Jump to content

96 Lt Θαλασσινού Ξεκίνημα Εντελώς Άσχετου!

Recommended Posts

Στο μηνα και βλεπεις απο τις μετρησεις .φωτισμος υπαρχει και ποσο?

Για την ώρα φωτισμό εχει τον μαμά στο καπάκι 1 Τ8. Θα πετάξω το καπάκι και θα βάλω από πάνω με βάση για 2 λάμπες Τ5. Νομίζω οτι θα είναι καλύτερα

Σκεφτόμουν και σε LED κατι αν και δεν το εχω ψάξει θέλω κάτι οικονομικό.Για φωτισμό δεν μπορώ να ξεπεράσω το 100αρικο σύνολο αφου δεν θα βάλω κοράλλι (για την ωρα!).

Για την ώρα φωτισμό εχει τον μαμά στο καπάκι 1 Τ8. Θα πετάξω το καπάκι και θα βάλω από πάνω με βάση για 2 λάμπες Τ5. Νομίζω οτι θα είναι καλύτερα

Σκεφτόμουν και σε LED κατι αν και δεν το εχω ψάξει θέλω κάτι οικονομικό.Για φωτισμό δεν μπορώ να ξεπεράσω το 100αρικο σύνολο αφου δεν θα βάλω κοράλλι (για την ωρα!).

και μετα που θα βαλεις θα πεταξεις αυτο και το κατοσταρικο και θα βαλεις καινουργιο?

Ναι δεν είμαι ακόμα έτοιμος για κοράλλια εκτός και αν πάρω 2η βάση και προσθέσω και άλλες 1-2 λάμπες :bigemo_harabe_net-58:

Τις μετρήσεις τις εχω κανει όπως ακριβώς λένε οι οδηγίες!

Ευχαριστώ φίλε Discos!

Ναι η αμμωνία φαίνεται κοντά στο 0 αλλά οχι απόλυτο 0! Το εχω στα υπόψιν οτι με ενα ψαράκι μόλις είναι έτοιμο απο τιμές το ενυδρείο μου θα στρώσει καλύτερα.

Σε 2 μέρες πιστεύω-ευελπιστώ να είναι καλύτερα οι τιμές για να μπει ένας η και δυο πρώτοι κάτοικοι!

Η μεγάλη αλήθεια μου ειναι πως πραγματικά δεν εχω φτάσει στο στάδιο να σκεφτώ ακόμα την ψυχοσύνθεση μου γιατι πριν 12 μέρες αν μου έλεγες πως θα εχω θαλασσινό ενυδρείο και τώρα θα κάνουμε αυτη την συζήτηση θα γέλαγα γιατι ήμουν-είμαι πραγματικά πολύ άσχετος ακόμα με ολα αυτά.

Σίγουρα όμως θα βάλω Amphiprion Ocellaris (ψάρι κλοουν)

Και μετά ψαράκια που μου αρέσουν είναι τα : Siganus Vulpinus (νομίζω λέγετε και foxface αν και μάλλον δεν θα χωράει στο 96λιτρο μου), Nemateleotris Decora, Pseudochromis Paccagnellae

Τα κλουνακια ειναι υπέροχα ψαράκια με κίνηση και κατάλληλα για τα λίτρα σου!

Όπως και τα Decora η τα Magnifica, που λενε οτι πηδάνε αν και τα δικα μου εχουν βραχωσει και βγαίνουν μόνο για φαι!

Το Fox Face δεν κανει! Μεγαλώνει πολύ!

Και πάλι Μπράβο που το τόλμησες! :thumbsu:

• Like 1

Damsel ειναι. Εδω θα δεις καλυτερα και θα δεις αρκετες πληροφοριες

Yellow tail damsel

http://www.liveaquaria.com/product/aquarium-fish-supplies.cfm?c=15+28

• Like 1

Yellow tail damsel

Ευχαριστώ!

Yellow tail damsel

Σε παρακαλώ , μην βαλεις τον σατανά μεσα στο ενυδρείο! :devil:

Ειναι πολύ όμορφο αλλά θα το αποφύγω! Υπάρχουν τόσο ωραία ψαράκια που θα το ψάξω παραπάνω :geek:

Ειναι πολύ όμορφο αλλά θα το αποφύγω! Υπάρχουν τόσο ωραία ψαράκια που θα το ψάξω παραπάνω :geek:

:thumbsu::thumbsu:

Γιάννη το ενυδρείο σου ειναι μικρο για τα ψάρια!

Έχεις οριο στην ψαροσυνθεση σου!

Μελέτα τα ζωντανά που θέλεις να βάλεις ωστε μην μετανιώσεις μετά!

Βεβαία γούστα ειναι αυτα! Αν παλι θες τα Damselakia πολυ ευχαρίστως να σου δώσω τα δικά μου!

Κανε υπομονη λιγες μερες ακομα και βαλε ενα ψαρακι και θα ταιζεις με μετρο, χρειαζεσαι αμμωνια/ρυπους για να μηνει και να μεγαλωσει η βιολογια σου...

Για φωτιστηκο κοιτα κατι με 3 λαμπες απ την αρχη, καλητερα μαζεψε αλλα 100€ και παρτο με την μια παρα να μαστορευεις κατι αλλο καθε τοσο...

Τα κοραλλακια θα ερθουν... Πανω απ ολα υπομονη και σωστες κινησεις τωρα στην αρχη...

Οσο για τον αντιφωσφορο, που θα το δεις οτι κιτρηνισε;; Θα ανοιγης το φιλτρο καθε λιγες μερες;; Κανε αλλαγη καθε 5 μερες τωρα και παρε μεχρι να αου τελειωση χυμα με βαση το σιδηρο και καθαρισες...

Φιλε Fishbone! οχι δεν θα το βάλω μέσα το damsel, αλλα τι εννοείς οτι εχω περιορισμένη ψαροσυνθεση?Δηλαδή για 4 ψαράκια στο σύνολο δεν με παίρνει? Τα 2 εκ των οποίων θα ειναι κλοουν?

Φιλε Akridas66 υπομονή υπάρχει για το ψαράκι. Λογικά σε μερικές μέρες θα βάλω ένα για την βιολογία.

Για το φωτιστικό στα λύτρα μου δεν μπορώ να βάλω 2*24 Watts T5 και να είμαι οκ? Έτσι όπως τα υπολογίζω νομίζω ειναι αρκετά.

Υπάρχει χύμα αντιφωσφορο σιδήρου και βάζω μια και εξω στο φίλτρο και τέλος?

Υπαρχουν χυμα υλικα(ενεργος ανθρακας, αντιφωσφορος σιδηρου, σοδα, ασβεστιο, μαγνησιο) που ειναι αρκετα καθαρα και σε καλες τιμες...

Οταν λες "βαζω μια και εξω στο φιλτρο" τι εννοεις;

Στα 90 λουρα θελεις κοντα στα 70-80βατ, ασχετα εαν ειναι λεντ, Τ5 ή και τα δυο... Για μενα βαλε 2 2χ24 και θα εισαι υπερ καλημενος απο θεμα φωτισμου!

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Υπαρχουν χυμα υλικα(ενεργος ανθρακας, αντιφωσφορος σιδηρου, σοδα, ασβεστιο, μαγνησιο) που ειναι αρκετα καθαρα και σε καλες τιμες...

Οταν λες "βαζω μια και εξω στο φιλτρο" τι εννοεις;

Στα 90 λουρα θελεις κοντα στα 70-80βατ, ασχετα εαν ειναι λεντ, Τ5 ή και τα δυο... Για μενα βαλε 2 2χ24 και θα εισαι υπερ καλημενος απο θεμα φωτισμου!

Δεν εχω δει σε πετ χύμα γιαυτό ρώτησα.

Εννοούσα οτι λογο χύμα υλικου σίγουρα δεν θα ειναι τοσο αξιόπιστο και σκέφτομαι οτι θα θελει πιο συχνές αλλαγές απο οτι ενα αντιφωσφορο σιδήρου

Ναι αυτο θα κανω μάλλον 2χ24 και καθάρισα!

Μια χαρα ειναι και αντεχει, θελει καθε μηνα αλλαγει και στις ποσοτητες που θα βαζεις θα σε βγαλει πολυ καιρο!!

Τσεκαρε www.waterwaves.gr ;)

Εννοω δυο 2χ24!! Εκτος εαν πας για light καταστασης με μ****α και κανα lps με το ζορι...

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Φιλε Fishbone! οχι δεν θα το βάλω μέσα το damsel, αλλα τι εννοείς οτι εχω περιορισμένη ψαροσυνθεση?Δηλαδή για 4 ψαράκια στο σύνολο δεν με παίρνει? Τα 2 εκ των οποίων θα ειναι κλοουν?

Φιλε Akridas66 υπομονή υπάρχει για το ψαράκι. Λογικά σε μερικές μέρες θα βάλω ένα για την βιολογία.

Για το φωτιστικό στα λύτρα μου δεν μπορώ να βάλω 2*24 Watts T5 και να είμαι οκ? Έτσι όπως τα υπολογίζω νομίζω ειναι αρκετά.

Υπάρχει χύμα αντιφωσφορο σιδήρου και βάζω μια και εξω στο φίλτρο και τέλος?

Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα!

Όταν λέω περιορισμένη ψαροσυνθεση είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις 10 ψάρια !

οπότε πρέπει να μελετησεις του χαρακτήρες , το τελικό του μέγεθος και τον τροπο κίνησης τους!

Καλησπέρα στην παρέα!

Σήμερα έκανα μετρήσεις και να τα αποτελέσματα:

pH: 7.8

NH3/NH4: 0

NH2: 0

NH3: 5ppm

Έχει μπει ήδη η δεύτερη δόση βακτηριδίων και μεθαύριο θα μπει και η τρίτη (15 μέρα)

Και έτσι πήγα και πήρα 2 κλοουνακια μικρά(ελπίζω να μην βιάστηκα). Όπως είπαμε για να στρώσει και καλύτερα θα ταΐζω μια φορά την μέρα 1 flake.

Να και μια φώτο από τα γλυκάκια μου

10357591_10204121335246301_4003804991603

Όμως παιδιά παρατήρησα και κατι σαν αλγη στο ενυδρείο μου που εδω και 2-3 μερες αρχίζει και αναπτύσσετε!!!

Έψαξα στην σελίδα μας για αναγνώριση οργανισμών και δεν βρήκα κάτι παρά μόνο στο μπλε τετράγωνο μάλλον είναι Spindle weed

και δυστυχώς στο κόκκινο μάλλον είναι Bryopsis αν και ειδα πως το bryopsis είναι πράσινο ενώ αυτό είναι καφέ ο βράχος απο το μαγαζί το ειχε πάνω του αυτό άλλα τώρα το βλέπω και αναπτύσσετε όλο και πιο πολύ

10636276_10204121356126823_7410297009463

HELPPPPPP!!!

Παρε τεστ για φωσφορικα και μετρα για αρχη και εαν εχει ηδη αντιφωσφορο ξεκινα την χρηση του...

Αντιφοσφωρο αλουμινιου αμεσα για 5 μερες,βρυοψις δεν ειναι,και μετα διπλασια ποσοτητα σιδηρου επισεις ποσες ωρες φωτισμο εχεις?

8ωρες φως εχω και εχω αντιφωσφορο εχω προαναφερει και την μαρκα πιο πρην σε φωτο απο την μερα που τον πηρα βαζω καθε 5 μερες νεα καλτσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...