teoxan 22 Νοεμβρίου 2014 Author #51 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ παιδια, το προσεχω οσο περισσότερο γινεται. Γαρίδες δεν εχω μεσα πια Nικο γι' αυτον ακριβώς το λόγο, τωρα αν μεγαλώσει και δω οτι κινδυνεύουν τα άλλα ψαράκια θα μπει σε δικό του ενυδρείο. Παντως σε μέγεθος δεν γινεται σαν το μεγάλο lionfish, φτάνει σε πολυ μικρότερο μεγεθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 22 Νοεμβρίου 2014 #52 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Τέλειο το λιονταράκι!! Εύχομαι να μην πειράξει τίποτα και να το χαρείς στο ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 22 Νοεμβρίου 2014 #53 Share 22 Νοεμβρίου 2014 Πολύ ωραίο ψάρι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 2 Δεκεμβρίου 2014 #54 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 το ψάρι είναι κουκλί! Το είχα και γω αλλα σε 60 λίτρα (μόνο του) και αναγκάσηκα να το δώσω.. σιγά -σιγά είχε μάθει σε μικρά ψαράκια απο ιχθυοπωλείο.. προσοχή! ποτε μη του δώσεις κατεψυγμένα σε σακκούλα απο super market.. παραλίγο να πάθω ζημιά ετσι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #55 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 το ψάρι είναι κουκλί! Το είχα και γω αλλα σε 60 λίτρα (μόνο του) και αναγκάσηκα να το δώσω.. σιγά -σιγά είχε μάθει σε μικρά ψαράκια απο ιχθυοπωλείο.. προσοχή! ποτε μη του δώσεις κατεψυγμένα σε σακκούλα απο super market.. παραλίγο να πάθω ζημιά ετσι.. Ευχαριστώ Πάνο, Το ψαράκι δειλα-δειλα τρωει mysis. Ανησυχω λιγο γιατι δεν τρωει αρκετά, αλλα πιστεύω με υπομονή θα το μάθει. Οποτε μπορω του δινω και φρεσκια κομματάκια αθερίνα. Παντως δεν εχει πειράξει κανενα ψάρι μεχρι τωρα, ουτε βεβαια τα κοράλλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 2 Δεκεμβρίου 2014 #56 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 πανεμορφο!!!!!! ειχα δει απο κοντα σε ενυδρειο στο Λονδινο μια τεραστια γυαλα γεματη.... ειχαν μαθει στο φως και εκαναν βολτες... τρομερα ψαρια αλλα πινακες... δυσκολα αλλαζουν θεση...χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #57 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 πανεμορφο!!!!!! ειχα δει απο κοντα σε ενυδρειο στο Λονδινο μια τεραστια γυαλα γεματη.... ειχαν μαθει στο φως και εκαναν βολτες... τρομερα ψαρια αλλα πινακες... δυσκολα αλλαζουν θεση...χεχε Ναι, δεν ειναι ψαρι βιτρίνας...Για να το χαρείς πρέπει να ξενυχτάς γιατι μονο το βράδι ειναι δραστήριο και κολυμπάει. Το δικο μου βγαίνει λιγο στο φως αλλα στεκεται ακινητο, σαν άγαλμα.. Και βεβαια μετράω καθε μερα τα άλλα ψαράκια, γιατι ειναι κυνηγός..οση μυσις και να μαθει, το ενστικτο δεν φευγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 2 Δεκεμβρίου 2014 #58 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Ευχαριστώ Πάνο, Το ψαράκι δειλα-δειλα τρωει mysis. Ανησυχω λιγο γιατι δεν τρωει αρκετά, αλλα πιστεύω με υπομονή θα το μάθει. Οποτε μπορω του δινω και φρεσκια κομματάκια αθερίνα. Παντως δεν εχει πειράξει κανενα ψάρι μεχρι τωρα, ουτε βεβαια τα κοράλλια. δε θα σου πειράξει κοράλλια. τα ψαράκια να φοβάσαι μόνο οτι χωράει το στόμα του. εγώ mysis δεν του είχα δώσει ποτέ. μόνο μικρά ψαράκια ολόκληρα. Του τα έδενα και σε ένα καλάμι έτσι για να εχει και κίνηση να το παίζει κυνηγός παρά το μέγεθος το μου είχε κάνει εντύπωση η δύναμη στο "άρπαγμα" του . κάποια στιγμή θα θελα να στήσω ένα κύβο για παρτι του μόνο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 31 Δεκεμβρίου 2014 Author #59 Share 31 Δεκεμβρίου 2014 Για σας παιδιά και χρόνια πολλά! Ειπα να κάνω ενα μικρο update για το ενυδρείο. Υπάρχουν προσθήκες σε ψαράκια απο δωρα των φιλων του παιδιού, εχει μπει και μια chelmon πεταλούδα μηπως κανει κατι για το θέμα με τις αιπτάσιες που γινεται ολο και πιο ενοχλητικό. Να φανταστείτε βρήκα μεχρι και μεσα σε μια γεννηστρα με χαετο δυο αιπτάσιες. Επίσης, μπήκε μια fungia, ενα duncan, ενα βραχάκι ζωανθάκια και μια σεριατοπόρα( δεν ξερω το ειδος ακριβώς αλλα ειναι δίχρωμη). Απο εξοπλισμό έχει προστεθεί μια jebao rw-4 και μαζι με την tunze ειμαι υπερ-καλυμενος με την κυκλοφορία. Θεματα υπάρχουν με το μαγνήσιο που εχει κολλήσει στα 1200-1270, το ασβεστιο ειναι μεταξύ 380-400 αλλα το Κh ειναι σταθερό στα 8.1-8.3. Απο ανάπτυξη κάποια μεγαλώνουν και κάποια ειναι στάσιμα. Προφανώς εχω κατανάλωση, οποτε η πρωτη αγορά για το 2015 να'μαστε καλα ειναι δοσομετρική και ακολουθεί sump. Τα φραγκάκια sps συνέρχονται σιγα-σιγα και κάποιες ακρο εχουν χτισει και βαση. Μια ακροπόρα ομως που πήρα "άσπρισε" η μιση αλλα τωρα βλέπω οτι εχει σταματήσει. Απο ολα τα άλλα κοράλλια της μεταφοράς μονο το σαρκόφυτο δεν φαίνεται να προσαρμόζεται..Μια ανοιγει, μια ειναι κλειστό για μερες. Και τέλος απο μια ανεμώνη υπάρχουν τωρα τρεις. Τρια απο τα τέσσερα κλοουν τις εχουν κανει σπίτι τους. Και φωτο, δεν ειναι και καλες και δεν αποδίδουν ακριβως το ενυδρείο αλλα ετσι να παρετε μια ιδέα. Αυτά προς το παρόν. Καλη χρονιά σε ολους με υγεία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 31 Δεκεμβρίου 2014 #60 Share 31 Δεκεμβρίου 2014 Θα στρωσει σιγα σιγα το θεμα, μολις μπει και το σαμπ "αντε γεια"!! Καλη χρονια αγορινα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 31 Δεκεμβρίου 2014 #61 Share 31 Δεκεμβρίου 2014 Πολύ όμορφα να σου ζήσουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 31 Δεκεμβρίου 2014 Author #62 Share 31 Δεκεμβρίου 2014 Θα στρωσει σιγα σιγα το θεμα, μολις μπει και το σαμπ "αντε γεια"!! Καλη χρονια αγορινα Ευχαριστώ φιλε μου, καλή χρονιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 1 Ιανουαρίου 2015 #63 Share 1 Ιανουαρίου 2015 Πολυ ωραια, καλη χρονια Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 1 Ιανουαρίου 2015 #64 Share 1 Ιανουαρίου 2015 Πανεμορφο το ενυδρειο!! Καλοριζικες και οι νεες προσθηκες Αν θες βαλε μας φωτο απο την seriatopora να σου πουμε ειδος Το lionfish πως παει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 2 Ιανουαρίου 2015 Author #65 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Πανεμορφο το ενυδρειο!! Καλοριζικες και οι νεες προσθηκες Αν θες βαλε μας φωτο απο την seriatopora να σου πουμε ειδος Το lionfish πως παει? Ευχαριστώ Παύλο, η seriatopora ειναι στην 6η φωτο διπλα στο μεγάλη montipora. Το λιονταράκι ειναι μια χαρά αλλα κρυβεται την ημερα, μονο το βράδι το βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 28 Ιανουαρίου 2015 Author #66 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Για σας παιδιά, Ενα μικρο update απο το ενυδρείο με βίντεο και φωτος. Δεν εχει αλλάξει κάτι, το μονο που εχω μεγαλες καταναλώσεις και προς το παρόν προσθέτω με το χερι ασβέστιο, μαγνήσιο και Kh μεχρι να να βρεθούν χρήματα για δοσομετρική. Καποια κοράλλια εχουν μεγαλώσει πολύ εις βάρος μου φαίνεται κάποιων άλλων και ηδη σκέφτομαι να τα αντικαταστήσω. Απο τα sps, οι ακροπόρες πανε-δεν πάνε και αποφάσισα να τις βγάλω εως ότου αποκτήσω πείρα και τα κατάλληλα μηχανήματα για να τις υποστηρίξω. Με τη μικρή μου εμπειρία στο θαλασσινό ειναι πολυ δύσκολο να κρατήσω την απαραίτητη ισορροπία ετσι ωστε και τα lps και τα sps να αναπτύσσονται το ιδιο καλά. Ετσι, θα κρατήσω κάποια "εύκολα" sps που πάνε καλά και τα υπόλοιπα θα τα δώσω. Εδω το βίντεο. http://youtu.be/e4L5dNUZ1Ls και οι φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Ιανουαρίου 2015 #67 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Κριμα φιλαρακι, ειναι η δοσομετρικη απαραιτιτη δυστηχος, με υπομονη και λιγες οικονομιες θα την παρεις ομως Κανε τα απαραιτιτα παρα δωσε και σε λιγο καιρο ξανα προσπαθεις Ανοιξε βλεπω η καταλαφυλια εε;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 28 Ιανουαρίου 2015 Author #68 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Ναι φιλε μου, απο την πρώτη μερα άνοιξε η καταλαφύλια. Οι φωτο την αδικούν. Ειναι κούκλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Ιανουαρίου 2015 #69 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Το ξερω μακαρι να την δεις να γινεται διπλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 30 Ιανουαρίου 2015 #70 Share 30 Ιανουαρίου 2015 ομορφιές Θεοδωρή! τα sps κράτησε τα.. δεν φαίνονται και σε ασχημη κατάσταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 30 Ιανουαρίου 2015 Author #71 Share 30 Ιανουαρίου 2015 ομορφιές Θεοδωρή! τα sps κράτησε τα.. δεν φαίνονται και σε ασχημη κατάσταση Ευχαριστώ φίλε! Δεν ειναι σε κακη κατάσταση ολα τα sps, ιδιαίτερα οι μοντιπόρες και οι σεριατοπόρες μια χαρά είναι, για τις ακροπόρες προβληματίζομαι. Θα δω τι θα κάνω, προς το παρόν συμπληρώνω με το χέρι αλλα ειναι πολυ κουραστικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 2 Φεβρουαρίου 2015 #72 Share 2 Φεβρουαρίου 2015 οτι είναι κουραστικό φίλε μου είναι.. οπότε αντι για νέες προσθήκες, οικονομία για τη δοσομετρική.. νομίζω την βρίσκεις κάπου στ 90 εδώ απο ελλάδα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 3 Φεβρουαρίου 2015 #73 Share 3 Φεβρουαρίου 2015 Προσπαθησε να κρατησεις τις τιμες σου οσο πιο σταθερες γινεται και με λιγη οικονομια μπορεις να βρεις δοσομετρικη και με 90 ευρω που ειπε ο Πανος Τι ακριβως εχουν οι acropora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 25 Μαρτίου 2015 Author #74 Share 25 Μαρτίου 2015 Για σας παιδια, Μετα απο καιρό ειπα να κανω ενα update. Εχουν αλλάξει αρκετά στο ενυδρείο, μπήκε έξτρα βράχος, αλλαξε το aquascape και γενικώς βγήκαν και μπήκαν ψάρια και κοράλλια. Υπάρχει εδω και καιρό ενα μικρο εξωτερικό φίλτρο της Eheim και το νερό περνάει και απο μια UV λάμπα. Ισως κάποιοι το θεωρούν περιττό αλλα να σας πω οτι ειδα μεγάλη διαφορά τοσο στην καθαρότητα του νερού ( το νερό ειναι τοσο διάφανο που νομιζεις οτι δεν υπάρχει) οσο και στις άλγες. Επίσης να πω οτι τα ψαράκια μου φαίνονται πιο υγιή. Περιμένω σε 10 μερες και το sump που θα μπει διπλα απο το ενυδρείο σε ξεχωριστό ντουλάπι. Υπερχείληση θα γινει με τρυπες επι τόπου στο ενυδρείο. Εχω ξεκινήσει να δοκιμάζω το red sea coral pro για αλάτι για να ανεβάσω τις τιμες μου μεχρι να μπει η δοσομετρική. Προς το παρόν ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Αλλαγες νερού καθε 10 μερες 40 λίτρα και ριχνω special blend σε κάθε αλλαγή. Απο πρόσθετα εχω reef builder για το ΚΗ που εχω απίστευτη κατανάλωση και ασβέστιο της seachem. Υπολογίζω σε ενα μηνα να εχει μπει και η δοσομετρική. Αλλάχτηκαν και δυο απο τις τεσσερεις Τ5 γιατι τα ειχαν "φτυσει" και μπηκαν μια ακομα coral plus και μια Arcadia μπλε. Επίσης, απαλλάχτηκα απο την έκρηξη σε αιπτάσιες που ειχα με τρεις peppermint και ενα chelmon που μου βγήκε και τις τρώει. Εχει μεινει μονο μια που δεν την πειράζουν. Ισως την κρατάνε για "δυσκολους καιρούς". Το Lion fish δόθηκε σε fish only ενυδρείο και τη θεση του πήρε ενα μωρό blue tang. Δυο παλιες ακροπόρες που ειχαν ψιλο-ασπρίσει "ζωντάνεψαν" και σιγα-σιγα επανέρχονται, το ιδιο και μια μοντιπορα superman που απλώνεται σιγα σιγα. Η spongodes εχει γινει θηρίο και πρεπει ν' αρχισω να την κοβω. Επίσης κι η welsophylia που πλεον μεγάλωσε πολυ αλλα μου αρεσει και δεν θελω να τη δωσω ακομα. Τελευταία προσθήκη μια ακροπόρα με μωβ tips, προς το παρόν στον αραγωνίτη. Γενικα εχω παιδευτεί αρκετά τον τελευταίο καιρό ποτε με χαμηλές τιμές, ποτε με τις αιπτάσιες, κατι άλγες και ειμαι συνεχεια απο πανω του. Ελπίζω με τον καιρό να μου το ανταποδώσει. Το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=Euu_Eo96tDc&feature=youtu.be και οι φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 25 Μαρτίου 2015 #75 Share 25 Μαρτίου 2015 Πανέμορφο Θοδωρή!!!Να το χαίρεσαι φίλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος