Jump to content

Νεα Αρχή - Απο 80 Σε 160 Λιτρα

teoxan

Recommended Posts

• Απαντήσεις 126
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ενα μικρό Update, το ενυδρείο τρεχει μια βδομάδα σχεδόν.

Αλλαξα μονο δυο θεσεις σε κοράλλια που δεν ηταν καλα, στη σινουλαρια και στο bubble που τωρα ειναι καλύτερα.

Kατα τα άλλα, η διατομική στο νεο αραγωνίτη εχει ξεκινήσει, αλλα σιγα-σιγά θα φύγει.

Αυριο θα αγοράσω σωλήνα Pvc για να προσαρμόσω το diy φωτιστικό στο νεο μηκος και να μπουν και οι λάμπες LED στη νεα θεση τους και θα αντικαταστήσω μια απο τις Τ5 με blue plus.

post-21208-0-59165000-1415997527_thumb.jpg

post-21208-0-76864300-1415997545_thumb.jpg

post-21208-0-40443600-1415997561_thumb.jpg

post-21208-0-66844200-1415997575_thumb.jpg

Μια χαρα και οταν φυγει η διατομικη θα δειξη ακομα περισσοτερο,μπραβο.

Ευχαριστώ Νίκο, ελπίζω να προχωρήσει καλα.

Λοιπόν, μπήκαν το Σάββατο οι λάμπες LED και μια ATI blue plus. Kι επειδή τρελάθηκα με το χρώμα της θα αντικαταστήσω και την JBL marine day που εχω με μια ακομα blue plus.

Oπότε θα εχω δυο blue plus, υπάρχει ηδη μια aquablue special και μια coral plus.

Μπήκε και η αυτόματη αναπλήρωση και ενα μικρο εσωτερικό φιλτράκι με άνθρακα και αντιφως.

Επόμενο βήμα, το sump και refugium.

ααα.και μην ξεχάσω και τους νέους κάτοικους..Δυο gobies που ηδη εκαναν φωλιά μαζι και ενα foxface.

Στη 1η φωτο ειναι με ολα τα φωτα αναμενa, 4 Τ5 και οι δυο LED.

Εκανα και μετρήσεις σήμερα.

ΝΗ4 : 0

ΝΟ2 : 0

NO3 : 5

Φωσφορικά μη ανιχνεύσιμα

KH : 9.3

Ca : 420

Mg : 1380

Θερμοκρασία: 27 C

Αλατότητα : 1026

Το μονο που εχει μεινει ειναι σε ενα-δυο μικρα σημεία στους βράχους λίγο κυάνο, θα δω τι θα κανω.

και οι φωτό:

post-21208-0-54516000-1416165462_thumb.jpg

post-21208-0-78828600-1416165480_thumb.jpg

post-21208-0-17157000-1416165497_thumb.jpg

post-21208-0-78424800-1416165513_thumb.jpg

post-21208-0-54569500-1416165528_thumb.jpg

Ωραιος ο κήπος σου! Ωραιο το χρωμα οπως φαινετε στις φωτογραφιες! Φαινετε ενα τσικ ποιο μπλε το φως με τα led on, αλλα ισχυει στην πραξη αυτο; Ωραίες επιλογες οι λαμπες σου, τι μηκος ειναι οι Τ5;

Απο τιμες εισαι σχεδον τελεια, μου αρεσει το ΚΗ εκει που που ειναι, τα νιτρικα στο 5 ειναι μια χαρα.

Να χαιρεσε τους νέους κατοίκους! :)

Το χρώμα ειναι πιο μπλε λογω της blue plus, τα led στις λάμπες ειναι 18 σύνολο, 12 άσπρα και 6 μπλε οποτε το χρώμα τους ειναι πιο άσπρο. Εχουν 60αρηδες φακούς και ειναι σαν spot, δεν φωτιζουν ολο το ενυδρείο αλλα επίτηδες τις εχω βάλει πιο άκρη να καλύπτουν τις γωνίες γιατι και οι T5 ειναι 50 εκ. μήκος και χανω φως 15 εκ. σε καθε άκρη.

Βασικά η φωτογραφική ειναι μια απλη αυτόματη και δεν μπορει να πιάσει το φωτισμό οπως ακριβώς ειναι. Ειναι λιγότερο μπλε απ'οτι δειχνει.

Κι εμενα μ' αρέσει το ΚΗ εκει που ειναι, το θεμα ειναι πως θα το κρατήσω εκει..

Να χαιρεσε τους νέους κατοίκους! :)

Ευχαριστώ!

Τα gobies εχουν πολυ πλάκα, γυρνάνε ολο το ενυδρείο μαζί. :P

Καθε εμποδιο σε καλο! Μια χαρα εκατσε η αναβαθμιση :)

Καλορυζικο ;)

Ευχαριστώ Ευγένιε! :)

Μια χαρα φαίνεται και πολυ φωτεινό...

Αν μπορείς κατέβασε την montipora που έχεις βάλει πάνω δεξιά στο κατω βραχάκι για να μην έχεις θέματα στο μέλλον..

Ευχαριστώ παιδια!

Με τη μοντιπορα το ξερω οτι θα εχω θεμα, αλλα ειναι κολλημένη και φοβάμαι τη βαβουρα αν τη βγάλω. Θα δω τι θα κανω οταν με το καλο μεγαλώσει κι άλλο.

Πολυυυ καλητεροοο

φαινεται πιο φωτεινο

Μια ερωτηση

στην δευτερη φωτο πισω απο το open brain

τι ψαρι ειναι (lionfish?)

Ευχαριστώ Παύλο!

Ναι, dwarf lionfish. Δώρο απο το έτερον ήμισυ..

Το εχω 20 μερες.Πολυ όμορφο αλλα δεν ειναι δραστήριο ψάρι. Μονο το βράδι βγαίνει. Ησυχο ειναι κιολας, αλλα φοβάται και το wrasse! :P

Αν και μετα απο αναποδια στο προηγουμενο ενυδρειο, σου βγηκε σε καλο... πολυ ομορφο το στησιμο και ο χωρος που εχει ...

σιγα σιγα θα γεμιζει...

καλη συνεχεια.!!!!

Τι ειπες τωρα!!! Και δεν εχεις βγαλει καλες φωτο απ το καμαρι να το δουμε!!!! Ντροπη!!!

Ευχαριστώ Παύλο!

Ναι, dwarf lionfish. Δώρο απο το έτερον ήμισυ..

Το εχω 20 μερες.Πολυ όμορφο αλλα δεν ειναι δραστήριο ψάρι. Μονο το βράδι βγαίνει. Ησυχο ειναι κιολας, αλλα φοβάται και το wrasse! :P

Πολυ ωραιο ψαρι!!

βαλε μας και καμια φωτο του οταν μπορεσεις

Ομως ειναι καταλληλο για reef?

Αν και μετα απο αναποδια στο προηγουμενο ενυδρειο, σου βγηκε σε καλο... πολυ ομορφο το στησιμο και ο χωρος που εχει ...

σιγα σιγα θα γεμιζει...

καλη συνεχεια.!!!!

Ευχαριστω, με το καλο και το δικο σου!

Τι ειπες τωρα!!! Και δεν εχεις βγαλει καλες φωτο απ το καμαρι να το δουμε!!!! Ντροπη!!!

Που να προλάβω φιλε μου με αυτο τον πανικο που πέρασα; Κι ακομα στηνω ψιλοπράγματα.

Ασε που δεν εχω προλάβει να το χαρώ γιατι μου το έφεραν 2-3 μερες πριν τρυπήσει το ενυδρείο.Δεν λες παλι καλα που επέζησε απο το stress;

Ολο αυτο τον καιρό εβγαινε μονο τα βράδια και κολυμπούσε πανω κατω. Κοιμοταν και το wrasse.. :P

Τωρα καπως εχει ξεθαρεψει και βγαίνει και με τα φωτα ανοιχτα. Aν το δω σε ωραία φάση θα το φωτογραφίσω.

Πολυ ωραιο ψαρι!!

βαλε μας και καμια φωτο του οταν μπορεσεις

Ομως ειναι καταλληλο για reef?

Ναι φιλε μου, reef safe ειναι. Δεν εχει πειράξει τιποτα, αγνοεί τελείως τα κοράλλια.

Ειναι πολυ όμορφο αλλα δεν ειναι ψαρι για μοστρα οπως ας πουμε το blue tang. Αυτο πρεπει να ξενυχτήσεις για να το δεις σε ολη του την ομορφιά.

Επισης καθε φορα που πρεπει να κανω κατι στο ενυδρείο βαζω σκληρα γάντια γιατι τα πανω πτερύγια τσιμπάνε πολυ άσχημα.

Τωρα εχει ξεκινήσει δειλα δειλα και τρωει mysis, πριν δεν ετρωγε τιποτα..

Αν μπορεσω θα ανεβάσω φωτο.

Μεγαλη προσοχη και πλεον μονο με γαντακια.. Η ομορφια εχει και το τιμημα της ;)

Ανυπομονο για φωτος απ το καμαρι σου!!

Πολυ ομορφο ,δωστου να φαει τωρα που ξεκινησε μονο προσεχε μην το πιασεις και επισεις προσεχε τις γαριδες.

Πολυ καλως φίλος το τάιζε αθερίνα γαύρο κ.α. Να ξερεις οτι οσο μεγαλώνει οτι χωράει στο στοματάκι του θα γίνει τροφή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...