complex 10 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Εχει καποιος δοκιμασει να φτιαξει να καταψυξει και να ταισει με επιτυχια τροφη δικης του συνταγης ( π.χ. θαλασινα στο μπλεντερ με χαπια σπιρουλινης και αναμικτα λαχανικα). Εκανα μια ερευνα στο φορουμ και βρηκα ενα thread στο γλυκο νερο μονο. Απο εμας καποιος που θα ηθελε να μοιραστει την εμπειρια του μαζι μας? Σε ξενογλωσα φορουμ υπαρχουν καποιες συνταγες αλλα προσωπικα θα ενοιωθα πιο ανετα να ακουσω απο καποιον "ντοπιο'' την εμπειρια του πανω στο θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 11 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 11 Νοεμβρίου 2014 (edited) Εχει καποιος δοκιμασει να φτιαξει να καταψυξει και να ταισει με επιτυχια τροφη δικης του συνταγης ( π.χ. θαλασινα στο μπλεντερ με χαπια σπιρουλινης και αναμικτα λαχανικα). Εκανα μια ερευνα στο φορουμ και βρηκα ενα thread στο γλυκο νερο μονο. Απο εμας καποιος που θα ηθελε να μοιραστει την εμπειρια του μαζι μας? Σε ξενογλωσα φορουμ υπαρχουν καποιες συνταγες αλλα προσωπικα θα ενοιωθα πιο ανετα να ακουσω απο καποιον "ντοπιο'' την εμπειρια του πανω στο θεμα.Ωραια ερωτηση. Ειχα καιρο να δω τέτοιο θεμα. Οι περισοτερες τροφές καλύπτουν σχεδον απολυτα το ενυδρειο μας. Απο εκει και περα, αν θες το κατι παραπανω κατι γινεται, αλλα προχωράς με δικη σου ευθύνη στο θεμα θρεπτικών στο νερο σου. Η συνταγή που θα σου πω εγω την θεωρω φανταστική αλλα θελει πολυ προσοχη στο θεμα των θρεπτικών. Πρεπει να εχεις καλη εξάγωγη θρεπτικών και τακτικές αλλαγές νερου. Γιατι αμα πεις οτι θα τους δωσεις οτι καλυτερο μπορεις, ανεβαίνουν ολα. H συνταγή η δικη μου ειναι για ενυδρειο με lps, clams, sps και αρκετα ψαρακια, πλακτονικα αλλα και tangs. Χοντρικα γιατι εχουν περασει πολλα χρονια και ισως να μπερδέψω καποιες αναλογίες. Μύδια ζωντανα Χτένια ζωντανα Ψαράκι ψιλό φρέσκο(γαύρο/αθερίνα κτλ) Σπιρουλινα απο φαρμακείο σε χάπια. Την κάνουμε σκόνη. Σπανάκι φρέσκο Σκόρδο τριμμένο (πολτός) Αυγό απο κοτόπουλο οργανικό Τριμμένο πολυ ψιλό (οσο γινεται) καρότο Cyclops κατεψυγμένο Βιταμίνες Αυτα ειναι τα χοντρικα υλικα. Τρώνε ολα τα ζωντανα. Τα κοραλια οταν πέσει στο νερο "τρελένονται" και ρουφάνε ολα τα ζουμιά που αναγκαστικά περισσεύουν. Ολα εχουν το ρολο τους. Εννοείται καθαρίζουμε τα ψαρια απο κεφάλια, ουρές και τα μύδια/χτένια απο τα κελύφη τους καλα. Τι ποιο ωραιο απο το φρέσκο και "ζωντανο" απο τη φυση στο πιάτο τους. Το φρέσκο σπανάκι τριμμένο και οχι λιωμένο, για να διατηρήσει της ιδιότητες του σαν φυτικές ίνες. Βοηθαει απιστευτα τα αλγοφαγα και οχι μονο να διατηρήσουν υγιες στομάχι και εντερικά σε βαθος χρονου. Ολοι γνωρίζουμε τις απίστευτες ιδιότητες της σπιρουλινας και του σκόρδου. Ε, αντι αγοραστό σκόρδο βαζουμε αυθεντικό ελληνικό, υπαρχει καλυτερο απο το φρέσκο; Προσοχη ομως διοτι το σκόρδο εχει πολλα φωσφωρικα. Αν θέλετε βάλτε το ζουμακι του μονο. Εγω εβαζα ολο το σκόρδο πολτοποιημενο. Το αυγό περα απο την ιδιότητα του να "σφίγγει" το μείγμα μας, εχει απίστευτες βιταμίνες, θρεπτικα συστατικά και καθαρή προτεΐνη. Το καρότο περα απο τα καροτενωειδή που εχει εχει και πολλες βιταμίνες οπως και φυτικές ίνες, το έτριβα στο πλέον ψιλό που γινεται. Cyclops παλαιωτερα εβαζα το ξηρό, τωρα εχει κατεψυγμένο. Καλυτερα το κατεψυγμένο απλα το μονο κακο ειναι οτι εχεις ενα λιγοτερο παράγοντα να "παει" τα ζουμιά και να σφίξει λιγο το μείγμα. Απο βιταμίνες εβαζα σε καθε κιλό που εκανα απο το μείγμα μια βιταμίνη σε σκόνη να αραιώσει στα ζουμια του μείγματος και να απλωθεί παντού. Στη χειρότερη αν θες να σφίξει λιγο ακομα, βαζεις ποιοτικά pellets να πάρουν τα οποια ζουμιά στο μείγμα. Λουκούμι έρχεται. Αναλογίες ακριβώς δεν θυμάμαι, ισως να εχω ξεχάσει και κατι, εχει περασει αρκετός καιρός αλλα δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο αν κάποιος αποφασίσει να το κανει. Ειναι φοβερή τροφή αλλα ειναι και τρομερά "βρώμικη" αν περισσεύει, οπως η οποιαδήποτε κατεψυγμένη. Σε εμενα που την χρησιμοποιούσα καιρο, ολα έλαμπαν! Έγινε επεξεργασία 11 Νοεμβρίου 2014 - Discos Link to comment Share on other sites More sharing options...
complex 11 Νοεμβρίου 2014 Author #3 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Ωραια ερωτηση. Ειχα καιρο να δω τέτοιο θεμα. Οι περισοτερες τροφές καλύπτουν σχεδον απολυτα το ενυδρειο μας. Απο εκει και περα, αν θες το κατι παραπανω κατι γινεται, αλλα προχωράς με δικη σου ευθύνη στο θεμα θρεπτικών στο νερο σου. Η συνταγή που θα σου πω εγω την θεωρω φανταστική αλλα θελει πολυ προσοχη στο θεμα των θρεπτικών. Πρεπει να εχεις καλη εξάγωγη θρεπτικών και τακτικές αλλαγές νερου. Γιατι αμα πεις οτι θα τους δωσεις οτι καλυτερο μπορεις, ανεβαίνουν ολα. H συνταγή η δικη μου ειναι για ενυδρειο με lps, clams, sps και αρκετα ψαρακια, πλακτονικα αλλα και tangs. Χοντρικα γιατι εχουν περασει πολλα χρονια και ισως να μπερδέψω καποιες αναλογίες. Μύδια ζωντανα Χτένια ζωντανα Ψαράκι ψιλό φρέσκο(γαύρο/αθερίνα κτλ) Σπιρουλινα απο φαρμακείο σε χάπια. Την κάνουμε σκόνη. Σπανάκι φρέσκο Σκόρδο τριμμένο (πολτός) Αυγό απο κοτόπουλο οργανικό Τριμμένο πολυ ψιλό (οσο γινεται) καρότο Cyclops κατεψυγμένο Βιταμίνες Αυτα ειναι τα χοντρικα υλικα. Τρώνε ολα τα ζωντανα. Τα κοραλια οταν πέσει στο νερο "τρελένονται" και ρουφάνε ολα τα ζουμιά που αναγκαστικά περισσεύουν. Ολα εχουν το ρολο τους. Εννοείται καθαρίζουμε τα ψαρια απο κεφάλια, ουρές και τα μύδια/χτένια απο τα κελύφη τους καλα. Τι ποιο ωραιο απο το φρέσκο και "ζωντανο" απο τη φυση στο πιάτο τους. Το φρέσκο σπανάκι τριμμένο και οχι λιωμένο, για να διατηρήσει της ιδιότητες του σαν φυτικές ίνες. Βοηθαει απιστευτα τα αλγοφαγα και οχι μονο να διατηρήσουν υγιες στομάχι και εντερικά σε βαθος χρονου. Ολοι γνωρίζουμε τις απίστευτες ιδιότητες της σπιρουλινας και του σκόρδου. Ε, αντι αγοραστό σκόρδο βαζουμε αυθεντικό ελληνικό, υπαρχει καλυτερο απο το φρέσκο; Προσοχη ομως διοτι το σκόρδο εχει πολλα φωσφωρικα. Αν θέλετε βάλτε το ζουμακι του μονο. Εγω εβαζα ολο το σκόρδο πολτοποιημενο. Το αυγό περα απο την ιδιότητα του να "σφίγγει" το μείγμα μας, εχει απίστευτες βιταμίνες, θρεπτικα συστατικά και καθαρή προτεΐνη. Το καρότο περα απο τα καροτενωειδή που εχει εχει και πολλες βιταμίνες οπως και φυτικές ίνες, το έτριβα στο πλέον ψιλό που γινεται. Cyclops παλαιωτερα εβαζα το ξηρό, τωρα εχει κατεψυγμένο. Καλυτερα το κατεψυγμένο απλα το μονο κακο ειναι οτι εχεις ενα λιγοτερο παράγοντα να "παει" τα ζουμιά και να σφίξει λιγο το μείγμα. Απο βιταμίνες εβαζα σε καθε κιλό που εκανα απο το μείγμα μια βιταμίνη σε σκόνη να αραιώσει στα ζουμια του μείγματος και να απλωθεί παντού. Στη χειρότερη αν θες να σφίξει λιγο ακομα, βαζεις ποιοτικά pellets να πάρουν τα οποια ζουμιά στο μείγμα. Λουκούμι έρχεται. Αναλογίες ακριβώς δεν θυμάμαι, ισως να εχω ξεχάσει και κατι, εχει περασει αρκετός καιρός αλλα δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο αν κάποιος αποφασίσει να το κανει. Ειναι φοβερή τροφή αλλα ειναι και τρομερά "βρώμικη" αν περισσεύει, οπως η οποιαδήποτε κατεψυγμένη. Σε εμενα που την χρησιμοποιούσα καιρο, ολα έλαμπαν! Φαινεται οτι τα ζωντανα θα τη λατρεψουν. Θυμασαι αν για τα ψαρικα της συνταγης χρησιμοποιουσες ψιλοκοψιμο στο χερι 'η μπλεντερ; Το υπολοιπο μιγμα φανταζομαι πηγαινε καταψυξη σε λεπτο στρωμα ωστε να σπαει ευκολα με το χερι 'η χρησιμοποιουσες αλλο τροπο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 11 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Φαινεται οτι τα ζωντανα θα τη λατρεψουν. Θυμασαι αν για τα ψαρικα της συνταγης χρησιμοποιουσες ψιλοκοψιμο στο χερι 'η μπλεντερ; Το υπολοιπο μιγμα φανταζομαι πηγαινε καταψυξη σε λεπτο στρωμα ωστε να σπαει ευκολα με το χερι 'η χρησιμοποιουσες αλλο τροπο; Μπλέντερ σχέτικα ψηλό, οχι ομως εντελως πούδρα. Κατάψυξη το μείγμα, εγω το εβαζα σε πλαστικές πάγοκυψέλες μικρες και τις εβαζα σε σακούλα. Μπορεις να κανεις και λεπτό στρώμα, απλα τα κυβάκια τα ελέγχεις ποιο ευκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 11 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 11 Νοεμβρίου 2014 μυδια, χτενια.. τα σάλια μου τρέχουν και μένα! :p :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
complex 11 Νοεμβρίου 2014 Author #6 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Μονο τα καλυτερα για τους καλυτερους μας φιλους.... Εχει ισως καποιος στο φορουμ εμπειρια σε οτι αφορα τροφες που μπορει να δημιουργησουν προβλημα στην υγεια των ψαριων (βραχυπροθεσμα 'η μακροπροθεσμα)? Δεν εχω ακουσει ποτε κατι σχετικο με το παραπανω ερωτημα και επειδη πιστευω πως σιγουρα καποιοι "εχουμε" πειραματιστει στο παρελθον αν καποιος εχει να παραθεσει καποια τροφη που ειναι βλαβερη για τα ζωντανα μας ισως βοηθησει καποιον να προλαβει το κακο. Προσωπικα εχω δοκιμασει μαρουλι ψιλοκομμενο και μπροκολο σε μπιλακια. Αν και τα δυο φαγοθηκαν φανηκε πως τα ψαρακια μου δεν ενθουσιαστηκαν. Yellow tang Lamproides dimit. Blue green chrom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 11 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Μαρούλι δεν βαζεις και τοσο για τις βιταμίνες στο ενυδρειο. Η θαλλασινη αλγη ειναι πολυ ποιο θρεπτική απο το μαρούλι. Η διαφορα ειναι οτι το μαρούλι εχει τρελές φυτικές ίνες και αυτο χρειαζονται τα ψαρακια σου που και που, ενω κακο δεν τους κανει σιγουρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος