Jump to content

Καλησπερα ! ( Αποριουλα)

Recommended Posts

Kαλησπερα σας,

Ειπα να πω και εγω ενα γεια γραπτως. Διαβαζω το φορουμ σας σχεδον καθημερινα τους τελευταιους 2 μηνες ( απο τοτε που πηρα ενυδρειο) και με εχει βοηθησει αρκετα σε πολλα θεματα.

Εχω και εγω λοιπον μια αποριουλα.

Εχω ενα 60 Ltr και αυτη τη στιγμη φιλοξενει 4 guppies που μου εδωσε φιλος απο δικες του γεννες. Τα 2 ειναι αρσενικα το 1 θυληκο και το 1 πολυ μικρο για να φανει ακομα. Eπειδη θελω ενα πολυχρωμο και "κινητικο" ενυδρειο σκεφτομουν να κρατησω μονο αρσενικα guppies ( 4-5) και να βαλω και ενα κοπαδακι (4-5) Pseudomugil gertrudae aru ii καθως θελω να αποφυγω γεννητουρια και ψαξιμο να δωσω τα μωρα κτλ γιατι ο χρονος μου παραειναι περιορισμενος.

Προβληματιζομαι σχετικα με το εαν τα 4-5 αρσενικα guppies απο τη στιγμη που δε θα εχουν θυληκες, μηπως γινουν επιθετικα μεταξυ τους ή προς τα pseydomugil. Διαβασα διαφορα αρθρα σας εδω για αρσενικα guppies που απομονωνουν καποιο απο το κοπαδι και γενικα γινονται επιθετικα.

Αυταα!

Υ.Γ Οποιος θελει τη θυληκια guppina μπορει να μου το πει κριμα ειναι να την παω σε Pet shop!

Καλησπερα και καλως ηρθες! :)

Ναι,τα αρσενικα γκαπυ ειναι πολυ πιθανο για να μην πω σιγουρο οτι θα γινουν επιθετικα αναμεταξυ τους.....

Αν δεν θες να βαλεις χαρεμι(1 αρσενικο-3 θυληκα)καλυτερα να διαλεξεις ενα αλλο ειδος που θελει και νερο βρυσης οπως πολυ σωστα ειπες τα pseydomugil και να βαλεις μονο αυτα.....

• Like 1

Ελεγα μηπως δεν αποχωριζομουν τα guppakia μιας που τα εχω απο μωρακια και εχουμε δεθει! αλλα εαν δω οτι δε γινεται αλλιως αυτο θα κανω. Aσε που για την ωρα δεν εχω βρει πουθενα τα συγκεκριμενα Pseugomugil. Θελω τα μπλε αλλα δυστυχως εχω βρει μονο σε ενα μαγαζι τα καφε.

Δυστοιχος τα ψαρια που θες δεν θα τα βρεις στην Ελλαδα,μονο απο παραγγελια στο εξωτερικο μπορεις να τα βρεις και θα τα ακριβοπληρωσεις λογο μεταφορικων πιο πολυ.Τα απλα pseudomugil gertrudae θα τα βρεις μιας και τα φερνουν κατα καιρους καποια μαγαζια.

Αν θες αυτα τα ψαρακια,θα πρεπει να μπουν μονα τους στο ενυδρειο σου.

Μου ειχε πει η υπαλληλος στο Pet city Ηλιουπολης οτι ειχε φερει αλλα δεν ξερω εαν ειχε καταλαβει για πια ψαρακια της μιλουσα. Θα το ψαξω παντως. Η αμεσως επομενη επιλογη εαν δε τα βρω ειναι μονο αρσενικα guppakia. Eκτος και εαν εχει κανεις αλλος να προτεινει κατι για τα λιτρα μου.

Θελω να ειναι ομορφο, πολυχρωμο, κινητικο και να μη γεννοβολαει συνεχως .

Καλώς ήρθες και από εμένα.Πολύ όμορφα τα ψαράκια που θέλεις να βάλεις.Και εμένα μου αρέσουν πολύ, αλλά πουθενά δεν τα βρίσκεις......όλο και κάτι άλλο, ίσως βρείς όμως , που να σου αρέσει. ^_^

Τα aru ii αποκλειεται να τα ειχαν φερει,τα συγκεκριμενα μαγαζια φερνουν τα απλα gertrudae που ειχα και εγω,αυτα τα βρησκεις που και που.Τα αλλα οπως σου ειπα μονο απο παραγγελια απο το εξωτερικο.

Τωρα αλλα ψαρακια για νερο βρυσης ειναι τα pseudomugil furcatus,cherry barbs,white clouds,cpd

Περιμενω να ακουσω καμια ιδεα! Αλλη επιλογη ειναι να βαλω κανεναν ομορφο μονομαχο μαζι με ενα κοπαδακι απο κατι που θα τον αφηνει αδιαφορο. Η ισως και 2 μονομαχους αν και ειδα οτι για 60 λιτρα ειναι μαλλον αδυνατο.

Τα aru ii δεν τα φέρνουν τα ελληνικά pet shop. Τα έχει άνθρωπος στο Βέλγιο και τα στέλνει Ελλάδα με 5 ευρω το ενα + 24 ευρω εξοδα αποστολής... Αν τελικα καταληξεις σε αυτα πες μου να σου δωσω στοιχεια επικοινωνίας.

Κατα τη γνωμη μου, πιο ωραιο αποτέλεσμα θα έχεις αν βάλεις ένα μόνο είδος ψαριών.

Τα aru ii αποκλειεται να τα ειχαν φερει,τα συγκεκριμενα μαγαζια φερνουν τα απλα gertrudae που ειχα και εγω,αυτα τα βρησκεις που και που.Τα αλλα οπως σου ειπα μονο απο παραγγελια απο το εξωτερικο.

Τωρα αλλα ψαρακια για νερο βρυσης ειναι τα pseudomugil furcatus, cherry barbs, white clouds, cpd

Καλημέρα Irena.

O rastafarian σου έδωσε ήδη τέσσερις επιλογές.. μάλλον δεν το παρατήρησες ....

Όσον αφορά τους μονομάχους υπάρχουν στην αντίστοιχη κατηγορία κάποιες ενδιαφέρουσες συζητήσεις σχετικά με το πόσους μπορείς να φιλοξενήσεις σε ένα ενυδρείο http://www.aquazone.gr/forums/topic/97488-dhieeu-anoaaieeu-betta-ooi-aeei-aaioaenaassi/?p=986274.

Θα μπορούσες να βάλεις ίσως 2-3 θηλυκούς. Απ' ότι έχουν πει τα παιδιά οι μονομάχοι με τις μεγάλες ουρές τείνουν να είναι πολύ επιθετικοί και να μην συμβιώνουν με άλλους σε αντίθεση με τους πλακάτ (wild type) οι οποίοι είναι πιο κοντά στην μορφή που τους βρίσκεις στη φύση και έχουν περισσότερες πιθανότητες αρμονικές συμβίωσης με άλλους του είδους τους.

Όταν αποφασίσεις για τα ψαράκια που θα βάλεις τελικά προσπάθησε να διαβάσεις και για το τόπο που ζουν στη φύση έτσι ώστε να πάρεις μία ιδέα για το πως να στήσεις το ενυδρείο σου και να το χαρείτε και εσύ και τα ψαράκια....

Βάλε μας και καμιά φωτογραφία να σου πούμε ιδέες αν θές.

Ναι τα ειδα τα ψαρακια που ειπε ο rasta απλα μαλλον καναμε το ποστ σχεδον ταυτοχρονα! Απο αυτα τα cherry μονο ειναι αρκετα πολυχρωμα για τα γουστα μου. Εχω και μαυρο χαλικι οποτε θα δειχνουν πολυ ομορφα. Θα ανεβασω φωτογραφιες αν ειναι οταν σχολασω γιατι τωρα ειμαι στο γραφειο.

Τη Guppoula μου δε τη θελει κανενας? Λεω να την παω αυριο σε καποιο pet shop γιατι εχει αρχισει και την κυνηγαει το πιο μεγαλο απο τα αρσενικα

Ετσι λεω μεχρι να αποφασισω τι τελικα θα βαλω μεσα. Και εαν τελικα ειναι κατι που δε μπορει να μεινει με τα αρσενικα μου θα τα χαρισω κ αυτα.

Η γνωμη μου ειναι να δωσεις και τα αρσενικα ωστε να φτιαξεις μια νεα ψαροσυνθεση σωστη.Ετσι και αλλιως στα λιτρα σου μια ομαδα απο cherry barbs μονα τους,θα ειναι μια χαρα!

Oταν λεμε ομαδα ποσα εννοουμε?

Στα 60 λιτρα πιστευω οτι μπορεις να βαλεις 7-8 ψαρακια.

Τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα?

Kαλησπερα και παλι,

λογω ελλειψης χρονου ( πλησιαζει η εξεταστικη του Acca σε 2 βδομαδες και τρεχω και δεν φτανω με το διαβασμα) δεν εχω κανει ακομα αναλυτικη παρουσιαση σε φορμα ουτε εχω βαλει φωτος αλλα υποσχομαι να βαλω οπωσδηποτε σε 3 βδομαδες που τελιωνω. Εχω μια επιγουσα κατασταση γι αυτο ξαναμπηκα να γραψω.

Το 1 απο τα guppakia μου το μεγαλυτερο αρσενικο ( πληρως ανεπτυγμενο και πανεμορφο με εντονα χρωματακια), σημερα που μπηκα σπιτι οταν εριξα φαγητο μεσα δεν αντεδρασε καν. πεταξα και αλλο πολυ κοντα του και απλα απομακρυνθηκε. καθεται πολυ κοντα στην επιφανεια εδω και 2 ωρες ενω ολα τα υπολοιπα κολυμπανε και ειναι δραστηρια. και κουνιεται υπερβολικα αργα.

Αλλαγη νερου εκανα την Κυριακη περιπου το 1/3 απο τα 60 λιτρα οπως κανω καθε Κυριακη. Εχω εξωτερικο φιλτρο ΕΗΕΙΜ 2213, Pump ,1321301 223 , Serie 6024, 440ltr/hr ( σας γραφω οτι λεει στο καπακι δεν εχω ιδεα απο μαρκες και μοντελα). Μεσα εχω το σφουγκαρακι κατω κατω, βιολογικο υλικο(μπολικο) και υαλοβαμβακα στην κορυφη που τον αλαζω σε καθε αλαγη νερου. Νομιζω ειναι υπερβολικα καλο για 4 μικρα guppies σε 60 ltr ενυδρειο .

Τεστ δυστυχως δεν εχω αυτη τη στιγμη.

Το χανω? και εαν ναι μπορω να κανω κατι?

Aφου δεν ηταν κανεις μεσα να με συμβουλεψει διαβαζοντας προηγουμενα ποστ εκανα μια μικρη ακομα αλαγη νερου (15 λιτρα περιπου με βακτηριδιαα και αντιχλωριο κανονικα) για την περιπτωση της αμωνιας και εβαλα και μεσα την πετρα που βγαζει μπουρμπουληθρες μηπως και υπηρχε θεμα με το οξυγονο.

Περιμενω αγωνιωδως απαντηση.

Το ψαρακι συνεχιζει και καθεται ακινητο σε μια ακρη οχι πανω πανω οπως πριν ομως και νομιζω οτι τρεμει το στομα του. Αυτααα

Χωρίς τις βασικές μετρήσεις πως θα αρχίσουμε να αποκλείουμε ενδεχόμενα ??

Αν ήταν θέμα οξυγόνου θα ήταν όλα στην επιφάνεια και θα προσπαθούσαν να αναπνεύσουν από εκεί .

θερμοκρασια 25 σταθερα εκει την εχω παντα

Θα παω αυριο να παρω τεστακια. Αμμωνια και νιτρικα σωστα?

Εαν υπηρχε καποιο θεμα με τις μετρησεις δεν θα ειχε επιρεασει ολα τα ψαρακια? τα υπολοιπα ειναι ακομα πολυ δραστηρια και τρωνε κανονικα

Αμμωνία,νιτρικά και νιτρώδη.

Μήπως έπεσε κυνηγητό και τις έφαγε από κανένα άλλο?

Έχει κάποιο σημάδι ή γενικά κάτι διαφορετικό πάνω του ?

Φώτο ??

Τα αλλα 2 αρσενικα ειναι σχεδον τα μισα σε μεγεθος απο αυτο. και το θυληκο που ειναι μεγαλυτερο απο αυτον δε νομιζω να τον πειραξε.

Αυτες ειναι χθεσινες. Εβγαλα τη σταμνα σημερα ( μη μαλωνετε την ειχα απολυμανει και στα υλικα της ελεγε οτι δεν εχει τιποτα βλαβερο κτλ, )

post-59808-0-54451000-1416258663_thumb.jpg

post-59808-0-74615200-1416258709_thumb.jpg

post-59808-0-95591400-1416258722_thumb.jpg

post-59808-0-51825300-1416258787_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...