xristosan1974 20 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Bacopa Caroliniana Ceratophyllum_Demersum Cryptocorine Wendtii ΒrownHygrophila Polysperma Lobelia Cardinalis 'Mini' Ludwigia Repens 'Rubin' nymphaea lotus red pistia stratiotes Απο αυτα τα φυτα πιο ειναι καταλληλο για χρυσοψαρα?? Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 20 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Νομιζω κανενα για τον λογο οτι θα τα φανε. Ισως να μην πειραξουν το κερατοφυλλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 20 Νοεμβρίου 2014 #3 Share 20 Νοεμβρίου 2014 θα πειραξουν λογικα το κερατοφυλλο (αναλογα το ειδος και μεγεθος) απο αυτα που εγραψες οι κρυπτοκορινες δεν θα εχουν προβλημα και καλυτερα να πηγαινες σε hygrophila corymbosa... τα υπολλοιπα δεν θα την παλεψουν λογικα. απο κει και περα ως ασφαλεστερα, θα μπορουσες να βαλεις ανουμπιες, καποιον εχινοδωρο, java fern 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 20 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Πάντως τα δικά μου χρυσόψαρα, όλα αυτά, ακόμα και τις κρυπτοκορίνες, θα τα είχαν αποτελειώσει σε κανα 2 ημέρες. Εξαρτάται από τα ψάρια και από το πως θα τη δούνε , μπορεί να μη τα πειράξουν αλλά ξαφνικά να τους τη δώσει και να αρχίσουν να μασουλάνε. Να σκεφτείς πως τα δικά μου κόψανε και κομμάτια από την ανουμπια, μασουλάγανε τις βαλισνέρειες και επειδή μάλλον δεν τους άρεσε, τις ξεριζώνανε και φάγανε τις ρίζες, το νούφαρο δε, το τσακίζανε, φέτος φάγανε τα βλαστάρια και δεν άνθισε, άρα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η αλήθεια είναι όμως πως αν τακτικά τα ταΐζεις λίγο πρασινάδα , μειώνονται οι πιθανότητες να στα φάνε, όχι απαραίτητα μόνο αρακά, μη τα πιάσει και "τσερλιο" που λένε και στο χωριό μου, και σπιρουλίνα και γενικά φυτικές τροφές 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 20 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 20 Νοεμβρίου 2014 σωστα, γι αυτο αναφερω αναλογα το ειδος και το μεγεθος.. αλλα και τον χαρακτηρα του ψαριου. τα χρυσοψαρα με μονη ουρα σε μεγαλο μεγεθος, συνηθως δεν αφηνουν τιποτα ορθιο, εκτος ισως απο ανουμπιες.. α! και bolbitis μπαινει με χρυσοψαρα..αρκετα σκληρο φυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 20 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Πολύ δύσκολο να την παλέψει φυτό με τα χρυσόψαρα.Ισως όπως είπαν τα παιδια,οι ανούμπιες.Τα δικά μου τρώνε το κερατόφυλλο σιγα σιγα,η ανούμπια την εχει γλυτώσει 1 χρόνο.Βέβαια σε άλλα ενυδρεία δεν την γλύτωσε,μιας και τα μικρά ακόμη,έτρωγαν τα φρέσκα φύλλα. Δοκίμασε πάντως,δεν έχεις να χάσεις κάτι.Στην χειρότερη θα ταίσεις τα ψάρια λιγο πρασινάδα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 20 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Πάντως τα δικά μου χρυσόψαρα, όλα αυτά, ακόμα και τις κρυπτοκορίνες, θα τα είχαν αποτελειώσει σε κανα 2 ημέρες. Εξαρτάται από τα ψάρια και από το πως θα τη δούνε , μπορεί να μη τα πειράξουν αλλά ξαφνικά να τους τη δώσει και να αρχίσουν να μασουλάνε. Να σκεφτείς πως τα δικά μου κόψανε και κομμάτια από την ανουμπια, μασουλάγανε τις βαλισνέρειες και επειδή μάλλον δεν τους άρεσε, τις ξεριζώνανε και φάγανε τις ρίζες, το νούφαρο δε, το τσακίζανε, φέτος φάγανε τα βλαστάρια και δεν άνθισε, άρα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η αλήθεια είναι όμως πως αν τακτικά τα ταΐζεις λίγο πρασινάδα , μειώνονται οι πιθανότητες να στα φάνε, όχι απαραίτητα μόνο αρακά, μη τα πιάσει και "τσερλιο" που λένε και στο χωριό μου, και σπιρουλίνα και γενικά φυτικές τροφές Τα δικά σου δεν είναι χρυσόψαρα, είναι κανίβαλοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 20 Νοεμβρίου 2014 #8 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Τα δικά σου δεν είναι χρυσόψαρα, είναι κανίβαλοι! Ειναι φαγανά τα μωρά μου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 21 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 21 Νοεμβρίου 2014 Πολύ δύσκολο να την παλέψει φυτό με τα χρυσόψαρα.Ισως όπως είπαν τα παιδια,οι ανούμπιες.Τα δικά μου τρώνε το κερατόφυλλο σιγα σιγα,η ανούμπια την εχει γλυτώσει 1 χρόνο.Βέβαια σε άλλα ενυδρεία δεν την γλύτωσε,μιας και τα μικρά ακόμη,έτρωγαν τα φρέσκα φύλλα. Δοκίμασε πάντως,δεν έχεις να χάσεις κάτι.Στην χειρότερη θα ταίσεις τα ψάρια λιγο πρασινάδα... Συμφωνώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος