάξω ένα καπάκι με 2 μικρότερα επάνω , ένα μικρότερο καπάκι γαι 2 ανεμιστηράκια , και ένα για να ταίζω ,αλλαγές νερού και έξοδος του αερα απο τα ανεμιστηράκια, και θα βάλω και φωτα, κάτι σαν του ξύλινου σε μικρότερο μέγεθος που είναι πολύ βολικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 28 Νοεμβρίου 2014 #10 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Ποτε ειπαμε ερχομαστε στον κηπο για καφεδακι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 28 Νοεμβρίου 2014 Author #11 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Ποτε ειπαμε ερχομαστε στον κηπο για καφεδακι; Όταν καλοκαιριάσει όποτε θέλετε , από Απρίλη δηλαδή και μετά, εκτός και φέρεται τη χειμερινή σας στολή , ομπρέλες κλπ γιατί και θέλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 28 Νοεμβρίου 2014 Author #12 Share 28 Νοεμβρίου 2014 Η θερμοκρασία έπεσε αισθητά πλέον και ο Χειμώνας ήρθε για τα καλά, και για να μη κάνω συνέταιρο τη ΔΕΗ σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μειώσω τις απώλειες θερμοκρασίας του συγκεκριμένου ενυδρείου, μπορεί τα ψαράκια να είναι κρύου νερού αλλά οι θερμοκρασίες του χειμώνα είναι ιδιαίτερα χαμηλές για αυτά , και επιπλέον υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις ημέρα με νύχτα και αυτό φοβάμαι πως μπορεί να είναι καταστροφικό. Είχα κάτι παλιά τζάμια (από μια προσπάθεια να ξεκολλήσω διπλά τζάμια), έκοψα 3 κομμάτια και κόλλησα περιφερειακά DOW. τα προσάρμοσα στις 3 πλευρές του ενυδρείου , και στη 4η πλευρά έβαλα το DOW που βάζω κάθε χειμώνα και να το αποτέλεσμα Πιστεύω με αυτό το τρόπο να μειώσω απώλειες θερμοκρασίες χωρίς να μειώσω το φυσικό φωτισμό, και έτσι και τα ψάρια αλλά και τα φυτά να είναι καλύτερα , και να μπορώ να δω και εγώ τι γίνεται μέσα στο ενυδρείο αυτή τη περίοδο. Φυσικά θέλει μια παρακολούθηση , όπως όλα τα ενυδρεία, γιατί πριν λίγες ημέρες, 8:30 το πρωί που πήγα να τα ταΐσω είχε βγει ήλιος , και παρόλο που είχαμε 12 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία , το ενυδρείο είχε ανεβάσει 20+ και είχαν μπρος τα ανεμιστηράκια, προφανώς τα "διπλά" αυτά τζάμια άφηναν το φως του ήλιου να μπαίνει αλλά αφού μείωσαν τις απώλειες λειτούργησε σαν θερμοκήπιο, βλέπω το καταχείμωνο με κανα 5αρι βαθμούς θερμοκρασία να δουλεύουν τα ανεμιστηράκια αν έχει καμιά καλή λιακάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 30 Νοεμβρίου 2014 #13 Share 30 Νοεμβρίου 2014 Ενταξει!! ποιος αλλος θα το σκεφτοταν αυτο πολυ καλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Απριλίου 2015 Author #14 Share 15 Απριλίου 2015 Εφτιαξα νέο καπάκι για αυτό το ενυδρείο Εβγαλα και τα 2α τζάμια και καθάρισα την άλγη Πρόσθεσα και φώτα στο νέο καπάκι Και επιτέλους με το δικό τους φωτιστισμό Εκανα μια μικρή μετατροπή, έβγαλα 2 άσπρες πλακέτες και έβαλα 1 μπλε και 1 κόκκινη, το φως είναι ελαφρά χαμηλότερο, μάλλον είναι καλύτερα έτσι Και ένα βιντεάκι https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MB4h0G_LEqI 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 15 Απριλίου 2015 #15 Share 15 Απριλίου 2015 Πανέμορφο και καταπράσινο ενυδρείο! Αλλά πες μου σε παρακαλώ, όταν το καλοκαίρι πιάνει έξω θερμοκρασία 35+ εσύ πως καταφέρνεις να την κρατάς μέχρι 27; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Απριλίου 2015 Author #16 Share 15 Απριλίου 2015 Το προηγούμενο καλοκαιρι με ένα ανεμιστηρακι 12αρι, τώρα έβαλα 2 ανεμιστηρακια 12αρια και βελτίωσα το καπάκι. Ο ηλιος δεν το χτυπάει το καλοκαιρι, υπάρχουν τέντες από πάνω του Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 15 Απριλίου 2015 #17 Share 15 Απριλίου 2015 Δεν ήξερα πως μπορούν τα ανεμιστηράκια να ρίξουν τόσο πολύ την θερμοκρασία! Από εξάτμιση πως πάει; Πόσο νερό συμπληρώνεις και κάθε πότε; .............. ψήνομαι για τα ψαράκια....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Απριλίου 2015 Author #18 Share 15 Απριλίου 2015 Ναι, από εξάτμιση υπάρχει, δεν θυμάμαι τώρα ποσο ακριβώς βάζω , κανα 5λιτρο την εβδομάδα το θέλουν. Επειδή έχω δίπλα στο χρυσοψαράδικο οικιακό φίλτρο άνθρακα, πετάω το λάστιχο μέσα και συμπληρώνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 15 Απριλίου 2015 #19 Share 15 Απριλίου 2015 Πάρε και 5 αστεράκια για το όμορφο θέμα σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Απριλίου 2015 Author #20 Share 15 Απριλίου 2015 Πάρε και 5 αστεράκια για το όμορφο θέμα σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 16 Απριλίου 2015 #21 Share 16 Απριλίου 2015 πολυ ωραιο μπραβο.και εγω που νομιζα οτι ποιανουν τα χερια μου.οτι και να πουμε για αυτα που φτιαχνεισ θα ειναι λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 16 Απριλίου 2015 Author #22 Share 16 Απριλίου 2015 πολυ ωραιο μπραβο.και εγω που νομιζα οτι ποιανουν τα χερια μου.οτι και να πουμε για αυτα που φτιαχνεισ θα ειναι λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 10 Μαίου 2015 Author #23 Share 10 Μαίου 2015 Update 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 22 Μαίου 2015 Author #24 Share 22 Μαίου 2015 Το πρώτο φύλλο του νούφαρου είναι πλεον στην επιφάνεια το επόμενο ανεβαίνει ακάθεκτο και υπάρχουν καμια 10αρια μικρά ανεπτυγμένα αλλά δεν έχουν ανέβει στην επιφάνεια 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 23 Μαίου 2015 Author #25 Share 23 Μαίου 2015 Και μια που άνοιξα το καπάκι να κάνω αλλαγή νερού έβγαλα 2 φωτογραφίες από πάνω 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος