Jump to content

Πετρες!!!!!!!!!

Recommended Posts

Kαλησπερα παιδια ψαχνω για πετρες για το ενυδρειο μου που θα βρω φθηνες γιατι στα pet shop ειναι πανακριβες!

τωρα το στηνω το ενυδρειο τι ψαρια θα μπορουσα να βαλω απο κιχλιδες; ειτε αφρικης ειτε αμερικανες

Αυτο ειναι αλλο θεμα,εγω σε ρωταω τι ψαρια θα βαλεις για να σου πω αν ξερω και τι πετρες να βαλεις.

Αναλογα με τα ψαρια,θα βαλεις και τις αναλογες πετρες.Αν τα ψαρια σου θελουν μαλακο νερο,θα πρεπει να βρεις μη ασβεστολυθικες πετρες,αν θελουν σκληρο δεν εχεις προβλημα οτι πετρα και αν βαλεις.

ποιες κιχλιδες θελουν σκληρο νερο και ποιες μαλακο;

Εσύ φίλε μου τι ψάρια σκέφτεσαι ή θέλεις να βάλεις, έχεις αποφασίσει; με βάση αυτό θα ξεκινήσουμε να σου απαντάμε στις ερωτήσεις σου. Εχεις σκόπό πρώτα να επιλέξεις το νερό (σκληρό ή μαλακό), μετά τις πέτρες και μετά τα ψάρια (που δε μου φαίνεται πολύ λογική σειρά) ή θέλεις κάποια συγκεκριμένα ψάρια και πάνω σε αυτή την επιλογή σου, θα σου πούμε γνώμες και συμβουλές;

εχω και ενα αλλο ενυδρειο 300 λιτρα και σκεφτομαι να βαλω αγγελοψαρα αλλα θελω να βαλω και αλλες κιχλιδες αμερικανες ποια ειδη μπορω να βαλω; γινεται να μην βαλω ξυλο και να βαλω πετρες με ζωντανα φυτα;

Kαλησπερα παιδια ψαχνω για πετρες για το ενυδρειο μου που θα βρω φθηνες γιατι στα pet shop ειναι πανακριβες!

Οι αφρικάνες θέλουν σκληρό νερό (βρύσης) οπότε με πέτρες που θα βρεις απο τη φύση (σε άπειρα σχήματα, μεγέθη, χρώματα και κυρίως τσάμπα) θα είσαι εντάξει. Βρες πέτρες που να μην ειναι κοφτερές και μάζεψε όσες χρειάζεσαι για να φτιάξεις στο ενυδρειο σου ενα πρακτικό για τα ψάρια σου aquascape.

τι εννοεις βρυσης; ειναι κατι πέτρες που ειναι στισ γραμμες του τρενου αυτες μπορω να τις βαλω;

Εννοώ οτι απο τη βρύση μπορείς να βάλεις νερό στο ενυδρειο σου χωρίς να το επεξεργαστείς για να το μαλακώσεις (πχ τύρφη, όσμωση κτλ).

Αυτές που ειναι στις γραμμές του τρένου μάλλον ειναι μικρές και εσυ χρειάζεσαι μεγάλες πέτρες για να φτιάξεις περάσματα, σπηλιές κτλ.

.......Ασε μη φύγει και κανά τρένο σε καμία στιγμή και το 'χεις τύψεις μια ζωή :D

χαχαχα οχι εχω βρει μεγαλουτσικεσ. αμα το νερο ειναι ιδι επεξεργασμενο τι γινεται; το χυνω και βαζω νερο βρυσης;

Οταν λες πέτρες απο τις γραμμές του τρένου, ποιές εννοείς ακριβώς και ποσο κοντα στις γραμμές ειναι;

Βρε Λιάκο, εσυ δεν είπες οτι βρήκες κάποιες μεγαλούτσικες; Βρήκες ή δε βρήκες; Όπως και να έχει, εγω απο γραμμές του τρένου δε θα έπαιρνα, όλο και κάτι λάδια, γράσσα και άλλες αηδίες θα έχουν πάνω τους.

Θέλεις να το ρισκάρεις; Εγω θα έλεγα όχι. Το που θα βρεις πέτρες δε θέλει πολλη σκέψη. Αν έχεις κοντά σου λίμνη, ποτάμι, βουνό, δάσος και δε μένεις στη Σαχάρα, η απάντηση ειναι εύκολη. Μια βόλτα θα πας και θα βρεις όσες θέλεις. Στη χειρότερη να πας με το αμάξι σου λίγα χιλιόμετρα παραεξω.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...