Jump to content

Φυτά Χωρίς Υπόστρωμα

DEX

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά!

Μου έδωσε εχτές φίλος τα εξής φυτά: lobelia cardinalis, eleocharis acicularis, bacopa monieri (βασικά ένα κερατόφυλλο ήθελα αλλά βρέθηκα με αυτά). Έχω επίσης από πριν μια μεγάλη ανούμπια χωρισμένη στα δύο (δεμένη) και ενα java moss που το έχω δέσει σε διάφορες πέτρες. Ο βυθός αποτελείται από χαλαζιακή άμμο και άμμο θαλάσσης.

Εγώ τα φύτεψα τα νέα φυτά αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος για το τι θα απογίνουν... Από ζουμιά έχω μόνο το seachem flourish που ήρθε με αυτά. Τα λίτρα είναι 60 + 16 λίτρα σαμπ και έχω 2+6 γκάπυ με σκοπό να μην αφήσω τον πληθυσμό να ξεφύγει παραπάνω.

Λέτε να την παλέψουν τα φυτά;

Έγινε επεξεργασία - DEX

Φωτισμο,λιπασματακι με τσιγκουνια και αλλαγες νερου και θα πανε μια χαρα.Απλα αν τα φυτεψες τωρα δωστους λιγες μερες να προσαρμοστουν και ακομα και αν παρουν τον κατηφορο στην αρχη μην τα βγαλεις αμεσως.

Φωτισμο,λιπασματακι με τσιγκουνια και αλλαγες νερου και θα πανε μια χαρα.Απλα αν τα φυτεψες τωρα δωστους λιγες μερες να προσαρμοστουν και ακομα και αν παρουν τον κατηφορο στην αρχη μην τα βγαλεις αμεσως.

Ok, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Γενικά, απ'ό,τι είδα δεν είναι και δύσκολα φυτά. Ο καιρός θα δείξει...

δεν πιστευω ουτε κ γω να παθουν κατι συμφωνω με τον φιλο argy1 δως τους τον χρονο τους για να προσαρμοστουν, εχω κ γω 120 λιτρα κ ειναι φυτεμενο μεχρι εκει που δεν παει , δεν εχω θεματα , ολα ειναι στην θεση τους αριστα , καλο φωτισμο πανω απ ολα !

Τα 2 πρωτα δυσκολο..η γνωμη μου ειναι οτι θελουν υποστρωμα τα 2 πρωτα.Απο φως τι εχεις?

Δεξιά πάνω αυτό το "φιλτράκι τοέχω βάλει για να κάνει έξτρα κυματισμό

Γενικά είναι πολύ diy η κατασκευή

Έγινε επεξεργασία - DEX

Τα 2 πρωτα δυσκολο..η γνωμη μου ειναι οτι θελουν υποστρωμα τα 2 πρωτα.Απο φως τι εχεις?

Ένα φωτιστικό γραφείου μακρόστενο με λάμπα 9w/840... έτσι γράφει η λάμπα...

Πιστεύεις ότι με καλύτερο φωτισμό ή με κάποιο σκεύασμα να γίνει δουλειά; Γιατί για να βάλω υπόστρωμα δεν παίζει τώρα.

Τώρα έψαξα λίγο και τα υπόλοιπα: Έχει 600 lumen και 4000 kelvin.

Οπότε πρέπει να βάλω ένα μεγαλύτερο φωτιστικό που θα το έχω σε 1 εβδομάδα γιατί δεν το έχω στο σπίτι... Ή αν χρειαστεί θα βάλω και τα 2.

Πόσα lumen, kelvin ή δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να έχω;

Στα 60 λίτρα για να είσαι σχετικά καλά από φωτισμό χρειάζεσαι περίπου στα 20-24 watt.(σύμφωνα με τον "κανόνα" watt/L )

Aν έχεις μια λάμπα καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις κάποια στα 6500Κ.

Αν πας για δυο είσαι 6500Κ + 4500Κ συν-πλην 500Κ.

Επίσης μην δημιουργείς μεγάλη ανατάραξη γιατί διώχνεις το co2 που είναι απαραίτητο για τα φυτά σου .

Βαλε και αλλο φως γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα...θες καμια 30αρια βατ συνολο.

Ριχνε και κανενα γενικο λιπασμα και κανενα εξελ,το δευτερο καθημερινα.

Ευχαριστώ πολύ! Θα βάλω κι άλλη λάμπα. Έχω seachem flourish μόνο. Θα πάρω και excel να δούμε

Έγινε επεξεργασία - DEX

πήρα 2χ 60εκ.λάμπες λεντ με 4000 Κ η καθεμία. Καλά είμαι λέτε;

Η διαφορά είναι τεράστια.

Μήπως όμως εμφανιστεί άλγη στις ανούμπιες που δεν συμπαθούν τον έντονο φωτισμό;

Επρεπε να παρεις την μια λαμπα με 6500Κ

Βαλτες πιο λιγες ωρες τωρα στην αρχη,μη τις μπουμπουνισεις 8 ωρες καπακι.

Επρεπε να παρεις την μια λαμπα με 6500Κ

Βαλτες πιο λιγες ωρες τωρα στην αρχη,μη τις μπουμπουνισεις 8 ωρες καπακι.

Δεν είχε όμως σε 60εκ παραπάνω Κ αυτός.Γενικά εδώ που είμαι δεν έχουμε ούτε τα βασικά! Λες να ανάψω τη μία μόνο για 2-3 μέρες και μετά και τις 2 ή να τις ανάψω και τις 2από σήμερα αλλά λιγότερες ώρες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...