niknik 8 Δεκεμβρίου 2014 #26 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Φυσικα Δημητρη πλακα κανω. Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2014 - niknik Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Δεκεμβρίου 2014 #27 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Φυσικα Δημητρη πλακα κανω. Ναι ομως δεν μου λινης την απορια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 8 Δεκεμβρίου 2014 #28 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Εννοω αλλαγες πχ 10-20% καθε βδομαδα, αναλογα πως το εχει κανονισει ο καθενας... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 8 Δεκεμβρίου 2014 #29 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Ναι ομως δεν μου λινης την απορια!ειναι αλλα με το τρωπο φιλτρανσης και ευλαβικες αλλαγες μαζι με τυχη ολα θα πανε μια χαρα και μην ξεχνας χομπι κανουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Δεκεμβρίου 2014 #30 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Εννοω αλλαγες πχ 10-20% καθε βδομαδα, αναλογα πως το εχει κανονισει ο καθενας... ειναι αλλα με το τρωπο φιλτρανσης και ευλαβικες αλλαγες μαζι με τυχη ολα θα πανε μια χαρα και μην ξεχνας χομπι κανουμε. Παιδεια προσπαθω να καταλαβω πως λειτουργει ενα θαλασσινο ως προς τις αλλαγες ( αναλογα την ιχθυοφορτωση ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 8 Δεκεμβρίου 2014 #31 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Το 10 με 15 % αλλαγη καθε βδομαδα +ελαφρυ χερι και παρατηρεις συγχρονος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 8 Δεκεμβρίου 2014 #32 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Κοιτα εαν ειναι κανε ενα θεμα να σου λυσουμε εκει ολες τις απορειες και να μην βγαινουμε και οφ τοπικ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Δεκεμβρίου 2014 #33 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Το 10 με 15 % αλλαγη καθε βδομαδα +ελαφρυ χερι και παρατηρεις συγχρονος. Γιατι τοσο λιγη αλλαγη με τοση ιχθυοφορτωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasXatz 9 Δεκεμβρίου 2014 Author #34 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 κοίταξε..με 0 νιτρικά η αλλαγες μπορούν να είναι ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα πιο αραιές (το λέω αυτό γιατί κανω αλλαγές πάντα με θαλασσινό νερό)ενω το καλοκαίρι πολύ συχνες αλλάζω σε κάθε φρεσκάρισμα γύρω στα 90-100 λίτρα στα 380-400 περίπου του ενυδρείου. .Όσο για την ιχθυοφορτιση,😄...Ναι. .είμαι κοντά στα όρια. .. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 9 Δεκεμβρίου 2014 #35 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 Απο τη στιγμη που σε fish-only ιδιαιτερα, οι τιμες σου ειναι οι σωστές, μπορεις να αραιώσεις τις αλλαγές νερου άνετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
heliades 9 Δεκεμβρίου 2014 #36 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 κοίταξε..με 0 νιτρικά η αλλαγες μπορούν να είναι ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα πιο αραιές (το λέω αυτό γιατί κανω αλλαγές πάντα με θαλασσινό νερό)ενω το καλοκαίρι πολύ συχνες αλλάζω σε κάθε φρεσκάρισμα γύρω στα 90-100 λίτρα στα 380-400 περίπου του ενυδρείου. .Όσο για την ιχθυοφορτιση,😄...Ναι. .είμαι κοντά στα όρια. .. Καλημέρα, είπες πως έχεις νεκρό αραγωνίτη σε ένα κάνιστρο. Εννοείς νεκρό τον έβαλες. Δηλαδή δεν τον αλλάζεις, ούτε τον ξεπλένεις ποτέ; Και φαντάζομαι δεν είναι χύμα.. ή κάνω λάθος; Κάτι ακόμη, επειδή και εγώ κάνω αλλαγές μόνο απο θάλασσα, το φιλτράρεις καθόλου αυτό το νερό πριν μπεί; Εγώ απλά το αραιώνω στα 1022, το ζεσταίνω και το περνάω κατά την είσοδο στο ενυδρείο απο ενυδρειακό βαμβάκι. UV έχω σε συνεχή λειτουργία μέσα στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 9 Δεκεμβρίου 2014 #37 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 Απο τη στιγμη που σε fish-only ιδιαιτερα, οι τιμες σου ειναι οι σωστές, μπορεις να αραιώσεις τις αλλαγές νερου άνετα. Μαριε δεν θα ειναι λιγο παρατολμο να γινει αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Δεκεμβρίου 2014 #38 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 Οχι οσο μενουν χαμηλα τα νιτρηκα... Οποτε οπως καταλαβαινεις θελει λιγη παρακολουθησει ισως αλλα δεν υπαρχει θεμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasXatz 9 Δεκεμβρίου 2014 Author #39 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό που κάνεις heliades με το θαλασσινό νερό είναι το καλύτερο πράγμα αλλά πολύ χρονοβόρο. .εγω απλά το αραιωνω με νερό όσμωσης. .uv τρέχει μόνιμα(24w)..ο αραγονιτης είναι νεκρός - βιολογικό υλικό έτοιμος συσκευασμενος τον ειχα αγοράσει όταν έφτιαξα το ενυδρείο το 2006..τωρα τελευταία τον έβαλα στο φίλτρο,μεσα σε κάλτσα και όταν κάνω καθάρισμα το φίλτρο τον ξεπλένω με το νερό του ενυδρείου. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
heliades 9 Δεκεμβρίου 2014 #40 Share 9 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό που κάνεις heliades με το θαλασσινό νερό είναι το καλύτερο πράγμα αλλά πολύ χρονοβόρο. .εγω απλά το αραιωνω με νερό όσμωσης. .uv τρέχει μόνιμα(24w)..ο αραγονιτης είναι νεκρός - βιολογικό υλικό έτοιμος συσκευασμενος τον ειχα αγοράσει όταν έφτιαξα το ενυδρείο το 2006..τωρα τελευταία τον έβαλα στο φίλτρο,μεσα σε κάλτσα και όταν κάνω καθάρισμα το φίλτρο τον ξεπλένω με το νερό του ενυδρείου. .. Το ξέρω πως είναι το καλύτερο η αλλαγές απο θάλασσα, αρκεί να είσαι σίγουρος πως είναι καθαρά. Ουσιαστικά τα ίδιο κάνουμε, μόνο αραίωση. Απλά το φέρνω στους 24-25 βαθμούς πρώτα που τώρα τον χειμώνα τα 50 λίτρα που αλλάζω κάθε εβδομάδα θέλουν κανα 2ωρο.. Η αλατότητα της θάλασσας 'παίζει' λίγο χειμώνα καλοκαίρι και την μετράω στους 24-25 βαθμούς που μετριέται πιό σωστά. Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 28 Δεκεμβρίου 2014 #41 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 Μπραβο βρε κωστα,πολυ ομορφο το ενυδρειο! Εχεις κανει πολυ ωραιες επιλογες ψαριως και τα βλεπω και υγειεστατα! Ο clown trigger ειναι ησυχο παιδι;Σου πειραζει καθολου βραχια,σωληνες κτλ; 12.000 λιτρα ειπες;;;;;;;;;;;;😱😱😱😱😱 Με επιασαν τσισακια😄😄😄 Μακαρι να το φτιαξεις φιλε μου.και να το χαρουμε μαζι σου👍👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasXatz 28 Δεκεμβρίου 2014 Author #42 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 οι trigger είναι οπως όλοι. .ζορικοι..τους ταιζω norι (φύκι αποξηραμένο για σουσι) ετσι τους αποτρεπω να είναι επιθετικοί. .Όσο για το μεγάλο ενυδρείο. ..αποφάσισα 1.90 ×0.70×0.80 ύψος (0,70 ύψος νερό) συνολο 1000-1200 lt.ελπίζω τώρα με τον πρώτο μισθό του έτους να παρω τα σιδερα για τη βάση. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Δεκεμβρίου 2014 #43 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 Με το καλο το μεγαλητερο θα γινει σουπερ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasXatz 28 Δεκεμβρίου 2014 Author #44 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ. .εύχομαι να είμαστε όλοι εδώ, να είμαστε όλοι καλά,τα προβλήματα μας να είναι μόνο ενυδρειακα..Βέβαια χωρίς απώλειες. ..να τα λέμε να ανταλλάζουμε ιδέες, απόψεις... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 28 Δεκεμβρίου 2014 #45 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 Mε το καλο το θηριο Κωστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 29 Δεκεμβρίου 2014 #46 Share 29 Δεκεμβρίου 2014 οι trigger είναι οπως όλοι. .ζορικοι..τους ταιζω norι (φύκι αποξηραμένο για σουσι) ετσι τους αποτρεπω να είναι επιθετικοί. .Όσο για το μεγάλο ενυδρείο. ..αποφάσισα 1.90 ×0.70×0.80 ύψος (0,70 ύψος νερό) συνολο 1000-1200 lt.ελπίζω τώρα με τον πρώτο μισθό του έτους να παρω τα σιδερα για τη βάση. . Πωπω τι θα δούμε με το νέο έτος! Άντε με το καλό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 29 Δεκεμβρίου 2014 #47 Share 29 Δεκεμβρίου 2014 Αντε με το καλο να ερθει και το μεγαλυτερο κωστα👍 Ωραιες διαστασεις!Αν σε παιρνει παντως στο χωρο, κανε 80αρι και το πλατος φιλε! Περιμενουμε και φωτο απο τα σιδερα😀 Χαιρομαι που ειναι ηρεμα τα triggerακια σου! Σε φιλο ο clown το μονο που δεν του ειχε χαλασει ηταν οι σιλικονες...και αυτο γιατι μαλλον ηξερε πως αν το κανει θα πλατσουριζε στο πατωμα😝😝 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 29 Δεκεμβρίου 2014 #48 Share 29 Δεκεμβρίου 2014 Με το καλό .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 31 Δεκεμβρίου 2014 #49 Share 31 Δεκεμβρίου 2014 (edited) με το καλο το νεο ενυδρειο σου φιλε καλη χρονια να εχουμε! Έγινε επεξεργασία 31 Δεκεμβρίου 2014 - lykourgos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος