Κωστας Τ 17 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 17 Νοεμβρίου 2014 καλησπερα σε ολους. μιας και το μικροβιο της θαλασσας δεν αποβαλλεται ευκολα λεω να ξανα(μανα) κανω μια αποπειρα να στησω ενα ενυδρειο με πιο ορθολογικο τροπο αυτη τη φορα. ανοιγω το θεμα για δουμε παρεα τι μπορει να προκυψει. εδω θα ανεβαζω φωτο απο την πορεια των εργασιων. στη παρουσα φαση υπαρχει το ενυδρειο(anubias A1500) 450 λιτρα με τη εργοστασιακη βαση. λεω αυτη τη φορα να κανω σαμπ μιας και στα προηγουμενα ενυδρεια δεν ειχα. οποτε η εργοστασιακη βαση φευγει απο το καδρο και θα φτιαχτει μεταλλικη βαση για να μπει το σαμπ μεσα. ο βραχος θα ξεραθει και θα μονταρω καποια εξτρα κομματια πανω στις βραχοσυνθεσεις. το ιδιο και ο αραγονιτης. για σαμπ θα χρησιμοποιησω το παλιο μου ενυδρειο,εναι ριο 240 που καθεται στο υπογειο. και μιας και ειμαι στη φαση να παρω υδραυλικα,ποτηροτρυπανα κ.τ.λ και να το ξεκινησω θελω την γνωμη σας. τι διαμετρου τρυπα θα χρειαστει για την υπερχειληση και τι για την επιστροφη?σκεφτομαι να τρυπησω το τζαμι και για την επιστροφη. αυτα για αρχη και τα υπολοιπα τα συζηταμε στη πορεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Αντε με το καλό...και καλή αρχή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 17 Νοεμβρίου 2014 #3 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα Κώστα και καλή επάνοδο! Πώς το σκέφτεσαι ? Fish only , Light reef όπως το προηγούμενο η Reef? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 17 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 17 Νοεμβρίου 2014 καλη αρχη φιλε μου για υπερχείλιση τρυπα φ60 και σωληνα φ40 επιστροφή φ40 τρυπα και σωλήνα φ25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 17 Νοεμβρίου 2014 Author #5 Share 17 Νοεμβρίου 2014 (edited) Αντε με το καλό...και καλή αρχή... να σαι καλα. Καλησπέρα Κώστα και καλή επάνοδο! Πώς το σκέφτεσαι ? Fish only , Light reef όπως το προηγούμενο η Reef? ευχαριστω. στη παρουσα φαση με αποσχολει περισσοτερο να στηθει σωστα και στη συνεχεια αναλογως τα οικονομικα προχωραω.ετσι και αλλιως θα τραβηξει χρονικα μιας και θα δουλεψει πολυ προσωπικη εργασια. καλη αρχη φιλε μου για υπερχείλιση τρυπα φ60 και σωληνα φ40 επιστροφή φ40 τρυπα και σωλήνα φ25 να σαι καλα Λυκουργο.μου τα ειχες πει τοτε αλλα δεν προχωρησε. απο το να σε ρωτησω τηλεφωνικα ειναι καλυτερα να τα ρωταω απο εδω για να λυνονται και αλλων παιδιων οι αποριες. οποτε για την υπερχειληση τρυπα(ποτυροτρυπανο 60αρι)και συνδεσμο φ40.σωστα?εξισου και για την επιστροφη? Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2014 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 17 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Καλη αρχη φιλαρακι αν οτι και να κανεις χαρτι θα βγει.Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι με με 2 υπερχειλεισεις θα εισαι μια χαρα.Περιμενω με αγωνια την νεα σου αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 17 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Το μόνο που εχω να σου πω, αν θυμαμε καλά ειναι οτι κάνεις απίστευτες βραχοσυνθεσεις!!! Ελπίζω να θαυμάσουμε και τις νέες δημιουργίες σου !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 17 Νοεμβρίου 2014 #8 Share 17 Νοεμβρίου 2014 σωστός!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 17 Νοεμβρίου 2014 Author #9 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Καλη αρχη φιλαρακι αν οτι και να κανεις χαρτι θα βγει.Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι με με 2 υπερχειλεισεις θα εισαι μια χαρα.Περιμενω με αγωνια την νεα σου αρχη. να σαι καλα Νικολα. ευχαριστω ρε φιλε. δεν ξερω μεχρι ποιο επιπεδο θα φτασει το ενυδρειο αλλα τουλαχιστον λεω να το ξεκινησω σωστα αυτη τη φορα,και οπου παει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 17 Νοεμβρίου 2014 Author #10 Share 17 Νοεμβρίου 2014 (edited) Το μόνο που εχω να σου πω, αν θυμαμε καλά ειναι οτι κάνεις απίστευτες βραχοσυνθεσεις!!! Ελπίζω να θαυμάσουμε και τις νέες δημιουργίες σου !!! οταν ξεκινας με νεκρο βραχο εχεις την ευχερεια να κανεις πειραματα μεχρι να πετυχεις αυτο που σου αρεσει στο ματι. επειδη το δεξι νησι δεν μου κολλαει καλα στο ματι θα το αλλαξω λιγο. ευχαριστω για τα καλα σου λογια. σωστός!!!!! οκ τοτε.προχωραμε.θα φυγουν και τα τελευταα ζωντανα οποτε θα μπορω να ξεστησω και να ασχοληθω. Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2014 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 17 Νοεμβρίου 2014 Author #11 Share 17 Νοεμβρίου 2014 (edited) ερωτησεων συνεχεια. υπαρχει κανενας γρηγορος τροπος να αποστειρωθει ο βραχος χωρις να χρειαζεται να μεινει μηνες εκτος ενυδρειου? Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2014 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 17 Νοεμβρίου 2014 #12 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Σου ευχομαι καλη αρχή στο νεο σου ξεκίνημα φιλε μου... Θα είμαστε δίπλα σου σε οτι χρειαστείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 17 Νοεμβρίου 2014 Author #13 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Σου ευχομαι καλη αρχή στο νεο σου ξεκίνημα φιλε μου... Θα είμαστε δίπλα σου σε οτι χρειαστείς... να σαι καλα Θαναση.σε ευχαριστω. θελω οτιδηποτε αφορα το ενυδρειο να το μοιραζομαι με την ομορφη παρεα μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 18 Νοεμβρίου 2014 #14 Share 18 Νοεμβρίου 2014 Άντε μπράβο, εκανες την σωστη επιλογή ντε! Οχι τιποτα αλλο αλλα κριμα το ενυδρειο αντι να γινει θαλλασινο για καποιον που το αγαπάει... να γινει το δεύτερο ενυδρειο και το γλυκό μου.. (αφου το ειχες αγγελία.. ), αμαρτία. Μια χαρα τα λες εως τωρα. Ενα sump πρεπει να γινει οπως και δηπωτε, ενω τα υπολοιπα για φωτισμούς κτλ κτλ στην πορεια, δεν υπαρχει άγχος, βρες τα του χωρου και μετα προχωράμε. Η βαση ωραια ιδεα, το ενυδρειο κατω αλλη ωραια ιδεα, αφου θα εχεις μεγαλο χωρο για sump, αξιοποιησετο. Απλα πάρε το χρονο σου και να εχεις υπομονη, μην βιαστείς σε κανενα σταδιο γιατι μετα θα το μετανιώσεις. Δες και το θεμα μου, μήπως κατι απο όσα εχω κανει θα σου δωσει καποια ιδεα τωρα που κατέληξες οτι θες να το φτιάξεις και να το προχωρήσεις. καλη αρχη φιλε μου για υπερχείλιση τρυπα φ60 και σωληνα φ40 επιστροφή φ40 τρυπα και σωλήνα φ25 να σαι καλα. οποτε για την υπερχειληση τρυπα(ποτυροτρυπανο 60αρι)και συνδεσμο φ40.σωστα?εξισου και για την επιστροφη? σωστός!!!!!Μάγκες σας έχασα. Αν καταλαβα καλα η πρόταση ειναι τρύπα φ60 για υπερχειληση και φ40 για επιστροφή. Οχι φ60 και τα δυο, δηλαδη εξίσου. Απλα το λεω μην υπάρξει καποιο μπέρδεμα . ερωτησεων συνεχεια. υπαρχει κανενας γρηγορος τροπος να αποστειρωθει ο βραχος χωρις να χρειαζεται να μεινει μηνες εκτος ενυδρειου? Δυστηχως οχι, βεβαια εξαρτάται απο το τι ακριβώς εννοείς αποστείρωση αλλα γενικα δεν γινεται αλλιως.Α, καλη αρχη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 18 Νοεμβρίου 2014 #15 Share 18 Νοεμβρίου 2014 Επιτελους!!! Αναθεμα ποσοι ανθρωποι χρειαστηκαν για να σε ψησουμε Οτι χρειαστης ειμαι διπλα σου φιλαρακι μου απλα σφυρα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrakis 18 Νοεμβρίου 2014 #16 Share 18 Νοεμβρίου 2014 Trypa Kai sto juvel..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 18 Νοεμβρίου 2014 #17 Share 18 Νοεμβρίου 2014 Trypa Kai sto juvel..? Φιλαρακι γραφε ελληνικα εαν θες ,δεν χρειαζετε να τρυπησει το ενυδρειο τις juvel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 18 Νοεμβρίου 2014 #18 Share 18 Νοεμβρίου 2014 Επιτελους!!! Αναθεμα ποσοι ανθρωποι χρειαστηκαν για να σε ψησουμε Οτι χρειαστης ειμαι διπλα σου φιλαρακι μου απλα σφυρα!!! Αγγελε αληθεια ?ποσοι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 18 Νοεμβρίου 2014 #19 Share 18 Νοεμβρίου 2014 Καλη αρχη φιλε. Σου ευχομαι ολα να σου πανεκαλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 18 Νοεμβρίου 2014 Author #20 Share 18 Νοεμβρίου 2014 Άντε μπράβο, εκανες την σωστη επιλογή ντε! Οχι τιποτα αλλο αλλα κριμα το ενυδρειο αντι να γινει θαλλασινο για καποιον που το αγαπάει... να γινει το δεύτερο ενυδρειο και το γλυκό μου.. (αφου το ειχες αγγελία.. ), αμαρτία. Μια χαρα τα λες εως τωρα. Ενα sump πρεπει να γινει οπως και δηπωτε, ενω τα υπολοιπα για φωτισμούς κτλ κτλ στην πορεια, δεν υπαρχει άγχος, βρες τα του χωρου και μετα προχωράμε. Η βαση ωραια ιδεα, το ενυδρειο κατω αλλη ωραια ιδεα, αφου θα εχεις μεγαλο χωρο για sump, αξιοποιησετο. Απλα πάρε το χρονο σου και να εχεις υπομονη, μην βιαστείς σε κανενα σταδιο γιατι μετα θα το μετανιώσεις. Δες και το θεμα μου, μήπως κατι απο όσα εχω κανει θα σου δωσει καποια ιδεα τωρα που κατέληξες οτι θες να το φτιάξεις και να το προχωρήσεις. Μάγκες σας έχασα. Αν καταλαβα καλα η πρόταση ειναι τρύπα φ60 για υπερχειληση και φ40 για επιστροφή. Οχι φ60 και τα δυο, δηλαδη εξίσου. Απλα το λεω μην υπάρξει καποιο μπέρδεμα . Δυστηχως οχι, βεβαια εξαρτάται απο το τι ακριβώς εννοείς αποστείρωση αλλα γενικα δεν γινεται αλλιως. Α, καλη αρχη!! γεια σου Μαριε.να σαι καλα. το ενυδρειο ειχε μεινει στασιμο χωρις προοπτικες εξελιξης.οποτε η επρεπε να φυγει η να ασχοληθω πιο σοβαρα αυτη τη φορα.ειπα να κανω το δευτερο. αναγκαστικα θα παει αργα η πορεια του μιας και οπως εγραψα και πιο πανω πολλα θα γινουν απο εμενα για να μεινει το κοστος χαμηλα. την ερωτηση με τις διατομες δεν την διατυπωσα σωστα εγω.σωστη η παρατηρηση σου. το θεμα που ειχα με το βραχο ειναι οι απταιζιες.δεν θα ηθελα με τιποτα να ξαναβαλω το βραχο μεσα και να εχω θεμα με δαυτες επειδη δεν ξεραθηκε καλα ο βραχος. Επιτελους!!! Αναθεμα ποσοι ανθρωποι χρειαστηκαν για να σε ψησουμε Οτι χρειαστης ειμαι διπλα σου φιλαρακι μου απλα σφυρα!!! να σαι καλα Αγγελε.ευχαριστω φιλαρακι. Αγγελε αληθεια ?ποσοι ? μην εισαι κουτσομπολης κ.Νικο. Καλη αρχη φιλε. Σου ευχομαι ολα να σου πανεκαλα να σαι καλα.ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 19 Νοεμβρίου 2014 #21 Share 19 Νοεμβρίου 2014 να σαι καλα Θαναση.σε ευχαριστω. θελω οτιδηποτε αφορα το ενυδρειο να το μοιραζομαι με την ομορφη παρεα μας. :bigemo_harabe_net-162: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 19 Νοεμβρίου 2014 #22 Share 19 Νοεμβρίου 2014 ερωτησεων συνεχεια. υπαρχει κανενας γρηγορος τροπος να αποστειρωθει ο βραχος χωρις να χρειαζεται να μεινει μηνες εκτος ενυδρειου? Μπορείς να το κάνεις σε κάποιες μέρες ξεκινώντας με το να τον ξεράνεις αρχικά.Στην πορεία βράσιμο και καλό τρίψιμο και ξέβγαλμα,μετα ξανα στέγνωμα και ξανά βράσιμο του βράχου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 20 Νοεμβρίου 2014 Author #23 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Μπορείς να το κάνεις σε κάποιες μέρες ξεκινώντας με το να τον ξεράνεις αρχικά.Στην πορεία βράσιμο και καλό τρίψιμο και ξέβγαλμα,μετα ξανα στέγνωμα και ξανά βράσιμο του βράχου.. ευχαριστω Θαναση. :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 20 Νοεμβρίου 2014 Author #24 Share 20 Νοεμβρίου 2014 πρωτη αποπειρα να αρχισω να συγκεντρωνω οτι χρειαζεται ανεπιτυχης. υδραυλικα ενυδρειου σε ελειψη.σε 20 μερες και βλεπουμε. τουλαχιστον μεχρι τοτε θα κοιταξω το θεμα της βασης και το ντυσιμο της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 20 Νοεμβρίου 2014 #25 Share 20 Νοεμβρίου 2014 Εχεις δουλίτσες να κανεις τωρα μην αγχώνεστε, θα σε κρατήσουμε απασχολημένο! Ο βραχος, αφου περασει οτι σου ειπε ο Θανασης, θα τον βαλεις σε μια βαρέλα με νερο βρύσης και θα τον αφήσεις με ροη να γυρίζει. Να ξερασει οτι εχει στο μερο βρύσης. Στην χειρότερη ανέβασε και το ΚΗ στο νερο για να μην εχεις καθολου λιώσιμο του βραχου. Αφου θα ειναι νεκρός πια, με νερο βρύσης ειναι μια χαρα. Μην ξεχάσω, αλλάζουμε το νερο καθε βδομαδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος