Jump to content

Τροφή Και Διάρκεια Συντήρησης

Recommended Posts

Καλησπέρα

Θα ήθελα να ρωτήσω, από τη στιγμή που ανοίξω μια τροφή flakes σε πόσο καιρό πρέπει να την χρησιμοποιήσω? Η τροφή παραμένει στο κουτί της το οποίο είναι κλειστό και σε θερμοκρασια δωματίου μακρυά από τον ήλιο

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τα ψάρια?

Δεν μιλάω για την ημερομηνία λήξης, αλλά για πόσο καιρό μπορώ να την χρησιμοποιήσω από την στιγμή που θα ανοιχτεί

3 μηνες περιπου.

Μετα την εκθεση τους στον αερα και στο φως, αρχιζουν και χανονται βιταμινες και χωρις βιταμινες δεν γινεται μεταβολισμος των θρεπτικων ουσιων στον οργανισμο.

Μετα πρεπει με καποιο τροπο να προστιθονται βιταμινες στην τροφη, αλλα και σε συγκεκριμενη ποσοτητα (μου ειναι αγνωστο ποσο) αφου και η υπερβιταμινωση εχει αρνητικα αποτελεσματα οσο και η αβιταμινωση.

Απο ενα σημειο και μετα φυσικα χαλανε και χανεται και η οσμη τους και η γευση τους.

Προσωπικα δεν τις πεταω μετα το 3μηνο.Ταιζω κανονικα για παρα πολυ καιρο χωρις κανενα απολυτος προβλημα για τα ψαρια μου.

Θεωρω υπερβολικο να πεταξω μια τροφη που ανοιξα πριν 3 μηνες και ειναι και γεματη...γιατι μεσα σε 3 μηνες ουτε μεχρι το μισο δεν εχει προλαβει να φτασει.

• Like 1

Έπλα έχω μια τροφή που πηρα σε μεγάλη ποσότητα, την έχω ήδη 4μηνες γιαυτό και ρωτάω αν έχει θέμα, βέβαια την σφραγίδα κάθε φορά με ζελοφαν για να μην περνάει αερας

Μου εχουν πει για 6 μηνες. Οχι οτι χαλαει μετα αλλα χανει τις οποιες βιταμινες. Γινεται αχυρο δλδ :)

Έπλα έχω μια τροφή που πηρα σε μεγάλη ποσότητα, την έχω ήδη 4μηνες γιαυτό και ρωτάω αν έχει θέμα, βέβαια την σφραγίδα κάθε φορά με ζελοφαν για να μην περνάει αερας

Εχει περασει ηδη ο αερας οταν την ανοιξες και μπαινει και καθε φορα που την ανοιγεις να ταισεις.

ΟΙ δικες μου παρατηρησεις ειναι οτι οταν ταιζω τροφες που εχουν ανοιχτει φρεσκες βλεπω καλυτερα χρωματα, λαμψη, ορεξη, αναπαραγωγικες διαδικασιες κλπ.

Επισης, οταν ενα καιρο ταιζα γαριδες με τροφες που ειχαν περισσεψει απο αλλα ενυδρεις (ειχε περασει 3-4 μηνες δλδ απο το ανοιγμα), σταματησαν να αναπαραγονται.

Με το που ανοιξα καινουριο κουτι, γεμισε το ενυδρειο. Συμπτωση?

Έγινε επεξεργασία - Jimi

Εχει περασει ηδη ο αερας οταν την ανοιξες και μπαινει και καθε φορα που την ανοιγεις να ταισεις.

ΟΙ δικες μου παρατηρησεις ειναι οτι οταν ταιζω τροφες που εχουν ανοιχτει φρεσκες βλεπω καλυτερα χρωματα, λαμψη, ορεξη, αναπαραγωγικες διαδικασιες κλπ.

Επισης, οταν ενα καιρο ταιζα γαριδες με τροφες που ειχαν περισσεψει απο αλλα ενυδρεις (ειχε πρασει 3-4 μηνες δλδ απο το ανοιγμα), σταματησαν να αναπαραγονται.

Με το που ανοιξα καινουριο κουτι, γεμισε το ενυδρειο. Συμπτωση?

Μαλλον..γιατι εγω δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο..οι δικες μου αναπαραγωνται μια χαρα και τρωνε οτι πεφτει απο αυτες που ταιζω τα ψαρια μου και ειναι ανοιχτες πανω απο 8 μηνες..

Θα εχεις αρκετες αλγες.

Δεν εχω καθολου αλγη φιλε μου.Τρωνε οτι πεφτει απο τα ψαρια μου.

ειδα το βιντεο, αλλα η αληθεια ειναι οτι μονο τα μισα καταλαβα

Η αληθεια ειναι οτι περνουμε συνηθως μικρα κουτια αναλογα για το τη θελουμε να ταισουμε.

Στην προκοιμενη περιπτωση αν εχουμε μια τροφη για αρκετο διαστημα την ανακατευουμε με μια αλλη ποιο φρεσκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...