teoxan 9 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Για σας παιδια, Απο σήμερα το βραδι τα κοράλλια μου και τα ψαράκια μου φιλοξενούνται σε νεο ενυδρείο. Αγόρασα το Σάββατο το μεσημέρι ενα Anubias A800, οποτε οπως καταλάβατε το ΣΚ ειχα δουλειές.. Εβαλα και 60 λιτρα νερό απο το παλιό και λιγο αραγωνίτη απο τον παλιό για "μπολι". Φωτισμός εχω τωρα το 2Χ24 T5 του Anubias, το δικό μου της Fluval 2X24 T5 επίσης και θα δω τι θα κανω με τις δυο λάμπες LED που έχω. Σαν Watt με αυτα ειμαι καλυμένος. Απο κυκλοφορητές περιμένω δυο Tunze 6025 την Τρίτη, skimmer εχω κρατήσει το παλιο Prism και θα δουμε για sump απο τον άλλο μήνα. Προσπάθησα να κρατήσω οσο περισότερο εξοπλισμό απο το παλιό μπορούσα για οικονομία. Η επόμενη αγορά θα ειναι ενα skimmer, αν το βρω και απο αγγελία ακόμα καλύτερα. Φωτος σύντομα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 10 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Ετσι αποτομα τα κανεις και θα σε μαλωσω Τρυπα για σαμπ εκανες;; Εαν το πηρες καινουργειο μπορουσαν να σου κανουν εκεινοι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 10 Νοεμβρίου 2014 Author #3 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Δεν εκανα τιποτα απότομα βρε. Το παλιο εσταζε απο τον πάτο 3-4 μερες πριν, και το Σάβατο το πρωί ειχαμε μια ωραία πλημύρα στο ξυλινο πάτωμα. Ευτυχως το πρόλαβε η γυναίκα μου κι ο γιος μου και δεν επεσαν πολλά νερά. Οπότε, ή θα κατέληγα εγω με μια τρύπα στο κεφάλι ή τα κοράλλια θα ζουσαν στο ξυλινο πάτωμα.. Ετσι κι αλλιως αυτο το Anubias το ειχα βάλει στο μάτι καιρό. Ολα θα γινουν σιγα σιγα, και sump και refugium..Με τα 60 λιτρα απο το παλιο νερό που έβαλα ειναι σαν μια μεγάλη αλλαγή νερού. Αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να ηρεμήσουν τα ζωντανά. Τα ψαράκια ήδη το απολαμβάνουν. Απο μετρήσεις ειμαι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Προλαβες τα πολυ χειροτερα καλη αρχη στο μεγαλυτερο και ετοιμασε σαμπ τωρα που ειναι αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 10 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Ελα ρε πηγες να παθεις τετοια ζημια;! Ανα ειναι ετσι εννοητε οτι παω πασο Οπως λες σιγα σιγα θα γινει διαμαντακι αυτο Φωτος;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 10 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Καλη αρχη στο μεγαλο . τρυπα για υπερχηληση εχεις κανει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 10 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Καλή αρχή.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 10 Νοεμβρίου 2014 Author #8 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά, να 'στε καλα! Το 80αρακι ηταν μεγάλο σχολείο, ελπιζω να μην επαναλάβω πολλα λάθη που εκανα. Εχω σκοπό να κάνω κατι πολυ καλο με αυτο το ενυδρείο, χωρις βιαστικες αποφάσεις. Tα κοράλλια σε γενικές γραμμες καλα ειναι, με εξαίρεση το σαρκόφυτο που ηταν κλειστό εδω και 10 μερες απο το παλιο ακομα και σήμερα αποφάσισε να αλλάξει δερμα στο καινούργιο.. Η σινουλάρια ειναι λιγο "θυμωμένη" , αλλα τα sps αρχιζουν να συνερχονται. Η ανεμώνη μαζι με το κλοουνάκι εχουν κρυφτεί πισω απο το δεξιό βράχο. Απο φώτα τωρα εχω 4Χ24 Τ5, ειναι πολυ άσπρο σαν φως αλλα θα αλλάξω τη μια με ATI Blue Plus. Θα βαλω οπωσδήποτε πρόσθετο LED, ισως diy ή θα κρατήσω τις δυο λάμπες LED αρκει να βρω τρόπο να τις κρεμάσω. Δεν εχω προσθέσει καθολου βράχο, ισως αργότερα, αν και ο μικρός μου λεει απο το Σάββατο οτι χρειαζόμαστε περισσότερο βράχο! Γενικά πάντως δεν θελω να βαζω πολυ χερια μεσα και για λιγο καιρό δεν θελω να πειράξω το aquascape. φωτος: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 10 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Θοδωρή μπραβο ωραιο ενυδρειο.μην βαλεις κανένα ζωντανο τωρα αστο να στρωσει.τα τουρπελακια ταξιδεύουν. Καλορίζικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Νοεμβρίου 2014 #10 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Θοδωρη εγω θα σου πρωτεινα να μην βαλεις βραχο αλλο απο εκει και περα για το σαρκοφυτο μην ανησηχεις ;ναι βαλε μια blue plus (πολυ ασπρο)και προσθετοντας τα λεντ θα ειναι σουπερ,να το χαιρεσε και αφησετο να "παρει"τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 10 Νοεμβρίου 2014 #11 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Και εμενα η γνωμη μου ειναι να μην βαλεις αλλον βραχο αλλα να βαλεις λθγο καλητερα τα ηδη κομματια που εχεις Αντε με το καλο να γινει τουμπανο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 10 Νοεμβρίου 2014 Author #12 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Θοδωρή μπραβο ωραιο ενυδρειο.μην βαλεις κανένα ζωντανο τωρα αστο να στρωσει.τα τουρπελακια ταξιδεύουν. Καλορίζικα. Ευχαριστώ! Θα βαλω φωτο μολις μπουν. Θοδωρη εγω θα σου πρωτεινα να μην βαλεις βραχο αλλο απο εκει και περα για το σαρκοφυτο μην ανησηχεις ;ναι βαλε μια blue plus (πολυ ασπρο)και προσθετοντας τα λεντ θα ειναι σουπερ,να το χαιρεσε και αφησετο να "παρει"τωρα. Αυτο λεω κι εγω, να μη βαλω άλλο βράχο. να το αφήσω ετσι αεράτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 10 Νοεμβρίου 2014 Author #13 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Και εμενα η γνωμη μου ειναι να μην βαλεις αλλον βραχο αλλα να βαλεις λθγο καλητερα τα ηδη κομματια που εχεις Αντε με το καλο να γινει τουμπανο!!! Κατσε..βιαστικέ.. Να ηρεμήσει λιγο το ενυδρείο...Βραχο άλλο δεν βάζω, μ'αρεσει αυτο το αεράτο στυλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 10 Νοεμβρίου 2014 #14 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Ε σιγα σιγα βρε Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 10 Νοεμβρίου 2014 #15 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Καλη αρχη στο νεο την plate αλλαξε την θεση Μεινε με αυτον τον βραχο και αλλαξα λιγο θεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 10 Νοεμβρίου 2014 #16 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Καλή αρχη στο νέο φίλε Θοδωρή χωρίς αλλα στραπατσα. Κ γω συμφωνω να το αφήσεις αεράτο με καλη κυκλοφορία. Επίσης πήγαινε πιο μπλε, θα δεις καλα πραγματα. Αντε και δεντρα ολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 10 Νοεμβρίου 2014 Author #17 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Καλή αρχη στο νέο φίλε Θοδωρή χωρίς αλλα στραπατσα. Κ γω συμφωνω να το αφήσεις αεράτο με καλη κυκλοφορία. Επίσης πήγαινε πιο μπλε, θα δεις καλα πραγματα. Αντε και δεντρα ολα. Ευχαριστω Αντώνη, να 'σαι καλα! Θα αλλάξω μια απο τις 4 με μια blue plus. Πιστεύω με υπομονή και αργα μελετημένα βήματα θα το φερω εκει που θέλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 11 Νοεμβρίου 2014 #18 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Βλεπω αναβάθμιση!! Και τι αναβάθμιση ντέ!! Άντε καλη αρχη στο νεο ενυδρειο, μου αρεσει αεράτο, διοτι οταν μεγαλωσουν τα sps δεν θα πεφτει καρφίτσα εκει στα ψιλά και θα το δεις . Ο φωτισμος ειναι υποκειμενικός, μου αρεσει το ποιο λευκο. Άστο να ηρεμήσει τωρα και άραξε να απολαύσεις το δημιούργημα σου να εξελησετε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 11 Νοεμβρίου 2014 #19 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Πολυ ωραιο, Καλοριζικο Το γκρι φοντο δεν ειναι κι ασχημο Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 11 Νοεμβρίου 2014 Author #20 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Βλεπω αναβάθμιση!! Και τι αναβάθμιση ντέ!! Άντε καλη αρχη στο νεο ενυδρειο, μου αρεσει αεράτο, διοτι οταν μεγαλωσουν τα sps δεν θα πεφτει καρφίτσα εκει στα ψιλά και θα το δεις . Ο φωτισμος ειναι υποκειμενικός, μου αρεσει το ποιο λευκο. Άστο να ηρεμήσει τωρα και άραξε να απολαύσεις το δημιούργημα σου να εξελησετε . Eυχαριστώ! Ελπίζω να πανε ολα καλα. Θα το κανω λιγο πιο μπλε γιατι οταν βάλω και τις LED λάμπες που ειχα θα ασπρίσει κι άλλο. Πολυ ωραιο, Καλοριζικο Το γκρι φοντο δεν ειναι κι ασχημο Ευχαριστώ! Δεν εχω καποιο φόντο, ο τοιχος ειναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 12 Νοεμβρίου 2014 #21 Share 12 Νοεμβρίου 2014 Καλή αρχή και από μένα στο καινούργιο ενυδρείο. Να το χαίρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 12 Νοεμβρίου 2014 #22 Share 12 Νοεμβρίου 2014 Καλοτάξιδο να είναι ! Και να το χαρείς με την οικογένεια σου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 12 Νοεμβρίου 2014 Author #23 Share 12 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 12 Νοεμβρίου 2014 #24 Share 12 Νοεμβρίου 2014 Καλορίζικο και από μένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 12 Νοεμβρίου 2014 Author #25 Share 12 Νοεμβρίου 2014 Eυχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος