takis_gt 19 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Γενική κατηγορία ενυδρείουΚρύου νερού (Χρυσοψαράδικο)Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 128 Χ 50 Χ 50 (εσωτερικές διαστάσεις)Συνολικά Λίτρα: 280 λίτρα περίπουSump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά: 2 Ανούμπιες και περιφερειακά βαλισνέρειεςΨάρια: 2 Commet , 1 Veiltail και 2 black moor (και προσωρινά άλλα 2 Commet μικρά σε μέγεθος σε σχέση με την ηλικία τους από ένα φίλο που τα είχε σε 30αρι)Άλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο: ΆλγηΠέτρες: 2 πετρούλες με δεμένες ανούμπιεςΞύλα:Άλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:Βυθός: Μαύρη χαλαζιακή (ή βαλσατική) άμμοςΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Φυσικός φωτισμός και DIY LedΔιάρκεια φωτισμού: φωτισμός και τα Led 18:00 με 21:00Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: DIY εσωτερικό πλάτης τύπου Sump με αεραντλία & Κ1, σφουγγάρια , ενυδρειακό βαμβάκι , 8 λίτρα ελαφρόπετρα, 2 αντλίες 1 Cisse 800 L/H και 1 SUN-SUN 600 L/HΘέρμανση/ Ψύξη: STC-1000 με έναν θερμαντήρα στα 300 W και ένα βοηθητικό στα 150 W και 3 ανεμιστηράκια 12Volt 120αριαΛίπανση:Παροχή CO2:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Αυτόματη διαδικασία καθημερινής προσθήκης 50 λίτρων περίπου νερού με υπερχείλιση , και το νερό που φεύγει πάει σε σύστημα ανακύκλωσης για πότισμα του ταρατσόκηπου Διατροφή: Ποικιλία τροφών με φυλαράκια, βυθιζόμενα πελετ, γαιοσκώληκες και DIYΠαράμετροιpH: 8Γενική σκληρότητα (GH): 9Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): >= 10 < 20 Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): ανάλογα την εποχή, τώρα Φθινόπωρο είναι στους 20 με σκοπό αυτό το Χειμώνα να κατέβει στους 17-18, το Καλοκαίρι μέγιστο 25ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: καθημερινή προσθήκη 50 λίτρων περίπου νερού (ανάλογα την εποχή) από φίλτρο άνθρακαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα:Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sdTyp7IWazc https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=77g4HWWkI48 Για σας, είμαι ο Τάκης από Κερατσίνι, σχετικά νέος στο χόμπι (2,5 χρόνια περίπου) και αυτό είναι το 4ο ενυδρείο που έχω στήσει . Το συγκεκριμένο ενυδρείο είναι ξύλινο DIY, έκανα ένα μήνα σχεδόν να το φτιάξω και βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, συγκεκριμένα σε ταρατσόκηπο. Προσπάθησα να το φτιάξω έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σωστά στις δύσκολες καιρικές συνθήκες (ζέστη κρύο βροχή). Τα ψάρια μπήκαν στις αρχές Αυγούστου, πριν τα είχα δίπλα σε άλλο πολύ μικρότερο ενυδρείο για 2,5 χρόνια (τα λάθη του αρχάριου) , και αφού έχασα 2 , χάρισα 4 , κατάφερα για τα άλλα 4 να φτιάξω ένα σχετικά καλό χώρο. Να σημειώσω πως αλλαγές νερού δεν κάνω με το γνωστό τρόπο , αλλά χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό χρονοδιακόπτη, μια ηλεκτρομαγνητική πλυντηρίου ρούχων και ενός οικιακού φίλτρου άνθρακα (για 35.000 λίτρα νερού) , κάνω καθημερινές προσθήκες νερού , 6 λεπτά το πρωί στις 08:00 και 8 λεπτά το απόγευμα στις 19:00 , με 4 λίτρα/λεπτό, υπάρχει υπερχείλιση που το νερό φεύγει και πάει σε ένα σύστημα ανακύκλωσης για το πότισμα του ταρατσόκηπου. Το μικρό ruykin που φαίνεται στις φωτογραφίες και στο βίντεο ήταν καινούριος κάτοικος και δυστυχώς μετά από 1,5 μήνα που το πήρα το έχασα. Το μεγάλο μου χρυσόψαρο γύρω στα μέσα Οκτώβρη ήταν 25 εκατοστά με την ουρά, 18 εκατοστά χωρίς την ουρά και 181 γραμμάρια. Και μια άποψη του ταρατσόκηπου που βρίσκεται το ενυδρείο Και εδώ με το πρώτο ενυδρείο που ασχολήθηκα Τάκης 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 19 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Καλως τον Τακη με τα ωραια του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Νοεμβρίου 2014 #3 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Πολυ ομορφο! Μπραβο σου! Εχεις φτιαξει ωραια κατασταση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 19 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Γειά σου Τάκη με τις ομορφιές σου!!!! Για βάλε και την όλη κατασκευή του Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 19 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Καλωσορισες φιλε Τακη και μπραβο για το ενυδρειο και την βεραντα σου,να'σαι καλα να τα χαιρεσαι και να μας δινεις φωτογραφιες γιατι ειναι γνωστο οτι εμεις εδω ειμαστε ματακιδες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 19 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 19 Νοεμβρίου 2014 καλωσόρισες Τακη φοβερά πράγματα εχεις κανει μπράβο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 19 Νοεμβρίου 2014 Author #7 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά Για βάλε και την όλη κατασκευή του Θα την βάλω Σταμάτη, να μαζέψω λίγο τις φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 19 Νοεμβρίου 2014 #8 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά Θα την βάλω Σταμάτη, να μαζέψω λίγο τις φωτογραφίες Αναμεμουμε..!!! Τι κοστος ειχε η κατασκευη αν επιτρεπεται??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 19 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Καλως ήρθες φίλε Τάκη, να είσαι καλά να χαίρεσαι τα όμορφα ψαράκια σου και την φοβερή κατάσταση που έχεις φτιάξει. Πρέπει να είσαι φοβερός "πατεντιάρης" χαχαχαχα πλάκα πλάκα είναι φοβερό χάρισμα να μπορείς να φτιάχνεις ότι γουστάρεις DIY. Εγώ δεν το έχω και πάρα πολύ, παρότι κάνω τις προσπάθειές μου... Αναμένουμε λεπτομέρειες από την κατασκευή, θα έχει πολλύ ενδιαφέρον. Το καλοκαίρι πως κρατάς τη θερμοκρασία στους 25, έχεις κάποιο σύστημα ψήξης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 19 Νοεμβρίου 2014 Author #10 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Αναμεμουμε..!!! Τι κοστος ειχε η κατασκευη αν επιτρεπεται??? Ολη η κατασκευή κόστισε 300-350 Ευρώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 19 Νοεμβρίου 2014 Author #11 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Και η κατασκευή του ενυδρείου εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/97967-eaoaoeaaoth-iyeeiio-aaioaenaassio-aaiuoaaneeiy-thnio/?p=997580 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 19 Νοεμβρίου 2014 #12 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Τέλειο!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 19 Νοεμβρίου 2014 Author #13 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά Καλως ήρθες φίλε Τάκη, να είσαι καλά να χαίρεσαι τα όμορφα ψαράκια σου και την φοβερή κατάσταση που έχεις φτιάξει. Πρέπει να είσαι φοβερός "πατεντιάρης" χαχαχαχα πλάκα πλάκα είναι φοβερό χάρισμα να μπορείς να φτιάχνεις ότι γουστάρεις DIY. Εγώ δεν το έχω και πάρα πολύ, παρότι κάνω τις προσπάθειές μου... Αναμένουμε λεπτομέρειες από την κατασκευή, θα έχει πολλύ ενδιαφέρον. Το καλοκαίρι πως κρατάς τη θερμοκρασία στους 25, έχεις κάποιο σύστημα ψήξης; Κανένα κόλπο, 3 ανεμιστηράκια 120αρια. αλλά αυτό είναι το καλό του ξύλινου, μονώνει πολύ καλά από την εξωτερική θερμοκρασία, και εγώ το καλοκαίρι δεν το πίστευα πως κατέβασε 12+ βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 19 Νοεμβρίου 2014 #14 Share 19 Νοεμβρίου 2014 καλως τον κι απε δω Γεια σου ρε Τακη με τις ψαρουκλες σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 19 Νοεμβρίου 2014 Author #15 Share 19 Νοεμβρίου 2014 καλως τον κι απε δω Γεια σου ρε Τακη με τις ψαρουκλες σου!!! Για σου βρε Γιάνναρε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartan 19 Νοεμβρίου 2014 #16 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Πολύ όμορφο και ταιριάζει τέλεια με το περιβάλλον γύρω του!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 19 Νοεμβρίου 2014 #17 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Παραααα πολυυυυ ωραιοοοοο Συγχαρητηρια φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 19 Νοεμβρίου 2014 Author #18 Share 19 Νοεμβρίου 2014 (edited) Ευχαριστώ παιδιά Έγινε επεξεργασία 19 Νοεμβρίου 2014 - takis_gt Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 19 Νοεμβρίου 2014 #19 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Όταν λες παιδιά... συμπεριλαμβάνεις κι εμένα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 19 Νοεμβρίου 2014 Author #20 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Όταν λες παιδιά... συμπεριλαμβάνεις κι εμένα; Παιδί είσαι και εσύ :bleh: αφου παίζεις με σπαθιά και δεν πας να παίξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 19 Νοεμβρίου 2014 #21 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 19 Νοεμβρίου 2014 #22 Share 19 Νοεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες! είναι πολύ όμορφο να χαίρεσαι τα ψαράκια σου Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 23 Νοεμβρίου 2014 Author #23 Share 23 Νοεμβρίου 2014 Ενα update μετά από ένα καλο καθάρισμα, καθαρίστηκε το τζάμι και οι ανούμπιες από άλγη.Ο ασπρούλης έχει αρχίσει να γίνεται έντονα πορτοκαλοκίτρινος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 24 Νοεμβρίου 2014 #24 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Ο ασπρουλης ειναι πανεμορφος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 25 Νοεμβρίου 2014 #25 Share 25 Νοεμβρίου 2014 Μεγάλη διαφορά η αλλαγή του ενυδρείου ε Τάκη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος