thanasis76 15 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 15 Νοεμβρίου 2014 καλησπερα!!!! Εβαλα το θεμα στα reef γιατι εκει θα φτασει στο μελλον.... Το ενυδρειο σε λιγες μερες θα κολληθει απο γνωστο ενυδρειακο μαγαζι και φιλο μου. εχω κανει καποια μελετη στο τι χρειαζομαι για αρχη και προχωραω.... να αναφερω οτι το ενυδρειο θα εχει διαστασεις 180χ60χ60 + sump 100χ40χ50 οποτε παμε περιπου στα 800 λιτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 15 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 15 Νοεμβρίου 2014 ωραίες διαστάσεις αντε με το καλο να το παραλαβεις απο εξοπλισμό εχεις κανει έρευνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Νοεμβρίου 2014 Author #3 Share 16 Νοεμβρίου 2014 ωραίες διαστάσεις αντε με το καλο να το παραλαβεις απο εξοπλισμό εχεις κανει έρευνα? ευχαριστω πολυ!!! απο εξοπλισμο κατι εχω κανει. εχω παρει το σκιμμερ το οποιο ειναι το Nyos Quantum 220 εχω παρει το ρεφακτομετρο το οποιο ειναι της Sybon εχω παρει Eliwell εχω παεαγγειλει την αντλια επιστροφης μια jebao DC-06000 6 speed εχω παραγγειλει 2 κυκλοφορητες jebao wp40 μαζι με κοντρολερ ειμαι στο παρα 5 για την παραγγελια στο φωτιστικο εχω παρει 10 κιλα και εχω κλεισει αλλα 20 κιλα νερο βραχο. αυτα για την ωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 16 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Ωραιος για τι φωτισμό σκέφτεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Νοεμβρίου 2014 Author #5 Share 16 Νοεμβρίου 2014 (edited) Ωραιος για τι φωτισμό σκέφτεται; κατα πασα πιιθανοτητα παω για led και το Μalibu S400 της LED ZEAL στα 360 watt Έγινε επεξεργασία 16 Νοεμβρίου 2014 - thanasis76 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 16 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 16 Νοεμβρίου 2014 κατα πασα πιιθανοτητα παω για led και το Μalibu S400 της LED ZEAL στα 360 watt Πολυ καλη επιλογη φαινετε ,καλη αρχη ευχομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 16 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Θανάση καλώς ήλθες και παλι και καλη επιτυχία στο θαλλασινο που θα κανεις. Πρόσεχε οταν παρεις το ledzeal να αλλάξεις καποια led, αλλα νομίζω πως θα ενοιμερωθεις για αυτο σύντομα απο εκει που σκεφτεσαι να το παρεις (!) . Τα αρχικά υλικα και σχεδια ειναι καλα, το σκιμμερ δεν γνωριζω μονο, θα χρειαστεις χοντρικα μια αντίστροφη όσμωση (sos) και ετσι οπως το βλεπω για τις διαστασεις σου, ισως ακομα μια/δυο αντλιες τύπου stream οπως οι jebao που ήδη εχεις. Απο βραχο θα χρειαστείς το ποιο πιθανό παραπανω, πρόσεχε το κουραρισμα του πριν βάλεις κανονικό φως στο ενυδρειο, ειναι πολυ σημαντικο, οπως επισης και τι αραγωνιτη θα βαλεις. Καλο ειναι επισης πριν ξεκινήσεις πρεπει να εχεις αποφασίσει σε τι στυλ θα δωσεις βαρύτητα στο ενυδρειο σου. Αποφάσισε τι ακριβώς στησιμο θελεις και θα μπορέσουμε να σε κατευθύνουμε καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Νοεμβρίου 2014 Author #8 Share 16 Νοεμβρίου 2014 (edited) Θανάση καλώς ήλθες και παλι και καλη επιτυχία στο θαλλασινο που θα κανεις. Πρόσεχε οταν παρεις το ledzeal να αλλάξεις καποια led, αλλα νομίζω πως θα ενοιμερωθεις για αυτο σύντομα απο εκει που σκεφτεσαι να το παρεις (!) . Τα αρχικά υλικα και σχεδια ειναι καλα, το σκιμμερ δεν γνωριζω μονο, θα χρειαστεις χοντρικα μια αντίστροφη όσμωση (sos) και ετσι οπως το βλεπω για τις διαστασεις σου, ισως ακομα μια/δυο αντλιες τύπου stream οπως οι jebao που ήδη εχεις. Απο βραχο θα χρειαστείς το ποιο πιθανό παραπανω, πρόσεχε το κουραρισμα του πριν βάλεις κανονικό φως στο ενυδρειο, ειναι πολυ σημαντικο, οπως επισης και τι αραγωνιτη θα βαλεις. Καλο ειναι επισης πριν ξεκινήσεις πρεπει να εχεις αποφασίσει σε τι στυλ θα δωσεις βαρύτητα στο ενυδρειο σου. Αποφάσισε τι ακριβώς στησιμο θελεις και θα μπορέσουμε να σε κατευθύνουμε καλυτερα. για το φωτιστικο μπορεις να μου πεις καποια πραγματα παραπανω...?? γιατι πρεπει να αλλαξω λεντ... ?? και ποια λεντ...?? αν το κανω αυτο δεν βγαινω εκτος εγγυησης?? το σκιμμερ ειναι το πρωτο που ερχετε Ελλαδα αλλα εχω διαβασει πολυ καλα λογια και δειχνει στιβαρη και καλη κατασκευη... θα δειξει πιο πολλα οταν μπει σε λειτουργεια... ναι, χρειαζομαι μια Α/Ο , οσο για τους κυκλοφοριτες λογο οτι θα ξεκινησει με βραχο στην αρχη... ειμαι οκ απο οσο εχω διαβασει με τους 2 και βαζοντας κοραλλια πιο πισω θα δω τις αναγκες εχω... οσο για τον βραχο σιγουρα θελω παραπανω, απλα θα δω οταν ξεκινησω το στησιμο που εχω στο μυαλο μου.... για το στυλ που γραφεις δεν ξερω πως το εννοεις.. αλλα στο μυαλο μου εχω ενα ενυδρειο με διαφορα χρωματα στα κοραλια και στα ψαρια. και ΔΕΝ με τρελενουν για την ωρα τα σκληρα... θεωρω πιο ομορφα τα μ****α και δινουν και κινηση στο ενυδρειο... Έγινε επεξεργασία 16 Νοεμβρίου 2014 - thanasis76 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 16 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Καλως ηρθες!!! Πολυ ωραιες διαστασης ενυδρειου και σαμπ!! Για κυκλοφοριτες ισως χρειαστης εναν ακομα λογο μεγαλου μηκους, αλλα βλεπεις στι μελλον Η led zel μπορει να σου αλλαξει τα λεντ που θελεις με αλλου χρωμματος και δεν χανεις την εγγυηση, ετσι το εννοει ο Μαριος.... Περιμενουμε εξελειξης!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Νοεμβρίου 2014 Author #10 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Καλως ηρθες!!! Πολυ ωραιες διαστασης ενυδρειου και σαμπ!! Για κυκλοφοριτες ισως χρειαστης εναν ακομα λογο μεγαλου μηκους, αλλα βλεπεις στι μελλον Η led zel μπορει να σου αλλαξει τα λεντ που θελεις με αλλου χρωμματος και δεν χανεις την εγγυηση, ετσι το εννοει ο Μαριος.... Περιμενουμε εξελειξης!!! ΑΑΑΑΑΑΑ.... καταλαβα!!! τοτε εσεις σαν πιο εμπειροι θα πρεπει να μου πειτε ΑΝ και >ΤΙ πρεπει να αλλαξω.... θα με ενδιαφερε μια τεκμηριωμενη απαντηση για να καταλαβω.... ευχαριστω πολυυυυ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 16 Νοεμβρίου 2014 #11 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Με το καλό ...να σου πάνε όλα όπως τα θες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Νοεμβρίου 2014 Author #12 Share 16 Νοεμβρίου 2014 ευχαριστω πολυ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 16 Νοεμβρίου 2014 #13 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Αδέρφια μου, καρδιακοί συνχομπιστες, φίλοι μου Θαλασσινοί! Πρέπει να σας πω ενα μυστικό! Λοξοκοίταξα..... για ένα λεπτό..... στα θέματα του ΓΛΥΚΟΥ! Μια στιγμή αδυναμίας ηταν .... και τι βλέπουν τα μάτια μου ?????? ΕΝΥΔΡΕΊΟ........ ΌΡΟΦΟΔΙΑΜΈΡΙΣΜΑ Κύριοι το θέμα είναι πολύ σοβαρό! Ο τύπος (thanasis 76) Θα μας δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα! Ψηφίζω ομαδικό μπαναρισμα !!!! Οχι κύριε δεν Θα κανω το σπιτι μου ενυδρείο! Να φύγεις ...... Να πας αλλού!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Νοεμβρίου 2014 Author #14 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Αδέρφια μου, καρδιακοί συνχομπιστες, φίλοι μου Θαλασσινοί! Πρέπει να σας πω ενα μυστικό! Λοξοκοίταξα..... για ένα λεπτό..... στα θέματα του ΓΛΥΚΟΥ! Μια στιγμή αδυναμίας ηταν .... και τι βλέπουν τα μάτια μου ?????? ΕΝΥΔΡΕΊΟ........ ΌΡΟΦΟΔΙΑΜΈΡΙΣΜΑ Κύριοι το θέμα είναι πολύ σοβαρό! Ο τύπος (thanasis 76) Θα μας δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα! Ψηφίζω ομαδικό μπαναρισμα !!!! Οχι κύριε δεν Θα κανω το σπιτι μου ενυδρείο! Να φύγεις ...... Να πας αλλού!!!! εσυ πρεπει να εισαι η ψυχη του φορουμ ε??? οποτε σε διαβαζω γελαω με την ψυχη μου. παντος σε αυτο το θεμα εισαι αδικος μαζι μου... ειδες οτι ξεκιναω με μικρο ενυδρειο... :angel: Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 16 Νοεμβρίου 2014 #15 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Καλη αρχη στα αλμυρα Μαλιστα , 800 λιτρα μικρο οποτε καταλαβαινεται σε κανα χρονο (λιγοτερο σιγουρα) ετοιμαστεται για το πρωτο reef μουσειο στην χωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 16 Νοεμβρίου 2014 #16 Share 16 Νοεμβρίου 2014 εσυ πρεπει να εισαι η ψυχη του φορουμ ε??? οποτε σε διαβαζω γελαω με την ψυχη μου. παντος σε αυτο το θεμα εισαι αδικος μαζι μου... ειδες οτι ξεκιναω με μικρο ενυδρειο... :angel: Έχεις δίκιο για το μικρο! Να σου δώσω και το δικό μου 250λιτρο να το βάλεις μέσα στο sump σου για τα υλικά ... ξέρεις...άνθρακα και αντιφωσφορο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 16 Νοεμβρίου 2014 Author #17 Share 16 Νοεμβρίου 2014 παιδια η αληθεια ειναι οτι στο σπιτι ο χωρος ποια ειναι περιοσισμενος οποτε στο σπιτι θα μεινω με το περιπου 800 θαλασσινο. και στο μαγαζι με το μεγαλο του γλυκου... αναβαθμισεις δεν με βλεπω για τα επομενα χρονια... :angel: Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 16 Νοεμβρίου 2014 #18 Share 16 Νοεμβρίου 2014 παιδια η αληθεια ειναι οτι στο σπιτι ο χωρος ποια ειναι περιοσισμενος οποτε στο σπιτι θα μεινω με το περιπου 800 θαλασσινο. και στο μαγαζι με το μεγαλο του γλυκου... αναβαθμισεις δεν με βλεπω για τα επομενα χρονια... :angel: Eγω θα σου ελεγα στο μαγαζι να στησεις μια ανεμωνιερα να γουσταρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 16 Νοεμβρίου 2014 #19 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Νίκο μάλλον δεν έχεις δει το ενυδρειο στο μαγαζί που λες! Τι ανεμωνιερα ! Αυτο παει για αναπαραγωγή .... Φαλενοκαρχαριων!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 17 Νοεμβρίου 2014 Author #20 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Νίκο μάλλον δεν έχεις δει το ενυδρειο στο μαγαζί που λες! Τι ανεμωνιερα ! Αυτο παει για αναπαραγωγή .... Φαλενοκαρχαριων!!! θα σε διαβαζω καθε μερα να μου φτιαχνεις την μερα... χχαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 17 Νοεμβρίου 2014 #21 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Νίκο μάλλον δεν έχεις δει το ενυδρειο στο μαγαζί που λες! Τι ανεμωνιερα ! Αυτο παει για αναπαραγωγή .... Φαλενοκαρχαριων!!! χαχαχα φιλε εισαι κορυφη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 17 Νοεμβρίου 2014 #22 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Eγω θα σου ελεγα στο μαγαζι να στησεις μια ανεμωνιερα να γουσταρεις. Πωωωω εχω ενα 30 λιτρων κυβο και με εβαλες σε σκεψεις τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 17 Νοεμβρίου 2014 #23 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Eγω θα σου ελεγα στο μαγαζι να στησεις μια ανεμωνιερα να γουσταρεις. Πωωωω εχω ενα 30 λιτρων κυβο και με εβαλες σε σκεψεις τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 17 Νοεμβρίου 2014 #24 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Kαλη αρχη Θαναση Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 17 Νοεμβρίου 2014 Author #25 Share 17 Νοεμβρίου 2014 Kαλη αρχη Θαναση ευχαριστωωωωω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος