stav 1 Δεκεμβρίου 2014 #101 Share 1 Δεκεμβρίου 2014 Λογικά όμως και στο διχτάκι δεν θα φύγουν κάποια κομμάτια;Flakes είναι, μπορούν να διαλυθούν πολύ. Επίσης για πόσο χρονικό διάστημα να τα αφήσω μέσα; Είμαι κουραστικός ε; Θα την αφηνεις δυο ημερες και μετα θα την αλλαζεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #102 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Ωραία, ευχαριστώ. Σχετικά με το χαλίκι, αν όντως δεν είναι χαλαζιακό, δεν θα έπρεπε να μετράω και ψηλότερο ph; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 2 Δεκεμβρίου 2014 #103 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Ακομα ειναι νωρις,σε λιγους μηνες ομως θα στο ανεβασει.Καλυτερα να το αλλαξεις τωρα που δεν εχει μεσα ψαρια και φυτα γιατι μετα θα ειναι δυσκολο. Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2014 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #104 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Δυστυχώς όμως επειδή είμαι από επαρχία, θα πρέπει να πιστέψω αυτά που ακόμα και οι πετσοπάδες "νομίζουν" ότι είναι χαλαζιακά γιατί και οι προμηθευτές τους λένε για χαλαζιακά τους τα πούλησαν. Εδώ στα κοντινά μου pet shop, οι σακούλες με το χαλίκι δεν γράφουν καν βάρος, πόσο μάλλον στοιχεία. Τι να πω, λύσιμο πάλι και όλα απ' την αρχή και ελπίζω να είναι το τελευταίο μπέρδεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 2 Δεκεμβρίου 2014 #105 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Απλα οταν αγορασεις αμμο/χαλικι ανοιξε τη σακουλα λιγο,παρε μια κουταλια σε ποσοτητα και κανε το τεστ.Αν ειναι ασβεστολιθικο πας πισω την σακουλα και τους ζητας τα λεφτα σου πισω.Απλα στην αγορα να επιμενεις και τωρα απο εκει και περα δεν ξερω αν μπορεις να εισαι σιγουρος πριν αγορασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 3 Δεκεμβρίου 2014 Author #106 Share 3 Δεκεμβρίου 2014 Τράβηξα ένα βιντεάκι γιατί μάλλον θα χρειαστεί να το στείλω στο κατάστημα (ευτυχώς το συγκεκριμένο έχει φερθεί και άλλες φορές στο παρελθόν επαγγελματικά και σε άτομα από εδώ μέσα). Ρίξτε του μια ματιά.Το περίεργο είναι ότι δεν αφρίζουν όλα! View My Video Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 3 Δεκεμβρίου 2014 #107 Share 3 Δεκεμβρίου 2014 Αφριζει και μαλιστα αρκετα θα ελεγα,εμενα αντιδρουσε λιγοτερο φαντασου και στους 3 μηνες το ph ηταν στο 9!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 8 Δεκεμβρίου 2014 Author #108 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Οκ, μου ήρθε το νέο χαλικάκι.Λίγο πιο ψιλό βέβαια αλλά κάνουμε δουλειά (0.06-0.12cm κοκκομετρία).Πήρα και αντιχλώριο το Stress coat της Api και έτοιμος! Έκανα το τεστ με το ακουαφόρτε και δεν αφρίζει καθόλου.Το ξέπλυνα, έβαλα καινούριο νερό, αντιχλώριο, το βιολογικό υλικό μέσα στο φίλτρο πάλι και νομίζω ότι μπορώ να ξεκινήσω να στρώνω ε; Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2014 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 9 Δεκεμβρίου 2014 Author #109 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Ξεκίνησα το στρώσιμο με τροφή και βακτήρια. Τα υποτιθέμενα βακτήρια, είναι αυτά: Τα οποία πάνω γράφουν: Digests ( Αφομοιώνουν;Αποσυνθέτουν; ) ammonia and nitrite Μήπως δεν είναι για στρώσιμο;Ή λάθος έχω καταλάβει; Έγινε επεξεργασία 9 Δεκεμβρίου 2014 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Δεκεμβρίου 2014 #110 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 Διαβάζω ότι είναι bacterial booster , οπότε λογικά θα κάνει τη δουλειά του. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 10 Δεκεμβρίου 2014 Author #111 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 Σε ευχαριστώ!!! Άλλο θεματάκι τώρα, ρύθμισα τον θερμοστάτη στους 28 βαθμούς μιας και είμαι σε φάση στρωσίματος και πήγε χθες το μάτι μου στο θερμόμετρο και βλέπω 30 και ο θερμοστάτης δούλευε . Δεν ξέρω βέβαια αν ήταν η ώρα του να κλείσει, αλλά και πάλι ψηλά δεν πήγε; Τον κατεβάζω στους 26 και διατηρεί την θερμοκρασία ~28 βαθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 11 Δεκεμβρίου 2014 #112 Share 11 Δεκεμβρίου 2014 AgMa πολύ καλά έκανες. Με τον τρόπο αυτό ρυθμίζουμε τους θερμοστάτες μας. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ο θερμοστάτης που έχω στο μικρό και είναι κοντά στο λίτρα του ενυδρείου (30λίτρα καθαρά - 50w θερμοστάτης) λειτουργεί με μεγάλη ακρίβεια ενώ στο μεγάλο (80 - 85 περίπου λίτρα καθαρά - 200w θερμοστάτης) έχω και μεγαλύτερη απόκλιση. Είναι ρυθμισμένος στους 22 και η θερμοκρασία του θερμόμετρου είναι 25 - 26 βαθμοί. Και οι δύο θερμοστάτες είναι της hagen (fluval και marina). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 11 Δεκεμβρίου 2014 #113 Share 11 Δεκεμβρίου 2014 Δυστυχώς έχει παρατηρηθεί να συμβαίνει αυτό στους θερμαντήρες, ακόμα και στους καλύτερους, που έχουν μηχανικό θερμοστάτη. Η λύση είναι κοντρόλερ, που όσο δύσκολο και αν φαίνεται στην αγορά και την εγκατάσταση , τελικά είναι πανεύκολο, ακόμα και από το ebay πλέον είναι αξιόπιστοι και πολύ φθηνοί, και ταυτόχρονα βάζεις και ανεμιστηράκια και λύνεις και το θέμα της ζέστης το καλοκαίρι, έβαλα και στα 3 ενυδρεία μου και σώθηκα, το προτείνω ανεπιφύλακτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Δεκεμβρίου 2014 Author #114 Share 11 Δεκεμβρίου 2014 AgMa πολύ καλά έκανες. Με τον τρόπο αυτό ρυθμίζουμε τους θερμοστάτες μας. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ο θερμοστάτης που έχω στο μικρό και είναι κοντά στο λίτρα του ενυδρείου (30λίτρα καθαρά - 50w θερμοστάτης) λειτουργεί με μεγάλη ακρίβεια ενώ στο μεγάλο (80 - 85 περίπου λίτρα καθαρά - 200w θερμοστάτης) έχω και μεγαλύτερη απόκλιση. Είναι ρυθμισμένος στους 22 και η θερμοκρασία του θερμόμετρου είναι 25 - 26 βαθμοί. Και οι δύο θερμοστάτες είναι της hagen (fluval και marina). Δεν νομίζω να έχει να κάνει το γεγονός ότι όσο πιο κοντά στα λίτρα μας τόσο πρέπει να είναι και ο θερμοστάτης σε w, γιατί τότε και εγώ δεν θα έπρεπε να είχα απόκλιση.Είμαι με 13 λίτρα καθαρά και 25w θερμοστάτη και έχω 2-2.5 βαθμούς απόκλιση. Τουλάχιστον έμαθα ότι δεν παίζει κάτι με τον θερμοστάτη μου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 14 Δεκεμβρίου 2014 Author #115 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Τα βακτήρια που ρίχνω λένε για 1 φορά την εβδομάδα.Για πόσο καιρό;Μέχρι να μηδενίσει η αμμωνία και να αρχίσω να μετράω νιτρώδη; Περιμένω τα υγρά τεστ της API για αμμωνία, δεν ξέρω αν έχει ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου ακόμη... Υ.Γ. Νομίζω ότι το θέμα μου πρέπει να καρφιτσωθεί.Λύνει όλες τις απορίες αρχάριου για μονομαχοενυδρείο Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2014 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 21 Δεκεμβρίου 2014 Author #116 Share 21 Δεκεμβρίου 2014 Νομίζω ότι ξεκίνησε ο κύκλος του αζώτου. Παραθέτω τις μετρήσεις να μου πείτε τη γνώμη σας: 14/12/2014: Nh3/Nh4 = 0.25 ppm No2 = 0.05 No3 = 10 21/12/2014: Nh3/Nh4 = 2 ppm No2 = 0.1 No3 = 10 Να πω ότι από φυτά η ανούμπια μας άφησε και τη θέση της πήραν 2 spiky moss, δεν ξέρω αν βοηθάει κάπου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 22 Δεκεμβρίου 2014 Author #117 Share 22 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Είναι κανείς εδώ; Σήμερα είναι η 3η δόση βακτηρίων που θα πρέπει να ρίξω.Να συνεχίσω με αυτά;Μέχρι πότε;Στις οδηγίες δεν λέει κάτι γι' αυτό... Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2014 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 22 Δεκεμβρίου 2014 #118 Share 22 Δεκεμβρίου 2014 Καλημέρα.... Ναι ο κύκλος του αζώτου προχωράει. Συνέχισε την τροφή και την προσθήκη βακτηριδίων. Εγώ θα έβαζα τουλάχιστον μία φορά κάθε εβδομάδα μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος και μετά για το πρώτο τρίμηνο σε κάθε αλλαγή νερού. Πάντως έχω στο ντουλάπι μου έχω πάντα ένα μπουκαλάκι βακτήρια (προς το παρόν κλειστό) γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει η στραβή. Πρώτα θα μηδενίσει η αμμωνία, μετά τα νιτρώδη και στο τέλος θα έχεις πολλά νιτρικά. Τότε κάνεις μια καλή αλλαγή νερού και βάζεις το ψαράκι σου. Τώρα γιατί έχασες την ανούμπια δεν ξέρω... μήπως είχες σφίξει πολύ την πετονιά και έκοψες λίγο τον κορμό της? Δεν έχει και σημασία πάντως. Γενικά τα φυτά καλό κάνουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 22 Δεκεμβρίου 2014 Author #119 Share 22 Δεκεμβρίου 2014 Καλημέρα Δοσολογία ακολουθώ αυτή που γράφουν οι οδηγίες, δηλαδή μια φορά την εβδομάδα (συγκεκριμένα μου πέφτει κάθε Δευτέρα) άρα σήμερα θα πρέπει να ρίξω την 3η δόση. Απλά η απορία μου είναι μέχρι πότε θα πρέπει να ρίχνω. Διανύω την 3η εβδομάδα στρωσίματος, μήπως θα έπρεπε να είχε μηδενίσει η αμμωνία; Η ανούμπια κάθε μέρα ήταν και χειρότερα, με αποτέλεσμα όταν την έβγαλα για να διαμορφώσω πάλι τον χώρο του ενυδρείου για τις moss, -εκτός ότι δεν χωρούσε κάπου- την ξέχασα εκτός ενυδρείου μισή μέρα και το βράδυ την βρήκα σε άθλιο χάλι οπότε και την πέταξα.Μάλλον απ' την μεταφορά της έπαθε τη ζημιά γιατί είχε κόψει ο κορμός, αλλά δεν πειράζει, είναι πιο όμορφο τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 22 Δεκεμβρίου 2014 #120 Share 22 Δεκεμβρίου 2014 Από ποια μέρα και μετά άρχισες να μετράς αμμωνία? Από την στιγμή που έχεις να ρίξεις τώρα την τρίτη δόση λογικά έχεις δύο γεμάτες εβδομάδες που έχεις ξεκινήσει. Νομίζω πως όπου να 'ναι θα αρχίσει να μειώνεται η αμμωνία και να ανεβαίνουν τα νιτρώδη. Υπολόγισε πως θέλει και κάνα δυο μέρες μέχρι να λιώσει η τροφή και να αρχίσει να ανέβει η αμμωνία και μετά να αρχίσουν να αναπτύσσονται τα βακτήρια. Ρύθμισε Το θερμοστάτη τον στους 27 - 28 βαθμούς για να βοηθήσεις την κατάσταση. Πάντως τα χρονικά περιθώρια παίζουν αναλόγως τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε ενυδρείο. Το μικρό ενυδρείο μου (30λτ καθαρά) έκανε τουλάχιστον 1,5 μήνα για να στρώσει..... Κάνε υπομονή για να γίνει καλή δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 22 Δεκεμβρίου 2014 Author #121 Share 22 Δεκεμβρίου 2014 Δεν βιάζομαι, το είχα πει απ'την αρχή.Εξάλλου αν βιαζόμουν, θα είχα βάλει και ένα ψαράκι να επισπεύσω την διαδικασία.Αμμωνία δεν πήρα χαμπάρι πότε ανέβηκε να πω την αλήθεια, γιατί ήμουν λίγο απαισιόδοξος απ'τις προηγούμενες μετρήσεις κι έτσι με έπιασε αδιάβαστο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 23 Δεκεμβρίου 2014 #122 Share 23 Δεκεμβρίου 2014 Η αμμωνια ανεβαινει ξαφνικα και σε ποσοστο της αρχικης τροφης.Δηλαδη αν ριξουμε τροφη πολυ ή λιγο για τρεις μερες δεν θα εχουμε καθολου.Την τριτη ημερα ομως θα ανεβει κατακορυφα σε βαθμο που ειχαμε ταισει. Δεν ξερω αν το εδωσα να σωστα να το καταλαβεις,καπως ετσι λειτουργει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 23 Δεκεμβρίου 2014 Author #123 Share 23 Δεκεμβρίου 2014 Ναι κατάλαβα. Ελπίζω μόνο να μην ταΐζω πολύ και γεμίσω άλγη, γιατί είχα διαβάσει ότι εμπειρικά χρειάζεται μισό κουταλάκι του γλυκού τροφή για 100 λίτρα, άντε να υπολογίσω για τα 15. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 26 Δεκεμβρίου 2014 Author #124 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Χθες μέτρησα: 25/12/2014: No2 = 0,2 No3 = 25 προς 50 Nh3/Nh4 = 2 προς 1 26/12/2014: No2 = 0,2 προς 0.5 No3 = Τεμπέλιασα Nh3/Nh4 = 1 Καλά πάει νομίζω.Αν και δεν ξέρω αν τελικά το κρατήσω αυτό γιατί ετοιμάζω ένα 77lt, τουλάχιστον θα χρησιμοποιήσω το βιολογικό υλικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 27 Δεκεμβρίου 2014 #125 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 Μια χαρά πάει. Αν βάλεις όμως τα υλικά σε πιο μεγάλο θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός γιατί το βιολογικό υλικό σου θα είναι ανώριμο. Καλύτερα όταν θα το βάλεις να συνεχίσεις για λίγο το στρώσιμο και να έχεις τις επιθυμητές μετρήσεις για λίγες μέρες και να βάλεις μετά τα ψαράκια σου σταδιακά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος